Октомврийски мами под жегата събрани!

• 12 676
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета! за съжаление все не ми остава време за писане,а днес май и за четене....
Мамите от Варна, ще ходим ли утре на лекцията? ако сте се уговорили нещо пишете ми, моля на лични и някаква идея как да се познаем  Grinning

момичета, не зная при вас как е, но на мене все ми се струва,че коремът ми стои леко накриво- бебчето явно се е съсредоточило в дясната страна на корема  Thinking - акушерката последния път ми каза да съм лежала на лявата страна??? - явно не трябва да е от дясно бебето ли??? имате ли някаква представа?

# 106
Mirama , и аз два пъти го сънувам мойто диване.
Първият път беше на преглед с ехограф, ама много модерен ехограф - показва как ще изглежда облечено детето Joy, ама що беше девойка  newsm78

Вторият път беше скоро и се беше родило детето и приличаше на баща си като бебе - много красиво и с руси къдри Laughing. Мъчих се да го кърмя, но той хич не искаше да засучи, а ако успееше адски болеше Sad

Аааа, и трети път има - снощи. Бях при някаква нова лекарка, гледа ме на ехограф и ми показва как сърчицето му вече не бие Cry. Аз много се разстроих, но успях да отида при моята си лекарка и тя ме убеди, че всичко с бебето е на ред Simple Smile и хубавичко я наредихме онази другата Joy

Rorie, варненки се уговорихме 9.10ч под дървото пред Общината Wink
Доколкото аз знам е хубаво да се лежи на лявата страна заради кръвоснабдяването на плацентата/ или нещо от този сорт/. Като се лежи по гръб се притиска една вена /май кава и се вика/ и така не достига достатъчно кислород до бебето. Аз например се задъхвам като лежа по гръб, а на някои мами им става лошо и им причернява. За лежането на дясно нищо не знам newsm78

# 107
 smile3525 Ехоо привет и от мен! Снощи имаше някакъв токов удар и НЕТА се скапа  smile3514 smile3511 smile3515 smile3516 ей такава беше моята реакция-чаках ЕМАйл от моето мъжленце- newsm45 нали вече месец съм си сама и бременна и ТЪПИЯ нет се скапа hit рестартирах ко ли не праих НИЩО.Легнах си нещастна даже и вас неможах да прочета и да стикам ПАЛЦИ на КОКИ  за което и се извинявам-Важното КОКИ е,че всичко с твоя младеж е ОК yesyes
Тази сутрин ставам,пускам компа и ПАК НЯМААА fight направо тоз доставчик щях да одя да им взривявам офиса-нестига,че вън жега,няма нет,кабелната се скапа аз ша изперкам бе smile3511 Жега-нежега излязох да се разходя из морската,че щях да откача прибрах се поообяд нета дошъл newsm53 Ех камак ми падна!
Варненски мами утре ще се видим ПОД ДЪРВОТО  nuts
gabi за количката-цената е 1050 лв комплекта-като разделиш паричките на 3 те части идва си нормална цена.ПОгледни в сайта на ДАНЕТ я има и в ПАКОСТНИК,аз я поръчах тук във Варна при едни дет са ужж представители на ЧИКО-кат дойде ще кача снимки! newsm36
Jenna  ЧЕСТИТ ТИ 8-ми месец! smile3525 дет се вика то вече време не остава,ама и аз кат КОКИ нали съм последна на опашката чакам още да вляза в 7 месец-точно след 1 седмица newsm03
МАМА МИА  как е котанката възстановява ли се?
Абе да ви питам аз от няколко дена усещам едно такоз напрежение..все едно ще ми дойде-МА не ме боли корем,нищо просто ми е едно такоз РАЗТЕГНАТО незнам как да го обясня.Като лежа е ОК ма кат се разтъпча или съм права и го усещам..вие усещате ли такива работи-дали ми е натежал корема newsm78 много страно все ще ви питам и забравям
айде стига сам писала,че ще изпиша темата smile3508

# 108
Леле какъв съм заплес...   ooooh!  ooooh! ooooh!
 bdbaloni: happy bd   viarkata, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!  baloni baloni baloni  hbday Пожелавам ти един много весел празник днес, а на есен най-послушното и сладко бебунче!!!  Hug
Да се похваля, че днес с жегата се преборих благодарение на мъжо. Без да искаме ме нацели тъкмо като излизах от клиниката и така добре ми дойде това, че си беше тръгнал към вкъщи и до работа ме остави и ме върна.  kiss
Иначе от ЖК статистиката е следната: шкембе - 95 см. Пораснало само с  2 см. от последния път, но било нормално каза докито; фундуса - към 29-30 см. А за килограмите.... newsm09 Малееее изкара ме на нейния менте кантар цели 70,600 кг. Щях да го строша това чудо неверно.  badscale newsm66 Ама аз си го знам, че така ме тегли с 2 повече. Че и на всичкото отгоре това ми се вписва като реални килограми, ужас.  newsm50 
Питах за изследванията за гестационния диабед и ми каза, че с моята кръвна захар от 4 милимола ли беше  newsm78, нямало страшно. Било си в нормата и това. И не знам сега да й вярвам ли или?...  Thinking
Варненски мами утре ще се видим ПОД ДЪРВОТО  nuts

Това ми звучи като среща на партизанската дружина....  rotfImbo

galentinass, ами добре ми е душата, ама явно и нея сега я мъчи топлото и понеже постоянно си ближе шева и май и тя е лепнала гъбички. Пък и този антибиотик дето я бодаха е помогнал за тях. Та така, иначе вече си е старата Моли, само дето я наболява мястото и не може много да се вихри, въпреки че и се иска да скача както преди. Но и това ще стане след още една седмица. Няма да се спира пак.  yes По-добре така, че иначе ми се късаше сърцето като я гледах...
Утре, ако не е много жегаво правя планове да намина и да видя тези легълца.

# 109
  • София
Ще направя всичко възможно да дойда и аз под дървото  Party

А днес тъпия нет е направо ужасен, едвам успях да ви прочета.
Браво на дребосъка на КОКИ - спокойно бебоче,  като нашата госпожица.

Аз пък не го сънувам бебето, но си мечтая да е красавица като Анджелина Джоли - на прегледа 3Д ми заприлича на нея - Joy  Joy - поне въображението ми работи. Crazy  Crazy - аре чакаме да се появи и Брат Пит  hahaha  hahaha

Jenna  ЧЕСТИТОООО- ех осми месец звучи внушително. Я им тегли една българска майна на тези американски доктори, те сигурно като видят готина европейка и умират от яд, че тяхната нация е грозна, отвратителна и тъпа, та гледат само да те шашнат.

Rorie най-добре е да се лежи на ляво, но хич не му мисли, те нашите майка само наляво са лежали с нас, аз например днес се събудих почти легнала по корем  #Crazy  - а съкровището в тумбака ми какви шутове раздаваше, явно като не им е удобно се обаждат. Утре 9 и 10 пред общината под дървото

galentinass по всяка вероятност бебчо се е обърнал с главата надолу и притиска - от там тази тежест. Тепърва ще почне да ни наболява я тук, я там.По-напредналите мами се оплакват даже от болки на костите между краката, мисля че при септемврииките го четох, но аз всъщност доста си шпионирам и август и юли - да видя какво ни чака - е моето мнение е - НЕ БОЙТЕ СЕ МОМИЧЕТА -тежкото е след раждането, то не са депресии, безсъние, безпомощност и какво ли още не, но заедно ще минем по-лесно и ще си отгледаме прекрасни бебоци

tanini почивай си и се наслаждавай на спокойствието, майка ти ще се справи отлично, а малката ще лудее на воля.

dessinkata ЧЕСТИТО ГОСПОЖО   bouquet - искаме снимки и на сватбата и от медения месец  Hug

ushco явно от жегата и хората стават по-човечни, такова отношение би трябвало да има към нас винаги, но уви не е така. Самата аз висях като прани гащи близо 40 мин права и никой не се сети да стане, това беше докато чаках да се кача на самолета за София, а беше навалица - имаше всякакви българи и чужденци, даже едно англичанче се опита да се спре в корема ми, но аз успях да се отместя навреме.

polly1234 пак разглеждах снимките от морето, и пак се хилихме с мъжо на Кучо в пясъка заровен  Joy - искам да ми изкараш една такава снимка да си я туря в албума МОЛЯЯЯЯЯ- просто е трепач. А да ти разкажа колко съм тъпичка, преди време му викам на мъжо, че в групичката си имаме и една тумбалана, чийто мъж е доктор, а той пита - какъв и аз авторитетно му заявявам ГИНЕКОЛОГ- от къде ми хрумна не знам, но бях за себе си даже убедена, после естественно разбрах грешката и му викам на мъжо-не зъбар е момчето, а мъжо вика, е разликата е огромна, а аз невинно му казвам, не е огромна - все по хорските дупки се вре  Mr. Green  Mr. Green

mimi_mimi   smile3521 smile3521 smile3501 АКО нашето дребосъче беше момче щеше да е Кристиан  Mr. Green Просто много го харесвам това име, а и таткото. Така щяхме да вземем първата буква на баща му, е да видим по-нататък дали няма да ни дойде музата и за второ бебоче.

mamma mia Браво на котенце, милото и то в тези жеги с операция, непременно да се преборите с тези гъбички да не плъзнат гадовете.

Последна редакция: ср, 25 юли 2007, 18:56 от meggyv

# 110
Здравейте момичета Hug

От вчера само ви чета и не ми остава време да пиша, сега със сигурност ще забравя нещо, ама си имам извинение с тоя бременелски мозък,вие проявете разбиране Mr. Green
Първо - честит рожден ден на viarkata  newsm67  party023 nbirthday  bigdance2

За болките в междукрачието - и аз си ги имам от известно време, даже и вени ми се появиха и ми е доста болезнено от време на време, да знаете, че ако на някоя от вас се появи (дано ви отмине де) - не е страшно, от натежаващият плод в корема е

Тук температурите страшно варират тези 2 дни - от +35 до към +20 градуса и то в рамките на няколко часа,  спадат, после пак се повишават, кръвното ми и то постоянно варира и ми се върти глава или пък ми става напрегнато, ужас, нямам сили за нищичко  Confused Cry

Галентинас и Нигела - много са ви хубави количките, със здраве да си ги ползвате и все снимки с бебетата в тях да ни качвате smile3522

За секса преди раждането - нас сега ни е страх и не правим, а какво остава като наближи термина. Аз толкова много искам да устискам до самия термин, че сигурно ще се побъркам от мисли и притеснения като наближи. От сега имам и аз менструални болки, което уж било контракции, та как ще различа кога е дошло времето да тръгна за болницата незнам, дано поне раждането започне с изтичане на водите newsm17

Коки - и аз в Неделя се бях шашнала, че не чувствах бебето много активно, все пак риткаше, но не като преди, пък тя почивала моята, е я днес постоянно скача в корема ми. То май всички ни гони параноята как се чувстват и дали са добре вътре в нас

Пожелавам ви една приятна вечер и много гушкане Hug

# 111
  • София
Вярката ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  newsm59 ДА СИ ЖИВА, ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА МАМА  НА ЕСЕН   НА ЕДНО ПРЕКРАСНО БЕБЧЕ newsm32 pacifier

# 112
Честит Рожден Ден на рожденичката да е много здрава, щастлива и най хубавкото бебче на есен  Hug
Момичета сега чак ви изчетох и докато не съм забравила
galentinass леглото което и аз си харесах по интернет е същото много добър избор според мен  Peace
Jenna мила не се притеснявай всичко ще бъде наред вярвам, че просто са объркали изследването. А и ще стискаме палци всички бебоци да се родят здравички, силнички и послушни да слушат майките си та да могат да продължат да пишат тук при октомврийките  Hug
Относно килцата аз забременях 52 малко по коледа се ошишках бях преди това 48-50 А сега съм тюленче 160/64 килца /30 седмица Надявам се да не качвам още много, че ми е доста тежичко.
И да се похваля днес отидохме в магазина и другата седмица ще очакваме да ни сложат климатика. Направо ако ви кажа, тук са 2 града един до друг Сопот и Карлово на 5 км разстояние за 10 дена във всички магазини за климатици общо 10-на са сложили такса монтаж 150-200 лв  #Crazy преди това се трепеха да предпагат климатиците с безплатен монтаж. И в никой магазин няма свободен климатик. Тея жеги направо са такъв удър за тези с такива магазини. Но важното е и че скоро ще стоим и у нас на хлад .
Айде сега ви оставям да си почивате и много целувки на тумбачетата   love001

# 113
момичета, Анет не се е появявала скоро Confused, дали всичко е наред? тя щеше да ходи в Холандия, да не и е харесало и да е останала за по-дълго, забрави ни тя нас Twisted Evil

мисля, че вече е време да си избереме "вестителки", нека момичетата, които са навити да качват новините в темичката да си оставят телефоните, обещаваме да не ги безпокоиме излишно Mr. Green

аз лично немога, въпреки че имам желание, но още работя и от работа немога да пиша изобщо, а и само ще ви набутам с роуминг-есемеси

благодаря предварително на вестителките ни, и дано само хубави новинки качват, за здрави и слънчеви бебоци  bouquet

# 114
Здравейте и от мен мами.
newsm59наВярката ,много здраве и  щастие,на есен едно хубаво и здраво бебе.Много подаръци  Gift

И аз се сетих онзи ден за Анет,сигурно е при мъжо,дано е така,да не е друго ,че нещо се оплакваше.

Джена,моля ти се ,никакви притеснения,то ако ти имаше нещо,досега да си разбрала 100 пъти,ще видиш ,че всичко е наред и скоро  ще се радваш на едно здраво и прекрасно бебе.
И честит ти 8 месец smile3525,и аз скоро съм там.Ех как бързо минава времето....

За болките и аз ги имам,и в кръста ,и  между краката.Абе то като някоя баба само охкам и пъшкам.Като седна или легна ,после като стана,едвам си намествам кокалите,раздвижвам се няколко минути.

Добра казах на моя мъж за лекарството и аз,и ми каза,че ако и моята докторка го потвърди,няма проблем да го направим,ако не, щял да си помисли newsm78Ние отдавна сме на сух режим по отношение на "кекса" и снощи го метнах ,говорих му говорих и накрая взе ,че се нави,ами то голямо пъшкане падна от моя страна,ми то ми пречи корема,не мога да дишам,докато се пообърна,ужас Sick

Ох,още нещо исках да кажа ,но ми се изпари. newsm78
Айде от мен лека и прохладна нощ.

# 115
 kaffeetrmker_2 Добро утро аз пак се кукнах в 6 часа поне тоз път ГЪЗА ми  Blush не се подаваше в 4 часа сутринта от хладилника да търся нещо за папане  eat Гледам снощи като съм ви оставила всички по леглата сте били нищо не сте писали  newsm78
ей захлади се малко времето 24 Градуса показва термото на фона на 42 ми изглежда студено направо  bowuu ама е супер-поне няколко дена да подишаме по спокойно  bowuu bowuu bowuu
 newsm53 пия си кафето и почвам да се приготвям за ЛЕКЦИЯТА  #Milti хе-хе сетих се за ПАРТИЗАНСКАТА НИ СРЕЩА преди това "ПОД ДЪРВОТО"  smile3540 дано дойдат повече мами, че ще е по -забавно  lalalala lalalala lalalala  Айде лек ден ви желаая, без никакви отрицателни емоциии само ХУБАВИ неща  и много усмивки !   newsm47 newsm53 newsm53 newsm53  love001

Последна редакция: чт, 26 юли 2007, 08:35 от galentinass

# 116
Здравейте момичета и от мен ! Тези дни не съм влизала да Ви чета и сега имам много да наваксвам  Laughing но моята Сиска имаше рожден ден на 23 и стана на 6 години. Като циганите го празнувахме 3 дни - на 23-ти с бабите и дядовците, на 24 с нас, а на 25 с приятелчетата и. Направо се скапах от умора, но беше яко. Лошото е , че от много напрежение, емоции и ходене получих много контракции Sad , но смятам тези дни да си почина моят мил и без това отиде за риба на Тунджата. Та така около мен. Виждам, че сте подхванали една темичка за килограмите, че и аз да се включа : 164/58 кг./31 г.с.
Успешен ден от мен на всички  Hug  Hug  Hug

# 117
Само влизам да ви пожелая много лек и хубав прохладен ден  Hug
И момичета я кажете някоя рецепта за крачетата, че вие когато писахте моите крачета си бяха добре ама от три дена са като поничка. И се ми викат имаш албумин ако имам албумин опасно ли е за бебето. За всичко съм чела ама за тоя албумин нищо не знам, а и тръгвам сега за работа и нямам да ми остане време да се ровя да търся.
Айде пазете се да пишете каке минала срещичката  Hug

# 118
  • София
Здравейте момичета!  Hug

Надявам се и при вас да е прохладно, както в другите градове....най-сетне живот.  smile3521 Даже и в момента ми е малко студено, защото е към 20-21 градуса в стаята.  Mr. Green

Такаа...ние днес бяхме на ЖК, но лекарката ми е в отпуска и само акушерката ме гледа и мери. Готиното беше, че по нейния кантар съм само с +1кг за 2 седмици.  Laughing Иначе странното е, че и тя каза, че имам контракции докато ме измерваше....пък аз уж ги усещам, а тогава не разбрах...изглежда доста често имам, щом някои не ги и усещам даже. Thinking Чета и за болките в междукрачието си говорите...т а и аз имам от 2-3 дена... Crazy Ама направо ми е трудно да ходя. Аз си го обяснявам с това, че се разширява таза....но мисля, че е раничко все пак....особено, ако не спре и си откарам така още 1-2 месеца.... ooooh!

Jenna- честит ти 8 месец.  newsm44 И аз следващата седмица ще те последвам и нямам тъпрение вече.....после минава август и септември ще трябва да сме нащрек.  smile3521 Аз нали за Девичка се боря....ама накрая си мисля, че най-много да пренося с тези мои планове.  hahaha

Me_and_baby - И аз повдигнах въпроса за вестителките, но  нещо ми беше отсвирен въпроса. smile3506 Мамите се ослушват, а то времето си наближава.....и ще им се караме.... Naughty Аз съм съгласна ще си сложа телефона, но мисля, че трябва поне още 3-4 момичета..... Peace

Да попитам - някой ще ходи ли днес в Шейново да разгледа болницата? Ако ще ходи да се обажда да се видим там.  Peace На мен ми казаха, в 14ч. на информация да чакам, аз уж съм ходила в Шейново, но нямам спомен да видях някъде Информация....така че стискайте палци да не изпусна групата, каквото съм отвеяна.. Crazy

# 119
Здравейте и от мен
Jenna-честит 8 месец аз преди 2 дни направих 100 дни
Irenn мойте крака бяха така няколко дни и аз се уплаших да не е албумин
вчера направих изследвания но тази сутрин виждам че са спаднали
сигурно е от жегата не се притеснявай стой на хладно и ги дигай на високо

Много жени установяват, че глезените им се подуват с напредване на бременността. Това подуване се причинява от нарастващия натиск, който матката упражнява върху вените, които пренасят кръвта от краката към сърцето. За да подобрите кръвоснабдяването на краката, опитайте да лежите с повдигнати на възглавница крака по няколко пъти на ден или сядайте с вдигнати крака колкото често успеете. Ограничаване на солта и носенето на поддържащи чорапи също може да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт