Недоносени деца-3

• 28 286
  • 349
  •   1
Отговори
# 165
За да не се обьрка някои може би тези,които не са кьрмили знаят,че недоносени хипотрофни се хранят сьс специални млека.

# 166
  • Варна
Къде се изгубихте всички?
Вили77, как е Дани?
Гери, как сте и вие?
За да изпишат бебче във Варна трябва да е около 2кг.
Ооо, Юле, гледам Питър вече е християнче - честито newsm67

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 17:41 от Viki_76

# 167
Ние един от почивните дни си направихме страхотна разходка, в близост до Кърджали...една местност между язовир Кърджали и Студен кладенец - Монек. Бяхме цяла компания наши приятели...и дребчо, разбира се! Качила съм малко снимки в неговата страничка http://www.bgbaby.net/jorko2007/gallery.php   Mr. Green

# 168
Аз съм тук, но гледам, че никой не пише и аз така.- ))

Калина иначе расте, 1965гр е, мъчат я коликите вече, взехме Саб Симплекс, но чакам да ми пратят Инфакол. Дават и ги в отделението заедно с храната.

Аз искам да ви попитам за ваксините. Може ли да се ваксинира с 5-валентната ваксина Пентаксим?

# 169

Аз искам да ви попитам за ваксините. Може ли да се ваксинира с 5-валентната ваксина Пентаксим?
Всеки си има виждане по въпроса,аз лично ваксини не слагам изобщо,но когато изписаха моето дете преди пет години,наблюдаващия неонатолог не ми разреши никакви ваксини до навършването на годинка,изрично ми забрани/неонатолог от института по педиатрия София/.Помислете си Peace

# 170
Мерси много, предполагам, че и на мен ще ми дадат някакви насоки, но сега докато е в болницата гледам да изчета максимално информация, за да съм донякъде подготвена. Да не говорим, че нашите лекари хич не им се обяснява, едно че трябва да питаш, и съвсем друго, че пак почти нищо не ти казват. За това и събирам информация от майки на недоносени дечица.

# 171
Почети малко тук,докато имаш време Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=144101.0
Мненията са доста противоречиви Peace

# 172
Да, гледах темата днес, но нямах време да изчета 33страници. ))
Ще ги попрегледам.

# 173
момичета да ви се похваля започна да се обръща вече по корем много е сладък само дето се притеснявах че не иска да се върти

# 174
Ади няма пропусната ваксина.Не сме имали проблеми.

# 175
iskra.v.s, браво на детенце Hug
ivanah, голям сладур Жорко! Heart Eyes Видях и снимка, където си го подпряла да стои седнал...когато са готови сами започват да сядат; не се препоръчва подпирането, но всеки сам си решава в крайна сметка- Теа я подпирах от 7 месец, но тя седна самостоятелно доста по- късно /вярно че е с проблеми, но все пак/, а Лора без да съм я подпирала в седми месец си седна, малко след това пропълзя...и си е доста стабилна
Mirama, на Теа също и отложиха ваксините!И по- добре ooooh!, в последствие след диагнозата ДЦП се уверихме че е било много добро решение да се изчака/особено Полиомиелитната/...сега започваме постепенно да ги правим, но Хепатитните и ДТ...

# 176
  • Варна
Ивана, снимките са страхотни Simple Smile
Mirama, преди да изпишат Вики, му биха противохепатитна ваксина. Когато навърши 2 приравнени месеца (т.е. 2 месеца от термина) му биха Манту, а малко след това и БСЖ. След това ние позабавихме ваксините, защото Вики поболедува малко и на около 4 1/2 приравнени месеца ни биха ваксина против полиомиелит и повтория прием на противохепатитната. После след месец ни биха ДТ (изрично подчертавам, че е без коклюшната съставка) и полио-, а след още 1 месец следващите приеми за ДТ и полио-.
И аз много се чудих дали да слагаме пентаксим вместо тези по здравна каса и слагаме по касата (вече полио-то не е жива ваксина и не сме имали реакция или неразположение след ваксина).
iskra.v.s, честита ви 1/2 годинка (с ден закъснение)   Gift и браво на бебока за завъртането - да го пазиш много, че да не те изненада както мен Вики преди 2 месеца - вече не можеш да го оставяш сам ако не е в кошара или не е вързан с колани.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 15:11 от Viki_76

# 177
Здравейте   bouquet
Mirama  много се радвам за детенце, скоро да се гушкате вкъщи.За козметиката аз ползвам Бюбхен .
Нас ни изписаха от 1-ва градска на 2.200.Билянка е на изкуствено мляко и беше хипотрофна, но никой не ни е казвал за специални млека  Thinking newsm78 изписаха я с Фризолак а сега е на милумил.
За ваксините и на нас са ни били хепатит Б и БЦЖ, а другият месец ше ни бият и Пентаксим/ за което имам разрешение от др. Георгиева/
iskra.v.s - браво за обръщането , Билянка още не може обръща се мноооооого рядко само от корем на гръб и аз зпочвам да се притеснявам.Тя още и не посяга насочено.Трябваше да ходим на гимнастика , но Тонев още го няма.

# 178
ivi2000, вярно, че го подпирам с възглавници, ама как не, като не иска да лежи...мрънкоти, реве...не се трае   Crazy Само така има мир...за сега  Tired
На Жоро също до сега са му сложени всички необходими ваксини..никой не ми беше казал, че при недоносените има някои изключения...нямал е проблеми, никакви реакции след ваксините също  Praynig
Имаше отдавна във форума тема за и против задължителното ваксиниране, но бяха изписани много страници и ме домързя да чета  Sick /засрамвам се, но си признавам/. Някой може ли накратко да обясни защо ДА НЕ ВАКСИНИРАМЕ?

iskra.v.s, браво на бебчо  Peace

# 179
Някой може ли накратко да обясни защо ДА НЕ ВАКСИНИРАМЕ?

Ами аз мога ,ама понеже съм отявлен противник се притеснявам да не ме обявите в агитация Mr. Green
Аз лично,когато още нямах инфо и започнах да чета,се шокирах от това ,че два от консервантите на ваксините са живак и формалдехид.Предполагам сте чували за тези отрови,направи ми впечатление и все по обсъжданата връзка между ваксините и Аутизма,това ми беше достатъчно ,за да съм сигурна ,че никой няма право да трови детето ми умишлено,че и с моето мълчаливо примирение NaughtyВие говорите ,че не е имало проблеми след поставянето,а кой ще гарантира ,че няма да се появят проблеми след години?
Пак казвам,вие си решавате,извинявам се ако някой не е на моето мнение и съм му се сторила рязка Hug

Общи условия

Активация на акаунт