Първо ритниче в корема на мама - от Януарски мъж или Януарска дама!

• 16 895
  • 278
  •   1
Отговори
# 195
здравейте момичета,има ли януарски мамчета от бургас? нека тук да обменим опит и информация

# 196
  • София
И мойта щерка беше доста по-бойна от сина ми като малка!!! Но сега, вече към 6-годишна възраст, започна да се застоява пред огледалото, да се харесва с рокли и да разрешава панделки  Laughing Така че - търпение!!!
А-а-а значи да разчитам с момченцето да си отпочина  Mr. Green Той и таткото има такива съмнения, че ще направя от очаквания мъж, едни глезено, дебело мамино синче  Grinning Дебело, защото Ева е много злояда и аз все си мечтая, за дете, което се храни нормално, да си го тъпча  Mr. Green

# 197
  • В полите на Пирин планина
Момичета и аз да се включа. Честито на мамите с розови щъркелчета. Аз имам предчувствие, че пак ще имам момче, не знам защо  Thinking Моят доктор снощи не видя пола, или поне не беше сигурен и си замълча. Иначе бебчо се развива добре. Само това ми каза, но той си е доста пестелив в обясненията.

iramira и аз съм я чела тази тема / поне до някъде я следих /. Мисля, че на новородените не слагат жива ваксина  newsm78 А и живата полиомиелитна вече е заменена по здравна каса с умъртвена.

Ето имунизационния календар според НЗОК:
http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1024&h=738

# 198
  • София
Много полезна инф-я с този линк ни даваш! Simple Smile
Мн блг! Simple Smile

И на всички момичешки майчета честито и от мен! Simple Smile

# 199
Здравейте и от мен  Hug

Не бях влизала през уикенда и днес не мога да ви изчета...Ходихте ли вече на ФМ? В декемврииския форум много лоши неща се четат за Димитрова...

# 200
Аз в момента не мога да го отворя този линк, но ще пробвам пак! ooooh!

# 201
  • Варна
Относно полиомиелита вече е задължително навсякъде само мъртва ваксина да се слага, това е в новия календар и мисля че отпадна четвъртия прием.
А за тези първите след раждането незнам, по принцип в БГ е труден въпроса с личния избор относно имунизацията на детето. Всичко е свързано с това, ясла, градина, училище....не мисля че на който е решил да не имунизира детето си живота ще му бъде лек...иначе съм на мнение че винаги има риск и в единия и в другия случай, просто ние знаем за повече случаи пострадали след ваксинация, тъй като в БГ са задължителни няма как да има масово случаи на болни деца поради не ваксинация. Надявам се че ме разбрахте малко объркано го написах Hug

# 202
Здравейте мадами,
честито на всички момински майки:) Някъде бях чела, че Господ щом обича една жена, я дарява с момиче. Дай Боже всеки му такова щастие:)
Моето Софе като беше по-малко беше същото като Ева на Мия, въобще да не я занимават с фиби и лasti4ki, обаче откак стана на четири, настана коренна промяна. Искаме рокли, и то не какви да е, с претенции е, като рокля се носи и в къщи. В момента имаме 7 рокли и роза в различен цвят, по една за всяка рокля, понеже, ако не сте забелязали, повечето принцеси или някои от тях по филмчета и тн, ходят с цветя в косите, та ние имаме lastici с големи рози, не знам колко фиби и dr lasti4eta. Всяка сутрин вързваме опашки или правим прическа, зависи дали съм на кеф. Много е готинко така, докато не ми прибара гримовете и кремовете ми е весело, от там нататък става страшно:)
Весел и спокоен ден на всички:)

# 203
  • Толбухин
Аз давам този линк: http://www.vaxini-bg.com/display.php?show_category=2&show_subcategory=1
На баткото съм Akt Hib  и Тetract-HiB, но там може да се прочетат доста интересни неща.

# 204
  • Canada, ON
Радвам се за всички мами разбрали пола на бебчетата си. Така малко по малко загадките се разгадават... Simple Smile

И аз да се отчета - днес бях на консултация. Чухме сърчицето на бебчето с едно малко апаратче - като малко радио с накрайник като на коремен видеозон. Исках да ви попитам - това действие ли се нарича "слушане на тоновете'? Също си записах час за ФМ на 30 август.

Валя, на теб кога ти казаха резултатите от БХС - след първия кръвен тест или чак след излизане на резултатите от втория кръвен тест? Щото на мен ми казаха, че ще ми кажат след втория. Между другото на мен не ми дадоха никакви формуляри от или за изследвания. Когато попитах доктора няма ли да ми каже резултатите от изследванията, той ми каза кръвната група и че ако имало проблем - тогава се коментирало. Попита ме дали ме интересува някакъв конкретен показател, но в този момент нищо не ми дойде на ум и така си останах в неведение, но доволна, че всичко е в норма.

Приятна вечер на всички и утре - лек ден!

# 205
  • Карлово
Привет, мамчета!
Днес се прибрахме от морето. Прекарахме си страхотно. Приятно изненадана съм от Черноморец. Там всичко е пригодено за почивка на море с малки деца. Почти всяка къща има двор, с люлки и пързалки за децата. В заведенията персонала е свикнал с играта на гоненица около масите. И винаги имаше още 2-3 деца на възрастта на Мартина, с които тя си играеше, докато ние си пиехме спокойно питиетата. Миналата година не се реших да заведа бебе на 8 месеца на море, но още от сега сме си резервирали следващия август да сме пак там с каката и бебока.
Отивам да чета назад как сте, надявам се новините са все добри.
Лека вечер!
ето снимки
http://community.webshots.com/album/560198611vLsSlT?vhost=community

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 23:03 от микки

# 206
  • Варна
Добро утро!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, SLAN4OGLED! ЖЕЛАЯ ТИ ВСИЧКО НАЙ-ХУБАВО, МНОГО ЛЮБОВ ОТ СЕМЕЙСТВОТО ТИ И СЛАДКО БЕБЧЕ НА ФИНАЛА!   newsm59

Микки, добре завърнала се, успяхте да хванете хубавото време  Wink
Кафява мечка, май това е слушането на тоновете. На мен предишния път почнаха към 6тия месец, с едно такова като дървена слушалка, но ти не чуваш нищо, само акушерката. С този апарат който описваш, ти чуваше ли?
Коконка, голяма коконка си имаш  Heart Eyes

Относно полиомиелита вече е задължително навсякъде само мъртва ваксина да се слага, това е в новия календар и мисля че отпадна четвъртия прием.
И аз така знам, че вече е задължителна мъртвата полио, слага се след 2рия месец.

kam80, добре дошла! Кажи си термина ако искаш да те включа в списъчето ни  Grinning

Във Варна снощи най-после наистина заваля, сега вече е спряло, но точно това ни трябваше. От днес вече пак да се оправя времето  Grinning

# 207
Добро утро и от мен. Александра сложи ми розово щъркелче:) Много се радвам, всичко е наред с беба и все се колебаем между декември и януари, но има време. За съжаление имам локални контракции, макар че си мислех че корема просто ми е малко твърд, защото съм слаба и винаги е бил много стегнат, нали ми е за първи път... започвам само с Но шпа и дано се отпусне Praynig

Честит рожден ден на Слънчоглед, леко бременение, много щастие и да те слушат всички в къщи Peace

# 208
Slan4ogled,  nbirthday  newsm67 !!!
Да си жива и здрава, много радост щастие и най-най здравото и сладко бебе!

колкото до бебчо....мърда доста усърдно и си го усещам предимно вечер, все едно нещо се върти Wink сладурчето ми!

# 209
И аз да се отчета - днес бях на консултация. Чухме сърчицето на бебчето с едно малко апаратче - като малко радио с накрайник като на коремен видеозон. Исках да ви попитам - това действие ли се нарича "слушане на тоновете'?

Да, да - точно така .smile3521
Всеки път когато ходя на консултация ми слушат тоновоте с такова апаратче, не знам как се казва точно, но аз също чувам бебето и е готино . Party Party Party

Честит рожедн ден на Slan4ogled,   bdbaloni
- много здраве , леко бременеене и страхотно сладко бебенце естествено !

Весел ден от мен , очертава се да е слънчево и хладничко .

Общи условия

Активация на акаунт