Криско на Лилибон вече е ангелче!

• 83 553
  • 590
  •   1
Отговори
# 405
Muzka1, чувала съм за този мехлем, който се приготвя в домашни условия. Но той е за обикновени рани, нямам представа за специфичните рани на Криско как би подействал. Иначе съдържа естествени съставки и звучи добре.

# 406
  • София
Muzka1, чувала съм за този мехлем, който се приготвя в домашни условия. Но той е за обикновени рани, нямам представа за специфичните рани на Криско как би подействал. Иначе съдържа естествени съставки и звучи добре.

Аз също нямам идея. Но доколкото разбрах не е точно мехлем, а гъста смес. Само Лилибон може да каже дали става и ако потвърди съм сигурна, че ще се намери някоя мама да го ползва и да изпрати на Криско за проба.

# 407

Аз също нямам идея. Но доколкото разбрах не е точно мехлем, а гъста смес. Само Лилибон може да каже дали става и ако потвърди съм сигурна, че ще се намери някоя мама да го ползва и да изпрати на Криско за проба.
Аз правя подобен мехлем за домашно ползване и много мислих дали да го предложа на Лилибон предвид спецификата на заболяването и крехката възраст на Криско. Рецептата я видях в книга на Мария Требен. Прави се от пречистена мас и цветчета невен. Много пъти ми е бил полезен, както за детето, така и за палавият му баща. Наскоро го дадох и на една приятелка, която се беше изгорила зверски с вряла вода. Оправя се. Може дори да не остане белег.
Пак казвам- мехлемчето помага, но дали е подходящ в случая newsm78
Ако Лилибон каже мога да приготвя и да й изпратя. Ако й се стори, че няма да е достатъчно чист, стерилен и безопасен за детето мога да дам рацептата и сами да си го приготвят. Както реши.

# 408

Аз правя подобен мехлем за домашно ползване и много мислих дали да го предложа на Лилибон предвид спецификата на заболяването и крехката възраст на Криско. Рецептата я видях в книга на Мария Требен. Прави се от пречистена мас и цветчета невен. Много пъти ми е бил полезен, както за детето, така и за палавият му баща. Наскоро го дадох и на една приятелка, която се беше изгорила зверски с вряла вода. Оправя се. Може дори да не остане белег.
Пак казвам- мехлемчето помага, но дали е подходящ в случая newsm78
Ако Лилибон каже мога да приготвя и да й изпратя. Ако й се стори, че няма да е достатъчно чист, стерилен и безопасен за детето мога да дам рацептата и сами да си го приготвят. Както реши.
Аз също правя такъв мехлем от мас, невен и прополис, много е ефикасен за всякакви рани, особено за изгорено, но не знам дали в случая трябва да се използва?! Ако може да се маже с него, аз също мога да изпратя Peace

# 409
  • София
Момичета,не знам дали става въпрос за същото нещо.
Тук пише жълт кантарион+невен+чист зехтин. Всичко това трябва да престои около 40 дни. Не пише за пчелен клей или мас. Извинявам се ако ви обърквам допълнително, но нека Лилибон каже дали изобщо става подобно мазило за приложение и ще уточним рецептата.

# 410
Има 1 руски крем в аптеките СПАСИТЕЛ  и той много помага за изгорено и рани.Ползвам го и за детето,но не знам за Криско дали е Ок.
Лилибон,а с какво мажете здравите места по телцето? Може би за там ти трябва някакъв специален крем също?  newsm78
погледни този сайт: http://www.allergymatters.com/acatalog/Herbal_Ointments.html?gcl … I4CFQJRMAod7WgiRA
Тук няма Нутрилон,но има на Аптимил това: http://www.milupa-aptamil.co.uk/en/article.asp?chco_id=5257 не знам дали искаш да ги смесваш и  с какво количество разполагаш в момента?

# 411
                            Писах ти на лични,но кутията ти е пълна,за това копирам тук.
                            Lilibon , прочетох,че лекувате малкия Криско с антибиотик,но не разбрах какъв.Питам , защото ние използвахме един крем за заздравяване на много лоши и незаздравяващи рани.Разбира се на възрастни,не на дете и не точно такива рани,но аз ще намеря рецептата и ще ти я изпратя.Тази рецепта е писана преди 10-тина години на един мои познат.При катастрофа той получава много лоши рани на крака и даже са искали да го ампутират.Сега му няма нищо.Ходил е при един възрастен професор мисля,че се казва Радев /всъщност на рецептата трябва да го пише/ и ще се опитам да разбера дали още работи защото е много стар.Този човек му дава тази рецепта за крема и крака му се е оправил за 1-2 седмици.Ние го ползвахме за баща ми преди около месец.Той имаше рана на крака от счупване и близо 5-6 години какво ли не мазахме и все гнои и все е отворена. Споделих в компанията ни и моя познат изрови рецептата . След една седмица на баща ми му нямаше нищо.Вчера бях при него и той ми показа крака си - има лек белег,но  кожата е здрава.До колкото помня антибиотика в нея е тетрациклин и със сигурност има рибено масло и дерматин ,ако не се лъжа.Друго не помня,но ще намеря рецептата.
                            Искрено се надявам да може да се ползва за детенце.Ако антибиотика е подходящ се консултирай и с дерматолог или с лекарите,които се грижат за него.Аз ще се помъча да разбера този професор дали още работи и къде живее.Дано успея.Ще разговарям с него или ще ти пратя координати.Даже аптекаря ,който направи крема каза,че е известнен и много добър,но страшно стар.Зная,че крема е използван и от други хора и е имал поразителен ефект,но за съжаление на толкова малко дете - не и с вашата диагноза - също - не.Моля,се да става и дано детето да се оправи бързо . Peace
                             Сега гледам дечурлигата,като заспят ще потърся рецептата и най-късно утре ще ти препиша подробно съдържанието.За съжаление нямам скенер да ти я изпратя.  bouquet

# 412
Момичета, да пращам ли по пощата неоспорин и полиспорин? Подходящи ли са за Крис?
За марли и бинтове разбрах, че за момента няма проблем.
Ако има нужда от нещо допълнително-пишете ми. Ще се постарая да го намеря (колкото и екзотично да е)

# 413
Момичета,не знам дали става въпрос за същото нещо.
Тук пише жълт кантарион+невен+чист зехтин. Всичко това трябва да престои около 40 дни. Не пише за пчелен клей или мас. Извинявам се ако ви обърквам допълнително, но нека Лилибон каже дали изобщо става подобно мазило за приложение и ще уточним рецептата.
Аз съм си правила следната рецепта: цветове от жълт кантарион + зехтин = 1:10  в буркан. Затваря се с капачка и се оставя за 40 дни  на тъмно да престои ( в шкаф например ) . На слънце не трябва да стои, така съм чела и съм го правила не веднъж. Но за бебчо не знам подходящо ли е...

# 414
  • София
Честито Християнче! smile3525
Нека Бог благослови цялото ви семейство и ви даде сили и вяра да продължите и да се справите с изпитанието и болестта на Криско!

От вчера се опитвам да намеря информация за хидрогела MAX8, за който имаше статия, която постнах тук.
Учени от американски университет на щата Делауер са го оповестили. Но не успявам. Мислих си американските майки дали нямат някаква възможност да потърсят инфо на местна почва.
Ето пак линк към статията:
http://www.capital.bg/show.php?storyid=367122

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 09:15 от muzka1

# 415
  • Варна
Здравейте момичета, вчера не писах, защото Криси стана християнче.

Той милия и сутринта имаше температура, дишаше тежко и едвам гледаше, но в църквата му беше добре и съвсем кротко си изкара кръщението. Аз си поревах на воля, ама какво да се прави, нали съм майка-треперушка...

Кръстница му стана Lioness, която специално дойде от София и с която за първи път се видяхме на живо.  Laughing Какво прави интернет, нали? За моя голяма радост и Мина успя да присъства и мъничето беше заобиколено от хора, които наистина много го обичат.  Heart Eyes И пак получи страхотни подаръци от всички, чак ми стана съвестно как всички правят максималното, за да го зарадват, милото ми!

Беше много емоционално - и ревливо, и усмихнато събитие, прекрасно кръщене! Има и снимки, които не знам точно къде са качени, но при първа възможност ще дам линк към тях.

muzka1, мерси за поздравленията! aleksHug

her_76, тази вечер ще се чуваме с пенсионирана хирургична сестра, дано се уговорим нещо, ако не имам още една-две жени предвид, просто предпочитах да е човек, който има опит с рани.

Didia, антибиотикът го пие орално, защото направи някаква инфекция на гърло/бели дробове. Раните  ги мажа с локални антибиотици, здравите места ги мажа с кремче с масло от невен, което ми приготвят в аптеката без консерванти и си го държа в хладилника. Като се стопли направо се топи и попива, много е добро. Но като намериш рецептата, прати ми я.

dessivl , изчакай малко, Ани от Канада, забравих й ника обеща да ми прати да пробвам. Ако е добро, тогава, не искам да се зареждам с големи количества медикаменти, за които не съм сигурна как ще му понасят.   bouquet

Мери, още веднъж мерси за помпата!   bouquet Страхотна е! Той почна да ми суче по 10 минути само, защото му е запушен носът и трудно диша, но му цедя, слагам от обогатителя от мама Иги   bouquet и го храня с лъжичка. Доста бързо се научи какво трябва да прави и си преглъща кротичко, почти без да ми се сърди.  Simple Smile

# 416
                      Пак е пълна кутията !!!!! Копирам тук:
                       Lilibon , честито християнче.Да ти е живо и здраво и да израстне голям мъж.   bouquet  bouquet  bouquet
                Рецептата е от Радев ,както ти писах и е :
                                 Tetracjclini      2,0
                                 Dermatoli       3,0
                                 ol.jconsoselli  6,0    /това е рибеното масло,може да съм го написала грешно,трудно се чете /
                                 vaselini         30,0   
               Когато ние изпълнявахме рецептата спорихме с аптекаря,защото той каза ,че се слага ланолин вместо вазелин,но аз поисках да се изпълни ТОЧНО както е написано и при нас имаше поразителен ефект.Трудно беше да се намери това рибено масло.Наложи се да го изцежда от капсулките за пиене.Другото място ,където  го използваме в момента са ръцете на мъжа ми ,вечно напукани ,кървящи цепнатини.От понеделник се маже и вече се вижда резултата.Стискам палци да ви помогне.Дано се окаже "чудното" лекарство.Ти подробно се консултирай с твоя дерматолог или лекар.За Радев разбрах,че приема още,нищо ,че е стар.Някъде на Красно село ,но все още не съм успяла да намеря адреса.Щом го намеря ще отида да говоря с него и ще ти пратя координати.
               Успех и дано по-скоро малкото ви момченце да се въстанови.Такова сладурче е на снимката.
               Поздрави от нас.  bouquet  bouquet  bouquet

# 417
  • под шипковия храст
  bouquet веднага ще поръчам литургия за здраве на малкия голям мъж!!!
а между другото да пейстна тук малко инфо, дето може да ни потрябва скоро. отпуските свършват, идва време да стягаме редиците.

Фондация "Вълшебни полети за деца"

Фондацията предлага безплатно въздушно транспортиране на болни деца с ниски доходи и техните семейства за лечение и за консултация, за да се вземе второ мнение от лекари специалисти в  Америка. До сега Фондацията е спонсорирала  близо 45 000 полета на болни деца.

Когато семейство от чужбина ще пътува до Америка за лечение Фондацията заплаща или пълната цена на самолетния билет или по $500 за двама от пътуващите (  $ 1000 общо)

За да се кандидатства за финансова помощ, трябва да се попълнят формуляри, които могат да се разпечатат от сайта на Фондацията. 
USA Green Valley, NV
89014
Website: http://www.miracleflights.org/
Телефон: (702) 261-0494
Факс: (702) 261-0497
Лице за контакт: Mrs Ann D. McGee
National President
Английски

# 418
  • Here, There and Everywhere
Ели, за съжаление Полиспорина, който намирам тук е без лидокаин.

http://www.drugstore.com/products/prod.asp?pid=13291&catid=46153

Никъде не виждам да се продава другия и си мисля, че сигурно е  с рецепта. Ще питам в аптеката. При всички случаи ще донеса този и Неоспорин.

Честито кръщаване на Криско! Господ да го благослови много, да бди над него и да изцери всичките му болести! Бъдете благословени цялото семейство!   bouquet

# 419
Lilibon, засега не искат епикризите на Криси. Да ти изпратя ли договора? Остава ли ти време да четеш другата тема - За Лилибон и Криско? Някой е преместил поздравленията и пожеланията ми за кръщенето на Криско там, а те са за Вас от цялото ми сърце. Hug

Общи условия

Активация на акаунт