В разгара на лятната игра щуреят АПРИЛските деца!

• 8 993
  • 309
  •   1
Отговори
# 255
Сега сериозно, питанка:
Изправиха ли се краката на "априлчетата" напълно? В смисъл дъгата в коляното с която се раждат? Напълно прави ли са вече?

при Али се оправиха  Peace ако те притеснява защо не отидеш на още един ортопед  newsm78  Peace

Ринка, страхотен бонбон си имаш  Heart Eyes

# 256
Напълно и абсолютно прави са му краката и то от доста отдавна.

# 257
  • Варна
И двата са малко криви от коляното надолу. Мисля, че още си седи дъгата, но просто е от коляното надолу. Два ортопеда го гледаха по друг повод, ако имаше нещо притеснително сигурно щяха да ми кажат.

# 258
Ани, краката май са прави, но имаме оЩе фонтанела голяма колкото монета от 1лв  Rolling Eyes

# 259
Не съм си помисляла аз за либийските деца,напротив обезщетение дължим  Peace и още как.За разлика от всички аз определено не смятам,че нашите на 100 % са невинни  Naughty Но тук си права,че те никога нямаше да ги убият или пратят в затвора,всичко щеше да мине с много по малко средства ако нашите не се юркаха така  Peace

За краченцата-ами правички са ама чак на 100 %,в смисъл тя пък за да пази равновесие върви леко разкрачена /може да е и заради памперса Rolling Eyes/,но ще я водя аз на ортопед/само да свършат тез жеги/ нали имаш предвид ,че наистина може единият мускул да се развил минимално повече от другият,затова да ти се струва така. Rolling Eyes

Дея, на изгоряло слагах Пантенол, не, излъгах, то пак става, но аз пръсках с Гентамицин - антибиотик на пяна, въобще, точно за изгорено място. Като зарастне мажи с .... забравих му името, против белези мазилото.

Много ти благодаря!Утре ще взема от аптеката  Peace

На същото мнение съм!Хич и не се вълнувам,защото тези милиарди похарчени пари ако бяха разделени из между семействата в Бг или децата имащи нужда от спешно лечение,може би щеше да   е мн. по добре. Но това си е мое мнение.

Права си, твое мнение е, но с голям риск да ми се разсърдиш ще кажа моето - ако тези пари отидат при болни бг деца, би ли върнала да гният без вина в либийски затвор тези хора? Нали и те са някому деца, нали на някому са майки?

Данич,няма за какво да се сърдя,всеки има собствено мнение и аз го уважавам  Peace Ти виждаш в една посока нещата,аз в друга,трети в трета,затова и сме различни.Аз по нагоре писах,че за мен не са напълно невинни,как точно пък тях хванаха там,м?Що не хванаха някой други?Ми ще ти кажа,Либия има огромни задължения към нас,естествено ти знаеш,няма как да се плати всичко това,естествено за мен всичко бе политическа манипулация ,в която и двете страни извадиха полза,като всички разбраха за нас.За съжаление трябва и да има изкупителна жертва,това бяха тези хора.
От друга страна пък,знаеш ли колко много българи гният по затворите или  са убити в чужбина без вина /моя роднина пример ти давам/,а някой да реагира  Thinking ,защо не ги търсим тях ,защо не се помага и на тях?Защото там интерес няма  Peace

# 260
  • София
фонтанелата и на Ани е към левче  hahaha

Обаче нестига, че едното краче като че е по-криво но си има и дъга и на двата още, док каза че докаот растът се изправят, щото били дълги и клечави,  но гледам другите по градинките, не са така newsm78. Хубава работа, ама крива Sad то и на баща и не са от най-правите ама....все пак е мадама, пфу как неможа поне малко да се метне на мен, ама ще видят те какъв син ще извапцам ( чакам моя да спре да пуши и го почваме  Mr. Green )

# 261
предупредих я казах й колко е важна феталната морфология

Тъп въпрос, ама като не знам  newsm78 Какво е това?

# 262
Ани, краката май са прави, но имаме оЩе фонтанела голяма колкото монета от 1лв  Rolling Eyes

И при нас е така  още!

# 263
пфу как неможа поне малко да се метне на мен, ама ще видят те какъв син ще извапцам ( чакам моя да спре да пуши и го почваме  Mr. Green )

Mr. Green Mr. Green Mr. Green  при нас май прилича на мен тя,колкото пораства,толкова повече и татко и взе да се дразни  Mr. Green Ама и аз искам едно момче,та да прилича изцяло на мен  Mr. Green ,но след 5,6,10 го.  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 24 юли 2007, 23:53 от Мис КаприЗ

# 264
  • Варна
Наде, става дума за това да се провери дали бебето е наред. Ходи се при специалист, който преглежда с ултразвук органите на бебето, сравняват се дали отговарят по големина на г.седмици и такива работи. Ходи се задължително преди 20г.с. и после в 8мия месец. Лично аз отидох съвсем случайно, след като личната ми наговори глупости и аз полудях. Подейства ми доста успокояващо да разбера, че детенце си е наред. Понеже не се поема от ЗК, някои нито ходят нито знаят. Като снаха ми, нямала пари..няма няам, ама за дрешки има. В крайна сметка всеки с приоритетите си, това че си млад не ти дава никакви гаранции.

# 265
Ooo, бях написала един постинг и системата ми го затри, ужас!
Хайде, весели разходки ви желая, аз по-късно ще пиша отново...

# 266
Привет и от нас  Hug
Днес поне се живее навън  Grinning
Краси, това го чувам за първи път, а и докторката не ми го е казала  newsm78 Това, че не го поема ЗК не значи, че не трябва поне да ти го предложи и ти да си предцениш  #Cussing out Добре че поне тук като си обсъждаме и се подразбира по нещо. За тия 200 лв при раждането от тук разбрах и за още сумати работи   bouquet

# 267
Феталната морфология се прави след завършването на формирането на органите на бебето - от 16 до 20 седмица. Представлява оглеждане на всички органи поотделно (мозък, броят се пръстите на ръцете и краката, лещата на очите - за глаукома, сърце, стомах и хранопровод, ако има късмет - и полови органи  Mr. Green), за да се провери за малформации. След това на по-късен етап  се гледат и бъбреците и белите дробове. Освен това на всяка ехография се гледа плацентата, следят се тоновете на детето на Доплер, гледа се и шийката на матката в какво състояние е.
Наде, аз точно затова тоя път съм отсвирила тотално следенето на бременността по ЗК. То си е пълна пародия, предния път ме гледаха точно един път на ехо в трети месец и това беше за цялата бременност. Прегледите се ограничаваха до измерване на височината на матката, обиколка на корема, слушане на тоновете с един допотопен апарат със слушалка и теглене. И всеки път трябваше да напомням за направления, че ако бях оставила на лекарката и това нямаше да направи  Rolling Eyes

# 268
Юлче, аз през бременността изобщо не съм разчитала на това, което ми се полага от ЗК, защото и не знаех какво е. Платих си като поп 200 лв за абонамент в Св. София и ми казаха, че това включвало всичко за цялата бременност, но без раждането. Да де, ама не ми правиха цитонамацка, микробиология в деветия и куп други работи, а аз и не знаех, че трябва  #Cussing out

# 269
  • Варна
Наде, не се ядосвай, аз научих от приятелка която бе загубила дете точно, заради ЗК и лекари. Невидяна спина бифида, защото лекарката е в отпуска #2gunfire Тя си го роди и то почина милото. Нали знаете след дъжд качулка, намерила, чела и споделяше с познатите си за да помогне на други. Сега си има здраво детенце, но кому беше нужно тя да преживее всичко това?!!
Форумът помаго много повече, отколкото ЗК или лекари  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт