Броиме дните със наслада, СЕПТЕМВРИ ще ни изненада!

• 11 024
  • 307
  •   1
Отговори
# 60
И аз да се отчета днес.
Честита годишнина на Ани да сте все така влюбени и щастливи.
Мамита тук днес голяма буря голямо нещо чак ме беше страх да пусна котлона да наготвя Rolling Eyes.
Иначе днес ни дойдоха мебелите и си ги гледкам ся и им се кефя.
Аз днес си взех резултатите от '' смешните '' изследвания и новата лична карта, та деня ми мина ползотворно обаче пак се ошашках малко то не че е шашкане де ми и аз не знам ко.
Днес цял ден едни контракции като са ме хванали и бебока нещо се шава го усещам ниско долу, ама не да рита или да се върти ми такива лекички движения и ме понатиска, та днес половината ден в леглото го изкарах и само му говоря да не ми врътне някой номер и че преди 24 никви срещи не трябва да си праим та така...
Какво друго не се сещам.
А Пете ти пита и на мен от една седмица някъде ми идват пак гадостите от началото. Вече взе да не ми прави впечатление на няколко пъти пак бльокам и то надвечер все, а за краката просто ми е задължително като спя да си пъхам една възглавница между тях ( пробвай ако искаш - учудващо удобно е ) хем така си подпираш и коремчето ако спиш на една страна, че на мен и то ми натежава.
Та така общо взето аз взех че сготвих ще ходя пак да лягам и да видя дали ще мога да си пусна телевизора без да ме прасне някоя светкавица buria  smile3517

# 61
  • Sofia
Тиарич като ти гледам оставащите 26(май толкова бяха) и треска ме тресе, нищо не ти останало на тебЕ... стискай до петък моля..., че нали ще кръстосваме Светата София.

Мацко честито ти кулинарно кътче!

Базилко, 10Q ти за идеята за Лактофлора! Hug

Пете, ще рапортувам след слънцето. Hug

Катрински и с Лиди се уговаряме да се видим утре по пазарски, та ще заформим трио като нищо. Grinning

На мен от около две седмици ми се случва вечер да ми се гади ама в доста лека форма и само това. Иначе кръста и гърба от много малко стоене права ме заболяват...... и това  понякога  от 2-3дни
.. неприятно усещането след помръдването на бебчо всякаш ви се забива игла ниско долу! ....

# 62
  • София
Днес най-после успях да спипам акушерката в правилната смяна и си взех документите за болницата. Май е крайно време да стягам багажа, чудя се обаче в какво. Имам един средно голям сак и съм способна да го напълня, но да не ме върнат с толкова багаж  newsm78

Успях и да намеря от малките опаковки на Памперс с 24 бройки, има ги в Пикадили.

Хекси, много хубав пазар си направила. Има много хубави нещица в Ла Редут, но все ме мързи да чета подробно как става работата с поръчката и си оставам само с разглеждането.

# 63
  • Асеновград
Като ви прочетох какво сте писали за бактериите се поуспокоих,днес ми е много крив ден, въпреки че изпрах дрешките за бебчо и чаршафчетата и добре че правих това, иначе сигурно щях да плача цял ден- незнам какво ми става напоследък Crymackomacko i Tiarra: значи не съм само аз с тези терзания относно раждането  на рожденния ден-ами така е де-всеки трябва да си има личен празник.Hexina: Hug Hug Hugблагодаря че толкова бързичко ми сложи данните отпред Hug.peteto 86: за болките питаш- преди около месец много ми се схващаше прасеца- но оттогава пия Магнерот и нямам проблем,иначе от няколко дни краста ми изтръпва много странно- все едно ми пускат много слаб ток- питах лекаря-и той каза, че това е първата фаза, която показва че наближавааааа    newsm68също така сутрин ако съм спала по-дълго време на едната страна- ме боли- по-точно външната част на крака ми е като схванат,иначе контракции си имам-подготвителни,но не много.Друго май не ме боли Grinning   хаййде и до после  bouquet

# 64
А как спите, момичета? По разни книги и от разни приятелки все едно и също чувам, тук може и да сте го разисквали, ама аз съм го пропуснала Cry Значи препоръката е да се спи наляво, в никакъв случай надясно и в само в краен по гръб. На мен лщбимата ми страна за спане по принцип е наляво, обаче не мога 100% от времето да спя обърната на нея и се обръщам и по гръб и надясно... Като се обърна надясно и бебчо започва като че ли повече да рита. Но после се успокоява. Надясно същи и като че ли ме придърпва нещо, все едно някаква тежест има, която се наклонява и я усещам. Може и да е бебето, защото ние сме обърнали наляво по принцип и всичките ритници са отдясно  Wink ама знае ли човек. Та, вие как спите?  newsm78 smile3524
Краси, Тиара, Мацко - мислех, че само ние (вкъщи имам предвид) имаме тоя проблем от мамите тук, но ето че не било така. Добре че споделихте, че и аз да си кажа и да се включа към вашата групичка с рождените дни - моят мъж има РД на 2.09, а терминът на бебчо е също за 2-ри  Grinning Първо много се зарадвах, че е тогава, но после наистина разбрах, че ще е доста кофти и си е добре, всеки да си има собствена дата, да си е негова и да не се бъркат нещата. Вярно, че в крайна сметка каквото стане - такова ще бъде, ама все пак моето предпочитание е да няма припокриване на датите. А така ми се иска и да е септември събитието!  Praynig Praynig Praynig Ама да сме живи и здрави, пък ще видим!  Praynig Praynig

И за коластрата да кажа, преди ми течеше по малко в продължение на няколко месеца, ама сега от 2-3 седмци няма като че ли нищо. Вие така ли сте?
И май ми се появиха стрии иколко пъпчето, в горната част  Cry Уж се мажа редовно, ама ето на Cry Коремът ми вече толкова се е надул, т.е. станал е огромен и ... опънат. Че и бебчо като почне да се мърда здраво... явно кожата ми не е издържала  newsm12 newsm11
 Айде лека вечер на всички, аз много се разписах май. Тук е приятно прохладно след проливния дъжд  Grinning
pavlinadidko, стискай там и си лежи спокойно, не бързай за нищо Wink. Трябва да устискате до 9-тия, къде ще ходите?!  newsm10 hug

# 65
Здравейте мили мами, аз поизчезнах за известно време заради бурята.
Сега ще наваксам, но имам доста за четене...

# 66
Escarina,
Наистина наляво е най-добре да се спи, като десният крак да ти е пред левия, свит в коляното, може и върху възглавница. На мен ми е супер удобно така. Но като ти писне, може и на дясната страна, по принцип въртенето е полезно за предлежанието, трябва да спиш както ти е удобно, по възможност без по гръб, пък и то е доста неудобно и без това.
Щом бебчето ти е от лявата страна, така е супер, дръж го само да не се размести до раждането  Hug

# 67
  • Асеновград
Искам да ви попитам- от  къде мога да си купя такъв прах за пране- САНО- в Пловдив?че много ми се иска да го пробвам.Днес прах с ТЕО бебе-не е лош, но ако другия е по-хубав- искам от него Laughing Laughing Laughing

# 68
Момичета, вижте едно много вълнуващо филмче как новородено бебе намира само гърдата и засуква - аз се разревах.
http://breastcrawl.org/video.htm
Трябва да натиснете зеленото триъгълниче, където пише download.

# 69
Понеже отдавна ме нямаше стана малко дълго.

Добре дошли на новите мамита!  Hug

Честита годишнина на Ани! bouquet

За спането - чух го от 2 докита и го пишеше и самата д-р Мазнейкова в едно списание (което са раздавали на кърмаческата лекция в Мола) - може да се спи по гръб ако ти е удобно. Въпреки това, нали вече ме наплашиха, аз много дълго не смея по гръб, но не мога да кажа, че на страни ми е удобно - без да искам се навеждам и натискам бебо. А по гръб ми е по-добре защото имам проблем със ставите и само така не ме болят Sad Мисля че тука прочетох полезните съвети за възглавниците (както е казало и bebe_to и basilisk) - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197874.0;all

И аз реших да си стягам багажа и си извадих една чанта, само трябва да я изпера, че е пълна с пясък и косми от котка, което май не е добра комбинация за родилка. Имам и 2 грамадни гащи 2XL сигурно ще ми станат Joy

Красииии аз си цивря доста често даже какви старнни неща ме разстройват - прочетох в августския за раждането на една мама, то не е било лошо (не че вече го помня) ама на - рев.

За болките - мене пък ме болят пръстите на ръцете не знам защо и забравих да питам доки. Ама ужасно е Cry - и на двете ръце - това не съм го срещала по книгите, поне за краката, кръста, корема... пишеше. Аз бях при доки докато нямахме нет - нищо ново или интересно, освен че раждането ще ми излезе доста солено, по този повод също му дръпнах един рев, но така сме решили, а току що разбрах от форума, че присъствието на таткото в ТК струвало +200лв а не 100 както си мисля че прочетох на сайта им. И рев, рев....

И като прочетох и поста на Мишока с глобите за паспорта и шофьорската книжка още повече - защото мене пък ме обслужиха така - отидох и казах че съм си сменила името поради еди какво си и те ок взеха ми документите за ЛК това беше и като отидох да си ги взимам (в 6-то!) и се сетих да питам за паспорта и шк дали трябва да си ги сменям и тя ми казва "АМИ... ПО ПРИНЦИП ДА" - аз: Какво значи "по принцип" - "Еми... да трябва" #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Та яд ме е за това че ни разкарват само а и все гледат да замъкнат некой лев от глупости и аз реших още да не си ги сменям защото не ми се занимава вече, достатъчно ме разкарваха в банката.

basilisk отивам да видя филмчето само не ми се реве повече дано да ме размине тоя път  Simple Smile

# 70
  • Sofia
Ще го гледам ама подозирам, че може да се окаже същото дето ни пуснаха на кърмаческата среща в мола... беше много впечатляващо  bowuu
Ммммдааа с други хора ама същата работа. Grinning

Последна редакция: пн, 06 авг 2007, 19:49 от Morena

# 71
Пете, не си само ти. И моите усещания при мърдането на бебока са доста неприятни. Направо си ме боли, а последната седмица е постоянно. Опънал си е краката единият някъде в ребрата ми, а другият в стомаха ми и ми се гади почти по цял ден. Не мога и да ям, все ми е лошо. Вече направо започнах да свиквам и забравих какво е да си във физическа кондиция. А като реши да мърда, направо ми спира токовете - много ме боли...  Cry  А пъпа отвътре също ме боли - имам чувството, че бебока отвътре се е запречил с краката и дърпа пъпната връв, все едно е на състезание.
Иначе на мен ми се схваща предимно прасецът на десния крак и то все нощем. Току се будя с писък и започвам да го тръскам и масажирам. Мъжът ми в началото се стряскаше, сега даже милият той ме масажира насън, че да ми минава по-бързо.  Wink Иначе докторицата ми предписа Магнерич и уж помага, ама от много скоро го пия, за да съм сигурна.

Escarina, относно спането, аз спя наляво и надясно, тук-таме и по гръб. То не става само наляво и туй то! А и като чета насам-натам, мненията на лекарите не са категорични, че трябва да се спи само и единствено наляво. А бебето си рита всякак.

# 72
  • Асеновград
munkamm: мен също ме болят много пръстите на ръцете- от около седмица-отначало се стреснах,защото аз също не съм срещала никъде такова нещо, но и аз не питах док.Сега в сряда ще го попитам, но аз веднага реших от какво е де Confused рещих,че е от недостатъчно калций- и бебето като дърпа повечко сега накрая- и ме болят костите-дано не ми се смеете, но в сряда ще знам със сигурност от какво е това-наистина е много неприятно Sad

# 73
Краси, по принцип Сано-то го има в детските магазини и в някои магазини за перилни препарати - днес го гледах в Бейбиланд-а на П.Д.Петков, както и в един магазин малко по-нагоре за козметика и перилни  Hug ако не греша - май и в Щъркела съм го гледала  Hug
За спането - спете си както ви е удобно  Peace аз по принцип - настрани  Hug
А за рожденните дати - ЗАЩО ПЪК ДА НЕ СЪВПАДАТ с Някоя от датите на родителите ?!  Rolling Eyes С баща ми сме родени на една дата и мога да кажа, че чувството е страхотно и празникът винаги е двоен и правя всичко възможно да празнуваме заедно... наистина е готино - може би затова много си уважавам датата, за разлика примерно от именния ден  Hug
Днес бях на ЖК - всичко ок. В петък - 45 дневен, изследвания и секрети от де що има дупки  Joy Joy
Хайде до скоро, че тука много трещи и чак е страшно  Sick

# 74
Ето ме пак! Simple Smile
Кой си пожела дъжд?! Ето че дойде и тук!

Красиии, добре дошла в отбора СЕПТЕМВРИ   bouquet, дано за краткото време до края на очакването се почувстваш една от нас Peace

И на мен ми издадоха 45 дневния болничен...всичко е наред, бебето си расте нормално. Обрънал се е както трябва. И (няма да се смеете) още наблюдаващия лекар не ми е казал пола. Добре, че не чакам на неговата информация, но иначе го държа в заблуждение, че очаквам от него тази новина.  Mr. Green Outta Joint Иначе ми пуснаха кръв и урина...да видим какво ще изкочи. Вагинален секрет не ми взеха, може би като ходя на 20-ти - тогава. newsm78

Базилиск, това с лактофлора е адски интересно...ще питам следващия път...

Ама много сте писали днес, бе мами... #CrazyСтаваме все по-бързи със свършването на темите, което е знак, че раждането наближава-а-а-а-а-а:mrgreen:

А сега се сетих, че заглавието на Саморасличето беше преди това...само за протокола Hug

Общи условия

Активация на акаунт