Грандиозни празници и веселби, готвят СеПтЕмВрИйСкИ майки и бащи!

• 12 818
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
Майчета, благодаря ви за подкрепата. Ще се опитам да запазя поне за още малко кърменето, докато свикне с АМ. Уверих се, че не е толкова страшно и бебко заспива и без гърда. Благодаря!

За рождения ден на 29.09 - и ние ще искаме да се включим, но сме родени на 01.10 и знам, че не е хубаво да се празнува предварително, така че ще видим. Има време до тогава.

# 166
Здравейте, момичета!

Не съм писала цели 3 месеца, но се радвам, че не сте ни забравили и продължавате да честитите на Мони месечинките. Благодаря ви за вниманието и пожеланията. Ние бяхме 2 мес. в България, но не съм писала, защото във вкъщи нямам интернет, а не ми се ходеше в някой клуб да увисна с Мони и разни щъкащи хлапета около мен. По-интересното от престоя ни в БГ беше, че кръстихме Мони на 23.06. Кръстница му стана най-добрата ми приятелка, която от 4 год. живее в Залцбург и специално си дойде за кръщенето. Имахме много гости, много подаръци и се радвам, че това беше повода да се видя с многото ми роднини пръснати из цяла България. Използвах времето да изкарам и шофьорския курс, за който от години все не ми оставаше време. Сега в момента и тук също карам курса и много скоро (надявам се за рождения ми ден) съпругът ми да ми подари кола.  Thinking
Мони в България имаше страхотен атетит и всички му се радваха как сладко си похапва, но тук като си дойдохме започна да бута лъжицата и да отказва да яде. С 300 зора успявах да пробутам някоя лъжица с храна докато разбера какъв е проблема. Нашето човече иска вече да яде всичко сам с ръце. Пробвах да видя как ще се справи сам с лъжица и с изненада видях как си взема от храната и се опитва сам да си нацели устата. Вече яде от нашата храна, отказа напълно кашите. На закуска единствено попара признава и другото което яде с охота са плодовете, пак с ръце естествено. Продължавам да го кърмя, но забелязвам от 1 седм., че той лека–полека започна сам да се отбива и вечер не заспива на гърда, както беше доскоро, а си играе с любимата играчка - едно плюшено куче. Премята го през главата си, ляга на него, въобще голяма любов и привързаност проявява към тази играчка. Има 7 зъба. Все още не ходи сам, подпира се по мебелите, но затова пък лази скорострелно.

Искам да честитя 1-вия рожден ден на Арен и Ема на патерица. Да растат здрави, да имат щастливо детство и все така любознателно да откриват света.

Поздрави на всички и се извинявам, че няма да влизам в коментари, но нямам време да ви изчела.

# 167
Момичета, влизам само да направя едно предложение.
Цвети, Ави, какво ще кажете някой от вас (защото гледам, че сте се заели с организацията на интернационалния рожден ден) не пусне тема в "Календар на събитията". В нея можем да обсъждаме подробности около купона, да споделяме идеи, да казваме кой ще идва и кой не и т.н.
Сега отивам да ви чета и по-късно отново ще се включа.

# 168
Привет и от нас,

Добре дошла на desisue  Hug И аз ти пожелавам всичко лошо да е останало зад гърба ви и само прекрасни моменти за напред със сладкия Мартин.
Денис, страхотно сте изкарали на рожденния ден, а какви подаръци само е получил Арен, честно да си призная направо му завидях!!!  Laughing Със здраве да си ги ползва всичките.
Каролина, добре завърнала се  Hug
Цвети, успех с диетичното начинание.
За чашите - Стефи пие от както сме във Варна (началото на лятото) със сламка и от чаша. Други шишета не ползваме. С биберон никога нищо не е пила и така и не успях да я науча.
И сега да се похвалим - може да ни пишете и нас в отбора на ходещите крачета. Днес най - после се престраши и се пусна сама да върви..така че ми се пише да меся питка тия дни  Mr. Green Най - вероятно ще съчетаем прощъпулника с РД-то, че тогава и без друго ще идват родата от София. Очертава се една голяма лудница, дано всичко мине ок, че мен от сега ме е затресло.

Хайде лека и целувкиии

# 169
Честити ходещи крачета Hug

# 170
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕНИС И ЕМА! ЖЕЛАЯ НА ТЯХ И НА ПРЕКРАСНИТЕ ИМ МАМЧЕТА ОТ СЪРЦЕ ДА ПОРАСНАТ МНОГО БУДНИ, УМНИ, ЩАСТЛИВИ И ЗДРАВИ!

desisue-добре дошла! Не мога да си представя какво си преживяла в последните 11 месеца!Некада ти е живо и здраво детенцето и никога повече да не припарвате в болници!

Денис- разкошен ден рожден сте подарили на батко Арен  Heart Eyes

дилипили - желая от сърце всичко най-добро  на майка ти, а за злодея  #2gunfire

Фибичка - уплаха и на двете ви е бил повече от колкото болката. Важното е, че всичко е наред!Тепърва ще има да падат .....Точно като ти прочетох поста преди около 2 часа и Хари, който ходеше прав под масата залитна и падна по глава, като я дрънна страшно. Това ни е около 6-7 падане, след грандиозното сефте, което направи бащаму на двора с 4 цицини и ожулвания на различни места по главата.  При Хари е важно да го разсея моментално с играчка, да му показвам нещо през прозореца..... Първите 2-3 пъти докато го успокоявам той си реве и ми се жалва през цялото време. Ако го гушна и разсея, спира след 1 минута.

Хари по цял ден обикаля прав, като се придържа за стени и всякакви уреди и мебели, които му попаднат. Също пълзи доста. Постоянно пипа всичко, което въобще не трябва да пипа и като му кажем "Ш-ш-ш-т-т, не пипай там" побягва моментално смеейки се и после пак се връща бавно като се оглежда. Страшно пищи и се тръшка като му взема нещо, до което се е докопал и вече чувствам как ще почна да раздавам шамарчета. На морето почти проходи, но все още е доста нестабилен и не прави опити самостоятелно. Когато се изправи аз го придържам съвсем леко за вратлето и го пускам.Той стои около 10-тина секунди и потегля. Прави 4-5 крачки,олюлява се и сяда. На третия -четвъртия път вече не иска да се изправя - дърпа се с дупето на долу и ръмжи, сякаш ми казва "Остави ме,още не съм готов, стига ти толкова шоу за днес." Аз така или иначе не бързам
 ХАРИ БЕЛЯТА

# 171
  • София
Честит рожден ден на Муцката Simple Smile

Много празници се събраха в нейното семейство Simple Smile
За чашите-Хриси пие от обикновена чаша, но когато реши да се лигави става целия вир вода Simple Smile
Лулова, все едно гледам Хриси белята Joy Абсолютно същия е Simple Smile

# 172
4estit rojden den na Aren i Ema jelaia im mnogo zdrave i kasmet   bouquet
Ot dnes ve4e imam net i 6te se vklu4vam po-4esti4ko no kato za na4alo imam dosta za 4etene i navaksvane a i kolko imam da vi razkazvam no taka e s malkite ni pakostnici dnite se prepalneni s emocii
Ako niakoi moje da mi kaje kak da se sdobia s kirilica molia da mi pi6e na li4ni
Celuvki ot nas s Kris

# 173
За Интернационалния рожден ден [/size] : [/color] : Очаквам още включвания и повече активност, предлагам докъм 20 септември максимум всеки да потвърди дали ще дойде, и да видим колко пари ще се събират! А също така и предлагайте за томболата с подаръците! Незнам как точно сте я организирали на коледното парти!
Записваме се ние с Мартина!

за пиенето на вода от чаша: пие както от капачката на шишето й за мляко, така и от сламка.

Вчера бяхме на ДК - мерките й са 9100 гр., 74 см. Струва ми се, че е по-дълга, но това показаха мерките на ДК.

При нас е лудница. Бяхме с баща й на Слънчев бряг за три дни, малко по работа и за кеф Wink В понеделник заминаваме на семейна почивка за седмица в Созопол, хотел, 4 звезди - ок изглежда, през агенция. Ще видим как е.... Септември ни е много натоварен. Връщаме се на 3ти. На 4ти сме на РД на баща ми, на 6-ти ще праввим кръщене, м/у 6 ти и 9ти ще празнувам моят РД с колеги, на 8ми сме на сватба, от 12ти до 15ти сме на Албена пак по работа, а на 22 ри трябваше да сме на сватба , но ще мръднем с таткото до Гърция за 3-4 дни. На 26 е РД на Мартичка!

Продаваме стария апартамент, търсим място около Сф за виличка...ходим на огледи

Готвим кръщене - моля ви споделете какво, що...
моля!!!
Рожденниятт ми ден е след дни, трябва да организирам нещо, все пак кръгла годишнина е...

Чистачката м ме изостави и трябва да намеря нова  Twisted Evil

Детегледачка трябва спешно да открия, но обаждайки се по обяви нишо свястно не откривам. Незнам какво ще правя, а търгвам на работа в края на Септември  Sad
и...
не на последно място, но не искам да пиша много - готвим помен на 26-ти Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 01:12 от omnipresent

# 174
Честит рожден ден на Муцката!

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 08:07 от yoana77

# 175
Добро утро.
Виждам, че няма сервирано кафе, така че бързам да пусна, та да ви разсъня и да влизате във форма!

със сладичко, за да ви е по-сладък деня  Peace Grinning

Лек ден за сега от нас!

# 176
  • Sofia
Здравейте най- накрая и от мен  Hug

Честит първи рожден ден на Арен и Ема, растете здрави и щастливи дечица    bouquet

Честито и на Муцката   bouquet

Аз се загубих, но ви следя редовно. Нещо нямах никакъв ентусиазъм за нищо, доста проблеми ми се събраха, слава Богу детенце е добре обаче. Вече започнахме захранването, даже малко сиренце вече давам. Засега нещата са добре, но изоставаме с храните, все още е на пюрета - купени. Не може да мине на обща храна поне докато не захраним с всички забранени храни.

Чашка - не пие от накрайника на Авент, но пък като му давам с обикновена сламка или направо да си пийва от чаша се справя.

Ние другата седмица заминаваме на морето, надявам се Марти да не изяде целия пясък на Лозенец и да се приберем здрави  Sunglasses 

А аз ще се включа след морето и със снимки  Hug

Липсвахте ми много  Hug

# 177
Здравейте мацки ,
Узвинявам се ,че нямам време да ви изчета ,но ви пращам този линк за Данон - прочетете и коментарите за статията.Мисля че няма мамчета които дават Данон ,но за всеки случай...
http://dnes.dir.bg/2007/08/22/news2025250.html

# 178
привет сладури!  Party
Денят ми започна ужасяващо изнервен. първо посред нощ един от майсторите, който ще монтира паркета ми звъня да каже, че нямало той да дойде, пък друг щял да дойде, пък той искал да дойде, но можел утре.... Само ни вдигна кръвното... #2gunfire Спаси от сутринта ме прави дива - отказа попара, после пък поиска, взе да дърпа и бута разни бутилки и щом му направих забележка изпадна в абсолютно истеричен плач  Shocked Сещате се как съм се оправяла за работа... Confused надявам се продължението на деня и финалът да са на другия емоционален полюс.
За чашата - както знаете Спаси до 7 мсеца не пиеше от нищо друго освен от гърда. После пропи от обикновена чаша, после го начих от чаша с мек накрайник - по удобно ми е за АМ, но на биберон не виждам смисъл да го уча...
Омни, страхотна програма сте си спретнали. Дано ви разведри , а не умори! За кръщенето - питай какво те интересува. Избираш църква, избираш кръстник. От църквата ти дават списък с нещата, които трябва да донесеш - чисти кърпи - 2 бр - за детето и за попа, сапун, червено вино, погача /която само се освещава там и после се раздава в ресторанта/ За дрехи - обличаш я както ти харесва и както го чувстваш. За мен кръщенето е нещо много важно, второ духовно раждане /дори спаси да стане будист след време  Wink/, заради което заложих на супер официалното облекло.
Весито, Стес, чакам да ви видя щом Веси се върне от море!  Heart EyesСтес весело изкарване утре   bouquet
Вики81, Каролина, радвам се чесе появихте  Hug
Десисю, добре дошла  Hug Надявам се да се включваш често с хубави нови, и след няколко месеца на последния преглед да се успокоиш окончателно!  Praynig
Бебе Дунди, честити ходещи крачета на Стефи   bouquet  bouquet  bouquet Еми щом ти се пише да месиш, ще месиш питка. Кога го планирате? Чакам разказ!
Марианка, Цвети Русимова, не виждам никакъв смисъл организацията на Септемврийското ни парти да се дебатира в друга тема /Календар/ освен нашата тема тук. В крайна сметка тези, които ще присъстват на партито, пишат и влизат много по-често тук, отколкото там. А и поканата е именно към тях, а не към майки, които не познаваме и никога не са влизали в темата ни, но пък които имат бебе през септември и четат календара. Така мисля аз, но ако решите друго - ок. Peace

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 11:05 от irinii

# 179
Здравейтееее
Имахме тежка нощ,спахме трудно.Арен е просто преуморен.Легна си рано снощи ,днес стана в 9 да хапне и заспа моментално отново.Още спи.
 cazo аз давам Данон.Чух новината по БТВ.Но вече не се впечатлявам от разни статии.Първо беше истерията с шишетата на Авент,после с кашите и млякото на Милупа,сега с Данон.
Каролинаобаждай се от време на време. Grinning
Бебе Дундиура за проходилото момиче   bouquet
Весито радвам се ,че сте добре сега и планирате моренцето  Hug
Стесвсело изкарване на празника.Мисля ,че няма да успея да се включа затова пожелавам на малката Рая да е много здрава,умна,все така усмихната и красива.Нека радва мама,татко и батко   bouquet
Омниимате натоварена програма.Явно това е вашият тежък месец от годината.Хубави мерки има дамата.Целувки и съм сигурна ,че без много стрес ще се справите с всички празници. Heart Eyes
Вики81разказвай как сте  Laughing
Десисюдано всичко приключи успешно с последния ви преглед и всички тези изпитания останат зад гърба ви.Прегръдки на борбеното детенце и майка му  Hug
Ирини,Лулова/Хари наистина не се спира на 1 местенце  Mr. Green /и други на които децата им се тръшкат,а това е което прави и Арен ..според мен децата минават в последния ревлив етап и започват да се осъзнават все повече като "Аз"
51+/- 2 – 55 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА (12 – 13 месеца)

Дължина на периода – средно 4-5 седмици (3-6 седмици), върхът е към 55-та седмица, обикновено приключва през 59-та седмица
Промени/нови неща – разбира какво е “план” или дейности, които изискват няколко стъпки, но и това, че стъпките може да не са едни и същи всеки път или да се променят.
Реакция – тича при мама, плаче повече, лепва се за вас; когато е с мама, плаче по-малко; виси по краката ви; страхува се от непознати; иска физически контакт; иска да играете с него; ревнува, когато майката обръща внимание на някого или нещо; бърза смяна на настроенията; спи лошо; кошмари; яде малко, но суче често; държи се като бебе; “твърде сладко” бебе; привързва се към играчка или одеалце; държи се гадно; истерии
Какво ще се промени:

Показва интерес към неща като “да перем”, миене на чинии, слагане на вечеря, обличане, строене на кули и т.н. Това са програмирани движения, които се състоят от отделни – и променящи се - стъпки. Дори когато редът на нещата, които трябва да се направят, е променен, това все пак си остава същата програма. Бебето разбира това. Програмата се състои от няколко стъпки и между тях може да се правят няколко избора; бебето играе с избора и преценява кой избор е възможен и кой не. Например докато се храни, да преобърне приборите, за да падне храната на пода.
Бебето може да “планира” да изпълни дадена програма, например да вземе кърпа, за да бърше съдовете. Или да си вземе якето, за да излезе навън. Но то не може да обяснява нещата, така че когато хората не го разбират, изпада в ярост. То още не разбира, че трябва да изчаква. Може да откаже да изпълнява дадена програма, защото знае какво ще се случи накрая.
Реакция на майката – изтощение и несигурност
Как да помогнем на бебето:

Играйте на събличане-обличане и миене
Играйте на “да ядеш самичко”
Играйте с играчки, които имат програма – гараж с коли, влакче, животните във фермата, кукли, магазин. Помогнете на детето в играта.
Играйте с истински неща – пари, радио, грим, обувки
Разказвайте приказки
Играйте на разговори и игри с говорене
Играйте с музика – слушайте песничка и правете движения
Играйте на “да помогнем на мама”
Бебетата могат да разбират (да бъдат научени да разбират), че сте заети и искате да довършите нещо, преди да отговорите на повикването им.
Оставете бебето само да търси нови решения, като изследва възможния край на дадена програма
Оставете го да играе на изследовател
Надарените деца са особено изтощителни за своите родители. Те ходят и изследват всичко и никога не спират.
Появяват се нови страхове

За СЕПТЕМВРИЙСКИЯ празник -смятам,че тук е мястото да го обсъждаме.За клубчето съм.Когато направите списък кой ще идва,ще помислите и за томбулата с подаръците.Зависи от това колко момиченца и момченца ще има.Сложете крайна дата в която да се заяви участие в събитието и резервирайте на време клубчето,защото мисля че 29 се пада събота.
Казвам ви до нови срещи и поемаме на път  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 11:29 от dennis

Общи условия

Активация на акаунт