С последния триместър вече се фукаме, а Октомври месец с бебче ще си гукаме!

• 12 520
  • 269
  •   1
Отговори
# 180
нали бебчетата са най-активни от 24 до 28 г.с после стават сигурно шишкави #Crazy и само ръчкат у бутат-тъй като ви слушам някъде след 30 г.с започва-мен още не ме бутатсамо ме подритват И дупеврътка Blush ама налисъм на опашката  Hug

# 181
И мен вече почти не ме рита - само бута. Ама явно силни шутове бие още щом успя да събуди баща си тази сутрин с ритник за добро утро Wink

Пишете ме към пръцкащите  Embarassed

mimeto_iv
, да кажат останалите за мен няма значение. Ама като гледам каква голяма група сме... Laughing

Моят мъж искал вече да идва октомври, че да раждам за да можел да щипе бебето  hahaha Joy

# 182
аз имам друго предложение среща и СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ВСЕ НА СЪЩОТО МЯСТО И ПО въщото време Mr. Green
НАВИТАКИС? bowuu

# 183
Добр`ютро девойки  Hug

Как спахте по хладинка? Кукнах се пак рано рано, вместо да си лежа в чаршафчетата ......... Уф, явно наистина организма се подготвя за бъдещото будуване  Whistling
Дайте да си спретнем една по-ранна среща другата седмица, а като се върне Меги след 20ти - още една  Mr. Green Даже по-добре през седмицата да е и без това повечето не работят.
Ето, имам оферта. Понеделник 12:00ч в МОЛа на Стамболийски, Хепи.
Хайде записвайте сееееееееее !

Бай дъ уей, вчера ходих на отворени врати в Майчин Дом. Бяха много любезни. първо ни разведоха из самото родилно. Брррррр  #Crazy кофти място! Навремето като водихме с баща ми кучето в държавната ветеринарница в Русе - обстановката беше горе долу същата  Mr. Green Бели плочки навсякъде - по пода и по стените. Стари легла за преглед тип канапета, с прокъсана кожа. Носилки, кърпени по 100тина пъти. Магарето за "тоалет" едно старо и .... абе гадно. Та странно на целия този фон, обстановката някак си ми вдъхна доверие. Персонала беше до родилките, а не скучаеха по бюрата си както се говори. В момента имаше една млада циганка в предродилно - страшно крещеше и нареждаше. Обаче се разхождаше напред назад, подкрепяна от една акушерка. Заведоха я до мивката да си напръска лицето и после пак разходки. В самата родилна зала имаше 2 майчета. Там беше далеч по-тихо, момичетата не крещяха, а само напъваха /ние гледахме от мнооого далеко, не мислете че ни вкараха при тях/. Неонатоложката сновеше на 1-2 метра от раждащите и чакаше да поеме бебоците. Едното го чухме, че изплака точно като си тръгвахме. И така, върши си работата персонала там и то съвестно, въпреки остарялата материална база. Ако недай си Боже беба реши да излиза рано, бих отишла там заради високата квалификация на неонатолозите им.
После ни качиха на 12я етаж, където откарват майките 2 часа след раждането, ако всичко е наред. Там е ремонтирано и наистина е много хубаво. Всяка стая е със собствен санитарен възел, чистичко, прясно боядисано, нов фаянс. По 2 легла в стая и бебовците задължително са там с майките си. По няколко пъти на ден акушерките ги вземат само за смяна на памперси и къпане. Ако имаш желание - присъстваш на къпането и те учат.

# 184
Цитат на: galentinass
аз имам друго предложение среща и СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ВСЕ НА СЪЩОТО МЯСТО И ПО въщото време Mr. Green
НАВИТАКИС? bowuu

Хм, лесно ти е на тебе - кат се спънеш два пъти и си на центрума Wink
Ся, за утре си остава, нал тъй?

# 185
айде последно СРЕЩА УТРЕ! както си беше! Peace

# 186
Здравейте мамчетааа!
Ивонка не се притеснвай бебо ще излезе тогава когато е готово за това, стискам палци това да е по-късничко.
Карина и на теб стискам палци  Hug знаеш че помага!

Меги абе и мойто диване от два дни голямо бутане, голямо щуреене. По цял ден иде ми да го напляскам. Добре, че вечер поне не шава та да спя доколкото мога.

Днес ми е последния работен ден  newsm44 newsm44 newsm44 Голям кеф!!

# 187
Успях, Успях да се запиша за сряда ! newsm44  Таман почвах да си скубя коси  smile3511  илонита  знаеш ли на коя улица се намира клиника Темелков? Аз не намерих никъде точния адрес, а ще ми се наложи да ходя сама, а не познавам града. Ще ми се наложи да взема такси, а те като чуят моя руски акцент одират ми кожата  Sad
И аз искам с вас на срещичка варненки!  smile3518  Но не ми се пътува от Каварна, един час трябва да се друсам в микробуса  travel  Ако сте свободни ... хайде и сряда да се видим  Embarassed   Mr. Green

# 188
Alyona, не ти трябва улицата, ще му кажеш на таксито на Зимно кино Тракия да те остави. Заставаш с гръб към спирката (тази дето е в посока Центъра) и тръгваш през градинката и насреща ще видиш една аптека - точно до аптеката е входа.
Я, кажи нещо разбра ли изобщо Thinking
От колко часа си?

# 189
  • София
каква е тази козирка, тази до KFC ли???? да не ви чакам на друго място  Mr. Green

# 190
каква е тази козирка, тази до KFC ли???? да не ви чакам на друго място  Mr. Green

точно същата

# 191
  • София
Привет и от нас  Simple Smile

За срещата в МОЛ-а в понеделник не мога, ако е идния понеделник, понеже съм все още на работа, за тази след 20.08 - там съм Simple Smile

За училището на 9 месеца - и аз успях да се запиша за 21.08 (Преслава, благодаря, пак на този телефон, ама явно нашата централа нещо ....)

Ивон, Меги, облеклото на бебето зависи от температурата в стаята и навън, както и от предпочитанията ти. За мен ританки + гащеризон за вкъщи е много, но пак, зависи колко градуса е у вас... Мартин съм го гледала с боди, ританки (алтернативно панталонки или направо чорапогащник - той октомври месец беше вече на 5 месеца) и блузка (памучна) или гащеризон, чорапки. За навън - зависи от времето ... Според мен лично, за малко бебенце (до 4 месеца) е добре бодитата да са със закопчаване отпред, а не да се обличат отгоре, понеже е доста по - трудно (бебето не може да седи).
За спането - както ти е по - удобно - чувалче не, че не може, а не е необходимо, одеялце/пеленка вършат работа. И понеже чувалите бързо омаляват, много майки купуват направо размер за 4 месеца ...
За количката - чувал е много удобно решение. За Мартин си имахме дюшече, сега пак смятам да взема ... по - мекичко е.
Въобще, всичко си зависи от майката - ще видите, че инстинкта ви показва най - добре  Heart Eyes
Така, някои майки си обличат повече децата, други ги гледат доста голички (все пак и големите хора сме различни - на някои им е винаги топло, други са зиморничави); по същия начин стоят нещата с кърмене (някои кърмят, други не, аз съм от кърмещите, но съм далеч от проповедник - всяка майка си знае), захранване (някои захранват на 3 месеца, други на 8 ... децата все са си наред), видове храни (според мен всички еднакви по състав, но всяко дете си има вкус) ... въпросът е децата да са здрави.

Аз първия път бях твърдо за кърменето и каляването примерно ... сега не бих давала съвети. Вярно, че докато кърмих и калявах, Мартин не беше пил лекарство, ама никакво, но после ...  беше ходене по мъките, алергии, астма ... а уж кърмените деца били здрави ... на братовчедка ми щерката (пу - пу, да не са й уроки) е кърмена 3 седмици, адски злояда (живее на кисело мляко само), ще стане на 3 и не е пила нищо, освен веднъж Панадол ... вече съвети не давам ... Инстинктът на всяка майка й показва най - добре  Simple Smile

Спирам с лирическите отклонения  Blush

Последна редакция: пт, 10 авг 2007, 15:56 от rally

# 192
Здравейте бъдещи мами!!!
Реших най-после и аз да се запиша, само чета ли чета скришно Embarassed
Очакваме нашето първо бебче около 30.10., все още докторите не виждат мъжки органи, но не са 100% сигурни, че е момиченце - много сме срамежливи явно Simple Smile

# 193
Ай здравейте, newsm57
Ако шъ има среща в Понеделник, аз съм там  newsm10 Нали не смятате, че ше минете без мене?  Crazy
Абе цяла сутрин форума ми се бъгваше, чак ей ся влезнах. М пак добре че ме пусна де  Rolling Eyes
Jenna душко, ти ли направи 1-вата среща  newsm78 Извинявай, не щях да те пренебрегвам, ма като не помня.... Ум море и патки и блондинки, нали знаеш  smile3538 Тотално съм изтрещяла  Crazy
rally ти докога шъ работиш бе мило? До термин? и после за кво ти е да си търсиш болници и доктори, я в офиса направо, кво? Имаш опит, ще се понапънеш малко и ей го... Току виж и шефа ти акуширал (щото пича явно иска, ма не знае как да ти го каже директно, иначе за кво ще те държи още в офиса? Тва е единственото логично обяснение)   ylinfant  33uu
Абе , а ако не се запиша за лекциите, кво става?  Thinking Пак може да си ходим нали?
А за обличането, абе струва ми се малко прекалено-бодита и камизолки и гащеризони и блузки..... Я направо да си купим по един кувиьоз и да ги държиме там до първата им годишнина  Rolling Eyes Аз не си го представях така! То едно, че у нас си регулираш градусите в апартамента, ма и второ аз все си мислех, че памперс, боди и одеалце и стига толкова  1crib Ся може и да греша де, аз през живота си съм гледала само куче и папагал, та не съм много опитна  Rolling Eyes. Айде ще видим, каквото дойде!!!

# 194
Хайде да се отчета и аз днес.
Момичета , вие всички ли сте в почивка вече? Аз имам цели 4седмици работа.Ужаааааааааааааас. newsm45
Но това не означава , че няма да мога да се скатая за лекцийките  на 9м. / записала съм се за 16.08 и 21.08 /и за срещичка , ако се организираме. Така че казвайте ден , час и място   и ме бройте. newsm10

Ивон, стикам палци всичко да е наред при теб и бебка.  newsm17 newsm17 Никакви преждевременни раждания! А , между друтото някой знае ли до каква степен остарява плацентата / преди да започне раждането / и как във времето се променят тези степени. Сега се сещам , че на мен на ЖК докторът каза 0-1 степен на остаряване , а аз имам цели 70-80дена до термин , така че и аз започнах нещо да се притеснявам. newsm12 А пък и нищо не съм напазарувала за бебчо , все си казвам , че има време и още е рано , та да не останем голи и боси. smile3518 Иначе съм обиколила доста магазини , харесала съм почти всичко, знам кое от къде ще пазарувам  и може би ще ми трябват не повече от 2-3 дена да го направя.

Mpulle, добре дошла и чакаме снимчици. smile3503
Ani*Di, аз също използвах крема на Чико против стрии за гърди и корем , но не останах супер доволна, даже въобще . Сякаш ми се лющеше кожата след като се намажех. Сега се мажа с Mustela и мисля , че това е по- доброто решение. Ако искаш пробвай , струва около 25-30 лв за корем и някъде там за гърди.

Айде цунки по тумбаците , че нали се водя на работа.   love001

Общи условия

Активация на акаунт