Как бързо времето отмина - ЮЛЧЕТО ни стана на една година!

• 13 952
  • 308
  •   1
Отговори
# 120
  • някъде
 Hug
Вече си имам нет и ще се включвам Peace, но сега ще излизаме и бързам! Wink
До скоро Hug

# 121
 HugДнес съм в много добро настроение незнам защо и дано не е на лошо,може след дъжда да ми е туй, ама ми е много хубаво, нещо!Хм Thinking

Та таз сутрин избих 14 комара в спалнята как няма да съм радостна, изядоха ми детето!

От вчера си имаме нов, пухкав, дебел и красив килим и сгънахме сгъваемата кошара ,вече сме на килима,та тя не искаше и минута вече да седи в кошарата сега е минирано в играчки по земята! ooooh!

Друго няма хайде спорен ден на всички!

Нещо оредяхме  newsm78

# 122
Здравейте майчета. Честито на всички рожденици които съм пропуснала   bouquet
Наистина във Варна вчера беше много ветровито а днес си е направо студено, дано бързо да се оправи времето.
Цвети отдавна си играе на земята върху килима постилам олекотена завивка и така и е мекичко и топличко. Тя най-накрая вече може да сяда от легнало положение но си измисли алтернативен начин от положение по корем се набира и сяда Laughing, от по гръб чака принцеската да я вдигнем. Тези дни не иска в проходилка а само да я водя за ръчички лошото е че трябва да я държа, и за двете ръце иначе залита а така е много зле за кръста.
Аз се опитвам да не давам на Цвети да гледа телевизия защото и без това сме в гарсониера и сме постоянно в 1 стая т.е. когато гледаме ние и тя си наднича, още повече че нашият телевизор е вече на 6-7г. не е от новите които все пак не вредят толкова на очите, ще и пускам филмчета когато порасне и започне да разбира.
Болните бебчовци бързо да оздравяват Praynig.

# 123
  • През девет земи в десета
Добро утро и от мен,досега писах и накрая всичко изчезна,трябваше да си го копна,ама нали съм акъл море....глава... хич я няма Mr. Green

Данисиа,става както Асето казва с обливане,ако не стигат време и сили,топваш за малко във ваната,не говорим за къпане със сапун.А бабите не те ли карат да слагаш пеленки,че по тяхно време така е било.Нека ти помагат ако искат,но да те оставят ти да взимаш решенията относно отглеждането,децата са си твои Wink
Незнам при нашата педка дали са изчерпани старите количества от ваксините,миналия път все още слагаше от живата полиомиелитна,затова другия месец ще си купя Имовакс Полио,а Приорикса може да се бие и мускулно и подкожно,аз ще настоявам за подкожно!
Рени,аз мия зъбките всяка вечер,приготвям пастата и четката заедно с душ гела,не пропускаме никога!Понякога ако сме в настроение се мием и сутрин Simple Smile
Нанни,Бета каза,че не боляло,аз ходих на гинеколог,когато Цвети стана на 6 месеца,но тя каза,че ми е рано още по-добре да отида една година след раждането,та мисля тази седмица да свърша тая работа!

Отивам при бебата,че ме вика,вече ревнува от компа и е изключено да пиша когато е будна!

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 12:31 от Pigi

# 124
Ние мием зъбките сутрин.Случва се обаче да ме домързи.Много рано се събужда Галко и не мога да си вдигна клепачите  Tired
Но дали трябва по 2 пъти  Thinking Или е рано.?

Искам да ви питам и за тази ваксина Приорикс.Каква е и кога се слага? Сега след годинката нали?
Аз питах сестрата дали да купувам тя каза че била вносна и хубава била тази и аз се съгласих.Не са ни я били обаче  newsm78
Асе светни ме  Hug

Ели честито килим!

# 125
Днес бяхме при педито че не можела да дойде тя че замествала колежката си .Шарката върви вече към завяхване 40% от пъпките са с коричка още два три дни и мисли че ще се оправим но за жалост имаме пъпчици и в устната кухина .Това било нормално не се ликува ,докато не премине шарката .Ели мажела да откаже да яде и да нея насилвам  .
Мъчномие за детенцето ми като си помисля че и другия ще се разболее и не мога да го предпазя .Знам че трябва да се изкара и колкото по малки толкоз по добре .

# 126
Здравейте и от мен!  Hug
От няколко дни не мога да стигна до компа  Close Относно тези васкини, и нас ни предстои на 14.08. да ни поставят, но нали мъника беше няколко дни с висока Т, незнам не е ли редно да се отложи!?  newsm78
А относно миенето на зъбите, още не сме почнали Rolling Eyes но как да му мия зъбите, като не мога да му отворя устата? А като успея веднага ме захапва? но трябва в най-скоро време да почнем, че то сега се изграждат навици  Thinking

# 127
  • София
ехоо, ето ни и нас от морето - не можах да се сдържа да не вземем лаптопа  Twisted Evil

пътувахме в неделя вечерта, за да спи Яна по време на пътя, пристигнахме към 6 часа сутринта. След Пловдив ни хвана страхотна буря и тогава на мен ми беше ред да карам - дъждът беше като стена и имаше страхотни гръмотевици. Ние сме в една вила на Черноморец. Вчера валя доста и чак малко протече на стълбите, но иначе е хубаво, има приятно дворче с домати и скара за барбекю Wink. Още не сме ходили на плаж - вчера се разходихме по плажа и мойта бъзла, като стъпи на пясъка, писна и повече не пожела да стъпи, носихме я  ooooh!. За морето изобщо не се надявам да се престраши, тя в новата ваничка днес не иска да се къпе - пищи като на кръщене  ooooh!.
Снощи бяхме в Созопол на кръчма, ядохме дружно всички пица Маргарита. Токът спря два пъти през това време. Дано да са прави и времето да се оправи от утре.

Ася, ще обадя като се осеферим, още свикваме с новите условия. Пиги, да се обадите, като пристигнете.

Нани, на мен ми гориха раничката в Тина Киркова с лазер, абсолютно безболезнено. Но преди това излекувахме едно възпаление с антибиотици. Сега пък лекувах едни гъбички след антибиотиците  Confused.

Зъбките мием вечер по време на къпането, ако Яна не й се спи и благоволи да си отвори устата.

Някой ако знае хотел с хубав детски басейн наоколо, да казва!
хайде, чао, пак ще намина довечера  Wink

# 128
Ние не сме мили още зъбките , но е крайно време да купя четка и паста.

Рени, специално питах педиатърката за тази ваксина, дали е за предпочитане пред досегашната , но тя ми каза че по състав са едни и същи, нямало значение коя от двете ще изберем. Само производителя и вносителя били различни. Слага се на 13 месеца и е против рубеола, морбили и третото го забравих, пак някаква шарка май беше.

Раничка ми гориха февруари, т.е. 7 месеца след раждането. Не боли, нищо не се усеща, много малко време отнема. Зависи от големината й, после може да има течение известно време, моята беше малка и нищо не изтече.

Дамян вече е добре, от днес няма температура, но и зъб няма  newsm78  Те двата кучешки са на едно ниво, но още не са избили. Иначе 4 дена само сменях лекарствата - Панадол, Нурофен, свещички Ефералган и Хексалгин. Уж Хексалгина е най-силното средство за сваляне, бил си течен аналгин, но под по-мека форма, но абсолютно никакъв ефект нямаше от него.  Май Нурофена и при нас най-ефективен излезе. А, и чорапки накиснати в оцет и вода слагах. И 2 хомеопатични започнах да давам от вчера , но мисля от днес вече да спирам всичко, нищо че контролния преглед е в четвъртък чак.

# 129
Благодаря ви за пожеланията за РД и за отговорите за жълтъка   bouquet

Вчера си имахме приключение: Калоян си поряза пръстчето от снимка и тече мнооого кръв, но плака малко. И понеже непрекъснато ръчкаше нещо, не спя да кърви, даже и чаршафа си омаза. В аптеката ми предложиха само пудра и лепенки, аз си мислех, че има нещо по-така за бебоци. Взех кислородна вода, друго не се сетих.  newsm78  Вие как се оправяте с рани? Сега като поотраснат ще ни трябват такива неща.   yes
Пиги - колата не е наша, а е от количките в парка. Като отидем в парка и го пусна да ходи,  той отива при количките, качва се вътре, почва да се клати и да вика бууу. И накрая решихме да го пуснем и да го видим какво ще прави. А той си стои мирно и си кара.  newsm01 Е, аз или мъжо търчим до него, да не реши да слезе в движение.  Party Иначе мъжо се е засилил да му купува такава кола още откакто се е родил. Имало магазин около НДК, където ги продавали, цената им е около 600 лв. Ако искаш, ще питам точно къде е. А за tv-то браво, как си го постигнала не знам. При нас tv-то работи цял ден, дори да не го гледам.  Rolling Eyes
Рени - по принцип всяка вечер мием зъбките, но забравяме доста често.  Embarassed
Danisia - много неприятно, дано бързо и леко да я изкара Ели, пък може и да му се размине на Павлин.
Нани - като се запече Калоян му давам пюре от круша, а като беше само на кърма - аз хапвах круша - при него винаги действа. Иначе чета много внимателно етикетите на всички продукти, които консумирам, в почти всичко има мляко, масло или млечен протеин. А филмчетата как се казват, че бях свалила едни, но не ги хареса.
Дидка  Hug
Бета - може да е бил студен пясъка, затова да не й е харесало  Thinking
jorjito - къде се изгуби? Как е Митето?
Болните бебоци бързо да се оправят. Flowers Four Leaf Clover

# 130
  • София
забравих да кажа за ТВ-то - и ние по цял ден гледаме телевизия. Яна гледа Анимал Планет или VH1 и MTV. Сигурно е вредно, ама...

# 131
Здравейте и от мен. Най-после и аз да седна на компа.Гледам много бебоци с температура има...дано по-бързо да избиват тези зъбки и да им минава. Praynig
 Рени, мием зъбките със силиконовия накрайник , вечер по време на баня, мисля че е раничко за по 2 пъти на ден.
Бета, Марти също не се престраши да стъпи на пясъка по време на цялата ни почивка,странно му беше на допир и пищеше Confused А имаше толкова бебоци и то момиченца колкото него с нас , които волно крачеха из пясъка, а той ги зяпаше от количката-пусто шубе LaughingСега септември ще видим как ще реагира като отидем пак.
 Да ви споделя:При нас се случи нещо странно , в неделя Мартин направи първите си няколко крачки сам-много ни зарадва.И ние цял ден:ела при тати, ела при мама, хайде пак при тати... CloseИ така легна си той , в 3 се събужда от плач.Явно беше, че го боли нещо,пипам на всякъде по тялото и след 1 час установихме,че е ръчичката,не може да я мръдне.Отидохме в спешния център, (след като се обадихме на педито и тя така ни каза) и от там на ортопед.Нещо му била усукана от рамото , при много деца се случвало при опити на вървене.Не трябвало да се държи за дланта , а за ръчичкАта под лакътя точно.Е ,от мераци да върви детето за малко да го осъкатим SadУж я наместиха, ама прибрахме се , той пак реве , неподвижен...ужас!!! Върнхме се пак, отново го наместваха-ТАКА 3 ПЪТИ за целия ден Twisted Evil Twisted EvilОткачих! Взех тел-а на един доцент в Стара Загора и уговорих час-утре сме на преглед.Аман от нашите провинциални "лекари", аман!Сега детенцето спи, цяла нощ плаче , боли го рамото, много ми е мъчно.Дано утре всичко да мине по вода Praynig
Това е за сега Heart Eyes
П.С. Извинете за дългия пост Embarassed

# 132
  • През девет земи в десета
Забравих да се похваля,имаме си вече два кътника,пробиха почти безпроблемно и правим 4-5 самостоятелни крачки,все пак за прохождане още е рано да се говори!

Ренка,по-добрия вариант е да се мият вечер,когато човек спи слюнката тече по бавно  и дава възможност на бактериите да си "действат на воля"особено след всичко изядено през деня и нишестето,което се е полепило по зъбите от разни солети,каши и бисквити,а сутрин поне на този етап не е толкова фатално ако не се мият,по-скоро е за свеж дъх!

Ваксината Приорикс се слага на 13 месеца и е против Морбили,Паротит(заушка) и Рубеола,бие се мускулно или подкожно,като по-добрия вариант е да се постави подкожно.Проблема е там,че реакцията може да настъпи и 10 дни след поставянето,като се изразява в обрив и висока температура,зависи от имунната система.Мене ме притеснява повече факта,че има процент бебета(колкото и да е малък), при които като страничен ефект се получавт и прояви от аутистичния спектър!Питай сестрата дали ваксината,която те слагат е Приорикс или друга,все пак дори и вносна тя си има име.То изобщо има ли български ваксини,та седнала да ти обяснява,че тази,която те слагат е вносна!
На 14 месец е реваксинацията за полиомиелит.Уж се прави вече с инактивирана ваксина,но последния път като бяхме на консултация,сестрата каза,че си имат още от старата(жива) ваксина на капки,затова нея ще я купя 100% за да съм сигурна!

Нита,мерси за инфото,аз реших,че е от тези бебшките,които се бутат с крачетата,иначе си имаме такъв джип взехме го за 230лв от Илиянци и колите са горе долу около тази цифра,само тези които имат дистанционно управление за родителя бяха по-скъпи!
За рани,само риванол за промивка,преди това е добре раната да се измие с хладка вода и ако е възможно сапун,кислородната вода и йодасепта се мажат само около раната за дезинфекция,не се сипват директно върху нея,после пръскам със спрей Бивацин еднократно и ако се налага винаги имам цитопласт в чантата,слагам една лепенка до вечерта,докато спре да кърви!

Бетта Hug Hug Hug
Вие докога ще сте там,че на нас ни се отвори малко работа заради апартамента,иначе бързаме да приключим всичко по-бързо и да се уцелим на морето!

Айде стига толкова,ставам досадна днес Mr. Green

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 17:00 от Pigi

# 133
Ето, аэ пак да се включа  Embarassed Сега като го сложих пак на гърнето /или поне се опитвам да го сложа/ , та  се сетих да ви питам - Вие до къде стигнахте с адаптирането към гърнето? Аз го слагам преди и след сън и след ядене, но не винаги е успешно. Много често не мога да го задържа там и за секунда, а друг път и след 20 мин. на гърнето пак нищо #Crazy Имате ли някакъв трик за по-бързо приучаване към гърнето? newsm78

# 134
Пиги ДТК е българска ваксина, за това само ние си я ползваме Confused

Рени, специално питах педиатърката за тази ваксина, дали е за предпочитане пред досегашната , но тя ми каза че по състав са едни и същи, нямало значение коя от двете ще изберем. Само производителя и вносителя били различни.

Това не е вярно!При Trimovax-а страничните ефекти са менингит, менингоенцифалит и едностранна глухота.При Приорикса само менингит.И това ако не е съществена разлика Rolling Eyes

Друга ваксина която също е добра и може да замести Trimovax е ММР2, но при положение че ЗК осигурява Приорикс не смятам да заменям с ММР2.
Това което мога да допълня към публикацията на Пиги е че ваксината може да се отложи до 15 месец.Това обаче не е препоръчително да се прави, защото около 12-ти месец се изчерпват майчините антитела и детето става податливо към зараза.
За реакцията аз пък знам, че може да настъпи и след 20 дни-колкото трае инкубационния период на тези болести.
Рени, Калудова ме посъветва да изчакам поне до края на август с ваксината, за да отминат жегите.

А за нас ....преборихме се с температурата.Вече 2-ри ден е ОК(чук-чук).Сега обаче в следствие на Т изби обрив по корема и гръбчето.Педито каза, че ще отшуми за около 36 часа и че е нормално, та си отдъхнах защото аз бях решила, че е ал. реакция към лекарствата.

А бе с Дундрелчо какво ли става newsm78

Общи условия

Активация на акаунт