Грандиозни празници и веселби, готвят СеПтЕмВрИйСкИ майки и бащи!

• 12 816
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
Арен и Еми, бъдете живи и здрави, растете в щастие и дарявайте с любов околните си!

Доника, и Ивана много се радва на всички животни! Обожава да ходи на село, защото там има малки котета, в парка тичаме след всички кучета и гълъби и им се смеем с глас, а при кумовете има 12 малки кучета, две големи, много кокошки, пиленца, зайци, магаре и много гълъби! А за кремвиршите знам, че много деца ги харесват, сигурно защото са пълни с овкусители и подправки!

Фибичка, тя Доника го е казала, че юнак без рана не може, но не е приятно, особено за теб! Надявам се силно всички бебковци да нямат повече такива лоши падания!

Деси, честито ви зъбче! И нас май ни мъчи последния резец! Ама да видим...

Дилипили, знам точно за какво говориш, слава Богу не на мой гръб, но на съсед по стая се случи! Наистиа е потресаващо! Дано майка ти има здрава психика и по-скоро да съжали крадеца, отколкото да се плаши!

И на края да ви споделя какво направих тази вечер. Дадох преди банята на Ивана за пъви път ядене! Обикновено и давам сутрин кисело мляко с бисквити, но днес и направих плодово пюре, а млякото го дадох вечерта, изкъпах я и после и дадох да суче! Утре ще ви докладвам резултатът, но се надявам да спи повече от обикновено! Иначе ставаме по 4-5 пъти на нощ, а тя спи сама в детската и не е много приятно и за двете ни!

# 136
  • Munich
Assita, успех тази вечер, ще докладваш утре Simple Smile
Фибичке, много съжалявам за инцидента с малкото душиче! Бързо да преодолеете шока от инцидента и да не се повтаря никога вече!
Доника, голямо сладурче е твоят син Simple Smile
Момичета, страхотни сте, благодаря ви за хубавите думи и пожелания! Майка ми от доста време е в това положение, но не исках да развалям хубавото ни настроение тук с такива мрачни новини, но днес не издържах, бях сама и ми беше толкова мъчно за нея и не издържах...
И последно: ровя се да търся рецепта за торта за първия рожден ден, но попаднах на прехвалена рецепта за питка за прощъпулник, майка ми също я правеше и ставаше супер, макар че нейната рецепта не знам.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=9290.msg153963#msg153963
Лека нощ, всички бебета и новоизлюпени малки дечица да спят спокойно и утре само хубави новини да има!

# 137
  • Пловдив
Здравейте, мамчета... Hug

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА АРЕН И ЕМА!!!
Да бъдат много здрави, усмихнати и добрички!

Доника, много ме развесели клипчето! Опасен е Хриси!
Фибичка, да й мине бързо цицината на Йоанка!
Дилипили, много неприятна случка! Надявям се, че майка ти вече е по-добре!
Иначе и аз съм ГОЛЯМ ФЕН на Формула 1 и от кога мрънкам да ходим ако знаеш, но все не остава време. Последно ми е обещано догодина в Турция, ама да видим... Sunglasses

Едва успях да ви изчета, все интересни неща сте разисквали и не ми се искаше нищо да пропусна... Rolling Eyes
Много ще ми бъде приятно да се запозная с всички вас на 29.09 на  СТРАХОТНОТО ПАРТИ, което Цвети и Ави организират и надявам се живот и здраве да дойдем със Стенли!
А с татковците - шофьори какво ще правим... newsm78

Ирини, готина тема, страхотно море сте си спретнали с Лулова. И 2-те изглеждате във форма /Лулова няма нужда от диети  Wink/, а Спаси и Хари са вече пораснали сладки момченца!
Desssy, честито ви 6-то зъбче и успех с отбиването!
ive1ina , аз давам Нутрилон Комфорт /Омнео 2/ и съм доволна, а и Стенли!
Марианка, липсваше ми кафето ти...
Цвети, страхотни са ти предложенията за игрите и подаръците за общия РД!

Още много неща изпускам да коментирам, но ще изпиша темичката иначе!
За нас - пътуването мина добре, Стенли повечето време спа и това беше добре за нас 2-та с тати! Първите 1-2 дни ежедневието ни беше напрегнато докато се настрои ваканционно и всеки си поеме ролите /ние с бабите се сменяхме на 10-15 мин на плажа да гледаме Стенли/. Той остана ужасно впечатлен от вълните, много им се радваше и искаше да ги гони, но когато го потопихме целия в морето никак не беше доволен! Купихме му нещо като водна проходилка, но и така не му хареса даже си поплака малко! За сметка на това в бебешкото басейнче полудяваше от кеф и на водолаз се правеше даже /опита 2-3 пъти да дъвче тапата на басейна с глава потопена във водата/ #Crazy #Crazy #Crazy!!! Хванах ме му малко раче и го пуснахме при него в басейна - съдбата му бе тъжна... Стенли го зашемети с 3-4 удара, опита се да го изяде/почеше  венците с него, след което го стисна 2-3 пъти и трябваше да го спасяваме /рачето,де/...!
Обожава пясъка, много му харесваше да ходи в него /а също да заравя муцунка Sick #Crazy/, а каква игра падаше със шезлонгите и кърпите...едва го приспивахме от много емоции, но пък морето го изморяваше и спеше по 2 пъти през деня по 1,30ч! Вечер обикаляше с нас ресторантите, а мама и тати си откраднаха 2-3 вечери без бебо и покупонясваха с приятели!
Имаме още 2 нови зъба /общо 3 / и от както сме в Пловдив нещо кашляме и подсмърчаме /май климатика в колата го простуди/, затова утре сме на лекар!

Хайде, стига ще изписах щял роман....!!!! Heart Eyes Hug

Лека нощ!

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 23:51 от steli-ssd

# 138
Честит 1-ви рожден ден на ЕМА и АРЕН!
Бьдете здрави и 6тастливи!
бьрзо мина 1 година!Сяка6 в4ера седях пред компютьра с пупката и пи6ех за подготовката за бебо!Много се радвам 4е имам вьзможността да споделя с Вас радоста от раждането и отглеждането на Мити!
ДилипилиHug  Hug Hug
Все се каня да звьня да се видим,имаме много да си говорим за порасналите ни де4ица  Simple Smile
Сьжалявам за майка ти! Hug
На Мити не са му никнали о6те зьбки,много го дразнят милия,има6е и температура 37 и1/2,долните венци са ве4е с о4ертани зьбки,от месеци си мисля 4е аха и 6те излязат,ама не би!
В4ера бяхме при педито за ваксина(по-рано,за6тото пьтуваме септември за Бьлгария) и я отложи!
Desssy, честито ви 6-то зъбче ! Simple Smile
Ирини,хубава теми4ка ,както винаги!
ive1ina,давам на Мити Лактана3!
Доника,как пьлзи само Криси!Мити я кара по мьрзеливо лази малко,колкото да си вземе игра4ка или не6то друго интересно  Simple Smile и до там!
Лека ве4ер!

# 139
Добро утро и хубав ден на всички!

Fibi4ka, как е моята адашка? Hug

# 140
Тази нощ Георги беше особено спокоен - дадох му АМ, после и малко кърма и не се е будил 10 часа. Това си е цял успех. Ще пробвам само вечерното и нощно кърмене да ги отстраня. Вече и аз съм много объркана. Уверих се, че бебко заспива и без гърда, но направо оставаш без ръце. Може да използвам кърменето за приспиване сутринта, следобеда и вечерта, но да си има вечер и АМ. А през нощта ще сме на чай, ако се събуди. Явно буденията са били от изникналото зъбче. Не ми е много ясно само как ще ми спре кърмата, то е ясно, че няма да е от раз, но просто вече и аз незнам кои кърмения да махна и кои не.

# 141
Добро утро, сладурки! Grinning
Не мога да не се усмихна при вида на сервираното вече кафе. Благодаря Йоанка!  bouquet
Снощи бях на дамско парти в едно приятно заведение в нашето градче. Изкарахме много весело, разтоварих се, но се прибрах малко късничко, около 01ч. И Веси точно тогава реши, че не и се спи повече. Играхме, обикаляхме къщата до 03ч. Tired А сутринта се събуди рано, както обикновено. Преди малко се опитах да я преспя, но безуспешно. Как издържа това дете, идея нямам. Аз заспивам права от собствените си песни, но не и тя. Laughing
Със зъбките и Веси е заклила на 2 броя и това е.
steli-ssd, очаквам скоро да взема книжката, та може заедно да отидем на Интернационалния РД. Wink Браво за чудесното изкарване на морето. Честито ви и нови зъбки. Grinning
Честито ново зъбче и на сладурчето на Desssy!
fibi4ka, знам как се чувстваш. Веси още не е падала от количката, но Мими как се изтърсваше... ooooh! Нали ми беше първо детенце, паника голяма, че и на лекар съм я водила. Все ми се смееха, ама такава си бях. Laughing Днес вече малката ти палавница ще е забравила за инцидента, само цицината да минава бързичко. А ти ако знаеш как ме запали да се захващам с рисунката на стената в стаята на Мими... Супер си! Hug
дилИпилИ, много съжалявам да чуя за състоянието на твоята мама. Имаш моята морална подкрепа. Моля се и те прегръщам силно. Praynig Hug
Аssita и Весеи се буди толкова на често нощем. А пие кисело мляко в 20.00ч и после в полунощ отново. Вече в чудо съм се видяла. Дано при вас има ефект, че е ужасно изморително. Добре, че мъжа ми много ми помага.
Ивче, преди да мине на кисело мляко, Веси пиеше Нутрилон, много доволна бях. Но все пак всичко е индивидуално.
Отивам на терасата. Laughing Целувам ви!

# 142
Desssy количеството на кърмата само се регулира, според това колко пъти суче Георги. На 10м. кърмих Мими сутрин и вечер. При навършване на 11м. спрях сутрешното кърмене и давах само вечер. Като навърши 1г. от раз спрях да я кърмя и не съм имала никакви проблеми с гърдите. Може би 2-3 дни ги чувствах леко напрегнати само вечер, изцеждах малко, колкото да ми олекне и кърмата постепенно спря.
Няма ми аватара и днес. Crossing Arms

# 143
  • sofia
Здравейте, септемврийски мами!
Ние се завърнахме. Беше страхотно. Бяхме много хора и си поделихме грижите за куклите. Децата бяха здрави и в страхотно добро настроение, смело мога да кажа, че това е най-хубавата ни семейна почивка. После бяхме планирали почивка в Пазарджик, но се наложи да я прекратим, Габи взе да поддържа температура и се прибрахме, за да я прегледа лекарката и, в кратце явно е било Розеола.
Искам да честитя на патерица пропуснатите рождени дни на малките сладурчета. Да са живи и здрави, много весело детство, с много игри, забавления, добри приятели малко ожулени колена.
Прегръщам всички ви.Довечера пак ще се включа, за да коментирам някои от последните теми. Hug

# 144
добро утро и от нас!

Йоанка, мерси за кафето, отивам да го изпия, че се чувствам така  morning

# 145
  • Munich
Assia, добре дошла, отпочинала и заредена с нови сили!
Марианка, а ти ако можеш вмъкни едно следобедно сънче в програмата, ако Веси го допусне.
Мамичка Яничка, бързо разсънване  Mr. Green Какво те прави снощи Алекс?
Сесилия, трябва непременно да организираме една среща преди заминаването ви! Няма да е трудно предвид разстоянието, на което живеем Simple Smile
Някъде четох, че най-късно към края на първата година децата трябва да свикнат да пият вода от чаша. Потрих ръце, казвам си, сега е моментът, почвам. Речено, сторено. Пробвах да въведа чашата на Авент, но след като бях малко непоследователна (отначало я приемаше и пиеше, но аз я редувах с шишето), сега я отхвърля. Много ли са като Виктор пиещите вода все още от шише?

# 146
Имам аватар! newsm68 Хайде да почерпя по случая.

assia, добре завърнала се! Hug Ех, супер, започнахме да се събираме вече. Grinning Браво за чудесната ваканция.

# 147
  • София
Фибичка, как е днес Йоанка? Дано да се размине само с цицината и болката от удара.

Деси, в БГ казват че 1 година кърмене стига. Махни тия кърмения които са ти неудобни. Аз като почна работа след месец, щъ-не щъ, ще я оставя само със сутришното и вечерното кърмене. И после постепенно се надявам да отпадат едно по едно. Знаеш, нали, че през лятото не е хубаво да се отбива дете? Защото има по-голяма вероятност от чревни инфекции. А по принцип, във форума чета че естественото отбиване ставало между годинка и три месеца и две години. Накрая кърмата ставала много хранителна, също както в началото е била коластрата. Колко е верно, не знам. На мен кърменето ми доставя удоволствие и не искам да го спирам още.

Дилипили, от обикновена чаша ли трябва да почват да пият вода? Мия пие от една чаша на Нуби с твърд накрайник с три дупки.

Днес по Бон Апети готвиха оранжева леща за деца на годинка: http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=3555. Аз досега пробвах да й дам два пъти от кафявата, но не искаше и да опита. Дано тази, майсторската, й хареса.

# 148
  • Munich
Diman, от обикновена пишеше, да. На други места съм срещала препоръка да се мине на такава с твърд накрайник. И двете не ги иска. Много благодаря за рецептата, хареса ми. Тук има такава леща, био, непременно ще я пробвам. А и аз обичам и така и вълкът, и агнето сити Simple Smile
За кърменето, снощи си дадох сметка, че не искам да го отбивам още, пристрастих се. Сутрин като се събуди го гушвам при мен в леглото и се лигави поне по половин час, понякога така заспива, а аз го щипя по меките топли кълчици  Mr. Green Как ще се лиша от това удоволствие... Но ще го направя, за да съм готова, ако се наложи да тръгна за България.

# 149
Здравейте момичета!
дилИпилИ, дано поводът да дойдеш в България да е добър! Много сили икураж на майчето ти да преодолее изпитанието!  Hug
фибичка, сигурна съм, че ние преживяваме паданията по-тежко от дечицата ни и никой не е застрахован от подобни инциденти. Целувки на Йоанче Heart Eyes
За кърменето - при нас от 2-3 месеца остана само сутрешното към 5-6ч. Вечер пие с биберон кисело мляко с бисквитки и го обожава. Изпива си млякото след баня, слагам я в леглото и излизам от стаята. Понякога заспива веднага, друг път отнема повече време, но определено не се налага да я дондуркам и приспивам на ръце.  Консултирах се с педиатъра и мисля  за отбиване, не защото ми тежи, а защото вече  Рая е по-голяма  и зависимостта се задълбочава, мисля си, че след време ще е още по-трудно.
От началото на седмицата ми я едно такова еуфорично....
В петък Рая става на годинка и съм в трескава подготовка на празника. Вече поръчах торта, направих резервация в ресторанта, а днес ще уточняваме менюто. Надявам се да се получи добре.
Днес ходихме и на консултация, мерките са ни 76см и 9700
За 29-ти - ТАМ СМЕ!
Хубав ден! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт