Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Необходимо ли е тапата да падне, за да започне раждането?
Как мога да разгранича контракциите от болките в корема?
Какво да правя, ако изпитвам болка в гърдите и имам трудности с кърменето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Необходимо ли е тапата да падне, за да започне раждането?
Тапата не е задължително условие за започване на раждането. Раждането може да започне и без тапата да падне. В някои случаи тапата може незабелязано да се отдели, например по време на нужда или къпане. Важно е да се свържете с вашия лекар или акушерка, където ще ви направят изследвания, за да проверите дали имате редовни контракции и разширяване на шийката на матката.
-
Как мога да разгранича контракциите от болките в корема?
Контракциите по време на раждане обикновено са ритмични, нарастващи по честота и интензивност. Те се характеризират с периодични стягания на корема. За разлика от тях, болките в корема без връзка с раждането обикновено нямат ритмичен характер и не се увеличават по интензитет. Ако имате въпроси или съмнения, винаги е добра идея да се консултирате с лекар.
-
Какво да правя, ако изпитвам болка в гърдите и имам трудности с кърменето?
Ако изпитвате болка в гърдите и имате трудности с кърменето, важно е да се консултирате с лекар или консултант по кърмене. Можете да използвате топла вода и масаж за облекчаване на болката. Освен това можете да опитате различни позиции за кърмене, които могат да помогнат на бебето ви да се храни по-ефективно. Препоръчително е да получите професионална консултация, за да намерите най-подходящите решения за вас и вашето бебе.
-
Как мога да направя кърменето по-лесно за бебето си?
-
Защо бебето ми връща храната след хранене?

Мъчат го колики горкия .... Давам му Еспумизан Л, но и това не помага много. Днес купих и копър да видим дали ще помогне ...

.И първо връща малко от сега поетото-разбирам защото си е водно млекцето,след това започва да връща от вече престоялото в коремчето?????Това нормално ли е ??????