С последния триместър вече се фукаме, а Октомври месец с бебче ще си гукаме!

• 12 204
  • 269
  •   1
Отговори
# 105
  • София, Павлово
Здравейте на всички. От гръмотевичните бури 6 дена нямахме интернет и сега два дни наваксвам с четенето Crazy Нали съм си вкъщи много ми липсвате.. а днес много се забавлявах с упражненията  Grinning
Добра, аз ще раждам в Св. София (на Мазнейкова), но там ми е и ЖК за това ще ми вземат 1200 за нормално и 1400 за секцио (аз си искам нормално ако може). Официалните цени в сайта им са малко по- високи. Хубавото е, че всичко влиза в цената и анестезии и ваксини и т.н, даже нощница не ми била трябвала  Shocked но това ще го проверя по нататък по подробно. Стаите са с две легла, само дето и бебчетата си ти ги носят в момента в който влезеш в час. А аз от майка ми знам, че поне тези дни е хубаво да си починеш, че после..
Абе да ви питам тези мами които като мен не пишкат през нощта - сутрин как ви е първата урина? На мен ми е по- тъмна от бира + това е и малко като количество - това нормално ли е? Пия страшно много вода може би 5-6 литра дневно, но въпреки всичко си спя като пън (слава Богу)!   

# 106
  • София
...........................
Знаете ли къде в мрежата могат да се прочетат цените в Тина Киркова и дали ще имат отворени врати през август?

Ето тук са цените:

http://www.1agb.com/qa.php

Общо взето, нормално раждане с епидурал и престой във ВИП стая излиза към 750 лв., секцио, пак с престой във ВИП, към 900 лв.

Колкото за бебетата дали да са при майките - аз пък искам бебето да си е при мен, държах на това и първия път - беше ме страх да не ми го сменят ( Embarassed) и не исках да му дават адаптирано мляко ... Сега за смяната ми е по - скоро смешно, но при всички положения предпочитам бебето да си е при мен ...

# 107
МГД, и аз не ставам през нощта и също съм се чудела дали е нормално. В първите месеци ставах, но от един момент нататък не само, че не ставам, но и през деня мога да издържа много дълго без да ходя до тоалетна.
Преди направо ми прилошаваше, ако се наложи да стискам, но сега изобщо не ми е проблем.
Не знам на какво се дължи  Thinking

# 108
  • София
Тук съм слаби финни гаджета  Hug

Нямам нормален нет, вися по балкона да заредя страничката, после влизам да чета и така с този шибан нет.

Joy  Joy  Joy първо ме започнаха Поли и Добра , а сега и вие ме довършихте. Като се прибера в София ще си купя замразени зеленчуци и ще яхна дъската.

Още си имам гости  #Crazy вече съм тотално изперкала, то верно са мойте родители, ама направо са откачили - то май и нас ни чака това, та тогава точно тези бебоци дето са сега в нас ще обясняват как са тотално изперкали родителите им (тоест ние) С две думи човекът е едно неблагодарно животно.

Поли, на моята половинка му помага алказалца срещу мухмурлук - може и да си въобразява, но след като изпие едно хапче млъква с темите за умиране. А иначе, като почне и той да мре от махмурлук, винаги вадех един лист хартия и химикалка и го карах да пише завещание - всичко наследявам аз, но последният път нищо не вадя, а той вика къде е празният лист,  Mr. Green  Mr. Green е да де ама вече не е нужен, нали по закон съпругата му става единственна наследница  Mr. Green Горкичкия пак бил прецакан.
Мини през Варна да ме вземеш за лекцията  Laughing

За сега при Мазнейкова нормално раждане за осигурени лица е 1200лв, секцио 1400лв. дано не се вдигнат цените до октомври. Носиш само четка за зъби и зарядно за телефон.

Та аз като вземем да смятам как е по държавните с избор на лекар ,вип стая, и всички там нощници, памперси и тем подобни, то идва доста солено за държавна болница, но пък имат много добра техника и специалисти. Нема ли някой да ражда при Мазнейкова  Tired аз ще съм самичка там.

BettyV честита ти първа награда - аз съм толкова вързана в ръцете, че направо за мен такава награда е направо върхът.

last name добре дошла от почивката, чакаме снимки ( не че сега мога да ги разгледам, но като се прибера в София ще разглеждам на воля)

dobra аз спирам да рева, като се сетя, че ако мамите реват по време на бременност, после имат ревливи бебета, тъпо суеверие, но ми помага да спра да цивря. Ама обработка на мъжо с рев - не бях се сетила, вече ще имам едно на ум - РЕВВВВВ - СТРАШЕН РЕВВВВ за секс - барем  помогне.

tam tam къде си се разбързала, я да си стой бебо в корема и да стане дебеличко, някъде две седмици преди термина става, ама още в началото на девети ми се вижда рано, поне за моята фръцла, че върви малко под средното, та поне да стане три кила бебка.

dobra та ти за какво даде тези 25лв, за да се запознаеш с докторката ли - това е тъпотия. Направо си е пладнишки обир.

Наде, сега не мога да видя какви красотии си накупила и ме е яд, но ще наваксвам.

Jenna обра точките с този превод  hahaha  hahaha  hahaha  hahaha

Последно имам новини от светлето от 06.08. Държат фронта и Марков е много грижовен доктор. Сега ще пусна смс, дано отговори бързо и ще ви пиша.

# 109
Здравейте и от мен , мами,

Само за кратко влизам и понеже видях, че си говорите за Тина Киркова исках да се присъденя към вас. Аз също ще раждам там и съм си избрала лекар. До колкото разбрах раждане при избран лекар е 500 лв. Дано правилно съм схванала  ooooh!. Ако не съм.. казвайте. Видях, че много от мамите са там. Това е супер.

Избрахте ли си вече лекар  newsm78

Лек ден   bouquet

# 110
  • София
galentinass - мойта помпа  е на Авент. След доста четене и чудене на такава се спрях.  Peace Вярно доста е скъпичка, но всички казаха, че си заслужава. Аз си взех този комплект - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8 за 125лв. Има доста неща, чантата е готина и въобще доволна съм. Има и още два комплекта единият е за около 80лв май със чаши Via, а другият към 90лв. с две шишета. Но аз исках повече неща, че и без това шишета и чаши Via имам вече, така че в крайна сметка най-скъпия комплект ми се видя най-изгоден.  Peace

rally - ами уж нас акушерка ни учи, която е работила 13г. в родилна зала в Майчин дом.  newsm78 Но то не са кой знае какви техники - каза, че когато напъните започнат и ни кажат дишайте, много, ама много бързо трябва да си поемем въздух и да задържим, докато не кажат "издишайте" (това го репетирахме, но тук няма как по-добре да го обясня). Тогава пикът на контракциите е по 45 сек. и за това време 3 пъти този номер с дишането трябва да го направим. Иначе и за напъните -  каза че ще започнат първите напъни в предродилна зала и там трябва да се опитваме да си докоснем колената с гърдите, защото по този начин коремните мускули оказват по силен натиск и да напъваме като си повтаряме наум "Да избутам бебето с корема", за да нсочим напъна надолу, а не да получим кръвоизливи в очите примерно. Пък после като сме на родилния стол пак трябва да се хванем за нещо отстрани, защото там няма как да си държим краката.  И най-, най- важното -  трябва да слушаме екипа. Когато кажат да напъваме - напъваме, когато кажат да дишаме дишаме, когато кажат да спрем да напъваме, а точно тогава много ни се иска - да дишаме плитко и да се опитаме да задържим. Това общо взето най-важното, като разбира се и всички подробности по раждането разказа (даже на някои малко множко им дойдоха), но пък така мисля, че ще сме по стимулирани да дадем всичко от себе си. Но след като мине раждането със сигурност ще кажа дали тези неща са ефективни или не.  Mr. Green Ти, ако искаш можеш да ни разкажеш от личен опит как се напъва и как се диша и какво са те карали да правиш лекарите. Simple Smile

А иначе за помпата -ааа, аз само няколко пъти снинах  да видя как е вакума и дали боли, знам, че мога да си докарам контракции и е опасно, за това до раждането няма да повторя. Просто това пусто любопитство... Crazy

BettyV - значи ти спечели и не ни се обаждаш.Simple Smile Най-накрая трябва да се съберем и уговорим всички, а не така да си ходим поотделно и да не се познаваме.  Crazy

last name - добре дошла отново! Хубаво е, че добре сте си починали с бебо и с детенце!  Hug

meggyv - появи се значи, че и аз се зачудих къде се изгуби.... Grinning Успех с гостите, то от тая жега не, че и  ние не сме откачили .. Laughing

Аз да кажа, че утре на лекцията на 9м. няма да ходя, защото съм  от 9.30 на ЖК и най-сетне ще науча повече информация за мерките и теглилките на беба.  Joy От тези от вас, които ще ходят на лекцията очакваме отчет.

# 111
  • София
Хайде само набързичко да питам едно-две нещица тука.
Иска ми се да отида на лекциите на сп. 9месеца на 21.08 и 23.08, тогава вече няма да ходя на работа и ще имам време. Ходи ми се най-вече от любопитство, да видя как е. Има ли някой желаещ за тогава да ходим заедно? Ако има кандидати - да казват. Ще пиша на ЛС телефони и уговорки.
Второто - кога трябва да ми издадат обменна карта и направление за раждане - с болничния за 45 дена преди раждане или след това?
Защото последно като бях на доктор каза -  идваш след 4 седмици, ама междувременно влизам в тея 45 дена, но по мои си изчисления, той даже не отвори дума за това, въобще не е пресмятал нищо. Той да не си мисли, че ще съм бременна до края на годината. Та - нахално ли е да отида и да му кажа, че остават 45 дена и да бъде така добър да ми даде болничния и другите бумаги?

# 112
Здравейте , мами !
Влизам да се отчета и аз в новата темичка! Браво Ивон , супер е темичката и благодаря , че си ме включила в първата страничка ! smile3503

Betty V, поздравления за наградата от сп.9 месеца. Аз също бях на лекцията, та  даже и на съседната маса до теб , но не знаех , че си Октомврийска мама. newsm03
Момичета , да вземем да се разберем нещо предварително за тези лекции, та да се познаем и да  си се срещаме там. Може би ще трябва да запазваме маса за Октомврийсните мами , че явно доста ходим пък не се знаем. Stuck Out Tongue Grinning Simple Smile

Last Name , на 21.08 съм там , така че ако искаш пиши на ЛС.
Поли, сега видях , че термините ни съвпадат, че ще раждаме в една и съща болница , а и сме  и адашки. Дано да се засечем като раждаме , че си тагава симпатяга ,а  и с твоите лафове може и да не усетя кога съм родила!!! newsm44 newsm68 newsm44
До  всички мами , които ще раждат в Тина Киркова : Вие как се спряхте на доктор? Някой ви го препоръча или го познавахте отдавна? Препоръчайте ми някой, че съм много объркана? И кога трябва да отида при въпросния доктор , за да се разбираме за раждането? Нищо не ми е ясно!
Между другото вчера имаше отворени врати в Тина Киркова , но за съжаление не успях да отида, защото бях на ФМ при Марков във Фемина. За първи път отивах при него , ама той просто е страхотен. Бебчо се е обърнал и  вече  е в правилно положение. Отговаряме си на седмичките и всичко ни е наред. Е, малко слабички ми се струва , че сме : само 1150гр / аз съм в 29 г.с./, но док. каза , че е ок. Ще пусна и фото в албумчето на малкия пишльонко.  newsm53
Ох, да спирам вече . Аз рядко пиша , ама като почна се забравям.
Хубав ден и много усмивки! newsm44

# 113
Здравейте, бебеланки!  Hug  reverance
При нас вчера и онзи ден имаше проблем с нета  Crossing Arms и влизайки днес какво да видя...   smile3544 Вие сте довършили старата тема и вече сте преполовили новата!  Peace
Браво на Ивонка за странието!  newsm10
Само да ви светна какво става при мен и се гмурвам да ви изчета.
В понеделник бях на ФМ при Балев и новините са добри. Това, което ме притесняваше с плацентата се оказа фалшива тревога. Според него няма място за притеснение, защото тя страрее с времето и в момента си е ок за периода, в който е. Спомена нещо за инфарктни състояния, които били нормални и нямали нищо общо с тези на сърцето и да не се шашкам. Венозният приток си бил в нормата, водите също. Бебата расте и даже избързва с няколко дни. Няма лъжа, няма измама окончателно сме с буба, даже ни я снимаха и вече си имам снимка.  newsm68 Всичко друго също си ни е наред. Малко по малко напредвам и с покупките. Вече си имаме разни дреболии, като ножичка, биба, четка и гребенче и т.н., но като не ме мързи ще ги снимам и ще ви ги пусна.  Whistling
Айде аз отивам да наваксвам и се връщам.  bye   

# 114
  • София
Ивон, няма лошо да ходите на курсове, и аз ходех и не съжалявам (да не съм те заегнала неволно  Embarassed) Peace И сега, честно казано, не помня как точно трябва да се напъва ... исках да кажа, че в паниката (при мен се усили, понеже тоновете на бебето падаха и казаха да се мобилизирам и да го родя веднага) всичко се забравя ... въпросът е да слушаш напътствията на екипа  Peace
Помня само, че болката тамън стана силна и реших да си искам упойката, ама започнаха напъните и нямаше време... а от напъните не помня нищо почти - траяха 10 - 15 минути, не помян да са били много болезнени, трябваше да се бърза (при мен), помня и че при старанието да напъвам колкото се може повече, повърнах срещу лекарката (уф, добре че не съм АГ  Sick) ... и това е, след секунди помня: "Бебето се роди!" от другата лекарка или акушерката и бебето изплака. После аз се разревах, показаха ми го, попитах всичко наред ли му е, отговориха ми: "На пръв поглед да!", после се успокоих, поисках да си видя плацентата (ужасно грозно нещо), която била някаква особена, май бъбрековидна я нарекоха... После ме шиха, аз си почивах, междувременно обработиха бебето в другия край на залата, казаха, че е наред и здраво и го занесоха (в коридора са го показали на таткото)... после ме оставиха в реанимация за 2 часа, беше ми ужасно студено и се унасях да спя (раждането ми беше през нощта), ама не ставаше, малко преди да изтекат двата часа станах и отидох да пишкам, понеже не издържах повече... И след малко ме настаниха в стая и почти веднага ми доведоха бебенцето Simple Smile - бях леко разочарована от външния му вид, очаквах като по филмите да се усмихне  Mr. Green

За Тина Киркова - моята лекарка, която ми е АГ от 7 години изражда там. Така си я избрах ... вече говорихме за раждането, подробностите - ще я взимаме ли ние с кола, тя самичка ли, цената да потвърдим и прочие ...
Първият път така се получи, че не родих при нея, родих в Окръжна Болница, при дежурния екип (много съм доволна, бтв, само дето условията са малко  Sick). Не съм се разбирала с никой - просто като ми изтекоха водите, отидох ... имах тел. на една лекарка там, обадих й се, тя говори с дежурната, казаха й, че ще раждам на другия ден (имах само 2 см. разкритие) ... така и не успя да дойде, че да родя при нея  Joy

# 115
Здравейте мамчета  Hug Hug Hug

Аз така само на бързо да кажа: който, където и на каквото и да е свързано с раждането иска да ходи и не иска да е сам,  след 21.08 - може да разчита на мен за компания!!! Пишете на лични, за да се уговорим и да си разменим телефоните  Hug Hug

Аххх, почва да ме тресе предстартова треска...нали остана само една седмица бачкане  newsm44

....много силно стискам палци за Светлето и малкия мушмурок  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed  Kissing Heart

Целувки по тумбите и лека вечер   love001

# 116
Ихаааа, бандата! Как сме;)

Мале, мале, мале няколко по-ладовити дни и как се разприказвахте Simple Smile)

Понеже никой  не е споменал 2-ра градска да ви кажа аз каката там я раждах и съм много доволна, без никаква уговорка, просто си я избрах и отидох Simple Smile не знам обаче колко са се променили нещата за 4 години, тогава беше съвсем след ремонт отделението , стаите с 3 легла, цветни чаршафчета, весели и за бебо и за мама. Изключително чисто и любезен персонал. Вероятно, защото не е АГ а общопрофилна, не е мнго популярна и няма много родилки, аз раждах сама за разлика от наплива в Тина Киркова или МД и основното поради което я избеах, работи по програма с Ла Лече Лигата - изключително любезни и отзивчиви лече консултанти и също с Горна Баня за превенция на луксациите.

Ивон, това което акушерката е обяснила за раждането, наитина е така и е много важно, особено да се напъва ниско, с периналните мускули. На мен ми слагаше пръст на върха на влагалището за да напървам точно там Grinning и е много, много важно да се слуша екипа, акушерката особено - тя изражда, доктора в общи линии стои отстрани и гледа всичко ли е ок. Като каже, напъвай - напъваш, каже ли спри - спираш.

И сега, гнусливите мами да не четат Laughing, раждането е като едно "голямо акане" усещането е точно такова, понякога, когато имаш запек и е трудно и болезнено, владееш аналните си мускули за да не си "сцепиш дупето" Simple Smile)) е същото е и с раждането, само че действат периналните и влагалищната мускулатура.

дано не се обиди някой от обяснението ми:)

# 117
Ейййй застреляна работа значи  smile3538 писах писах и го затворих отговора за да влезна в друга страничка  doh
dobra за мен е важно при кой ще раждаш а не къде - ама това си е лично мое мнение  Hug и друго е важно че в клиники като майчин дом и Тина Киркова са най-добрите и оборудвани неонатологични отделения! И ако не дай-боже се наложи за бебовци всичко си е на място и се реагира веднага! а в частните за съжаление седят по- различно нещата!
Избери си читав доктор и бъди спокойна! newsm10
last name добре дошла след почивката!  Hug айде пускай снимчици да се радваме!
polly1234 аз съм при Д-р.Динчо Георгиев. Той е следил първата ми бременност и заявявам че съм влюбена в тоя човек!!! С него съм спокойна!
BettyV чакам списанието с нетърпение за да те видим в него!И да видим кой какво е сътворил на твоя тумбак!
mimi123 искам и аз да дойда на училище на 17.08 ама не знам къде да се запиша и дали има свободни места? Моля те дай ми по-пълна информация!
Меги ще пишеме черна точка! Ти съвсем ни забрави!Айде идвай в София че иначе май не можем да се организираме за среща!
leni01 точно така избор на лекар струва 500 лв.ти при кой си?
pra аз по-нагоре съм обяснила за моя доктор ама ако искаш на лични бих ти писала всичко което те интересува с удоволствие!
mamma mia друго си е да връзваш джувки да знаеш!
Много се радвам че тревогата е фалшива и че всичко е ОК.!
rally то да ти кажа и ние можем да се засечеме в родилното!
Егати купона ще заформим ако се съберем повече писли там  smile3503
Преслава айде стига работа и за теб вече! излизай почивка че да има време да се видиме!

Подкрепям казаното от Маграт за раждането само мога да добавя че понякога наистина си акаш ама това било нормално и акушерките няма да им се случи за сефте да чистят дупе  Laughing

Последна редакция: ср, 08 авг 2007, 18:17 от Надя 73

# 118
Много сме си добре ние от Варна - имаме си ТРИ болници и изборът е по-лесен.
Аз като ви слушам, дотук само споменахте пет Shocked.
Ако бях в София, освен че нямаше да си има име и количка, синчето ми нямаше да има и къде да се роди с такава колеблива майка като мене.
Във варна неонатология има само в една от болниците, така че ще се ражда там. Обаче, още не съм решила ще си избирам ли лекар или при когото се падна Rolling Eyes

маграт , точно така си го обяснявах раждането

mamma mia, чудех се къде се изгуби. Много се радвам, че всичко с малката госпожица  е на ред.

Варненки, хайде да си направим среща-гореща. Мегито още десетина дни трябва да е във Варна, не искате ли да я видите още веднъж Wink

# 119
Майчета някой гледал ли е DVD-то "Грижи за моето бебе" ? http://family-bg.com/prX_193.htm
Включва:
1. Кърмене на бебето, грижи за напрегнати гърди, успокояване при колики;
2. Масаж и гимнастика на новороденото;
3. Къпане, всекидневен тоалет, смяна на пелените.
Ако сте го гледали кажете струва ли си да го взема?

Общи условия

Активация на акаунт