Чичо Докторчо, я кажи, момче или момиче през ФЕВРУАРИ мама ще роди?

• 18 951
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Много ви блгодаря че ме включихте във февруарското очакване. Честно казано много ме е страх този път. С първата ми бременност преди 7 години нямах никакви проблеми ( за това пък ми се връща тъпкано сега).
 Simple Smile Още нямам идея какво ще е този път зверчето но се моля да е момиче - някоя от Вас била ли е на 3D и знае ли дали в началото на 4 месец моге да се види нещо Simple Smile

# 91
Много ти благодаря, evelinar. Аз имам ехограф от последния преглед , но се чудя колко време преди изследването трябва да е направен, но ще видя на място.

# 92
Здравейте и от мен. Бих искала да се включа и аз  Simple Smile.
В очакване на второто, след разбойника надявам се сега да е принцеската Laughing.   Ще стане ясно в 18-та - още 5 седмици.

# 93
Юхууу, още нови мами  Laughing Добре дошли на taninana, denil и balena, лека и красива бременност ви желая момичета!
Аз съм заседнала и гледам маратона на LOST по AXN и се кефя много, макар да съм гледала всичко до края на 3 сезон. Очертават ми днес и се утре безсънни нощи и после на 25 и 26 също, тогава пък за 3 сезон, ама си е друго на ТВ да се гледа, на компа е с по лошо качество. Айде почна следващата серия, Лека нощ от мен!

# 94
 welcome на новите момичета !Желая ви лека бременност и сладко бебченце
през Февруари !   newsm51
balena ,ако искаш дай малко повече инфо за себе си,кога ти е термина,от каде си и
ще те запиша в нашия хубав списък  Peace
 denil за БХС  ехограф се прави същия ден в който ти вземат и кръв.Днес писахме с момичетата по този въпрос.
rosi_bosi на мен още в 13 г.с. доктора ми каза 90% момиче,ама нещо не ми се вярва от толкова рано да го
види,че и 90% да ми дава  Crazy

# 95
  • София
... desitka*, разчисти си личните съобщения, че не можеш да получаваш повече нови...
Оправих проблема. Не съм очаквала просто, че само 3 ЛС ми запълват цялата кутия. Може би лимитът за ЛС зависи от нещо, напр. брой публикувани мнения във форума  newsm78

Евелинар, Готика, ще се радвам ако и вие решите да посетите лекцията. Тъкмо ще се запознаем  Party Аз до сега не съм била на такава лекция, предполагам трябва да си носим нещо за писане, да си водим записки...

ДОБРЕ ДОШЛИ на новите мами в отбор "февруарки". Всичко най-най-най прекрасно ви желая момичета!!!

Аз и днес станах рано-рано...Вчера в 6.30, днес в 7.00...А да ме видите през седицата когато трябва да ходя на работа, с кран не можеш да ме вдигнеш от леглото  Laughing Най-важното е, че съвсем скоро заминаваме за морето и сме най-щастливите просто.  Mr. Green ..Цяла година си ги чакаме тези 2 сдмици отпуск и ходенето на море...И двамата с мъжа ми го обожаваме...А сега и нашия малчо-палчо още нероден ще разходим по морския плаж   Blush
Трябва малко по малко да започвам да стягам багажа...
Днес се замислих...Имам фолиева до края на месеца, което ще е края на 14 г.с. и 10 дни преди края на третия календарен месец от забременяването. Трябва ли да си взимам нова опаковка? На ЖК-то в понеделник нищо не ми казаха нито за нея, нито за други витамини, а и аз забравих да питам.  doh Следващата консултация ми е чак на 17.09. И сега се чудя какво да правя...Някой казват, че се пие до края на 12 г.с., други, че е до края на 3 месец, трети, че е до края на 4-ти... Ако я спра и нищо не приемам докато не ми кажат за други витамини, дали е добре?

Желая ви спокоен и приятен ден!!!

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 08:44 от desitka*

# 96
  • гр.София, далече, далече на Запад
Добро утро и от мен Grinning Желая една приятна и мързелива неделя на всички бремелинки.
Добре дошли на denil, taninana и rosi_bosi.Desitka аз в понеделник рано сутрин съм на док и ще попитам за витамините - обещавам да докладвам Grinning Дано док за е разговорлив и да ми пообясни повечко нещица Praynig

Хубав ден от мен Hug

# 97
Добро утро на всички мамита. Разбира се, че искам да ме вкл. в списъка - страхотен е. От Бургас съм, а термина е 19.02.
Втора бременност и се очертава точно 10 год. разлика.
Лек и прохладен ден.  Laughing Laughing

# 98
  • София
Най-малкото лъвче (племенничката ми) в моето семейство има рожден ден.
ГЕРИ става на цели 2 годинки! Да ни е жива и здрава! Да слушка мама, тате и кака и да не прави много бели!
  ura nbirthday Tada
Вечерта ще сваля снимки от празненството, да ни я видите каква е кукла Simple Smile

Добре дошли на новите февруарки! Желая ви лека бременност и весели и красиви бебоци!

Имам фолиева до края на месеца, което ще е края на 14 г.с. и 10 дни преди края на третия календарен месец от забременяването. Трябва ли да си взимам нова опаковка? На ЖК-то в понеделник нищо не ми казаха нито за нея, нито за други витамини, а и аз забравих да питам.  doh Следващата консултация ми е чак на 17.09. И сега се чудя какво да правя...Някой казват, че се пие до края на 12 г.с., други, че е до края на 3 месец, трети, че е до края на 4-ти... Ако я спра и нищо не приемам докато не ми кажат за други витамини, дали е добре?

desitka*, ако имаш телефона на лекарката ти, звънни й, за да я питаш.
Аз пих фолиевата киселина до края на 3 месец, след това ми предписаха витамините Матерна на Центрум и за зъбките Zymafluor (без да съм имала проблем със зъбите). Тези витамини винаги ги изписват, дори и преди 3 месец. Ако не се свържеш с доки, по-добре си ги вземи. В тях има и фолиева к-на, но дори и да продължиш да си я пиеш, нищо няма да ти стане, но тя вече не е така нужна.

# 99
Добро утро!
Добре дошла на balena! Лека и безпроблемна бременност! Hug
cattt, честит рожден ден на племенничката ти!   bouquet
По въпроса за витамините - миналата бременност не съм пила по съвет на няколко акушер-гинеколози . Сметнаха, че при първа бременност не е нужно, като цяло сега има много плодове и зеленчуци и най-добре тях да застъпите в диетата си. Тогава мо обясниха, че без да е доказано много много, при прием на повече витамини (напр. Матерна- тя доскоро беше и спряна от производство) бебето става по-голямо. А заради калцият, костичките на бебето се калцират повечко, което не е хубаво за раждането, защото прородата си го е измислила да са меки и да могат по-лесно да се наместят когато бебенцето влиза и излиза от родовия канал.
Сега при втората бременност ми споменаха, че не е лошо да попия, но не повече от месец-два, но досега никой пак не ми е казал, че е хубаво да пия. Но все пак втората ми бременност е 8 месеца след първата.  За фолиевата к-на са категорични, да не я спирам поне още малко (помага за усвояването на желязо). Миналият път пиех една, която е от по 1 мг. и я спрях в 18-19 седмица, но сега си пия обикновената и сигурно ще искат да я пия до края. .
Отиваме на детски рожден ден с малкото змейче!
Лек ден и  Hug!

# 100
Имам фолиева до края на месеца, което ще е края на 14 г.с. и 10 дни преди края на третия календарен месец от забременяването. Трябва ли да си взимам нова опаковка? На ЖК-то в понеделник нищо не ми казаха нито за нея, нито за други витамини, а и аз забравих да питам.  doh Следващата консултация ми е чак на 17.09. И сега се чудя какво да правя...Някой казват, че се пие до края на 12 г.с., други, че е до края на 3 месец, трети, че е до края на 4-ти... Ако я спра и нищо не приемам докато не ми кажат за други витамини, дали е добре?

Аз имам блистер и половина "Неофолик". Докторката ми каза, че няма да ми навреди да продължа да пия фолиева киселина, но няма и кой знае какъв смисъл да го правя вече. За разлика от първата докторка, при която ходех, новата е на мнение, че до края на третия месец е излишно да се вземат допълнително витамини, тъй като бебчето си ги набавя чрез храната на мама. Но аз като съм на работа не се храня много редовно и здравословно, а и имах цяла кутийка "О'мами", така че продължих да си пия по едно витаминче на ден и едно хапче фолиева.

# 101
  • София
Явно всеки доктор различно казва. На мен ми каза да пия матерната по половин таблетка и докато кърмя даже. На сестра ми също и бяха изписала матерна, когато беше бременна с малките (преди 2 и 7 години)
Приятен ден, дами. Отивам да се стягам за happy bd

# 102
Момичета сега разглеждах цените за раждане в Св. София и попаднах и на това, полезно за софианки които смятат да си правят изследвания- РАННО ОТКРИВАНЕ НА ГЕНЕТИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И АНОМАЛИИ НА ПЛОДА
, пише че превъзхожда нашенския биохимичен скрининг, не разбрах цената, но някой може да звънне да попита и това, хем да ни осведоми, дадени са само стационарни телефони- тел.: 920 2029/ 30,31,32,33,34

# 103
Здравейте, относно витамините и фолиото, моята лекарка също каза, че мога да си изпия нефолика докато ми свърши блистера, но мога и да го спра вече. Каза, че от следващия месец трябва да се пие флуор, но за други витамини за момента не спомена, предполагам, че на следващата консултация ще каже за някакви витамини. А иначе нямам търпение за следващата среща, за да се запознаем, защото на първата все още не се бях записала във форума.

# 104
Също така , да кажа за статистиката-първа бременност. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт