Как приемате идеята за прераждането?

• 46 572
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 75
ВСИЧКО В ТОЗИ ЖИВОТ Е ПОВТАРЯЕМО, ЗАЩО НЕ И САМИЯТ ЖИВОТ

# 76
за мен това са глупости.
като не помниш какво си сгрешил в миналия си живот как ще го оправиш в настоящия?

Да, именно newsm78Направо  си е загуба на време, де.

# 77
  • Пловдив / София
Не съм сигурна, че има прераждане. Ще ми се да има. Както са писали някои, не искам да вярвам, че всичко свършва със смъртта.
От друга страна(тук съм на мнението на барабалекс), ако има, какъв е смисълът на цялото това преминаване от тяло в тяло и от живот в живот и безкраен ли е този процес? Thinking

# 78
................... и безкраен ли е този процес? Thinking

Доколкото съм чувала, чела и т.н, не е безкраен.

# 79
Не съм сигурна, че има прераждане. Ще ми се да има. Както са писали някои, не искам да вярвам, че всичко свършва със смъртта.
От друга страна(тук съм на мнението на барабалекс), ако има, какъв е смисълът на цялото това преминаване от тяло в тяло и от живот в живот и безкраен ли е този процес? Thinking
Дано не ми се изсмееш, ама ето какво ми обясниха-това минаване , така да се каже, от ниво в ниво, е с цел извисяване. И усъвършенстване. А дали е безкраен-не знам. Тогава и аз се смеех на тези неща и не слушах много задълбочено какво ми обясняваха, но.....

# 80
Да, не е безкраен, има си начало и си има и край, който btw съвсем не е далече..
Аз изобщо не схванах тезата, че щом е краен (цикъла от прераждания) в него няма смисъл?

Исках просто да се ориентирам какви хора пишат тук, е, ориентирах се, анкетата е показателна; но така или иначе мен не ме интересуваше толкова кой в какво вярва, защото това си е личен и неприкосновен избор, а дали тази вяра е истинска, т.е действена, дали ако тази ви вяра липсваше от светогледа ви щяхте да сте по-различни.. само един двама си казаха и по този въпрос.

Сънувате ли хората, с които се запознавате?

# 81
НЕ само, че ги сънувам, ами даже оня ден сънувах "изневерителски"сън. Един мъж, който не беше моят и когото познавам от известно време, посегна да ми погали косата.
Събудих се с чувство на вина. Mr. Green Mr. Green

# 82

А ти? Сънуваш ли ги?

# 83
Да, аз също си правя щастливи на сън някои приятелки.. даже после им казвам Rolling Eyes Много ми е интересно какво ли си мисли една жена, ако и кажеш, примерно, че си си използвал на сън езика си за такива едни работи hahaha Ама аре да не тръгваме в тази насока, защото пак ще обърнем темата на гоненица между отбор банани и отбор сливки hahaha

Това е маркер:
Има хора, с които се познаваме от много години и дори с някои от тях може да живеем.. но не ги сънуваме, а има и такива, които виждаме дори само веднъж и ги сънуваме..
(Изключваме всички сънища със сексуални мотиви.)

# 84

А ти? Сънуваш ли ги?

Питай ме утре, ще проверя тази нощ Mr. Green Joy

# 85
  • Linz
Много ми е интересно какво ли си мисли една жена, ако и кажеш, примерно, че си си използвал на сън езика си за такива едни работи hahaha
"Ау, какъв мръсник!"... Пък може и да и се прииска да реализираш съня си Laughing

# 86
  • Ямбол
За да вярвам на прераждането, трябва да се преродя. И след като още не съм, или не си спомням да съм - не мога да вярвам. Отговорът ми е НЕ.

Сънищата са плод на фантазията.

# 87
Да, не е безкраен, има си начало и си има и край, който btw съвсем не е далече..
Аз изобщо не схванах тезата, че щом е краен (цикъла от прераждания) в него няма смисъл?

Исках просто да се ориентирам какви хора пишат тук, е, ориентирах се, анкетата е показателна; но така или иначе мен не ме интересуваше толкова кой в какво вярва, защото това си е личен и неприкосновен избор, а дали тази вяра е истинска, т.е действена, дали ако тази ви вяра липсваше от светогледа ви щяхте да сте по-различни.. само един двама си казаха и по този въпрос.

Обратното, питаха се има ли смисъл, ако прераждането е безкраен процес.

Щом си се ориентирал вече, значи е време за нова тема. Ако аз правилно съм се ориентирала в стила ти.

# 88
  • Linz
За да вярвам на прераждането, трябва да се преродя. И след като още не съм, или не си спомням да съм - не мога да вярвам. Отговорът ми е НЕ.

Кратко, смислено и изчерпателно... И отговарящо на моето мнение Wink

# 89

Сънищата са плод на фантазията.
Имам един такъв въпрос-ти НЕ ПОМНИШ какво се случва с тебе докъм 2-3 годишна възраст. Значи ли тогава, че и това не се е случило? Peace

Общи условия

Активация на акаунт