43 теми сме изписали от ЮЛСКИ бебета орисани!

• 15 550
  • 316
  •   1
Отговори
# 105
nikka ,за физиологичния разтвор на мен ми казаха да слагам по една капка три пъти на ден.

# 106
  • Sofia
tweetybaby, по принцип си права за кърменето. НО нощното хранене няма нищо общо с него Simple Smile. Някои бебета сами си го махат, а на други им трябва малко помощ. Аз лично предпочитам да му го махна сега (даже що не го направих като беше още по-малък), защото иначе става по-трудно.

# 107
Ника, Искре - за количеството на храната:

до 11тия ден се смята като прибавиш 0 след поредността на деня - например 5ти ден - 5 и 0 ->50 мл. На 11тия ден са 11 и 0 - 110 мл. Оттам нататък се смята 1 - номер на месеца - 0, т.е. 1ви месец - х110 мл, 2ри месец - 120 мл и т.н.. Става дума за на едно хранене. Иначе количеството за едно хранене не трябва да надвишава 200 мл.

Ника, за кърмата дават 6 месеца да може да стои замразена, но не е добре да стои повече от 3, максимум 4 във фризер и до 24 часа в хладилник.

Честито бебе на Марти и на всички нови мами!
Яна, успех!

# 108
nikka на лекции ни казаха че кърмата във фризер се съхранява 6 месеца, а на помпата на Авент пише 3 месеца. Размразява се като се остави първоначално в хладилник, след това се затоля до 87 градуса и се оставя да изстине до небходимата температура (37).
Хриси те момичетата са ти отговорили, топъл душ трябва да вимаш, аз правех много топли, направо горещи компреси от готовите на Нук. Можеш да направиш компресите преди кърмене, за да се поотворят каналите, а след това Ники, ще ги изсуче. Дано се оправиш по-бързо че много неприятно  Hug
Гоца, Стефи кураж момичета  Praynig  Hug
Вики Честита ви месичинка   bouquet

# 109
Здравейте мили момичета!   bouquet
Ние с Никола от днес сме си вкъщи - кърмим се, гушкаме се, целуваме се и въобще всякакви такива прекрасни неща  Grinning скоро ще ви изчета и ще наваксам пропуснатото...може би
Преглеждайки по диагонал темата видях, че Гери е родила - да й е жива и здрава принцеската   bouquet

# 110
  • Sofia
marisasav, добре дошла   bouquet
Indiscipline, благодаря за инфото. Аз ги знам мл, ама ми е чудно по колко пъти ... щото има разлика 7х120 и 6х120 ... та се чудя и се мая ...
от друга страна на всички кутии с АМ за 2ри месец пише: 150мл + 5 лъжички по 5 пъти на ден,което грубо прави 810 мл на ден ...
Т.е. дневната препоръчителна дажба би трябвало да е 810 мл за здраво и доносено бебе на 2 месеца. Ама знам ли ...

# 111
Искре, ми официално до края на 1вия месец трябва да сме минали на 6 хранения, ама то си е индивидуално... Доротея тая нощ си се буди на 3 часа все едно не е нощ, съвсем я отхлаби дисциплината Simple Smile). А тези мл важат за кърма, АМ предполагам, че е както си пише на опаковките...

# 112
Димяни за запис на тоновете в ТК - правят в 106 кабинет. Минаваш първо през регистратурата, там ти дават талонче и заставаш да чакаш пред 106 кабинет. Не се заплаща и не дават часове - редиш се.  Peace
Ей и Мариска се прибрала - много да те слуша малкия човек  Hug
Честито на на Гита   bouquet

# 113
Честито на Гита Ог!!   bouquet

Ние махнахме нощното хранене веднага - още щом се върнахме от родилното. Храним се на 3 часа с 6 часова почивка нощем - бебо се научи точно за 3 дена и сега спи непробудно от 12 до 6 сутринта. През деня е по-активен по принцип (още от утробата на мама си беше така - нощем кротува,а през деня риташе  Laughing)  - иска внимание, зяпа, кокори се, а вечер е вече изтощен и му се спи зверски. Аз не го оставям да се успива повече от необходимото през деня - будя го за хранене - трябва да свикне и да се научи, че нощта е за СПАНЕ, не за ядене!  Sunglasses Пък и смятам, че детето има нужда от спокойна и наспала се мама, а не от невротизирана такава  Grinning

# 114
Мерси момичета за отговорите!  Peace

Andromeda, ама много си права за невротизираната мама!!! Аз съм станала точно такава от неспане и от непрестанния рев на бебко заради гадните колики!  #Cussing out #Cussing out
Понякога ми иде да го метна през балкона като започне да се дере и гледам в такива моменти да го давам Макси на майка ми или на тати му, че да не съм около него докато съм толкова бясна  Embarassed
Надявам се да се научи да прави 6 часова пауза през нощта, че да вляза малко в релси  Sick

# 115
А за обличането питаше някой - Доротея спи по боди с къс ръкав и чорапки, чорапките понякога ги пропускаме. В стаята ги докарваме около 24.5 градуса обикновено. Струва ми се леко облечена за бебе на 2 седмици, ама като й пипам носа не е студен, а и педиатърката като идва оня ден нямаше критики към облеклото, а я бях оставила само по боди без ръкави... Завиваме се само с чаршафче, но сгънато на две. Само първите дни в Сф като бяхме още й треперих и я държах на 30 градуса с гащеризон с дълги ръкави. Сега и на разходка ходим с къс ръкав, а разходката ни е след храненето в 18-19 часа.

Да питам за цеденето - как съхранявате кърмата? Търсих ги тия торбички за кърма и никъде не намерих, напълнила съм чашките на авент дето ги имах - 7 мисля - и днес ходих да купя комплект за хранене на авент 10 малки и 10 големи чаши, ама ми се струва безумие, всяка чашка е от 1 ден и скоро няма да има място във фризера, а пък реално погледнато това в момента е храна за ден - ден и половина... та се чудя какво да правя.
А... колко долу горе цедите след кърменето? В мл имам предвид, не като време.

Още нещо щях да казвам, ама... като се сетя Simple Smile. Още не ми се е отключило онова поумняване, дето пише, че се отключва след раждане Wink    

# 116
  • Sofia
Andromeda, и аз съм съгласна с теб. И исках още от началото да го махаме това нощно хранене, ама педито каза - след като стане на 1 месец - и баща му - щом лекаря е казал - така ще е ... Ама нали татко му си е на работа, пък аз си стоя вкъщи с бебето - да не ми е леко.
А и вчера се скарах с майка си и й казах да не идва ...
Сега яде и заспа - не ще да стои да буден ... дано да не ми будува цяла нощ ...
Днес е 2ри тур на отказването - дано да има само час мрънкане ... А иначе за сега си спазва графика - през 3 и 1/2 часа - къде с помощта на мама къде сам Wink.

# 117
Здравейте,

Ние се завърнахме днес да си чистим апартамента след пръскането за хлебарки. Ефекта от цялата работа е, че ни се отвори чистене за 3 дни напред, имам да препирам бебешки дрехи, да отсмърдявам апартамента, въпреки, че беше отворен от сряда до сега и да трепя хлебарките, защото вече ми се разхождат навсякъде. Май този човечец само ги изгони от шкафовете и вече е ад. Ставам да дочиствам и ще ви чета по-късно като кърмя малкия.

# 118
  • София
Там-Там мерси за инфото!  Peace

# 119
Здравейте,и нас ни мъ4ат колики,но засега е поносимо и му давам само 4ай4е.
Да ви попитам,понеже днес ни подариха спално комплект4е от крепон и понеже не съм запозната с тази материя ,може ли да ми кажете за кога е по подходящо за лятото или зимата,като го гледам малко груби4ко ми се вижда.
Мерси предварително!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт