Юлските мъници големи са гладници

• 10 288
  • 180
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Рокси чико има в Комсета и на страничния вход на ЮП -магазина им.
Аз да се похваля моите мочета за две седмици са качили по кило,догонихме долната граница-сега минаваме на 6 хранения че слонове неща,ама как ще пият чай незнам Mr. GreenРади е 4100 а Ники 3800
Рени ще ги снимам и ще ти пратя една обща снимка ама да ги хвана будни и двамата.

# 136
Ох и ние сме се замислили за кенгуру. Вчера ходихме до премаман и там имаше на чико ама 150 лв. Малко ми се досвиди да си призная. Там има и слинг - пак за 100-тина лева
и сега съм се замислила.. и без това ще се дава трицифрена сума.. дали да е кенгуру или слинг  newsm78
За кенгуруто всички казват да се изчака да стане на няколко месеца малкия, а на мен за сега ми трябва
слинга пък казват че става за малко бебе и по-добре се разпределята тежеста - звучи като по-добрия избор, но не съм виждала мами да носят бебета в слинг
вие как мислите?

# 137
  • Sofia
Не знам, на мен ми се струва че кенгуруто се ползва по дълго време. После и по-големи им е много готино да ги носиш с опряно гръбче в теб, в смисъл с лице в посока на движението  Mr. Green  и да си гледат .  Аз пък гледах на Чико в Била по 50/60лв не помня точно колко, но сигурно не са много хубави. Щом беболинчо е гледала по 150лв... не знам.
Гоца      bouquet   браво на вас. И хайде като минете на 6 хранения да кажеш как става  номера   Grinning   /ама и аз съм неблагодарна, от осем успях да ги намаля на седем, сега питам за шест/

Забелязвам че днес нещо много време ми отпусна сина ми на компа, ще видим кога ще си плащам за това   Wink

P.S. Stephy  здравей, как е малкия сладур, надявам се че сте добре      bouquet

# 138
Ивка, аз вече им направих по отделно от тези снимки, които са в снимка.бг. То е толкова мъничко пространството за снимка, че най-добре е да са си така.
Ако преместим срещата в събота аз няма да мога да се включа, щото съм на Долна баня и ще се прибираме в събота вечерта.

# 139
  • sf
аз да си призная трицифрена сума не бих дала ни за кенгуру, ни за слинг  Crazy  ша ма прощават, ама - тия търговци преклаяват  #Crazy

# 140
  • Sofia
Иве, браво  на вас!!!
ама що на 6 хранения? дозата ли ще им увеличаваш??? или ще махаш ядене? моя е на 7 хранения - уж беше на 6 ... ама увеличи сумарното количество храна - 850 на денонощие.
сега ми се усмихна за първи път
леле - пиша го 1 час това.
сега заспива в мен Simple Smile

кенгуру аз имам на бейбибьорн - от сина на братовчедка ми. ще го тествам тези дни, че и до магазина не мога да отида

Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 17:15 от arksi_

# 141
тези които бяха по 120 - 150 са кенгурута които уж ставали за новородено (0+ на чико). Те имат легнало положение, но ми обясниха че дупките за крачетата са по-малки и по -бързо ще умалеят. В Малечко имаше и още по-скъпи, но за тях ни казаха че не стават за новородено и въобще не сме ги разглеждали.
А пък това което четох по форумите е че кенгуруто в един момент много натоварвало гърба и кръста и затова мамите предпочитали слинг - по-удобно било и за по-дълго време
Обаче пък все още е много горещо и със слинга само ще се запарваме двамата.. абе не е лесно
и аз не знам какво искам  Embarassed

donsyy и на мен ми свиди... но пък с количка до магазина ми е неудобно
а и бабите дадоха парички и таткото ме навива да си купим като подарък от тях. Аз вметнах че може да си ушием слинг ама той не ще и да чуе. Нямал доверие на шивашките ми умения  Mr. Green То и аз си нямам доверие  hahaha

# 142
  • София-Лозен
Здравейте Сладурковци!!! Днес нашето семейство празнува - Вяра навършва 1 месец и по този повод ви черпя с торти, пасти, масти и въобще кой каквото пожелае!!!!!!   party023  cook newsm38  ura  bigdance2  Party Time baloni

Днес по повод празника с баба й такава разходка й спретнахме, голям кеф. Милото пумпалче и то сигурно по повод своя празник през цялото време спа, че и после в градината допълнително абе с две думи от към 11,00 до 14,30. Естествено намаза и с подаръци. Майка й също се гласеше да си купи една рокличка, но след като я премерих и видях стърчащото тумбаче, реших че още ми е раншко за таквиз роклета! Стига толкоз писане, щото в момента се опитва да ми заспи на ръката, щото го мъчат колики милото! Чакам да заспи, че да мога да направя туй  prostor.

Прегръщам ви!!!

# 143
Нямах интернит няколко дена и изпуснах всичко което сте писали.
Честито на всички обебили се мами .
Нямах търпение да се разпиша но Сашо реве че е гледен и ще чета и пиша по късно.

# 144
  • София
Привет и от нас Grinning
май само ние сме с "лабав" режим - няма точен час за хранене, гушкаме се колкото искаме, понякога таткото забравя да сменя паперса, преди ядене, но пък дупето на Тедка е екстра. Много е спокойна, когато не я мъчат коликите. Експумизанът не помага. Сега ще се пробваме с Дентинокс. Имаме кенгуру на Джордани. Мисля вече да го ползваме. Едно време се говореше, че кенгуруто не е подходящо за новородени, а сега дори, че е хубаво да се ползва т.к. крачетата са в "жабешка" поза, което предотвратява евент. луксации. Трябва и гръбчето да е твърдо.
За ЮП мога в неделя, ама ако верно вали... Може би сутринта ще е слънчево?

# 145
  • Sofia
искам да сондирам мнения - кога правите масажа на бебоците?
ние го правим след баня вечер .
и каква гимнастика им правите?

# 146
ние го правим сутрин  Peace
мажем се с кремче или олио, намачквам краченца и ръчички и галя коремчето
после го обръщам по коремче и мажем гръбчето и дупето. Масажа за гръбчето е тип галене /не по гръбнака, а около него/ а дупето и раменцата ги пощипвам  Mr. Green
Честно казано педиатърката каза да го правим вечер след банята, но той тогава пищи като обезумял и предпочитам бързичко да го облека и успокоя
Другото което каза е единия ден да мажа гръбчето само, а следващия само коремчето
Обаче на малкия кожата е много суха и за сега си го мажа всеки ден

# 147
  • София
От кога се прави масажът? След 30-ти ден май беше newsm78 личната още нищо не ни е казвала.

# 148
  • Sofia
беболинчо, а на вас кой ви показа как да правите масаж или това е от училището на МАМА? аз правя това което там ни казаха, понеже педито "пропусна" да ни покаже.

малкия нещо много хъркоти - ама днес вече му чистих нослето - хич не обича. колко често чистите нослетата?

# 149
Нашата педиатърка ни показа какво да правим. Беше същото като на лекцията на МА-МА

Общи условия

Активация на акаунт