Юлските мъници големи са гладници

• 10 291
  • 180
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Предлагам Роски да обяви цени за слинг и да ни ушие по един на всички.  Wink Laughing
Мими, що сте г сложили това дете до тая акула, горкото как се е ококорило  Joy. Много се забавлявах.
За запушените слъзни каналчета ако е това кърмя няма да помогне, а само масажи от средата на очето посока към нослето и зъвършваш с лек натиск на каналчето. Има смисъл да се прави. Капали сме и капки Тобрех и Цилоксан. И на нас като на Макси на Деси искаха да ни го отпушват оперативно, но ни мина с масажи чак на 1 год.

Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 23:33 от Sofi Bo

# 166
Теми4ката наистина е стархотна,браво Рени ! И аз ка4их снимки ве4е.  Simple Smile

# 167
  • BG
Добро утро мили мами!   bouquet
Напоследък само ви чета, че то не остава време да пиша ... Евтим се буди през нощта на 2 часа и ме уморява много, а  през деня спи по 3, а понякога и 4 часа. От недоспиването и аз съм се изнервила много. Вчера дойде сестрата на мъжа ми и поиска да погледа детето. Ние решихме да отидем през това време до прасешката къща за памперси. Връщаме се и тя ми обяви как Евтим се бил наакал и тя го измила на чешмата. Само ако знаете как се ядосах  #2gunfire Първо, ад никога нямаше да направя нещо с нейното дете ако не съм я питала предварително, второ, миенето на дупе при нас означава махане на шини, а тя не знае как да ги сложи обратно!!!  #Cussing out После се скарахме с половинката, защото той взе да ми обяснява как тя нямала лоши намерения. Не се и съмнявам, че не е имала, но поне да беше попитала - нали затова са мобилните телефони?!
По отношение на килограмите - преди да родя бях 88кг, а сега съм 72. Напоследък не съм много гладна и свалям, но Евтим има диария (давам му чай от шипки, но няма голям ефект) и се чудя вече какво да ям за да му спре?!
Рени, супер си оформила снимките!   Peace
Добре дошли на всички наскоро родили майки!    bouquet (със закъснение  Embarassed )
 ooooh! Май се поувлякох с писането ....

# 168
Здравейте мами. Дано не се сърдите, че нахлувам в темичката ви, но искам да попитам има ли мами родили в МБАЛ"Св.АННА"(окръжна б-ца) гр.София. Аз ще раждам другата седмица и искам да получа инфо, от вас. Благодаря ви предварително. Може да ми пишете на ЛС. Лек ден на всички. Hug

# 169
  • София
Нашия иска да опознава света единствено, когато лежи върху корема ми. Иначе и в активната гимнастика го слагах, и играчки на леглото му окачвах- само ги поглежда и това е, нищо не им опознава. Но като го наглася на корема ми почва да се върти, да се пули, да се оглежда.....странна работа.

Поупортсвай - помага до някъде. В смисъл, ти ръчкай играчките, да издават звуци, и му бутай ръчичките в тях... След време започна моя беб да признава съществуването им. Е, не чак само да проявява интерес, ама като ги разбутам аз, поглежда какво става... Wink

# 170
  • София
Мила, Стефи, много неприятно, наистина е трябвало да ти се обади. Пък е можело да ползва и мокра кърпичка. Очивидно всички са ни "налазили калинките" както казва донсии. При теб е още по-разбираемо. Може би трябва, когато накой идва да помага да поставяш точно и ясно правилата какво може и какво не може да правят и да ти се обаждат по телефона.

# 171
Привет и от нас! Ние днес бяхме на разходка в парка и за втори път се кърмихме там. Малко ми е притеснено, но ако има някой с мен не толкова. Покривам го с една пеленка и така. Тази нощ се буди на 3 часа, така че се наспах. За люлката на Фишър Прайс и ние смятаме да си купим има ги и на Грако, а от сайта на Фишър можеш да си я поръчаш и излиза със сто лева по- малко, пристига за 10 дни. Аз съм свалила общо 9 кг. още 6 ме чакат Shocked
Добре дошла на Яна!  bouquet

Последна редакция: сб, 04 авг 2007, 13:32 от borianna

# 172
  • Sofia
borianna, а в софия от къде може да се купи?
момичета, хайде вече в Родени 2007 Simple Smile тук

# 173
Zdraveite momi4eta! Hug
4eta vi kogato moga da se doreda do kompa,a ne smea da pi6a zaradi gadnata latinica,no sega re6ih da napi6a niakolko reda,predvaritelno se izviniavam.
Pri nas vsi4ko e nared,malkata e dosta kroti4ka stiga da ne ia tormoziat koliki,no ob6to vzeto ne moga da se opla4a.Batkoto mi pomaga dosta,taka 4e i az ob6to vzeto sam spokoina.
Edinstveniat problem pri men be 4e kato hodih da mi mahat koncite ranata mi se otvori ta hodih vseki den na promivki,sega se maga s razni mazila v ka6ti, a vav vtornik sam na kontrolen pregled i dano ne se stiga do novo 6iene 4e neznam dali 6te se navia.
E tolkova ot men za sega

# 174
Proverivam samo dali sam uspiala da si promena profila

# 175
Ni6to ne sam napravila 6te probvam pak

# 176
# 177
  • София-Красна поляна
Ний сме бременилки бърбориви на Юлски бебета игриви

//Искам да попитам родилите мами ,ако са раждали с епидурална,  как е?
Аз уж, четох ама предпочитам някой от собствен опит да ми каже.//
//Лионче, епидуралната е супер. Аз влязох да раждам с много болезнени контракции, едвам се търпеше. След като ми биха епидуралната просто ми светна пред очите. 9 часа ми минаха безболезнени и успях да си поспя. Мога да кажа, че беше доста приятно изживяване. Когато се стигна до напъването аз бях отпочинала и енергична - чувствах напъните и лека болка и за 30 мин успях да родя. Така, че съм голям фен на епидуралната.//

Lion4e, Winx блазе на тези които могат да се възползват от блажената епидурална. Аз като раждах се бях настроила за нея и бях много спокойна. Само че като ме свалиха в предродилна се оказа, че съм толкова алергична че буквално няма с какво да ме обезболят. Биха ми някакво с А започваше много леко и с нищо не ми помогна. Опитаха и с босколезин и това не помогна. Та си раждах без упойка и солидни обезболяващи. От контракциите си болеше доста, но раждането не е толкова болезнено. Шевовете после с нещо леко ама и то нищо не промени, ама ги изтърпях. Тая дето ме шиеше (Гогова) се оказа комшийка и даже ме разсмя та мина леко. На останалите раждащи – не е никак страшно даже и в моя случай. Даже ми е по-добре – станах от леглото на първите 30 минути и грам не залитнах и то без чужда помощ.

//А колкото до мръсотията в ТК: аз специално питах r0ksi за хлебарки и тя каза че не е срещала. А със сигурност ти гарантирам че няма да те сложат заедно с някоя мургава кака.
Ако можеш да си позволиш вип стая си мисля че няма да има проблем. /или поне аз на това се надявам   ///

Беболинчо за хлебарките на втория етаж незнам съм чувала, че има че даже и мравки има. На 6тия етаж в патологията е пълно с хлебарки. Аз бях на 5тия етаж в ВИП и нямаше нито една хлебарка. Имай предвид че страшно ги мразя тея гадинки и само се оглеждах дали ги има. А за това с циганките – питай Рени да ти каже как е била с такава горкичката.

//В ТК има хлебарки просто не сте ги забелязали,особенно на 5 етаж като половин пръст са.За ВИП-а парите си заслужават ако сте за 3дни ама нито храната е различна нито нищо/салам и 1/2 филийка хляб/Не си мислете че някой ще ви обръща внимание щото сте дали пари и сте във ВИП.Аз лев на тая болница не бих дала за 22 дни се нагледах на всичко-ако нямате уговорки с лекари ходете в Токуда.//

Гоца много се извинявам мила ама никак немога да се съглася с теб. Към 18 ме вкараха в стаята – 204 номер – точно срещу предродилна и отдясно на приемния кабинет за родилки. Там 4 родилки бяхме в истински ад. Момичето което вкарали преди мен беше там от 9 сутринта и никой не я погледнал цели 5 часа. Викнала мъжа си и чак тогава се сетили че там има човек. Едвам се изправила от леглото горкичката. В тая стая почти не ни погледнаха. Беше толкова малка – 4 легла с 2 нощни шкафчета и място едвам да се разминем. 1 мивка. Никаква тоалетна и баня. Ползвахме тоалетната за бременни в коридора която беше толкова тясна, че неможе да се завъртиш вътре. Подложките с плат и найлон така и не смениха до 14 часът когато се изнесохме с момичето което бяха забравили. За ядене да не говорим – никой не ни каза за закуски, обяди и вечери. Ако не бяха кроасаните и шоколада живи бяхме умрели. А стаята беше така подредена че неможеше да влезе количката с бебето. Един голям ад просто. На 5тия етаж нещата коренно се промениха. Носеха ни на крака ядене, сменяха нощници, миеха редовно, бебетата при нас и ни ги носят и взимат за тоалети, на нас редовно тоалет правеха, мерят температури. Моята глезла една нощ реши да покаже характер и веднага търчат да видят кое бебе плаче и защо и да помогнат. Очарована съм.
Ох, излях си мъката от първия ден!  Blush

# 178
  • София

Ние днес сме на лекар да ни мерят и да види едното оченце нещо гуреляса а аз с многото мозък с вода му го промих а то трябва да е преварена май...   ThinkingЩе видим какво ще каже докторката, дано ен съм му направила нещо на мишончето Praynig

Най-добре физиологичен разтвор - с каквото чистиш нослето.

Ками, аз ям максимум 2 пъти на ден и то общо взето наблъсквам нещо набързо и това е. Поне не се отразява засега.

Вие как сте с килата че аз май не съм свалила много? Аз преди да родя докарах някъде към 80-82 кг а сега съм 68 кг без да съм диетувала, а ми се ще да сваля до поне 60 кг (на толкоз почнах, иначе "дозата" ми е 55 за този ръст).

Sad И аз стартирах на 60 - макар няколко месеца по-рано бях 53 - преди да спра цигарите - и дори тези 60 ми бяха некомфортни - родих на 80, но сега упорито съм 70 и нищо не се променя, не мога да се понасям, нищо не ми става, "тежа" си... Sad Като го откриеш метода - обади се!

# 179
  • София-Красна поляна
Ама КатиАБВ какви ги говориш за разтвора? Не обърквай така Елито. За очетата съм питала и в ТК и педиатърката ми. Физиологичен разтвор се ползва единствено за нослето. За очетата с едно памуче се почистват напоено с преварена вода или "АКВА" от аптеката в едни ампули е и пак е някаква преварена вода.

Общи условия

Активация на акаунт