Пъзел

• 95 523
  • 924
  •   1
Отговори
# 180
Джинджи, страшен е пъзела! Аз имам един толкова голям - мисля, пак на Едука - този с палмите

Готов е 98см X 76 см и трябваше да му правим рамка по поръчка, че не пасваше никак в стандартните - 80Е ooooh!

# 181
Майра, аз досега не съм пробвала този вариант, но една приятелка ми беше казвала, че нестандартните пъзели ги лепи на бял/черен картон - един вид паспарту - и след това го слага в стандартна рамка. Нямам си представа как изглежда, но е вариант, ако няма рамка точно по мярка Wink

# 182
Майра, аз досега не съм пробвала този вариант, но една приятелка ми беше казвала, че нестандартните пъзели ги лепи на бял/черен картон - един вид паспарту - и след това го слага в стандартна рамка. Нямам си представа как изглежда, но е вариант, ако няма рамка точно по мярка Wink

Това е идея също, но така или иначе толкова големи рамки тук няма Sad Най-голямата беше с по няколко см по-малка от пъзела..Иначе аз оная миниатюрка съм си я сложила без да я лепя в по-голяма рамка - между гърба и пъзела сложих просто бял лист - ей така изглежда (снимката е малко крива Crazy)

# 183
  • UK
Ето го моя новия. Картинката ми хареса ужасно много, иначе не е нищо особено. Парчетата си бяха нормални, доста по добре от това, което очаквах, всъщност. Наредих го снощи, но не съм го снимала, защото е на мокета а той е гаден и снимката не става хубава. В смисъл - размества парченцата. Само кутията. Simple Smile

http://i235.photobucket.com/albums/ee239/neaorlean/Picture024.jpg

# 184
Готов е 98см X 76 см и трябваше да му правим рамка по поръчка, че не пасваше никак в стандартните - 80Е ooooh!
За някакви стандартни рамки ли става въпрос newsm78
Аз като ви питах къде да си сложа пъзела в рамка, имах предвид- къде по-евтино. Моя "Създаването на Адам" готов е 94х35 см и като тръгна по ателиета, сигурно поне 50 лв ще ми вземат за  поставяне в рамка. А Коледно- предновогодишно как да ги дам... Май все пак към Бриколаж ще тръгна; ако не освободя място, няма как да почна новите.

# 185
Аз като ви питах къде да си сложа пъзела в рамка, имах предвид- къде по-евтино. Моя "Създаването на Адам" готов е 94х35 см и като тръгна по ателиета, сигурно поне 50 лв ще ми вземат за  поставяне в рамка. А Коледно- предновогодишно как да ги дам... Май все пак към Бриколаж ще тръгна; ако не освободя място, няма как да почна новите.

Прасчо, виждам, че си от София, но не пишеш в кои райони ти е удобно newsm78 Все пак ще те посъветвам да питаш в ателие за рамки колко ще ти вземат за рамкирането .. (мога да се опитам да ти обясня за едно в Лозенец на лични) преди да отидеш в Бриколаж.

# 186
Круша, благодаря!  bouquet
Аз днес тъкмо в едно ателие в Лозенец проучих нещата и ще ги финализирам. За моя 94/34 см ще ми вземат към 35 лв. Все още не съм решила дали да правя опити да залепя пъзела, че да не се разместят частиците, но май ще рискувам. Къде ли сега пък да тръгна да търся лепило за пъзели. Видях и стандартните рамки, за които питах. Под секрет ще ви кажа, че момичето от ателието ми показа един много красив пъзел на една колежка- пейзаж с лодка. Някой да си го познава? Laughing

# 187
  • Пловдив
Круша, благодаря!  bouquet
Аз днес тъкмо в едно ателие в Лозенец проучих нещата и ще ги финализирам. За моя 94/34 см ще ми вземат към 35 лв. Все още не съм решила дали да правя опити да залепя пъзела, че да не се разместят частиците, но май ще рискувам. Къде ли сега пък да тръгна да търся лепило за пъзели. Видях и стандартните рамки, за които питах. Под секрет ще ви кажа, че момичето от ателието ми показа един много красив пъзел на една колежка- пейзаж с лодка. Някой да си го познава? Laughing
Прасчо, писах и по-напред в темата. Абсолютно излишно е да лепиш пъзела. След като го подпреш отпред и отзад няма мърдане. Повече от 7 години имам един рамкиран 2000 части, който не е мръднал  Peace А като реша да си го подредя отново... свалям - редя и пак го слагам  Grinning

# 188
  • София
Джинджи, ти си абсолютният пъзел-маниак! Чак се чудя как първа не си пуснала тема Grinning
Подправките наистина се оказаха много приятни за редене - трима души го наредихме само за два дни. После един ден стоя на масата да му се порадваме, и хайде обратно в кутията.

Да ви кажа, по едно време ми хрумна, че бихме могли да си разменяме пъзели, ама като се замислих, май ще ми е жал (стисната съм аз Laughing), а и в близките няколко месеца няма да имам време да редя. Но ако някой се реши, нека се възползва от идеята, аз ще помисля за по-нататък, че даже може и да подаря някой, ако се прежаля Mr. Green
Весело ви посрещане на новата година!

Последна редакция: нд, 30 дек 2007, 18:00 от Гюлфия

# 189
Абсолютно излишно е да лепиш пъзела. След като го подпреш отпред и отзад няма мърдане. Повече от 7 години имам един рамкиран 2000 части, който не е мръднал  Peace А като реша да си го подредя отново... свалям - редя и пак го слагам  Grinning
Poohcho, благодаря! Ще побързам, че ме чакат два пъзела- един подарен и един самоподарен- Тайната вечеря и Атинската школа.

Подправките наистина се оказаха много приятни за редене - ... После един ден стоя на масата да му се порадваме, и хайде обратно в кутията.
Аз кутията я прочетох кухнята, викам си тия момичета на кулинария го обърнаха- подправки, кухни... Laughing Joy
Весело посрещане на Новата година на всички Hug

# 190
Чъ Нъ Гъ, everybody!  Mr. Green От здраве, щастие и либоф да не се оттървете!  Laughing И нека през 2008-ма имаме повече време за "дребните удоволствия в живота"  Crazy (които в тази тема често измерваме в брой парчета).

Шехина, още чакам(е) снимки на негърката. Щях да предложа да включите и гостите в реденето, ама като се сетя с баща ми как едва се сдържахме да не се изпокараме, докато редяхме едновременно... по-добре по-малко хора май.

Малката Госпожица Мърморана, разкошна е картинката на пъзела  Heart Eyes .

За рамкирането съм пас - нещо не ме кефи на тоя етап. (Сигурно защото ми е падал нареден и залепен пъзел на главата, ама това е друга тема  Laughing .) Единственият проблем, ако не се лепи предварително пъзела е уплътняването, за да не мърдат парчетата... но само при по-калпави пъзели, де (като картата дето я показах - имам чувството, че както си седи и на масата даже, може да се развали и разбута целия  Rolling Eyes ).

Гюлфия, ако редях, колкото пишех...  Mr. Green , нали! От подправките помня, че първата голяма мъка беше реденето на червения пипер... после подреждането на последните неидентифицирани тъмни парчета... и накрая безплодните опити да разгадая някои от подправките.  Mr. Green Но точно този пъзел, рамкиран, ще стои страхотно в някоя кухня.  Crazy

Идеята за размяна на пъзели не е лоша... ама и на мен ще ми е трудно да се прежаля... Уф!

И пак за Рикорди - оказа се, че ги има и в книжарниците на Буктрейдинг  Wink .

Стига толкова от мен, почнах да се засрамвам вече. Тия дни ще прибера картата на света (след като беше показана на живо и на снимка на всички заинтересовани) и ще си почвам подаръка... И въобще няма да споменавам курсовата, дето чака да бъде написана.

# 191
ЧНГ, народе  Heart Eyes

Само щастие и хубавини да ви спохождат тази година Crazy

Аз започнах 2008 с готова негърка Party - вчера, след едноседмични усилия, най-после негърката се предаде Mr. Green и с майка ми бяхме мнооого доволни. Бях забравила почти какво удоволствие е да видиш пъзела готов, в цялата му красота Wink Снимала съм го нареден, но довечера ще ви пусна фото-материала. Красив е много, много - сега остава да му намеря такава голяма рамка - 50/70 см...Поогледах тук-там по фотоателиета и магазини, дано намеря, засега всички предлагани рамки са доста по-малки...

Джинджи, ти ме уби с този пъзел, който ти се е стоварил на бедната главица - направо те визуализирах Joy Уникум си просто Wink

Между другото, пъзелът с подправките е невероятен и (не)благородно ми завиждам аз на свой ред за него Laughing

Малката Госпожица Мърморана, мини-пъзелчето ти е много нежно и красиво - страхотно попадение Heart Eyes

Джиндж, апропо, ще ме светнеш ли къде има книжарница на Буктрейдинг? Срам ме е да питам, ама като не знам Embarassed

Това от мен засега Wink

# 192
Пъзелът, дето ми се стовари на невинната детска главица, беше на Уницеф с някаква картинка в стил "децата на народите", много красив, много подходящ за украса на детска стая...  Laughing  Не много тежък (защото не беше в рамка, а само лепен на картон). Не на рамкирането на пъзели!  Mr. Green  Btw, неотдавна го изхвърлих... така и не успях да го отлепя от картона.  Rolling Eyes

Шехина, голямата книжарница на Графа - малко преди Попа (ако идваш от пл.Славейков, по десния тротоар) е на Буктрейдинг; аз там ги видях преди няколко дни. Книжарницата по диагонал на Славейков също беше тяхна, ама я затвориха. Имаше и още... ще се сетя.  Thinking

Подправките на Едука се намират навсякъде засега. На сайта им виждах и друга версия - с по-различно подредени (иначе почти същите) подправки. На живо не съм го засичала обаче.

Още не съм почнала цветарката. Ровя из нета и събирам материали за курсова.  Tired Мрън!

# 193
  • UK
Този с Уницеф и аз го имах, тоест не аз, на село го имаше, не знам на кого беше, с едни големи парчета и мисля че представляваше Земята с много деца около нея, нещо такова. Ако става дума за същия пъзел де. Wink Мисля като се видя с пари да си купя нов, преди време си харесах едни, може да мина пак да видя дали пак ще ми харесат. Като имам пари...

# 194
Здравейте, девойки,

Ето я моята красавица (язък, не съм успяла по-грозно да я снимам Joy - извинявам се, ама...) - на живо е в пъти по-хубава. Засега й търся още рамка и ще гледам да я сложа така, че да не пада по детски главици, че то без рамка боли, а с рамка не искам да мисля Mr. Green Джинджи, описваш винаги адски смешно нещата, а на мен малко ми трябва, за да почна да цвиля възторжено hahaha

За книжарницата на Буктрейдинг - мерси за инфото, ще я намеря Peace Иначе днес ми писаха от Рикорди, че доставката на 2 kls пъзели до България е 17,50 евро, обаче това килограми ли са? Embarassed И как пъзели ще ги мерят в килограми? Пишат ми да им изпратя reference number на пъзела, те щели да ми кажат колко точно ще ми струва доставката. Информират ме също, че дистрибутор на пъзелите им за България е ЕОН Entertainment - да се свържа с тях ако искам. С тази цена на доставката няма да ме спечелят май за клиент Laughing

Та това е - майка ми вече я сърбят ръцете да реди нов пъзел - намира го много релаксиращо занимание Wink

Общи условия

Активация на акаунт