Отговори
# 45
galentinass, не, няма нииииии  Cry, а аз толкова се надявах. Според мъжа ми не ни показват, защото са се изложили на нашата сватба (имаше прегорели снимки). И все пак от толкова сватба от 28ми можеха и нашата да качит, пък и ние казахме, че искаме, ама...квот такова Simple Smile
Ама ти ме разби...с маратонки на сватбата?  Joy

# 46

СРЕДА да не забравите СРЕЩА ВРАНЕНКИ
10 часа на козирката  датата е 15 август  -дружно ще щурмуваме магазините

МАЛЕ ДНЕС САМО СПАМЯ ТЕМАТА-майче ще ме биете вече  Blush

Последна редакция: вт, 14 авг 2007, 23:00 от galentinass

# 47
Айде, ние излизаме да се разхождаме, че мъжо откача Simple Smile)) Лек ден Simple Smile

# 48
  • някъде там
galentinass, страхотни сте на снимките. Дего намери тоз мъж бре... пък и синеок WinkАйде сега и един синеок дребус и картинката ще е пълна. Joy Hug
Креватчето ти е супер,браво.
Ох голям мързел днес,само към леглото се стремя.Свършило ми е кафето и не  пих сутринта, сигурно е заради това newsm78

# 49
Много хубаво креватче, и всичките ви покупки са супер! Аз нямам нерви да качвам снимки; още се каня да оправя тези от морето  Blush

Обаче, снимката на Галентинасс на легленцето ме наведе на една друга мисъл  Crazy Американците страшно много говорят и информират за това; тук из форума от време на време само срещам по нещо, но в общия случай хората не знаят.

Как се слагат да спят малките бебета (най-вече до 6 месеца), за да се предотврати вероятността от Синдром на Внезапната Детска Смърт (SIDS):
- ВИНАГИ ПО ГРЪБ (като мечото  Mr. Green) - не настрани!
- в леглото: НИКАКВИ украси, играчки, одеала - т.е. БЕЗ възглавница, и не завито така с пелена
- общо взето в леглото е само чаршаф, и обиколниците (които са вързани, и без това след 4-5 месец се махат)
- най-вече се използват чувалчета (за да не се покрие бебо през глава с юрган или дебела пелена)
- бебетата се слагат да спят с крака опрени до долната част на легълцето (т.е. не главата опира до преградните рамки, а краката) - за да може да се подпъхне пелената или одеалото - ако ползвате - под матрака - и да не може да си я метне бебо на главата

Ето информацията (на английски); забележете как им е логото - детенце по гръб  Simple Smile
www.sids.org

# 50
Здравейте мамчета браво на вас вчера от следобяда се мъча да ви изчета бях на 6 стр от предишната тема и до къде стигнах на 3 в новата  Shocked
Толкова много неща сте писали и направо и взехте акъла аз забравих всичко.
Първо да кажа добре дошли на всички нови мами  Hug много веселко става и се радвам, че се увеличаваме  Peace
После никакви такива всички да се стягаме и да си изкараме още поне месец до средата на септември 2в1 че после да се радваме на сладките бебешори.
Легълцето ти Галенитас е толкова хубавко останаха ми очите а и надписа на корема ти е много сладък. И аз да съм на мястото на таткото и аз бих се изкефил страшно  Peace
Меги прасенцето е супер малката принцеса ще има да го мачка и да се катери по него направо си предтсвям каква картинка ще са. А моята талия е 94 в легнало положение,  а миналия месец ми е била 88. Тоя месец качих цели 4 кила ако и сега кача 4 направо ще е страшно може да стигна и 108.
Джина детската стая е супер ако бебо беше сам в неговата стая и аз бих искала неговата стая да изглежда така, но засега ще спинка при нас.
За бебетата в водата направо този инстинкт незнам до кога го имат но аз лично не бих рискувала да го оставя моето бебе така само в басейна  newsm78
Да ви се похваля аз купих на моята мишолина вече първото нещо купих и една шапчица, тази седмица мисля да отидем до Пловдив и там да видя да взема и някое друго боди и комплекче, защото аз както ще работя до края докато родя да не стане, че няма с какво да го облика моето мишле.
Тези дни да ви кажа съм на ръба на двете настроения ту се хиля ей така точно  smile3532 без да мога да се спра ту съм  newsm45 smile3516 тея хормони направо ще ме подлудят. Иначе горе долу сме добре растем доста ми натежава на мен малкото понякога така се натиска, че ми е чудно къде си мисли че може да отиде. А понякога уж спи спокойно и като получа един шут в пъпа   #Shocked ей такъв поглед вадя така ме боли.
Приключвам ставам да наготвя една супа и после пак ако се сетя нещо ще добавя вие се пазете и целувки на всички тумбачета   love001
(ако съм объркала някое име или съм забравила някои моля за извинение ама от 20 стр четене акъл не ми остана да запомн какво съм искала да кажа  smile3506 )

# 51
Такаааааа, свърши санитарния полуден  clean и мога да седна да драсна няколко реда. sohappy
Откъде да започна само ?
 А , да , първо за срещичката . Предпочитам да е от 18.00 часа . Така  повече момичета ще се съберем - Rally и Преслава също ще дойдат. Ако пък остане за обяд , пак ще дойда , но ще стоя по-малко , че нали съм на работаааааааааааа. smile3511

Що се отнася до потенето , не е  кой знае какъв проблема при мен . Е , вярно е , че е повече от преди , но не е толкова страшно. Просто при мен едни топли вълни ме обливат , задушавам се , но не се пота.

За стволовите клетки и аз съм на мнението  на Meggy , че за второто мога и да се замисля , но сега твърдо не . А  и още повече като прочетох вашите мнения.

Meggy , отчитам се и за размера на корема ми . Малко ме е срам да ви кажа  Embarassed , но това е положението: в право 93см ; в легнало 90см. / 30г.с./ То явно аз мишленце ще раждам.  newsm03

Jenna , детската е страхотна. Между другото , абсолютно същото легълце и скринче има и тук в БГ в магазин Малечко. Италианско е  на Paly , нали ? . Тук цената му е 1200-1300лв на комплекчето  без матрака. Много ми е интересно да разбера при вас колко е .
Аз също се спрях на детска от този магазин, но като се сдобием с нея ще пусна снимчици.
http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=5976&lang=1- това е първи вариант , втори вариант го няма в сайта.

Ивон
,  благодаря ти за успокоението за плацентата.  love001 Много добро инфо , не знаех тези неща.

Айде ,  отивам да яхвам дъската за гладене  smile3506 , че цял куп пране ме чака. Вие пък да не си помислихте , че ще правя от ония готините упражнения за обръщането на бебо. newsm62 smile3503
Пък после може и кексче да направя , ама от онзи във фурната newsm62 , то другия и при нас вече е мираж. smile3518

Забравих да кажа : Добре дошли на новите мами.

# 52
galentinass направо ми събрахте очите  #Crazy Представям си какъв дребак ще се пръкне - красота!И със маратонките умно си го измислила - ми няма да ти убива я! Joy Joy Joy
misholina а не е ли по-вероятно точно както е по гръбче и ако случайно върне от храната да се задави? Та налу уж точно заради това ги слагат на страни!И даже има ограничителна възглавничка такава с две възвишения от страни за да не се завърта!
Егати да се чуди човек  newsm78 аз ще питам специално че ми стана много любопитно!А ако можеш да преведеш поне част от статията ще е добре!
elibg от къде намери тоя омекотител на Вернел че му гледах една реклама в списание Брава каза и ми стана интересно че Силан го имитират като външност шишето!И праха за пране не съм го чувала!А за раждането не му мисли те докторите ще си преценят какво да те правят!

А аз след неуспешни опити да си рисувам по корема ама само си го надрах та сега ми е червен съм легнала и такъв сън съм му дръпнала че ставам ей сега! Нощеска ще съм вампир  smile3556
pra ей сега отивам да те туря в списъчето за срещичката!

Надето и Ивон могат и в 12.00 и в 18.00
dobra                          и в 12.00 и в 18.00
polly1234                    и в 12.00 и в 18.00
Рали                                               в 18.00
Преслава                                        в 18.00
pra                                                  в 18.00

Последна редакция: нд, 12 авг 2007, 17:36 от Надя 73

# 53
Здравейте и от мен мами,днес поспах малко по до късно.Ми то с това ставане по 100 пъти до тоалетната през ноща,сутрин не мога да отлепя.Нищо ново при нас,днес сигурно  ще се помотаме до някой друг магазин.
Меги моля ти се,недей така,моята пупа е 114 см в право и 112 в легнало положение.Тъй ,че не си сама.Аз си мисля ,че е нормално,никъде не съм чела за см на корема ,колко трябва да бъдат всеки месец,но по сравнение с другите мами ,добре сме си.Абе квото е таквоз,ай стига сме си пълнили главите с притеснения,туй да са ни кусурите.

Гале,много ти е хубаво леглото и обиколниците,да си ги ползвате със здраве.И коремчето ти е готино.

Лигла ти сигурно си много финна мацка,с тез 95 см на корем ,представям си ,дай една снимка да те видим де,май и в албума те няма.И аз имам миома.Май сме само двете с тоз кусур.На теб какво ти казват?На мен ,че само  ще я наблюдаваме и това е.А преди да забременея не ми е споменавала даже докторката ,че я имам.А сега ми вика,как бе,разбира се ,че знаем за таз миома,направо  ях да я  #2gunfire щото на мен ми каза доктора дето ходих на ФМ ,че я имам.

За праховете ,ми да ви кажа тука Ариела е хубав,дори много.НО за бебата взех един местен пише за бебета,ама не съм го пробвала още.Не е скъп ,и първо  ще питам тук една съседка да видим тя какъв е ползвала.Иначе омекотител на Ариел взех бебешки пише.Но като ви слушам,май  ще го ползвам за нас.

За стволовите клетки тук също много реклама правят,но май банката е в Щатите.Не знам колко е първата вноска,но на месец после чух че се плаща 100 $.Моят мъж вика,да ми докажат първо колко хора са излекували  и тогава  ще го направим и ние.Така,че засега няма да замразяваме.

Ами туй за сега от мен,айде да ви е прохладно и приятно днес.Аз пак  ще хвърлям по едно око тука.

# 54
Ох момичета, много имам да ви разказвам, ама в следващия постинг......  newsm68

Пра, в Малечко мислех, че съм ги виждала, но 1,300 само за леглото ли е или и шкафчето, ако е за шкафчето също, предполагам, че цените тука са горе долу същите, ако не и малко по-скъпи. Аз не съм се интересувала засега, защото ни дели поне година от момента на купуването, но исках да покажа стаята, че ми е хареса...
Баят ме разсмя с кексчето и с дъската за гладене  Joy Joy Joy

Галентинас, СУУУУУУУПЕР е креватчето с обиколниците - аз не ги бях виждала тези прословути мечкини обиколници - СТРАХОТНИ СА!!!!  smile3501

Малко ме притеснихте с тези обиколки на корема  Confused, не се оплаквам за големината, но ме притеснява да не ми е много малко бебето  и дали расте добре Praynig ... то много мърда и шава, ама да не би нещо плацентата ми да не го храни...  Praynig
В легнало и право е едно и също - през талията е 91см, през най-широкото място е 96см и това при 34 гс!!!
Сложих снимка на шкембата от онзи ден в албумчето ни

за потенето: ох, бе щях вече да ви се оплаквам.... онзи ден при нас беше 16тина градуса, с всеки, който говоря ми обяснява колко било студено навън... Shocked... а аз седя в къщи на отворен прозорец и се потя ли потя. ВИкам сигурно вънка по-хладно, я да ида да купя хляб. Метнах едно летно якенце (незакопчано) връз една тънка тениска и казвам ви, доде ида и се върна, се изпотих като прасе... на 16 градуса!!!! А аз се потях при екстремни условия преди да забременея!!!  ooooh!

за стволовите клетки, аз съм казвала и преди - ако бях в България, не бих и помислила. За тука, съм решила, че няма да замразяваме, по причини, които бях споменавала преди, ама ме мързи да пиша

Лигла, честита ти количка   bouquet - сега караш ли я напред назад из къщи, а?  Mr. Green И аз така бях първите 2 седмици  hahaha

МЕги, за бейби монитор-а, виж следващият ми пост + снимките  Wink и ще обясня най-подробно там - само ще кажа, че силно ти го препоръчвам!!!

А сега да ви се похваля - ВЧЕРА С ГРЪМ И ТРЯСЪК МЕ ИЗНЕНАДАХА - ИМАХ БЕЙБИ ШАУЪР.  newsm44 newsm68 - разказ и снимки след мъничко

# 55
Наде, ограничителните възглавнички са точно, за да не се обърне настрани, или с главата надолу - а да спи по гръб. Казват, че това е най-безопасния начин за сън - и не повече задавяния от колкото, ако се слагат настрани.

Ще преведа някои работи по-късно, има и на БГ статии. Този синдром се проявява рядко, има и генетичен компонент, и други предпоставки (пушене вкъщи, ниско тегло при раждане, по-млади майки). Специално за САЩ казват, че случаите са много намалели, от както тече тази кампания за спане по гръб - а е толкова лесно да се прави!

# 56
Наде, ограничителните възглавнички са точно, за да не се обърне настрани, или с главата надолу - а да спи по гръб. Казват, че това е най-безопасния начин за сън - и не повече задавяния от колкото, ако се слагат настрани.

Вчера разбрах за един случай на близка приятелка, при която на една семейна нейна приятелка едното близначе се задушило фатално точно в  тези ограничителни възглавници. Така че и те не се препоръчват.

# 57
  • някъде там
 Jenna.хайде,само ни изостри любопитството да тръпнем тука Crossing Arms
Давай по-бързо и разказвай....

# 58
Jenna  Crossing Armsейде разправяй де..наостирла съм уши  Mr. Green

# 59
с две думи: без възглавници и одеала, по гръб  Simple Smile

хайде, Джена, казвай за подаръците и купона  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт