Криско на Лилибон вече е ангелче!

• 83 653
  • 590
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Милички мои, невъзможно е да чета какво сте писали, просто защото съм постоянно с детето. Вече е по-голям, повече време е буден, иска си вниманието (то кога ли остава време, аз май главно все го тормозя нещо - мажа, оправям, превързвам, храня) и не ми остава време за форума. Пък и той тези дни е много нервен, днес вече не издържах и му дадох болкоуспокояващо. Дано скоро намерим лекар, който да може да му помогне.

Не знам моето дете ли е по-специално, но със сигурност България е пълна със специални хора, които са ДОБРИ и СЪСТРАДАТЕЛНИ!

НЗОК няма идея колко време още ще й е нужно за да каже да или не и да ни издаде формуляра. Чакам само потвърждение от някоя европейска кожна клиника, че ще ни приемат и потегляме с парите, които събрахте за него. Ако пък междувременно НЗОК се накани - добре! Парите си стоят в сметката и винаги могат да бъдат препратени на друго детенце в нужда. Моля, за момента задръжте всякакви други действия, защото още не знам колко ще струва, чакам да ми потвърдят, че ще ни приемат. В момента имаме осигурени превързочни материали и лекарства, надявам се събраните пари да стигнат за лечението. Благодаря на всички ви!   bouquet

За пътуването ни е достатъчен обикновен самолет, обикновена кола, въпросът е да е по-кратко, защото при нас всяка смяна на памперса е сложна гимнастика.

# 166
Някой има ли връzка в Air Via? Сега, преz сеzона, имат страШно много полети хем от Варна, хем директно до много градове в Европа. И тъй като от сега нататък Ще има все по малко туристи, не би трябвало да е проблем да се намерят места zа Криско, Ели и Ицо  Peace

# 167
Не се бавете - не чакайте никакви разбойнически организации да решават съдбата на детето Ви ! Тук има достатъчно желаещи хора да помогнат ! Със или без НЗОК за детето трябва да бъдат положени подобаващите му се грижи ! Не тук - в България , в другия свят , където хората се грижат за децата си !

# 168
Днес се убедих че BTV е номер едно.Една позната мама намерила  хлебарка в бурканчето на детето от Детска кухня,вчера следобед е писала на емайл и днес сутринта екипа направи репортаж който дадоха на обяд и ще дават тази вечер от19:30.В понеделник ще дойдат отново да направят проверка по случая.Та мисълта ми ако за една хлебарка бяха толкова експедитивни,разбира се важно е какво ядат децата ни,но мисля колко по-важен е здравето на едно дете.Според мен ще се отзоват веднага.И ще се размърдат и в НЗОК и ще се оправят здравни,клинични пътеки и ще се намери и превоз много бързо.
Ели,дано прочетеш това,мисля това е един начин да успеете бързо.
Целувки на Криско,за теб и цялото семейство   Hug

Последна редакция: пт, 10 авг 2007, 18:12 от natalia_viktorovna

# 169

НЗОК няма идея колко време още ще й е нужно за да каже да или не и да ни издаде формуляра. 
Егати кретените! Нали днес им беше заседанието? Вече е 18 ч-работното им време сигурно отдавна е приключило. Кой трябва да го реши това нещо? Един човек-шефа или цяла комисия? Кога се събират на съвещания? Някой има ли тази информация?

# 170

НЗОК няма идея колко време още ще й е нужно за да каже да или не и да ни издаде формуляра. 
Егати кретените! Нали днес им беше заседанието? Вече е 18 ч-работното им време сигурно отдавна е приключило. Кой трябва да го реши това нещо? Един човек-шефа или цяла комисия? Кога се събират на съвещания? Някой има ли тази информация?

аз мисля да ходим да протестираме. това е безумно.

# 171
  • под шипковия храст

аз мисля да ходим да протестираме. това е безумно.
само да се приключи с тази одисея и предлагам да ги сложим в новините! то и без това през лятото телевизиите се чудят какви репортажи да правят. да видим тогава кон боб яде ли? това тяхното преминава всички граници, като имате предвид, че не само положението на Крис е критично и е необходимо незабавно да се вземат мерки. същото се случва и с другите деца - мисълта ми е, че това не е прецедент, а практика...

# 172
Доня Туфиня , тези хора са държавни служители ( без да се обиждат тук присъстващите такива ) и имат право на почивка , отпуски по ведомствени почивни станции и т. н. ! Няма кой да се събере и да взема решения , няма комисии , лято е - за това е безсмислено да се чака някакво решение на някаква несъществуваща и не събрала се комисия !
Да ме извините че се намесвам тука , ама аз съм съпричастен към съдбата не това дете  - съпруг съм на Julie и вече ми писна от здравни каси и маси и какво ли не и реших и аз да попиша тука че ... Та така !

# 173
същото се случва и с другите деца - мисълта ми е, че това не е прецедент, а практика...
ето това е най-ужасното... толкова много деца имат нужда наистина спешно да се помогне... а държавата мълчи... и ги убива.

# 174
  • под шипковия храст
и сега нещо по същество. притеснява ме сметката за Крис. направих една бърза консултация с юрист и да доложа следното: парите, които Ели получава по принцип се таксуват като доходи и в един момент, ако някой важен и стриктен чиновник реши, може да им направи проблем, т.к. те трябва да се декларират и следователно да се начислят съответните данъци... а и как иначе, нали на  #2gunfire служителите в НЗОК трябва заплати да им се плащат!!!...това, което ми хрумва е да се открие сметка на името на Крис, него няма как да го облагат, след това за да изтеглят парите ще им трябва съдебно разрешение, което няма как да им бъде отказано, то е за протокола...лошото е,че мн.хора вече имат сметката и ще трябва да се разпространи наново, но така ще е по-сигурно. да ме прощава, но г-н държавен апарат няма право  дори да помирише тези пари. Crossing Arms

# 175

И да не ви отчайвам, Лилибон да действа за НЗОК, докато чакат отговор от клиника,
но помощ от НЗОК да получиш е отчаяна работа, минава към половин година.
Трябва да докажеш, че никой друг в Бг не може да помогне на болното детенце.
Трябва освен за събиране на парички да мислим как да променим НЗОК.
В случаите, с които съм запознат НЗОК действа така, все едно, че болните деца и пречат.
НЗОК е мащеха за болните дечица.

# 176
и сега нещо по същество. притеснява ме сметката за Крис. направих една бърза консултация с юрист и да доложа следното: парите, които Ели получава по принцип се таксуват като доходи и в един момент, ако някой важен и стриктен чиновник реши, може да им направи проблем, т.к. те трябва да се декларират и следователно да се начислят съответните данъци... а и как иначе, нали на  #2gunfire служителите в НЗОК трябва заплати да им се плащат!!!...това, което ми хрумва е да се открие сметка на името на Крис, него няма как да го облагат, след това за да изтеглят парите ще им трябва съдебно разрешение, което няма как да им бъде отказано, то е за протокола...лошото е,че мн.хора вече имат сметката и ще трябва да се разпространи наново, но така ще е по-сигурно. да ме прощава, но г-н държавен апарат няма право  дори да помирише тези пари. Crossing Arms
В Експресбанк, ако се открие детски депозит, не е необходимо след това съдебно разрешение. До навъешване на 14 год. на детето, родителите могат да теглят без проблем.

# 177
Цитат
и сега нещо по същество. притеснява ме сметката за Крис. направих една бърза консултация с юрист и да доложа следното: парите, които Ели получава по принцип се таксуват като доходи и в един момент, ако някой важен и стриктен чиновник реши, може да им направи проблем, т.к

Е, сега вече се ядосах! Не стига , че не помагат ами и пречат на това отгоре! Аз днес пратих парички по сметката и не съм и помисляла, че може да им удържат нещо!! Не се ли води благотворителна тази сметка?

# 178
  • София
Makoto, ниждам, че си на линия. Изпратих ти на ЛС съобщение. Моля те виж го, че става късно ако се наложи организация !

# 179
Ето цитат от Семейния кодекс:
Чл. 73. (1) Всеки от родителите може сам да представлява малолетните си деца и да дава съгласие за правните действия на непълнолетните си деца само в техен интерес.
(2) Отчуждаването на недвижими и движими вещи с изключение на плодовете и вещите, които подлежат на бързо разваляне, обременяването им с тежести и изобщо извършването на действия на разпореждане, които се отнасят до имущества на ненавършили пълнолетие деца, се допуска с разрешение от районния съд по местоживеенето само при нужда или очевидна тяхна полза.

Ето защо наистина няма да е проблем да се вземе разрешение от съда, ако сметката е на Криско - друг е въпросът колко време би отнело това.
Нямам представа как Експресбанк заобикалят тази забрана и дали тя реално се спазва. Ще пиша на Пела, тя се занимава със семейно право.

Общи условия

Активация на акаунт