Едно младо семейство има нужда от помощ...

• 30 036
  • 389
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!
Не можах да прочета всичко, но видях, че събирате разни неща за бебе. Аз имам останали дрешки от моето дете - бодита, одеалце... Та въпросът ми е дали ви трябва още нещо? Ще се радвам да помогна  Hug

# 271
  • По света и У нас
За кърменето - не се отказвайте  Peace
И при мен беше трудно, особено след секцио - но пресонала в клиниката много ми помогна, дано и вашите са отзивчиви, така че питайте - не се колебайте ...
С тази помпа може би й е малко трудно да се изцежда, но наистина е много важно да няма бучки .... веднага ако усети такава и има възможност да вземе горещ душ или да сложи топла кърпа върху гърдата и след това да се опита да разнесе бучката като натиска от основата на гърдата към зърното ....
И поне при мен удачен се оказа варианта да не изцеждам гърдата докрай след кърмене, т.е. до пълно омекване ... но все пак изцеждах известно количество за да стимулирам допълнително лактацията  Peace
Твърде вероятно е зърната да и се разранят, да не се притеснява  Hug минава но отнема време .... може да ползва Гармастан /м(въпреки че е скъпичък/, Дефламол или Пантогел ... но най-добре си е с кърма - върши чудеса  Peace
Хайде целувки на малкия и кураж на майчето - ще Успее  Hug

# 272
  • Германия
Един съвет за кърменето, нека Ирина кърми на поискване и да не прекалява с цеденето, то може да доведе до хиперлактация и пак бучки в гърдите и доколкото познавам българските педиатри (от споделеното в кърмаческия форум) няма да се учудя, ако веднага и се предлага добавка и спиране на кърмата.

Простете за нахлуването в темата, чета я редовно, но отдалеч мога да помогна с акъл за кърменето поне Peace

# 273
Имам цяла почти опаковка от Гармастана, който остана от моето кърмене.На опаковката пише , че е годен до 04.2008, но е отворен миналия август.Не съм запазила листовката и кутията и не знам какъв му е срока на годност след отваряне.Моля ако някой знае да каже .Мога още утре да го пратя, няма смисъл да купувате(стига да е годен).
btw, намерих и  силиконови зърна, ако ще с от полза ще изпратя и тях, както и няколко купички с капаче за съхранение на кърма- може и да я замразите в тях за когато се захрани бебо.

# 274
Имам цяла почти опаковка от Гармастана, който остана от моето кърмене.На опаковката пише , че е годен до 04.2008, но е отворен миналия август.Не съм запазила листовката и кутията и не знам какъв му е срока на годност след отваряне.Моля ако някой знае да каже .Мога още утре да го пратя, няма смисъл да купувате(стига да е годен).

Няма проблем с това че е отворен, щом е в срок на годност аз навремето получих също така в наследство един на който дори му изтичаше срока няколко дни след като почнах до го мажа, а измазах цялата тубичка /тоест ползвах го и след като му изтече срока/

# 275
Zdraveite!
Dnes sutrinta se izpisahme uspeshno!zehme me si Bebchoto i se pribrahm uspeshno,daje veche znaq kak se smenqt pampersi i zashto plachka bebcheto i kak da go obezvrejdam! Laughing :35:a otnosno kyrmeneto,veche nqma povod za pritesneniq,Viki suche na poraziq i daje malko me vbesqva,poneje iska postoqnno da e na gyrdata na mama Richi. Laughing   po povod na pritesneniqta ni okolo kyrmento,nikak presileno sa napylno vinovni personala na nashata skypa i obichna bolnica!tolkova mnogo staranie i razbirane polagat che prosto nqma nakyde!nadqvam se da nqmame poveche povodi za poseshtemnieto ni v tova luskozno bolnichno zavedenie!

# 276
Дидко, това е чудесно.Значи от силиконовите зърна няма да имате нужда.Ще изпратя утре Гермастана за всеки случай.Ще изпратя и чашките на Авент.Те са с капаче , след като се изцеди Ирина може да слагате кърмата вътре, затваряте и може да се замразява дълго време във фризер.Вие имате ли такъв?Ще ви изпратя и чай за стимулиране на лактацията- ако някога се наложи Ирина да го пие е хубаво да имате един под ръка.
Поздрави на Ирина и целувки за бебо!

# 277
И аз имам Гермастан, отворен е преди няма и 4-ри месеца и си го държа в хладилника. Трябва да видя Furby, да й го дам.

# 278
Много хубави новини. Нека си суче на поразия, то друга работа освен да яде и да спи няма Grinning
Да помагаш на Ирина, за да не се преуморява Peace

# 279
Много хубава новина,значи вече сте си у дома и всичко е наред Hug
Да помагаш на Ирина, за да не се преуморява Peace
И да не я ядосваш Wink Жените са малко особени след раждане,т.нар. следродилна депресия Mr. Green Сега трябва да ги глезиш много и двамата Grinning
А с матрачето какво стана?Имате ли вече?

# 280
...daje veche znaq kak se smenqt pampersi i zashto plachka bebcheto i kak da go obezvrejdam!

hahaha Дидко, направо ме разби с това "обезвреждане". Моля те, пиши на кирилица, трудно ми е да те разбирам така (а сигурно и не само на мен).
Много се радвам, че Ирина и Виктор са си вече в къщи и няма проблем с кърменето. Надявам се, че сте разбрали колко е важно и защо някои мами реагираха малко твърдо, но съвсем справедливо! Не ви мислят доброто тези, които само ви "четкат", а тези, които наистина са загрижени за вас и се опитват да ви помагат и да ви предпазват от грешки.
Много ми стана мъчно, че не можахме да дойдем до болницата да ви видим  Sad Нещата, които ви бяхме приготвили, изпратихме днес. На твое име са, ще пристигнат утре в офиса на Еконт.

krasi_vasi, писах ти на лични.

# 281
Здравейте отново!Марияна(малко ми е странно да ти викам Кака),няма нужда да се притесняваш,сега вече сме си вкъщи и можете да доидете по всяко време,стига да имате възможност. а матрче не сме взели,сега сме на това  от кошарката. 1crib
Благодаря ви!

# 282
(малко ми е странно да ти викам Кака)
Joy
Никаква кака, и таз добра!

Снимки има ли? Кога ще ни покажеш?

# 283
ами снимките ги чакам утрем,ако всичко е ок,надявам се утре вечер да ги кача! Simple Smile

# 284
Ами хайде де,чакаме ги тези снимки с голямо нетърпение Grinning

Общи условия

Активация на акаунт