Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява епидуралната и какво е усещането по време на раждане с нея?
Кога трябва да отида в болницата за раждане?
Какво е усещането по време на контракции и какво да очаквам по време на раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява епидуралната и какво е усещането по време на раждане с нея?
Епидуралната е вид анестезия, която включва поставяне на катетър в горната част на гръбначния стълб и инжектиране на лекарство, което блокира болката в долната част на тялото. Изживяването по време на раждане с епидурална може да бъде много облекчаващо, осигурявайки усещане за комфорт и позволявайки на майката да се отпусне и да се съсредоточи върху процеса на раждане.
-
Кога трябва да отида в болницата за раждане?
-
Какво е усещането по време на контракции и какво да очаквам по време на раждането?
-
Какво представлява проблемът с тоновете и какви могат да бъдат потенциалните последствия?
-
Какво представлява епидуралната анестезия?

Резултатите ще ги вземем след седмица, когато отидем на преглед и тогава ще знам за какви изследвания точно става въпрос. Сега се сещам, че платихме и 150 лв за избор за анастезиолог, но май беше излишно /анастезиологът, който ме консултира се самопредложи и аз се съгласих/.

Иска ми се, но имам усещане, че имам време. Мен също ме изнервя непрестанното звънене, и ако аз не вдигна звънят на таткото. Най- вече майка ми, но освен нея още петдесетина човека. Какво е това нещо незнам. Сто пъти им обясних, че ме притесняват и натоварват. Аз тъкмо се опитвам да се отпусна и да не го мисля непрестанно и те- хайдееее де, какво стана, роди ли? ама кога? То пък бива бива, ама аз не си спомням да съм дебнела някого така. 

.