Важно - машина за хляб - 3 част !

  • 47 649
  • 535
  •   1
Отговори
# 375
  • София
  • Мнения: 10 211
Благодаря!Значи излиза два лева и нещо килограма.

# 376
  • Мнения: X
Да.
 Но  не можеш само един пакет да купиш.Опаковани са по два с едно прозрачно фолио.

# 377
  • Мнения: 6 029
да, ама моя мъж не ще, баси яд ме е  Cry

# 378
  • Мнения: 2 338
да, ама моя мъж не ще, баси яд ме е  Cry
Дай му да попрочете из темата и сам ще се навие. Ако трябва ще ти пратя 1 готов хляб, да пробва.Чудно пък , що се опъва Thinking?

# 379
  • Мнения: 6 029
щот е овца. много му се ядосах, нямало да я ползвам, щяла да събира прах, нямало да прави хубав хляб... обяснявам аз, че по мързелив уред от това надали има... че хляба ще е сто пъти по-добър от гадния, който купуваме... че съм ви чела вас.. и не и не.

# 380
  • Мнения: 2 012
щот е овца. много му се ядосах, нямало да я ползвам, щяла да събира прах, нямало да прави хубав хляб... обяснявам аз, че по мързелив уред от това надали има... че хляба ще е сто пъти по-добър от гадния, който купуваме... че съм ви чела вас.. и не и не.

Обясни му, че освен хляб - най-различен при това - ще можеш да правиш кифлички с всякакъв пълнеж, кремвиршки, козунаци, пити, малки питки, фокачи и каквото там друго се сетиш от тесто. Покажи му няколко снимки оттук. Няма как да не омекне  Wink

# 381
  • Мнения: 95
И аз да похваля това Хрушчовско тесто. От една доза направих 1 тава саламки, 1 - сиренки  и 1 със сърчицата, които Cathie беше показала. Малко трудно схванах как се оформят сърчицата, но все пак успях! Пробвайте го, няма да съжалявате!

# 382
  • Мнения: 17
Здравейте, мили мами! Включвам се във форума с един въпрос.

Каква е ролята на захарта при правенето на хляб в хлебопекарна и може ли да се пропусне?
Аз слагам по - малко от 1 с.л. захар.

# 383
  • София
  • Мнения: 2 129
Доколкото знам, захарта подхранва маята, т.е. прави действието й по-ефективно. Но не бива да се прекалява, защото зависимостта на количеството захар и ефективността на маята не е безгранично пропорционална...ако е твърде много, води до обратен ефект.

# 384
  • Мнения: 17
Много благодаря за отговора. И поздравления за книгата с рецепти, dimitrina73, чудесна работа ми върши !    bouquet

# 385
  • Мнения: 11 743
Чезария,можеш да не слагаш захар в маята! PeaceЗахарта е "екстра","гевезелък",спокойно можеш да я пропуснеш! Peace

# 386
  • Мнения: X
Чезария,можеш да не слагаш захар в маята! PeaceЗахарта е "екстра","гевезелък",спокойно можеш да я пропуснеш! Peace

Pina, ти ме  уби!
Аз си мислех, че не може без захар.  ooooh!
Благодаря и на теб и на Чезария!
Че то как иначе щях да науча, че може и без захар!

# 387
  • Мнения: 17
Супер! Значи ще я пропускам вече.
Или да почакам, докато  свърши кафявата захар, която купих специално за целта newsm78

# 388
  • Мнения: 12
pina, така хубаво го обясняваш... И нищо, че е дефектен. Любим ми е. За жалoст не винаги ми се пуква.

Момичета, от доста време се каня да питам и все забравям. Имам една програма - bagel-teig. За някакво тесто е, ама за какво точно, не знам  newsm78
При мен е 10. програма. 9. ми е за нормално тесто и е с продължителност 1.30ч. А тази е с 2ч.
Имате ли идея какво е това bagel-teig?

А месенето винаги ли е половин час или зависи от това на каква програма ще пуснеш машинката


Винаги е половин час, освен на програмите за пълнозърнест, където има около 20 минути подгряване на продуктите. Тези програми могат да се използват при правене на козунаци зимно време.

Кати, в моя превод на упътването Bagel е преведено като франзела, но в самото упътване на немски е обяснено като вид американски хляб.

# 389
  • Мнения: 2 012
perseida,   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт