Отговори

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЗАГЛАВИЯ ЗА НОВИ ТЕМИ
  Септемврийката с любов голяма, дарява и мъжа и малчугана - марианка
  Месецът на любовта настана, септемврийчето целува сладко мама - марианка
  Няма нищо по-голямо от септемврийското съкровище на мама - марианка
  Kуфарите за морето стягаме, септемврийското детенце да зарадваме
  С пояс пъстър и със ръкавелки, септемврийското дете ще преплува цялото море
  Лодка във морето плува, септемврийче гледа я в захлас и мечтае капитан да стане в този час   

НАШИТЕ НЕПОВТОРИМИ БЕБЕТА

са вече много, много на брой и рожденните им дни са ето ТУК, но ние винаги се радваме и на всички нови попълнения!

Flowers Four Leaf CloverПЪРВОТО НИ СЕПТЕМВРИЙСКО ЗЪБЧЕ Е НА НИКИ НА МАМА DVV 
Flowers Four Leaf CloverПЪРВОТО НИ ПРОХОДИЛО СЕПТЕМВРИЙЧЕ Е ДАРИЯ НА  МАМА teedy 

[/color]
сайт www.snimka.bg потребител - septemvri парола - 2006

полезни сайтове

ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хигиена-дрехи-пособия
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хранене
ОТГЛЕЖДАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-болести и неразположения

8ТЕ РЕВЛВИ ПЕРИОДА=КРАЧКИ НАПРЕД
Плачът въобще не е полезен. Ето какво става в детския организъм...
Новият Имунизационен календар

ХОДЕЩИ КРАЧЕТА Инфо за обувките І
Инфо за обувките ІІ-възраст, подметка,форт и ток на обувката І
Инфо за обувките ІІІ- за размера на обувката

А СЕГА ЗА ХРАНАТА

План за хранене на новороденото, бебето и малкото дете до 36-месечна възраст
Примерна таблица за захранване
РАЗНООБРАЗНИ СХЕМИ ЗА ЗАХРАНВАНЕ
инфо за храните и захранването
ТАБЛИЦА НА АЛЕРГИЗИРАЩИТЕ ХРАНИ
ТАБЛИЦА НА ЗАХРАНВАНЕТО ЗА АЛЕРГИЧНИ /И НЕ САМО/ ДЕЦА
ПЪРВИ ХРАНИ
ЗАПИЧАЩИ И РАЗХЛАБВАЩИ ХРАНИ

НИТРАТИТЕ

Последна редакция: ср, 01 авг 2007, 18:27 от irinii

# 1
За сефте-първа в новата тема!
Браво на irinii за страхотното за пореден път оформление!
Честита месечинка на Дари и Ради на yoana77, Мартин на Лилиша, Мими на Алина, Мая на Спарки , Ники на Ла Естрела, , Габи на Цвети Берова , Георги на Деси , Кристиян на Вики81

Да са винаги здрави и усмихнати!!

Днес денят явно е за мързелуване и след като цял ден нямах нет, сега наваксвам!
За играчките: на Алекс не са му интересни толкова играчки, колкото всички забранени неща: стотинки, стъклени чаши, клечици, джиесеми и дистанционни,колелото и топката на кака му разбира се, нейните пастели(да ги лапа), и повечето нейни неща. В проходилка не иска да седи въобще, непрекъснато е пълзене и изправяне и придвижване по мебелите. Преди няколко дни се сдоби с наколенки, да му е по-меко като лази. За телевизора-не се заглежда особено, като чуе музика и реклами, веднага погледа е натам, но любимо му е да натиска копчетата на всякаква техника.
Риба още не съм давала, доколкото знам се препоръчва след 1 год като алергенна храна. Всъщност още много други храни, които виждам че давате на бебчетата, той не е опитвал още. Трябва да наваксваме бързичко!По повод столчето на Стенли, тези дни се сдобихме с такова за Ивето:
, а пък Алекс се вози в кошницата Чико-модел Синтетис!
Отивам да го храня, че се събуди, по-късно пак!

Последна редакция: ср, 01 авг 2007, 18:49 от tzvety roussimova

# 2
Айде и аз да се разпиша в новата теми4ка.
4естита месечинка на Дари и Ради на yoana77, Мартин на Лилиша, Мими на Алина, Мая на Спарки , Ники на Ла Естрела, , Габи на Цвети Берова , Георги на Деси , Кристиян на Вики81. Още малко и годинка...кога мина това време...
Денис, мерси, 4е питаш за моята сладурана! HugПравиме вси4ко, което и приятел4етата ни тук, даже се опитваме да пълзим /мислех, 4е ще минем без пълзене/, но основно иска да ходи и ве4е е доста стабилна, пък и иска да се пуска, страх няма ooooh!Имаме ве4е 3 зъб4ета и е голяма 4аровница.
За рибата - още не давам.
За игра4ките - най-ве4е се заиграва с разли4ни предмети от бита. Напоследък хитът са коли4ките на бати и топките. Мисля си скоро да й купя кукла Simple SmileИнтересно ми е как ще реагира, все пак е моми4е Flutter, с баткото нямам такъв опит и ми е голям мерак сега.
За второто бебе - дълго се колебах преди да изпълня плана, синът ми беше /и все още е/ много палав и труден за гледане. Но сега разбирам, 4е си е струвало и съм постъпила умно - разликата е идеална, защото нямам грижите по непораснало първо дете, дори понякога той ми помага. Не 4е ви агитирам да 4акате толкова де Wink
За обиколника - никога не съм ползвала.
Ние днес подадохме документи за паспорти на децата и обмисляме по4ивка в Гърция, ама още се 4удя... Thinking Има ли други, които с малките бебоци ще по4иват /или са по4ивали/ в 4ужбина?
МариаФ, вие с беб4о ли ще пътувате?

# 3
Ви, и аз това исках да питам, и аз съм на такава вълна. Обмисляме да ходим на почивка в Гърция или Турция, с децата , че няма друг начин, така че ще следя за отзиви. И аз трябва да ги снимам и изкарам паспорти на децата!
А нашите обиколници-отдавана са им скъсани връзките, само един се крепи, Алекс се идправя в леглото и се увисва на тях! Laughing

# 4
Здравейте и от нас!!!
Страшно много ви благодаря за честитките!!! (съвсем се бях разсеяла).

Алина - риба съм му давала точно 2 пъти, но от този месец ще включа най-вероятно филе от бяла риба, защото така съм чела.

Плами - нашите обувчици са ортопедични на Колев и Колев. Смятам, че е хубаво да са ортопедични, защото сега се формира походката и е важно да не му се изкривят глезените.

# 5
Хайде на новата темааа! Grinning irinii, както винаги прекрасно оформление!  bouquet
Аз също съм купила ортопедични сандалетки, въпреки противоречивите мнения.
Обиколник ползвам. Нашият обикаля цялата кошара. Аз лично съм доволна. Peace
Сега се сетих, че любимата играчка на Веси е една буталка (така ли се нарича? newsm78). Представлява розов автомобил за кукли с дълга дръжка за бутане. Имаме я още от Мими. Веселушка обожава да я бута, когато върви (разбира се, държа я за едната ръчичка. Предмети от бита също много харесва. Обожава кошничката ми със щипки. Докато не ги извади една по една, не мирясва. Grinning
Tzvety, получи ли ЛС-тата ми?

# 6
Здравейте   bouquet
Темичката е супер и заглавието ми хареса много  Hug
mari_anka , миличка прегръщам те много, сигурно си се изплашила адски много  Hug Радвам се, че Веси е добре вече, не се обвинявай, колкото и да се опитваме и да бъдем нащрек, не можем да сме залепени за децата 24часа в денонощието.
Момичета, имате ли уолкъри и влизат ли ви в употреба, изобщо заслужават ли си?
Искам да взема на Светли, ама се чудя още. В паяка много не му се стои вече, а иска да ходи, ама изобщо не е стабилен и трябва да се държи за нещо. Гледах уолкъра на Чико , хареса ми много, но се чудя дали има смисъл да го взимаме, помага ли в прохождането... Който има такъв или подобен, нека да даде съвет  Hug

# 7
Има едно болно бебенце, което е голямо колкото моята дъщеричка,която спи сгушена в скута ми.Тези,които са запознати с болката на Лилибон и Криско ,моля да гласуват на http://www.bankazaidei.com/?p=ideas&id=1637&s  ,за да се преборим и да спечелим първа награда от 1500 лева, с която да помогнем за грижата на едно дете, което е същото като нашето, но много го боли...
Благодаря ви, мили майки!

Моля за извинение,че отново се натрапвам в темата ви. Дано вие и децата ви сте здрави и много щастливи заедно!

# 8
Гласувах! Дано помогнем! Praynig
Ивче, и аз искам да купя на Веси същият уолкър, защото много ме изморява с това непрестанно ходене. Тя е сравнително стабилна, но е страхлива и отказва да се пусне от ръката ми. Все си мисля, че като се държи за уолкъра и го бута, това доста ще и помогне. Vessselka е купила такъв на Румчо. Чакаме отзиви. Grinning

# 9
omnipresentБлагодаря   bouquet твоята принцеса става все по-красива  Hug Особенно след като не съм я виждала от месеци,сега ми се видя толкова пораснала и с прическа..съвсем не са вече бебета ,а дечица.
Аз благодаря! Наистина как бързо растат децата ни  Heart Eyes Арен е все така спокоени зрял за възръстта си  bowuu

Има едно болно бебенце, което е голямо колкото моята дъщеричка,която спи сгушена в скута ми.Тези,които са запознати с болката на Лилибон и Криско ,моля да гласуват на http://www.bankazaidei.com/?p=ideas&id=1637&s  ,за да се преборим и да спечелим първа награда от 1500 лева, с която да помогнем за грижата на едно дете, което е същото като нашето, но много го боли...

Моля за извинение,че отново се натрапвам в темата ви. Дано вие и децата ви сте здрави и много щастливи заедно!

Вече гласухав. даже два пъти. Искам да направя дарение, каква беше банковата сметка и към коя банка?
 Моля се за мъничето и майка му  Praynig

ive1ina   - не смятам да купувам уокър, но доколкото си спомням Vesselka  беше взела такъв на Румчо. Много се засилват по гладки повърхности /паркет, теракот/ и могат да паднат...

за играчките
, с които се занимават сладурковците - моята принцеса много се кефи на барабанчето на Чико, има и обратна страна в която се пъхат фигурки с различни формички. много се забавлява с мобилни телефони, както и с празни пластмасови ботилки. обича да ги изхвърля от креватче, столче или в каквото е поставена, резултата е, че всичко е вързано вече  Mr. Green

Обиколника, все още й е на креватчето, но вече е закрепен на няколко връзчици, всичко е изпокъсано, набира се на него и се опитва да се изправи.

Риба - не съм давала, както и жълтък. За рибата смятам да я приготвя по рецептата на rini.  chef

При нас - нищо ново засега. Опитва се да пълзи, изпъва дори крачетата, но нито се е изправила сама, нито пълзи нормално. За ходене проявяава интерес, но е далече от прохождането. В тая връзка Честито на проходилите месечинковци  Heart Eyes

# 10
Я да драсна и аз в хубавата нова тема преди лягане...
irinii -
cvetiberova - голяма сладурана е ходещата Габи, браво на нея!
Пламиwelcome again. Щом е било заради пътешествия - прощаваме липсата, но при условие да не се повтаря! Naughty  Simple Smile
Играчки - Йоанче, няма предпочитания - играе си с всичко което докопа, като любимото и занимание е да прави безпорядък. Колкото по-голям, толкова по-добре...
Уолкъри - ползва си доста успешно паяка за тази цел. Бута го отстрани и така се придвижва. Понякога я слагам и вътре, но без седалката, само че като се забърза, понякога си заклещва крачетата под колелата.
la estrella - Йоанка днес много хареса мечетата от поста ти. Mr. Green Едвам я удържах да не скочи да ги взима... Иначе за подарък, мисля че е хубаво да му подарите нещо за спомен, нищо че е малък, нали ще порасне  Grinning, само че аз доколкото знам кръстника купува нещо такова /обикновено златно кръстче/. Не пречи разбира се да му вземете и вие нещо златно.
Като стана въпрос за кръщенета, ние тези дни много се забавляваме по този повод. Нали ви разправях за мойте френдове /някои даже ги и видяха/, та и ние като irinii гледаме да се сродяваме по между си, че да се обичаме и уважаваме за вечни времена. Затова бяхме решили Гошето да е кръстник на Йоанче, защото много му се кефим и двамата с Димитър, пък и той единствен не е роднина още с никой от нас. Да ама той взе, че емигрира в далечна Англия да забогатява и така не можаха да се опознаят с Йоанка и следователно да създадат емоционална връзка по между си, а аз искам човекът който я кръщава да я познава и обича и тя също да го харесва. И тъй като всички други забегнаха нанякъде, тук остана само кумата ми Роси с която двете с Тръцито имат тази връзка. И затуй решихме после тя да е. Да ама сега като се върна Гошето и заяви, че категорично държи той да е. И сега ухажва Йоанка по сякакъв начин да може тя да го опознае и хареса. Направо умираме от смях с него. Навсякъде с нея ходи, подаръци и купува, черпи я фрешове, играе си с нея, изобщо пълно внимание  Joy И Йоанче какво да прави, типично в женски стил, в началото не можеше да го гледа, но после се поддаде на провокацията и сега му е луда фенка. Kissing Heart Пък ние с Димитър в крайна сметка решихме да приемем СВ-та и мотивационно писмо от всички кандидати и после да избираме Mr. Green.
Ех, такива ми ти работи мацки, айде стига съм ви разправяла че кое време стана...
Сладки сънища на всички вас!

# 11
sleepy, здравей! Hug "Виждам" те. Grinning Разкажи за малкият Калоян. Как сте?

# 12

Спаси ме вдигна мнооого рано. Сега ще изпия кафето си и по-късно кат остана адекватна пак ще се включа  Simple Smile

ето ме вече малко по-добре.Оправих Спаси и татко му го закара при баба му. Сега ще се пооправя и аз и тръгвам!!!
Знаете ли, вече се замислям за отбиване. знам, че това е нещо, което трябва отвътре да се почувства и да се случи без много насилие и усилия. Не знам, но ми се ще до рождения му ден да съм го отбила. спаси се научи да пие от чаши, а вечер пред изаспиване му правя едно малко шише АМ, което понякога до край, понякога до половина изпива и после пак си търси гърда. Когто го оставям на свекърва ми и сутрин, и вечер е на АМ, но не изпива повече от 130мл. За сметка на това хапа млечни каши, следобедни йогуртчета и т.н. Какво ще кажете, дали това е начинът?
Фибичка, щом от самото начало сте искали Гошо да му е кръстник, значи това е причината точно сега той да е тук и толкова да настоява. Емоционалната връзка е важна наистина, но е нещо,което както може да се гради във времето, така може и да се случи отведнъж и да остане за цял живот /аз имам една такава жена, която преобърна живота ми. Срещнах я когато бях на 16 г на една почивка в Гърция. Тя беше на 33 и до ден днешен само мисълт аза нея ме зарежда и избистря фокуса ми за важвите неща!/ Та така... а иначе за СВ-тата - вие си ги събирайте. Mr. Green Скро може да получите и от нас едно - като кандидат ухажори  Sunglasses
Ивелинче, аз лично не смтам да взимам уолкър. Спаси обичада се държим за ръка и забелязвам, че вече почва по малко да се пуска от предметите, по които се подпира ако не съм край него. Мисля, че уолкъра няма да му е мн интересно, а и честно казано - вече нямаме никакво място /то са проходилки, коли, влакове.../
Омни, как си в новия квартал. Адаптира ли се вече? Хайде по съседски нещ ода намислим  Wink
За обиколниците- нашите покриват половината легло и са доста "плитки" Вече не играят никаква роля - удря си се на воля в перилата. Не знам и аз защо още ги държа  newsm78

хайде ставам

Успешен ден  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 08:59 от irinii

# 13

Ето - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209193.0 - тук я пише банковата сметка!

# 14
Хей , здравейте  smile3525  много отдавна не съм писала , пропуснала съм цели 2 темички .

Искам да честитя (на патерица) рожденните дни на всички , както и месечинките на всички усмихнати и сладки дечица.

Ние с моето мъжле си направихме една кратка почивка от 6 дни в Гърция , сами без дечковците и ни беше доста скучно , явно сме свикнали с алармата и динамичния ден .Но си починахме добре , с изключение , че имахме в Атина близка среща от трети вид с майка му.Не я бяхме виждали от 2003 г (оттогава не подържаме връзка с нея) .Тя живее  там и я срещнахме случайно в един търговски център , срещата беше само Здравей - Здрасти и толкова .Радвам се , че не успя да ни развали ваканцията.

Мони се опитва да ходи , пълзи от скоро , но предпочита да се хване някъде и да се изправи , след което директно се пуска , прави 5-6 крачки и си сяда на дупето.Вечер спинка спокойно , избини и трето зъбче след 3 дни с Т .За съжаление от вчера е с много лоша кашлица и хрема , водих го при доки и тя каза , че гърлото му е много червено , за сега сме само на витамини , калций и Мукоплант .Дано да не се наложи да включваме антибиотик   Praynig

Видях , че сте обсъждали доста неща за храненето , обувчиците , играчките и т.н. , но който  не е редовен изтърва  Embarassed.

За рибата - аз му давам филе от бяла риба , пъстърва и ципура , варени или печени на фурна с гарнитурка от картофки или ориз   chef

За играчките - Мони много обича да си играе с количките на батко си.В тяхната стая има два коша пълни с всевъзможни играчки , които по 3 пъти на ден се пръскат в стаята и настава голяма бъркотия .Заки се справя много добре с Мони , обръща му много голямо внимание и го  занимава , докато аз си върша домакинската работа ( не предполагах , че ще се отнася така с него) .

Е , хайде за сега толкова ,ч е стана много дълъг пост    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт