Как бързо времето отмина - ЮЛЧЕТО ни стана на една година!

• 13 949
  • 308
  •   1
Отговори
# 105
Честит Рожден Ден на Гошко! Да расте здрав и щастлив и да радва мама и тате с постиженията си!
Нани - много вкусна почерпка, лигите ми потекоха  yes
Ети - дано да ви е слънчево времето  Nature Sunny
Ели - и аз това се чудех вчера. И Калоян подивя вече в къщи. Ще трябва да измисляме нови неща.  Rolling Eyes
Някой пускал ли е на детето си Телетъбите? Брат ми разправя, че и двамата племенника (на 5 г. и на 1.3 г.) били като хипнотизирани и гледали е така  Shocked
Да питам за жълтъка - сега ще го въвеждам и да споделите, колко време се дава четвъртинка?

# 106
  • През девет земи в десета
    Ей,най-накрая да стигна до компа,ние пък не сме си седяли в къщи изобщо,независимо от лошото време,затова днес реших да не излизаме никъде поне до вечерта,иначе от утре го дават валежите да престанат Rolling Eyes,ако са познали обаче!
    Добре,че сега бате си е в къщи и си играе с Цвети,едва ли ще и стане скучно,пък и в нас има достатъчно място за игра и тичане насам-натам!

Нита,страхотна кола,за колко парички и откъде  я купихте ако може да ми кажеш?Аз гледам да не пускам телевизора на Цвети,нека да се занимава с играчките,има време да гледат телевизия,после няма откачане оттам Wink На кака и бате разрешавам да  гледат телевизия само в събота и неделя и то не по цял ден.На компютъра може да седят по 1 час дневно само ако са си изпълнили всички останали задължения,а има и книжки Wink Ей,ама съм много гадна майка Mr. Green
Що се отнася до жълтъка,аз отдавна давам на Цвети,даже и белтък,иначе около месец бяхме на четвъртинка,после още толкова на половинка и сега яде по цяло яйце,най-много два пъти в седмицата!

Ети, bdbaloni  Честит Рожден Ден на слънчицето ти Гошко bdbaloni ,да ти е жив и здрав,много щастие и успех му пожелавам! smile3525  За лошото време не се ядосвай,дават го от сряда пак слънце и жега! Peace

Нещо всички изчезнаха и никой не пише newsm78
Айде и аз заминавам да  hang 1ironing с чистенето и всички останали домакински задължения приключих,айде  после  пак ще погледна в темата Grinning

# 107
Ети, засега е слънчево и приятно, за морето обикновено не се отнася общата метеопрогноза.  Да ти е здрав и весел рожденника  newsm59 Приятна почивка !

Nita , веднъж съвсем случайно щракайки по каналите попаднах на  телетъбитата по някаква немска телевизия. Дамян като го зяпна този телевизор, няма откъсване, точно като хипнотизиран гледаше. А едно време като разбрах за това детско се заричах , че на детето си такава лигатня няма да пусна  Naughty  Ама на, сега се сещам отвреме на време и го търся, но повече не съм го улучвала.

Аз да ви се оплача  - четвърти ден Дамян е с много висока температура.  Стига до 39.5 и няма сваляне с часове. Четири вида температуропонижаващи му давам, но най-бързо действащото му я сваля след около час, че и повече. И след около час пак вдига.  За тези дни сме излизали само до спешния кабинет и до педиатърката. Горкичкото ми то - отпуснат , със зачервени очички, колкото цепчици отворени...направо ми се къса сърцето. Сега и едни хомеопатични пие за температурата. И се оказа , че е от зъби... Незнам, не ми се е случвало досега и много се притесних.

# 108
Здравейте момичета ние си имаме шарка цялото ми детенце е в пъпки Weary и когато го мажа с ментов спирт и пудра пещи yahoo_49 като на умряло и сърцето ми си къса smile3511 .Не може да спи спокойно спи на пресекулки ужас не знам какво да правя и Павлин чакам всеки момент и той да се шари   #2gunfireа педито дори не е дошла да ни види лекувани по телефона

# 109
Здравейте, завърнахме се за 2-3 дни и останах приятно очарована от пожеланията ви за рождения ми ден. Почерпете се за мое здраве:

Честит рожден ден на Гошко, да е жив и здрав, винаги засмян,
да слуша мама и тати и да се радва на малкото си братче Венци!!!

# 110
  • През девет земи в десета
Данисиа,ментов спирт в никакъв случай,кой ти каза да си мажеш с това детенцето,ако е педката и кажи тя да се намаже като се разболее от шарка,то е все едно да мажеш отворена рана.Можеш да я изкъпеш в не много топла вода с малко сода бикарбонат или царевично нишесте,успокоява сърбежа,като тази процедура можеш да я прилагаш три пъти дневно,предполагам,че шарката е варицела!?Количеството сода или нишесте,трябва да е не повече от 1 чаша!Нишестето се разтваря предварително в студена вода!Ако положението е много сериозно,може да даваш някакъв антихистаминов препарат,Зиртек или Калергин!За температурата парацетамол или Нурофен,става и на свещички ако ти е много изнервено детенце,да не го тормозиш допълнително да го пие през устата!Мий ръцете и изрежи ноктите до кожа,защото при разчесването е възможно да се получат абсцеси.Това е от мене,дано да съм ти в помощ! Wink

# 111
Ух,горките близначета  Cry   Спирт  Shocked и на мен ми звучи страшно.

Кочинела и Галко е бил 3 дни нон стоп с Т, от зъбки.Гадна работа.При нас хомеопатията помогна.Обезболяващи давах панадол и ефералган свещики  Peace

Ели много готино клипче  Wink
Дю от тази тортичка ми се наводни клавиатурата  eat

ЧРД на Гоги!   ura  Каквото му е пожелала мама да му се сбъдне!

Да ви питам вие колко често миете зъбките на мъниците?

# 112
  • хасково
Привет от нас.

newsm67Честит рожден ден на порасналия бате Гоги!
  ura
Ети , стискаме палци времето да се оправи , че и ние сме на старт да заминамваме , ама отложихме именно заради дъжда.

Данисиа , бързо оздравяване на Елито. Дано на  Павлин да му се размине.

При висока Т , ако съм изчерпала всичко , което може да се дава правя разтвор вода с малко оцет и мажа крачетата- по специално ходилцата, ръчичките и гръбчето и Т спада много бързо. Действа безотказно , ако искате пробвайте.

Нита, четвъртинка жълтък давах около месец , след това половинка и сега цяло. Белтък още не съм дала , но за момента заради жегите спрях яйцето.

Dew, ох как ми действа тази пица................... smile3508 no smile3518

Последна редакция: пн, 06 авг 2007, 18:24 от munka1

# 113
  • somewhere over the rainbow
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН /на патерици/ НА НИТА И ДЮ!  bouquet Hug  bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ГОГИ! Heart Eyes
Ети,   bouquet за теб!

Нита, и при нас положението с яйцата е точно като при Пиги и Цвети Peace
Данисиа, и обикновената Розова водичка облекчава сърбежа. Ама спирта за какво са ви го изписали newsm78

При висока Т , ако съм изчерпала всичко , което може да се дава правя разтвор вода с малко оцет и мажа крачетата- по специално ходилцата, ръчичките и гръбчето и Т спада много бързо. Действа безотказно , ако искате пробвайте.
Пробвали сме го, наистина е безотказно Peace Но и по този въпрос има две мнения тук, във форума Thinking

ПП. Към вчерашната почерпка на Нани добавям малко чалгица - е така, за душата Joy

# 114

Аз да ви се оплача  - четвърти ден Дамян е с много висока температура.  Стига до 39.5 и няма сваляне с часове. .......................И се оказа , че е от зъби... Незнам, не ми се е случвало досега и много се притесних.
Все едно аз съм го писала Confused

Пепи, това което разбрах за ваксината е, че вече е заменена с Приорикс.Обаче те съватвам да попиташ педито си с каква точно разполага, защото на детето на моя приятелка са били от старата.Незнам от къде са я изкарали........
Другото е че тази ваксина трябвало да се бие подкожно, а практиката тук е тя да се бие мускулно и от там идвали някой усложнения.

danisia, ние изкарахме варицелата.Аз мажех с ментолов спирт EmbarassedСлед като детето не беше видяло сън две денонощия я намазах(пак по препоръка на педиатър) и след минути  заспа.Смятам че много по-мъчителен за децата е сърбежа.

Ааааа, Нан задръж си чалгицата, на мене ми стига да си ръбам кашончето.Е, така за душата! Wink

Последна редакция: пн, 06 авг 2007, 21:51 от Asya_

# 115
  • Sofia
Здравейте банда,
Как я карате?Гледам не много добре май  Thinking

Но първо

baloni
Честит Рожден Ден на Гошко много много усмивки , щастливо , безгрижно и безоблачно детство

dancing

newsm51
Честит Рожден Ден на патерици и на Нита и Дю много здраве , щастие и парички за да си купите всичко останало
Hug

Eli83 И аз така бях в чуденка какво ще се правим ако зимата не позволява да се излиза.  ooooh! Надявам се да започне да се заиграва вече с играчки че сега е чудо по 1-2 минутки си играе с нещо и това е то  Whistling нищо не и превлича вниманието за повече време.
Nita Нас телевизията не ни привлича особено не се впечатлява много много.А за жълтъка давах по 1 месец четвъртинка после пак толкова половинка и така до цял  Peace
coccinella Много кофти с тая Т-ра лошо че не спада дано я свалите скоро  Hug На нас за Т-ра само Нурофен ни помага  Peace
danisia  Sad Ужасно така да се мъчи милото дете но момичетата са казали вече преди мен вземи го спри тоя спирт а тая педи си е за  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire От нас голяма Hug
Ренито Аз зъбите малко ги мия като се сетя рядко е Embarassed В последно време пътуваме и не нося четката и доста рядко вече се случва така че не мога да съм от полза много много

# 116
Ей, че не мога да дам много практически съвети.  newsm78
Гергана до сега е вдигала 2-3 пъти температура. Първият път дадох Панадол от страх да не вдигне по-висока. Следващите пъти се справи сама без никакви лекарства или други методи.
Шарка още не сме изкарали.
Зъбки все още нямаме, така че не ги мием...
Излизаме и през дъждовно или снежно /поне през изминалата зима/  време, та не знам какво да ви предложа...

Пожелаваме на всички бебчовци бързо да се оправят и да започват да лудуват  Hug

Последна редакция: пн, 06 авг 2007, 22:40 от dew

# 117
 newsm59 Eti, да ви е жив и здрав баткото и много да ви радва!  smile3525

Хехе, НАН...провокираш ме да търся още простотиики из нета. Laughing
Като тази например: Sick hahaha
http://porio.there4you.org/wp-content/IMG_9296.JPG
А на предната пържолките ми се видяха доста апетитни, а другото си е чист битов алкохолизъм...и да не си помислите, че снимката е наша, ей! Naughty Laughing
Ети, к'ва текила...като ги гледам, си е чиста домашарка гроздова. Joy

Леле, какви са тези температури Asya_ ,coccinella,бързо да се оправят мъниците ви! Praynig
И Ели да изкара леко шарката. Hug

Дани от два дни е на диета. Яде картофи и ориз, ще започнем захранването отначало... ooooh!
Утре ще му дам и тиква, че ще вземе да се запече, гледам нови пъпчици няма, а старите почти изчезнаха... Praynig
Нашата съседка ми спомена за една д-рка/Кацарска/ в Пловдив, която чрез някаква апаратура, установява причината за алергията. Thinking Мамите от Пловдив знаете ли за нея?

Мама Дани, опитвала ли си млякото, което даваш на Крис? Този Фризопеп много горчив вкус има, незнам Дани как го яде. Ама  като незнам и какви други има, взех това, което ми каза педито. Thinking
Рени, мием зъбките през ден-два и то, защото се сещам късно за тях. Embarassed И понеже започна много да ми хапе пръста със силиконовия накрайник, му ги мия вече с истинска четка за зъби/на Elgydium - Kids/.
Нита, имам едни детски филмчета на компа, Дани много ги гледа. Ако искаш, мога да ти ги пратя по скайпа. Wink

И да ви се оплача и на вас, обзавела съм се с раничка и ще трябва да я горят. Confused Бета, много ли е неприятно и болезнено?

Айде лека, мека и полека!  bouquet
Изчезвам, че ми е оставено едно завещание в мивката!  1dishes Tired

Последна редакция: пн, 06 авг 2007, 23:18 от Nanny

# 118
Ох ужас когато го мажа пещи ли пещи но после спи спокойно иначе върти дупе и се мъчи да се чеше .След като го намазах първия път казах си ужас но после се разрових в интер нет и дори в няколко аптеки до нас ходих и питах казаха това е лечението с ментолов спирт и антибиотична пудра .
Pigi   мерси за препоръката не знам дали ще успея да го приложа при две баби в момента които казват детето не трябва да се къпе защото по тяхно време така е било .
Asya с какво мажеше лицето то с спирта апсурт .От миризма на мента и направо люти от далечно разстояние на очите.
А за Павлин едвали ще го опазя но да мине леко и бързо .

# 119
 danisia, може да се маже лицето с Фенистил гел(и това ми го препоръча педито), но  не посмях да ти го пиша защото все пак е хубаво от лекар да го чуеш.Тушират се само мехурчетата с много тънък слой гел.Давах и Фенистил на капки, орално.Но това ти пиша само информативно, съветвам те да не му го прилагаш без да си се посъветвала с педиатър.
Пиги е права-банята не е противопоказна.Става въпрос за обливки на телцето, а не за киснене във вана.Във ваната мехурчетата ще се размекнат, ще се спукат и ще заразят останалата част от тялото.Можеш да го обливаш и с вода с отвара от орехова шума в нея, тя дезинфекцира заради съдържанието на йод.Но не се бой, обливай го, това ще облекчи сърбежа много.
А бабите, вземи ги строй в две редици!Все пак става въпрос за твоето дете и ти имаш думата .

Лека вечер ви желая  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт