С последния триместър вече се фукаме, а Октомври месец с бебче ще си гукаме!

• 12 205
  • 269
  •   1
Отговори
# 90
 kaffeetrmker_2  Добро утро! Абе как може да се събуждам от глад eat
Стскайте палци девойки-мойто мъж чака писмо днес от фирмата и може да си дойде по рано closed Тъй, че стискайте дружно палци, че иначе до 9 НОЕМВРИ smile3548 ще е на кораба=дет се вика  1crib с бебока ще го чакаме..уфффф дано стане чудо..може още август да си дойде !!!!
  Абе когат-токаз,важното е да сме живи и здрави-другото ще се нареди от само себе си newsm10
  Цяла нощ сънувах как се мъча да яхна дъската за гладене 1ironing  smile3532 smile3532
smile3532
ДЖЕНЧЕ продължавай да превеждаш-като имаш време, че поне да се посмееем bowuu

# 91
Добро утро и от мен!
Nigella много ще се радвам ако се засечеме да раждаме заедно!
Верно ще е голям майтап и съм сигурна че ще мине много по-леко всичко в приказки  Hug
илонита аз пък на скоро сънувах че кърмя....много хубаво ми беше!И като се върнеш от ФМ обезателно бързо да дадеш отчет!
galentinass разбира се че ще стискаме здраво палци!Дано си дойде по-рано за да бъдеш спокойна като си е до тебе  Hug Не че няма да се справиш ама друго си е!
Сега ще се опитам да кача снимките от вчерашните покупки в албумчето.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=145104&view=1&photo=1    от синьото боди включително нататък са новите покупки.

Последна редакция: ср, 08 авг 2007, 08:45 от Надя 73

# 92
  • София
Доброоо утроооо !  Hug

Гледам вчера добре сте се позабавлявали с разни акробатични номера.... hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Сега някои имат болки в корема от смях.... hahaha

dobra - голямо безобразие е това в Токуда! И какво, взимат ти 25лв. , за да видиш усмивката на лекаря ли?  #Cussing out Съветвам те въобще да се откажеш от тази болница. Аз напоследък все по-отрицателни мнения чета....
Иначе за Вита - 1400лв. - нормално, 1700лв. - секцио.  Но поне всичко ти е включено, а не както в Токуда - плащаш да ти гледат детето, наем за нощници....сигурно и наем за чинийте, които ядеш ще ти искат.  #Cussing out
За държавните болници - също мисля, че е добра идея. В Майчин дом бебчетата са при майките, за Тина Киркова също хубави неща прочетох. На едно момиче и бяха дали веднага след раждането да накърми бебето. Както казах и на второ четене след разходката в Шейново даже и от там останах доволна. (единсвения недостатък са гадната баня и тоалетна за целия етаж).

Me_and_baby - да ти кажа августовските мами даже много късно тръгнаха да раждат.  Laughing Аз следях юнските и юлските и наистина както казва Джена, все по някое бебе 7 и 8 месец има, и започват да раждат някъде към началото-средата на предишния месец. Така че и нас това ни очаква - приготвяйте се началото на септември.  Mr. Green

galentinassfingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Наде - много сладки неща  Heart Eyes

Ей...аз да не забравя да се похваля - вчера ми донесаха от Германия капки против колики Lefax, даже имат подарък хипопотамче и съм много доволна.  newsm44 Дано наистина ни помогнат и бебка въобще да няма колики.  Praynig

Да си кажа и за помпата, щото я изпробвах.  Mr. Green С целия си акъл, човек като няма с какво да се занимава и глупости започва да прави. По принцип като си постискам зърната на гърдите и има по-мъничко коластра. СЕга като пробвах с помпата - доста повече коластра имаше и да ви кажа въобще не беше болезнено или неприятно. Е, като дойде наистина кърмата може и да е друго, но за сега съм спокойна, че помпата не е уред за мъчение и е ефективна.

Хайде, лек ден ние със зайчето пак отиваме да се учим!  Hug

# 93
Здравейте и от мен. Следя темите редовно, но не съм много по писането.

DOBRA по-добре смени лекарката, защото това отношение е меко казано гадно. Аз съм се насочила да раждам във Вита; лекарят, който ми следи бременността е др.Цанов и съм много доволна. Преглежда ни на всеки 2 седмици от самото начало, даже дойде с мен и таткото на ФМ, за да е сигурен, че всичко било ок.Не ни е поискал една стотинка допълнително. Страшно съм доволна, мога да разчитам 24/7 на него. Ако те интересува пиши ми на лични ще ти дам негови координати.

Момичета да ви се оплача и аз от Софийска вода от понеделник сутринта сме без вода. Вече съм на ръба на нервна криза.

Покупките ви са страхотни. Поздравления.

Моето бебче е много активно и вече не знам дали изобщо спи. Движи се, върти се и рита непрестанно. При вас как е?

# 94
ИВОНЧЕ  я разправяй за таз ти ми ПОМПА бе-каква е твойта, че аз още се чудя  ooooh! дали сега да си взема или живот и здраве кат родя и видя, ч еми трябва newsm78

# 95
  • София
Хехеее Simple Smile

Снощи съм изпуснала купона, ама то беше щото мъжо се разсърди, че само във форума ровя, пък сега нали сме ергени, чакаше нещо по - така ....  Crazy
Джена, то на мен вече душкабината ми се види тясна, едва си мажа ноктите на краката (то е цапотене по - скоро вече), ти ме караш с дъската за гладене да се упражнявам  Blush Ама зеленчуци ще кажа на мама да ми замрази (щото мен ме мързи да правя зимнина  hahaha)

Ивон (и другите дето ходите на курсове за бременни), вчера исках да пиша относно дишането и напъването, ама не успях, та сега: Аз първият път ходих на училище за бъдещи майки, учих да дишам, да напъвам, да правя упражнения на перинеума и прочие ... знаете как е. И като отидох да раждам, с онова ми ти самочувствие, че всичко знам ... лекарката си умря от смях. Разправя: "Опаааа, още една бременна дето е била на училище за мами, я да видим как са те учили?" и аз показах ... лекарката щеше да падне от смях ... И после: "Я сега да забравиш всичко от курса и да ме слушаш, обещавам, че много по - малко ще те боли ..." и така стана  Blush (оф, готина лекарка беше, хем дежурната в Окръжна).
И леко с помпата - по принцип не е много хубаво да цедиш много ... теоретично може да ти се увеличи пролактина от тази стимулация и да ти предизвика преждевременни контракции. Ще се научиш да я ползваш, щеш, не щеш ...

galentinass, стискам и аз палци ...
За помпата: аз първия път ползвах някаква на Чико, дадена ми пак от позната, хич не се справях (за сметка на това се доях доста добре на ръка  Mr. Green). Сега, зълва ми смени 3 преди да си нацели добра и удобна, в крайна сметка на Авент се спря - излезе и много скъпо ... Затова май най - добре да вземете Авент ... аз не съм я пробвала, понеже нямам коластра още и не искам да предизвиквам течове, ама всички казват, че били удобни и добри ... Недостатъкът е цента й - към 90 лв.... Ако имате от кого да вземете - взимайте, тя се изварява и готово. Ползва се само 3 - 4 месеца макс, аз не повече от 20 дни съм я ползвала предния път....
Вижте тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=210844.0;all
Ей я препоръчваната: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7

Мирама (и другите, които ги интересува), еднократните гащи били на мерки, най - големите били доста големи ... мисля да купя тия дни едни да ги пробвам ...
А за цените - ами да, 200+ лв. излиза за родилното, ако искате, моите списъци са вече готови с приблизителни цени (малко завишени, ама то така или иначе винаги сметките излизат криви ...). На мен ми излезе 230 лв. грубо за родилното и към 1000 за другите неща (без количка, кошница за кола, ваничка, одеала, имам си ги от Мартин, както и с много малко дрешки понеже имам доста от Мартин и племенницата, която е на 5 месеца и почти не носи розово  Heart Eyes, без помпа за кърма - даде ми я една приятелка). За съжаление, това са реалните стойности, колкото и да не ни се иска  Wink Ако искате да погледнете, ще кача всичко с цените...

За раждането - аз съм се приготвила да родя около термин (първия път беше 2 дни преди термин), не по - рано от 23.09 (предпочитам зодия Везни, понеже една Дева, аз, стига за една къща   Mr. Green). Освен това имам планове за почивка, за пазаруване ...
Me_and_baby, месец преди термина е нормално да започнат ражданията ... От първият ден на деветия месец, вече се чака ... както казва моя мъж: "Всеки ден след 4.09 е подарък, кой ти го дава  Mr. Green"

Последна редакция: ср, 08 авг 2007, 11:45 от rally

# 96
Здравейте!
Ей голямо хилене е паднало пък аз нищо не разбрах пак, ама другата седмица вече съм в отпуска и ще ви държа искъсо.
На мен доки ми каза че ще ми даде списъка за родилното на следващия ми преглед след месец, дано успея да го задържа дребния в мен до тогава. Абе мен все още ме гледат само веднъж месечно на видеозон, много рядко ми се вижда, вие колко често ходите на консултация.
Ся да питам знае ли някой какво трябва да се яде да се повиши тоз пусти хемоглобин щото един месец пих ферофолгама пък хемоглобина ми от 111 стана 115. Та ще започна да наблягам на храните който го повишават.
А и още нещо знаете ли в коя седмица е добре да се направи втората ФМ, аз доколкото си спомням май беше 33 седмица ама не съм сигурна. Доки каза че тогава се гледат лицеви малоформации и нищо повече. Ама ми се иска да отида да вида бебо пък и да му направят накоя друга снимка и на него ще му е интересно като порасне.

# 97
Здравейте и от мен мами  Hug
Снощи голямо шоу съм изтървала  Laughing
С татенцето почнахме ремонта и не съм поглеждалаизобщо нета.... Та днес си наваксах.... Паднах от смях...   smile3532  Не вярвах , че могат чак такива глупости да се пишат....

mimi_mimi за ФМ знам , че се прави 32 седмица ( мен поне тогава ме викат). А за хемоглобина в една от предишните темички доста подробно беше описано кои храни го качват...

galentinass стискам палци за твоя мъжо  fingerscrossed

Продължавам да стискам палци и за Светлето и се радвам , че с бебо са добре...

А за раждането много ми се иска да родя в началото на 9 месец. Майка ми е родила по рано и се надявам , че и аз ще мога . Просто вече не издържам : много ми тежи бебо, имам страхотни болки в междукрачието, много ми опъва корема - имам чувството , че ще се спука и бебо ще падне (  smile3532 ) , вечер не мога да спя защото в корема ми е Война и мир. Но се успокоявам , че има още малко, пък и в името на бебо ще търпя къде да ходя. Поне така го усещам постоянно и не се притеснявам , че нещо му има. Само се замислям , че като се родяли били същите като в корема и се чудя моето дали изобщо ще спи... Пък и май ме чакат доста бели нощи...

# 98
Ся да питам знае ли някой какво трябва да се яде да се повиши тоз пусти хемоглобин щото един месец пих ферофолгама пък хемоглобина ми от 111 стана 115. Та ще започна да наблягам на храните който го повишават.
За хемоглобина най-добрата храна е СУСАМ. Купуваш си го суров, има го по по-големите магазини (в ХИТ.а например). Мелиш го в мелничка за орехи или кафе и всеки ден хапваш по 1 лъжичка от него, размесена с мед. Казаха, че това как спанака имал най-много желязо било мит. Просто навремето еди кой си професор като диктувал данните на асистентката си /бременна м/у другото/, тя по погрешка преместила десетичната запетая. Тази грешка била открита наскоро, но все още хората вярват на старата версия  Mr. Green и тъпчат децата си със спанак.

Момичета благодаря ви за подкрепата  Hug Много ми помогнахте за депресията. Аз вчера в такава дупка бях изпаднала, рев и чудо. Мъжа ми мига на парцали и ме пита как така за нищо съм ревяла, щяла съм да си намеря лекар, да не се тревожа. Той каквото трябвало щял да плати само аз да съм доволна /уж де/. Но на мен ми беше толкова криво, че от лекарката  .... преминах и на друи болни теми. Насолих сериозно свекъра и свекървата /зад гърба им естествено  Blush / .... и то знаете като набере инерция една бременна, то край няма. Добре, че все пак се изморих и ми се доспа  Whistling та млъкнах.
Днес казах на мъжа ми за цените във Вита .... но явно като не съм обляна в сълзи по-трудно развързва кесията  Crossing Arms Накриви се, че било скъпо .... но ще види той като пусна пак кранчето  Whistling Пък и свекъра го кори, че е станал много стиснат .... ако се стигне до там на него ще се оплача и той ще го убеди със своите си /доста радикални/ методи  Mr. Green

# 99
  • София
Здравейте и от мен.
Свърши вече моята почивка и от вчера съм на работа. А междувременно толкова теми са се събрали за четене, че не знам кога ще успея да изчета всичко.
Бяхме с детенце на моренце 03.07-13.07. на Приморско. Последните дни там влязох в 7 месец, а сега гледам, че скоро идва осмия. Напълно споделям вашите мнения, че морето е рай за бременни. Никакви проблеми, болежки, неразположения и подувания не съм усетила през цялото време. Само хапване, пийване, слънчице и весело настроение. За съжаление от няколко дена не успявам да вляза в снимката, иначе съм приготвила снимки за качване.
В понеделник бях на консултация, станала съм вече +11кг до тук, но последния месец само 1кг. Като знам, че първия път бях +23кг. и после ги свалих за 3 месеца не се плаша толкова. Сега пък доктора каза, че бебо е седмица напред и пак смени ВТР - 05-06.10. Не мога и аз да се ориентирам вече. Разчитам, че в понеделник ще съм на ФМ при Марков и ще видим какво е положението.
Иначе бебо още е седалищно, изобщо няма намерение да се обръща и мисля, че от това положение усещам корема си много твърд и опънат, понякога едва ходя, а друг път усещам такива движения, че направо си боли.
Хайде за сега стига толкова, скоро пак.

# 100
smile3532 smile3532 smile3532 Ееее не, не шъ мъ уморите.. 1ironing Я туряйте дъските и да ви видя в група да се кикерчите със зарзаватите и Бетовен (мисля, че тря да изберете 9-а симфония, по динамична е, тва може да ентусиазира бебо да се врътка newsm32 ) Абе луда работа!!!!
dobra я да не се разтройваш  Naughty , зарежи я тая патка. Не стига, че си плащаш за нея, ами ебати отношението #Cussing out Абе нямат свършване идиотите, в тая държава! dobra чадо идвай при нас в Тина Киркова-ем по евтино, ем си имат и техника и специалисти, а и дай боже може да се засечем  с някой smile3521 . Надя 73 кой те следи тебе (доктор)?
Абре мацки дека се изгуби МЕГИ бре? То бива да има гости, ама чак пък толкова... Заряза ни тя, прелъстени и изоставени  Tired Face
А за раждането и на мен ми се ще да е по раничко, началото или средата на 9-и месец ме устройват идеално! Ама майка ми е преносвала всичките си дяца с по 10-ина дена, та може и да не ме огрее Weary .
АЙДЕ УТРЕ НА ЛЕКЦИЯТА НА 9 М? АЗ МИСЛЯ ДА ИДА, ЗА ТВА АКО ИМА ЖЕЛАЕЩИ ДА СЕ ОБАЖДАТ. Аз тръгвам от княжево, така че може и да взема някой ако искате...
Айде мащам се! Целувки

Последна редакция: ср, 08 авг 2007, 12:29 от polly1234

# 101
И аз да се отчета, че само наваксвам с четенето и немога да стигна да пиша  hahaha
Тази седмица бяхме на ФМ, при доц. Томова - много съм доволна. Жената е много мила и обяснява всичко. Всичко с бебо е наред, вървим малко по-едрички   261uu но мама да му мисли  Joy
Вчера бях на училището на "9 месеца", спечелих награда за рисунка върху корема ми, трябва да ме има в следващия брой на списанието  newsm03 ще му го взема на бебо за спомен - да гледа майка му какви опити си е правила върху неговия дом  newsm62
Вече съм готова и със списъка за покупките, стана доста голям и таткото се шашана малко. Днес отивам на оглед в Хипо Ленд, сега съм на тема обикаляне по магазините и избор на стоки. Усещам как накрая ще си поръчам всичко от интернет, по-лесно ми е  Flushed
Този месец чакаме бебето на брат ми, ще се похваля като малката принцеса се роди  smile3522 нямам търпение да я видя.

А за Токуда да кажа - и аз мислех да раждам там, ходих на 2 прегледа в началото и като видях, че не са си изяснили политиката на болницата, а и като внимание което ми отделяха не ме впечатлиха. Тогава в рамките на 2 седмици си смениха цените и когато попитах това ли ще е окончателно те ми казаха, че не се знае и че може да има още повишения на цените. Лекаря, който си бях избрала изведнъж спря да работи със ЗК. Не можеха да ми гарантират нищо със сигурност за раждането и аз се отказах от тях. Наскоро ходих там да си пусна кръвни изследвания, че ми е много близо - пак останах недоволна. Бавиха ме, докато се борят със системата си, звъняха си на ИТ-тата, накрая неможаха нещо да направят и взеха и ми написаха на ръка кръвните проби(неможаха да си извадят някакви бар кодове). Но не ми се извиниха за чакането, нито пък ми предложиха да седна. Не искам да насаждам мнението си, но при мен така се стекоха посещенята ми в Токуда.

# 102
  • София
Добра, и аз щях да ти предложа някоя държавна болница, Тина Киркова примерно, с разните му ВИП истории ... Доктори можем да препоръчаме, виж на първа страница колко сме за там  Simple Smile Там поне официални тарифи си има, аз дори мисля да си ползвам картата за допълнително здравно осигуряване от работодатела (само трябва да питам как става баш за раждане  Wink)
Оф, хич не ми се работи вече ... само надничам във форума ... Стагам се, още малко работа остана  Simple Smile

# 103
Здравейте момичета!
Добре
, направо се отчаях и аз като прочетох за прегледа при Лазарова. Да ти кажа четох преди това някъде че е много студена и се държала надменно. Но една позната скоро роди при нея и е страшно доволна! СТранна работа! Толкова ми хареса посещението в Токуда, но и аз започвам да се разколебавам. Въпреки всичко моята позната каза че всички лекари били добри там.
А с колко ще се вдигат цените от септември - и това е ново 5!  Аз съм на консултация при Диков на 29 август и ще пиша  тогава моите впечатления!
Извинявам се за Спама, но мисля че и за останалите е полезно!
Инак се отказах от изследванията за листериоза - наистина май няма смисъл.
 Thinking
Знаете ли къде в мрежата могат да се прочетат цените в Тина Киркова и дали ще имат отворени врати през август?

# 104
Здравейте на всички !!
Бях се покрила за малко ама много работа !
И аз да се присъединя към раждащите в Тина Киркова .На 17 август съм се записала на училище там безплатно , пада ми се и едно безплатно 3Д ама то чак за 3  спетември та да видим дали малкият няма да се напъне да излиза по- рано.Дано удържим да влезем в 9-тия. Praynig
Като мине у-щето ще  споделя повече  впечателния.Иначе  и аз съм с избор на лекар , но още не съм се записала и не съм плащала , та не съм много наясно!
Поздрави на всички и лек ден !

Общи условия

Активация на акаунт