Почна втората година АВГУСТовската дружина!

• 10 111
  • 291
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

списък на мамите потвърдили присъствие на общия РД (до 11.09)

Благодаря на  Kaili за името на темата ни!

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 09:28 от blueeye®

# 1
  • у дома
marulka, упс, вярно, посипвам си главата с пепел  Embarassed  Mr. Green

# 2
Разписвам се в новата тема и излизаме на разходка с Тони!

Блу   bouquet

# 3
Хайде и аз да се рапиша в новата теми4ка.Блу, благодаря   bouquet

# 4
  • варненка от София
marulka, упс, вярно, посипвам си главата с пепел  Embarassed  Mr. Green

Не се засипвай с пепел, трудно ще измиеш после дългата си коса  Mr. Green

# 5
Блу,Кайли-  bouquet
И аз се разписвам само,че нещо пак съм яхнала метлата.. Mr. Green

# 6
Здравейте и от нас!
Страхотно заглавие-браво на Кайли   bouquet! Блу   bouquet
Момичета, благодаря ви за подкрепата, наистина ми е нужна  Hug
Днес ми се вижда много студено, ама няма начин ще се обличаме, излизаме на разходка. 
Миленка, недей така...  Hug

# 7
Добро утро и запис и от мен!
Огромно благодаря на двете прекрасни мами за новата ни темичка   bouquet
Нана късмет и от мен  Peace дано бързо да се похвалиш с новото жилище  Praynig
mmilena  afwitch Laughing Hug

# 8
Запис и от мен  Hug
Блу,Кайли    bouquet
На мен нещо днес не ми се излиза  Sad,в този гаден вятър,много мразя да духа  Twisted Evil,поне ще свърша малко домакинска работа  Mr. Green
Нана и аз  стискам палци  Peace,скоро да се похвалиш с новото жилище  Hug,ние пък още неможем да си намерим жилище в квартала в който искаме  Rolling Eyes
Анди и аз откакто се захлади къпя Даяна през 2 дни  Embarassed,ама мисля че не е проблем  newsm78
И аз днес съм много щастлива,моята кума е бременна,сега се моля бременността да мине нормално и през април живот и здраве ще чакаме да се появи бебчо  Peace Praynig

МАРГО ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦИ -МНОГО ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ И КЪСМЕТ ТИ ПОЖЕЛАВАМ

# 9
  • София
Ха добър ви ден! Hug
Блу, Кайли,   bouquet Чудесна тема!  Heart Eyes
Ако не ме лъже паметта за мама с този ник - днес имаме рожденичка - Анисвет. ЧРД! Много здраве и любов!   bouquet
Честито приятелче на Найа! Да е здраво и щастливо хлапе, с по-малко колики и да спи повече от Ивчо нощем!  Laughing
Адрианска, радвам се, че д-ра е успокоил страховете ти. Дано и хирурга го направи! Hug
Честито прохождане на Шушето! Heart Eyes   bouquet Ивчо ли остана само непроходил  newsm78 На морето правеше по няколко крачки сам на пясъка, но тук не иска.  Crossing Arms
Анди, как така Гого яде 1 път на ден? Или нещо не загрях майтапа  Blush За банята - и ние пропускаме чат-пат, че у нас се разхождат бели мечки. Ех, как чакам да си сменим дограмата и да направим външна изолация... Мечти!
Нана, успех с покупко-продажбите!  PeaceДа предложа ли на свеки вашето жилище, май бяхте далеч от Люлин  Mr. Green
Мама Марго, метни насам по едно Хипско пюре, ако може тиквено  Laughing  Wink Блазе ви за цените! Тук май най-евтино е в Била - оп 1.75лв
Ммилена, благодаря за нифото за гащичките! Явно не съм разбрала преди, че става дума за бански, които пропускат пишото.  Blush А гащите по-скъпо ли излизат от папмерсите. Сигурно.
Улях се.  Blush
Ние направихме една бърза разходка, сега Ивчо спи.

# 10
  • София
Здравейте и от нас  Hug
Искам да ви питам с каква паста миете зъбките на бебоците. Днес съм решила вече да купя, но се чудя каква  newsm78
Аз пък чакам да си купим климатици, че няма с какво да се отопляваме тази зима  ooooh! Дано да стане по- скоро.
Та в тази връзка има ли някой, който се отоплява с климатици, доволен ли е, как са сметките за ток?
А пюрета аз купувам от Метро, по- изгодно е, но в повечето случаи аз ги приготвям   chef
Дани, честита ви радост!

# 11
Ама каква съм забравана,пропуснах да честитя ходещите крачета на Шушето   #Cussing out

ЧЕСТИТО ПРОХОЖДАНЕ И МНОГО БЪРЗО ДА ТИЧА  newsm68  Heart Eyes

Елфче ами аз какво да кажа  Rolling Eyes,Даяна изобщо не ходи,а права се застоява само когато е в кошарата  Wink,но не сте само вие има още дечица които не са проходили  Hug
Елена,ние се отопляваме с климатик,доволни сме,най-голямата сметка която сме плащали за ток зимата беше 180 лева  Peace,тази зима ще плащаме малко повече,нали вдигнаха цените  Embarassed,но в сравнение с парното е по поносимо  Peace
А паста за зъби още не съм купувала  Blush
Ох ставам,че днес съм като "черна станция"  Mr. Green

# 12
  • София
Нана, успех с покупко-продажбите!  PeaceДа предложа ли на свеки вашето жилище, май бяхте далеч от Люлин  Mr. Green

Ако има кеш 42 500 евро я мятай насам. Ние сме в Дружба 1. Докато стигне до ваше село и ще трябва да се връща, за да не осъмне. А и блокът е твърде подходящ за стари свекърви, ще има с кой да обсъжда сериалите Mr. Green Mr. Green

# 13
  • софия
Добър ден  Hug!
Въпреки,че на мен не ми е от най-добрите  Sad!Вдигнах Т и не знам от какво дали вчера съм настинала или е някаква реакция на организма,че вчера в Пирогов се отказаха да ми махнат дрена и го оставиха,за началото на октомври,а до тогава,за да е сигурно,че няма да излезе го фиксираха за по сигурно с още два шева.И сега нещо ме дърпа единия конец  Thinking....
Не знам,но ме страх да се обадя на тези в Пирогов да не ми кажат да взема да отида....Аз пих един аналгин и ми поспадна,но си бях вдигнала 39,а сега нямам   Thinking....
Вчера преживях баси ада ...
Отивам сутринта в Пирогов заедно с Мошето,за кураж и на вратата на втора хирургия ме посрещат с:"Здравей, Дани!Хайде отиди си в твоята стая все едно там съм зачислена,за вечни времена,съблечи се и сложи нощница и да попълни документите,за постъпване."
Аз бях в шок  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked!
И питам за какво ми говорят,че нещо хич не мога да вдена...
Трябвало,за да ми се направят изследванията да постъпя в болницата,да си сложа болнични дрехи и да започнем да обикаляме,на ехограф,на рентген,да ми вземат кръв,урина и т.н.
Аз като му хвърлих един рев около 40 мин. и му казах на Мошето,че аз втори път няма да преспя и една вечер там!Направо някаква страхова невроза си докарах от тези операции.
Без значение...решиха дрена да ми го махнат след 20 дни и ми казаха от сега да съм се подготвила психически,че като се свали дрена трябва да остана един два дни,под наблюдение как ще се справи организма.

# 14
Елена, аз  съм взела за Дари комплекта на Ненедент с напръстника.Продават и паста отделно, специално за бебета.

Общи условия

Активация на акаунт