Antonio, fa caldo... Italia - LXII

• 15 500
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
И аз едва влязох....

# 106
 Aни, Боян Радев не го познавам, пък и не е нужно. Човекът спомена няколко неща по телевизията и не мисля, че има нужда от популизъм, за да ги говори. Каза, че на него му стига един диван, завивка и картините да го гледа.
Не ми се струва, че прувеличава.

Тони, съгласна съм, че понякога и най-шантавите неща по телевизията могат много да помогнат. Няма да забравя, как в периода на държавните ми изпити, гледах като побъркана един латино сериал. "Три сестри" май се казваше  Mr. Green
И ние имаме три телевизора, така че винаги мога и аз да си гледам, каквото реша, но ако не сме се виждали цял ден, предпочитам да не се вторача в един екран  Wink

# 107
Но това,4е е събрал с парите си такава хубава и важна колекция с картини,и иска вси4ки да могат да ги гледат го намирам за похвално
Ох, Италина... Не се 4увствам достатъ4но анонимна тук, за да си разкажа вси4ко това, което ми е на ума и това, за което знам Confused

Каза, че на него му стига един диван, завивка и картините да го гледа.
Не ми се струва, че прувеличава.
Въх! Преувели4ава, вервай ми.
Ще стрелна оЩе веднъж за успокоение #2gunfire

За "всеки със своя телевизор" и аз като супер умната италианка не го разбирам това. Странно ми се вижда.
Аз много държа ве4ерите си да ги прекарваме заедно.

Цугуми, помня го този сериал. Много отдавна си се дипломирала Joy Peace
Мисля, 4е това беШе първата сапунка изобЩо по българската тв.

# 108
Ани, както казах, не съм малка  Wink Учих за държавни през 1996/97. Влязох в Университета след училище, беше точно годината на гладните стачки и т.н.
За първа сапунка някои смятат "Робинята Изаура", който обаче съм пропуснала  Mr. Green

Ок, преувеличава, жив и здрав да е!

Хубаво е човек да знае, че има свободата И да гледа по всяко време, каквото иска, друг е въпросът дали ще се възползва от нея според това, което в момента е по-важно за него. Така че, нямам против много телевизори, имам против хора, които не умеят да възприемат себе си като достатъчно самостоятелни. Понякога споделянето на едни и същи телевизонни предавания не означава непременно някакъв вид сплотеност, може и да е знак, че някой не умее да има и собствени интереси.
 Simple Smile

# 109
Да. Като цяло, прекаленото обЩуване с телевизора (заедно или поотделно), 4есто е знак за липса на собствени интереси.

# 110
  • Torino,IT
Здравейте моми4ета,
отдавна не съм писала, за което моля да ме извините,но имам проблем -искам да си извадя едни документи и не знам как да постъпя.Моля ви който знае нещо въпроса да ми даде съвет какво да правя,
Зна4и опитвам се да си направя резиденза и карта д'идентита, но от съвета отказват да ми издадат нито едното нито другото,защото не съм имала работа. Аз знам 4е не е задължително да работиш за да имаш резиденца и карта.Още пове4е 4е без карта д'идентита, отказват да ми издадат карта санитария.
Не може ли да ме запишат на рикарико на приятелят ми или трябва да сме женени.Мислех си като минат 3 месеца откакто съм тук да отида да ми направат карта ди соджорно и с нея да ми издадат резиденза. Може ли така?Нали са валидни още тези карти ди соджорни, не са отпаднали?
Моля ви ако знаете да ми помогнете, защото съм притеснена, 4е съм без абсолютно никакви документи.
Ще пиша пак отново скоро,
целувки на вси4ки...и мерси  bouquet

# 111
Здравейте и от мен!

Линдита, до колкото знам ( поне при мен така беше) не е задължително да работиш, за да извадиш резиденца и карта д'идентита.  Но може да е различно, ако не сте женени. Предполагам, че затова ти отказват.

За телевизора -   не мога да свикна, че работи по цял ден Sad  В 98 % от това време никой не го гледа. То просто дава звук и картина, а ние си живеем на негов фон. Скоро ще измисля план и ще се преборя, обаче!

Да се изфукам , че имам нов принтер и още 2 декоративни възглавници за дивана. Новият принтер прави и фотокопия и е скенер.

# 112
Еееех,Ани,млади сте още,сигурно,знам ли,държите още на тези неща...Има си време за вси4ко,и за заедно и за поотделно.Преди и аз бях така,но с годините ли с преживяванията ли,реших,4е по важни неща има в живота,от колкото да се гледаме в о4ите,респективно в общ телевизор.Моите мъже си умират да гледат филми където средно на 5 минути 2ма умират,гърмилки и пушилки отвсякъде,на мен ми харесват филми от типа на...Nati ieri примерно,на които те директно превклЮ4ват.А ако беше един телевизор и трябва6е 2мата големи да стоим и тъпеем пред поредния Хари Потър....само и само семейството да е заедно...Както и да е,всеки си има своите представи за света.Важно е всеки да постъпва така както ще се 4увства добре,а ако си е намерил и половинка,която има същия мироглед си е жива 6ца от тотото Laughing Peace
По въпросите на Линдита,мисля 4е е достатъ4но да отиде и да се запише в съответното анаграфе,но и там искаха здавна застраховка или карта санитария.Мисля,4е на комунитари не се прави ве4е карта ди соджорно.

# 113
  • София
Минавам само. Дани е с няккъв чревен вирус, температура, повръща цяла нощ...сега ще е на лечебна хумана , ентерол и натриев цитрат.  Rolling Eyes
Аз пък, понеже луд умора няма, се хванах да правя 3D на една сграда, колкото за опит /не за пари  Confused/ и се тормозя сега с това...
За ТВ...то хубаво да си имаш интереси и да не седиш вечер пред ТВ, ама като децата ти обсебват 90% от вниманието, интересно какво друго можеш да правиш вечер... #Crazy newsm78 иначе като идея ОК, ама не се получава. Че то аз гледам филм от край до край само на кино като отида, какво остава за друго. Според мен, по-добре пред телевизора, заедно, или оотделно /ние гледаме заедно, единия прави компромис понякога, но рядко се случва/, отколкото единия навън, а другия да мие чинии и да гледа децата.  Joy Изобщо, странно ми звучат крайни изявления, от всякакъв сорт. Зависи и колко си бил натоварен през деня. Понякога държа пълна тишина денем, защото вечер като са двете деца шумовия фон е доста над допустимия и не мога да понеса още такъв. Понякога пускам ТВ,понякога музика. Но вечер да стом без телевизор не мога да го разбера.  Rolling Eyes Поне за нас е неизбежно.

# 114
Ленка,да са ти 4естити придобивките,я да щракнеш диван4ето Peace

# 115
Здравейте !
Клеми , скорошно оздравяване на адаша ! Praynig
Лени , честити придобивки със здраве да си ги ползваш .
Линдита , можеш да си изкараш  здравна книжка за временно пребиваващ чужденец в страната на първо време .
Пък в последствие си изваждаш документите и сменяш тессерата санитария с нормална .
Карта ди соджиорно за нас не трябва , а за другите чужденци тук до колкото зная ако не са женени за италиански гражданин след 5 годишен престой могат да се подадат документи за да се поиска  .
За карта ди идентита трябва пермесо ди соджорно , така че най добре се допитай до квестура или до някои синдикати за по пълна информация  като Чизл например .
Те там си имат персонал занимаващ се само с емигранти и ще те осведомят по-добре от нас !

# 116
Момичета, гласувайте за Елвира!
http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=1238&v=1&s=2
може да се гласува всеки ден, т.е на всеки 24 часа.
До 10 август... всеки ден по един глас... и ако гласуват  контактите ви в кю-то, можем да й дадем шанс ! Hug

Последна редакция: пт, 27 юли 2007, 17:22 от Lennie

# 117
Момичета, гласувайте за Елвира!
http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=1238&v=1&s=2
може да се гласува всеки ден, т.е на всеки 24 часа.
Винаги съм се 4удела това морално ли е? Гласуването от разли4ни IP, разли4ни дати и т.н.

И да кажа, ако слу4айно се появат съмнения Laughing :
Нямам против каузата. И аз гласувах (веднъж) Peace
И не упреквам никой за ниЩо.

# 118
Ей ме на и мен  Crazy

Линдита, иди и питай в Куестурата....за тъй наречената карта ди соджорно и как да си извадиш другите документи...при мен всичко се базираше на пермесото ди соджорно(даже карта санитария я извадих без карта д'идентита),но това е защото все още имам валидно старо пермесо  Rolling Eyes

Лени, я да видим възглавничките  Crazy

Аз не съм плащала за изследвания,но пък и 'кацнах' тук в 8ми месец бреми  Sunglasses

Наоколо съм  Crazy

# 119
Винаги съм се 4удела това морално ли е? Гласуването от разли4ни IP, разли4ни дати и т.н.

[/quote]

И какво установи? Морално ли е  Laughing

Калка, ще ги снимам и ще ти ги изпратя. Сладурски са.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт