Грандиозни празници и веселби, готвят СеПтЕмВрИйСкИ майки и бащи!

• 12 804
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
tzvety, не е задължително да е в неделя. Но поверието гласи, че неделя е най-подходящият ден за кръщенки. Така съм чувала.

# 31

Уааааа, много ми се спи....
Днес станахме рано, рано /в 8ч Simple Smile при това с будилник Simple Smile/ да ходим на плаж, после сладураната се наспа докато ние обядваме и не ме остави грам да дремна, а преди малко се върнахме от много дъъъълга разходка край морето и сега много ми се приспа. Утре обаче е любимият ми ден за дълго излежаване на тримата в леглото, така че ще си наваксам  Mr. Green.
Гледам тук тече трескава подготовка за кръщенета, рожденни дни, пътувания и т.н. - все хубави емоции са обзели септемврийския отбор, успехи в приготовленията на всички!
irinii - радвам се, че така добре е минало отбиването на Спаси!  bouquet Сега по-спокоен ли е през ноща? Не знам дали има някаква връзка, но ми се стори че Йоанчето започна да заспива по-лесно и да спи по-непробудно от както минахме на АМ. Дали е възможно? newsm78 Радвам се също, че си намерила и подходящия човек за Спаси. Разкажи повече - къде я намери, как я намери - обичам истории за такива случайно - неслучайни срещи  Grinning
Assita - и аз си бях харесала 23-ти за кръщене, ама .... ше я видим тая работа....
С тия кръщенета днес мойта сестра пак ме разсмя - говорихме по тел-а и я питам в Германия какви са изискванията - важна ли е датата, която се избира за тази цел? Пък тя ми вика - нито е важна датата, нито деня, но е много важно лелята да присъства, честно - просто е задължително...  Crazy
sladur4e.2 - пък тез БГ ритуали ми се видяха много странни.  newsm78 Направо ми заприлича на някоя вуду-магия, пък било то и с положителна цел. Аз лично не харесвам такива неща.... 
Снимките на Хари са както винаги страхотни. А пък това, че покрай него взехме, че и Спаси видяхме е още по-срахотно! Mr. Green
..... до нови срещи мили дами! .....

# 32
Добро утро.
Айде на кафенцето ...

Днес съм от изключително ранобудните - още от 6.30, че и детето събудих без да искам, а сега очаквам той да събуди баща си, че вилнее с паяка.

Айде после пак.

# 33
Нашата кръщенка ще е на 1-ви,когато имат и рожден ден,събота се пада.Ще ги кръщаваме в църква "Възнесение Господне"-св Спас.Там се венчахме,там ги водихме и на 40-тия им ден и затова там решихме.
Отиваме да търсим и харесваме торти,чао засега от мен!

# 34
Добро утро, сладурки! Grinning
Взимам чаща кафе и ще правя компания на Мамичка Яничка, че май всички спинкате още. Wink
Аssita ще кръщаваме Веси на Кукленския манастир "Свети Козма и Дамян". Близо е до Пловдив. А до него има едно много приятно ресторантче, което вече резервирахме за случая.
Ех, как завидях на fibi4ka че днес ще си поспи. При мен няма събота, няма неделя. Веси снощи се събуди в 01ч. и до 03ч. падна едно дундуркане... ooooh! И после, както винаги се събуди в 6.30ч.  Tired
irinii, браво, че си успяла да намериш детегледачка за Спаси, която ти допада.  Grinning
Ами, май това е за сега. Целувам ви! Hug

# 35
Мариянка   и аз съм така-няма събота няма неделя Rolling Eyes И днес пак в 6ч стана и няма намерение скоро да заспива ooooh!

# 36
На мен не ми пречи вечерното кърмене, а лигавенето през нощта. взела съм вече мерки - давам му чай от лайка Хип. Засега добре се приема - давам му я на два пъти по около 100 мл и заспива, но не всеки път става номера. Засега АМ не мисля да включвам пък да видим. Като направи 1 год мисля, че кисело мляко ще му правя за вечеря и да отстраня кърменето постепенно, но как ще заспива тогава? Той не признава нищо освен гърда и не иска да спи по друг начин. Майките, които не кърмят как приспивате бебетата си вечерта?

# 37
Давам му АМ и го слагам в кошарата,лягам на леглото и чакам Whistling Някой път става за секунди друг път 1ч ,ама няма на ръце да го преспивам я.Мина това време мисля че първите 6м му бяха достатъчни - без ръце останах Crossing Arms

# 38
Писах,писах и всичко замина  Blush Е случва се!Макар да ме е яд малко  Mr. Green
Та исках  да кажа на Сладурче да не съжаляваш за кръщенето,защото макар да не съм наясно с църковните канони.Понякога при нас християнството е съпроводено с редица суеверия,в който ние българите имаме много по-силна вяра от време Оно от колкото в самата религия.Повече сме езичници от колкото християни.Та смятам,че и попа леко е е омешал двете.Вярата е в сърцата ни и в нас.Това да се завъртим 3 пъти,да сложим китка някъде си няма да ни направи по-здрави,по-вярващи,по-добри и щастливи  Peace
ириниЧестито за Гледачката с главно "Г" Вярвам,че си го почувствала със сърцето си .Понякога това усещане е над всичко  Hug
ЛуловаХари е невероятен морски вълк.Много е хубав,порастналл и забавен/поне така изглежда/
Десигушвам Арен в мен в поза като за кърмене.Давам шише с АМ,в това време тои си мачка с ръце одеалото и пие с премрежен поглед.Като приключи с пиенето.Блъска с ръка шишето и почва да се извива.Слагам го в леглото му,обръща се на една страна,гушкайки одеалото си,целувам го и излизам от стаята.Понякога заспива на секундата.Понякога му отнема час.Но сам се справя със задачката.
АМ се обработва по-бавно от стомаха в сравнение с кърмата и киселото мляко,за това засища и бебетата спят през ноща по-спокойно и дълго.
Вида бъда честна на планина си почивам по-добре отколкото на море  Simple Smile
Целувки!

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 12:22 от dennis

# 39
  Здравейте, мили ми приятелки.. тази сутрин , ако още минава за сутрин, тук е доста ветровито и като , че ли не е много за плаж, за това аз чистейки спретнах и едно хилмче за вас от вчера с ходещите крачета на Лаци, той вече е много амбициран и дори да не ходи държи да стои прав като прави нещо, навежда се без да сяда , за да вземе нещо от земята, пази равновесие и е много сладък.. ние вече се престрашихме да седим по цял ден на плажа, пазя го под чадъра по обяд и всичко е наред, иначе аз се изчеквам да нося милиони неща по 100 пъти и ходя само следобед , но се явява много малко време и се получава, че по цял ден сме си в къщи... и така вече той е много черен, ходи по шезлонгите и се запознава с всички, както се сещате и аз вече познавам много хора тук.... заради Лаци bowuu
 И така обещаното филмче, а и като направя нещо на плажа ще го пусма и него... трябва по активно да се заема със снимането, чее...
 Много са сладки снимките на Хари и Спаси, направо им завидях , че са си били задедно на морето, на мен малко ми липсва бебешката компания , а и на Лаци... нооооо връщаме се скоро
 Много искам да пиша, но ме викат да гледам един филм
 Ето и обещаните "Ходещи Крачета" --- http://www.youtube.com/watch?v=i90rb1_Qob0

# 40
Привет мацки!
Изчетох ви! Честита първа годинка и 11-та месечинка на бебоците имамите,които съм пропуснала! Да сте живи и здрави!Честито на всички проходили бебоци и честито предстоящо заслабване на мамчетата  Laughing

Хари продължава все така да стои прав и да обикаля, но още не се пуска. Нищо, аз не бързам въобще. Само ми се иска вече да махна тези пусти 10 кг и 14 смот ханша. Не мърдат от раждането,брей!
Преди около 2 седмици взе и да пълзи.
Кърменето-правих 2 контролни изцеждания с помпа- отдвете гърди общо изкарвам 100-120 грама,т.е. недостатъчно. Но Хари и сутрин-6.00, и вечер-22.00, суче само за да се приспи. Не плаче, което значи, че не е гладен. Така е от около 1,5 месец.Мисля вече да гоотбивам и да минавам на АМ,защото все пак си му трябват 200-250 мл 2пъти дневно. Ние опитахме вече всички меса.Започвам вече да му давам разни неща от масата.
Притеснявам се само,че откато сме на морето се храни много лошо,а от вчера до днес е само на 1 попара и 5-6 бисквити. Не иска нищо! По принцип го мъчат зъби, та се надявам да е от това.
Антибиотика, който давах преди 3 седмици,защото кашляше и мутечеше носа май се оказа грешка-всичко е било 90% от зъби- паралелно 3 горни  #Crazy Сега имаме общо 5. 

Хари е влюбен в пясъка и морската вода. Не желае да излиза от водата.Прави съвсем правилни опити да плува,но аз естествено не го пускам, за да не се нагълта свода и да не напълни ушичките. А играта с пясък е просто неземно удоволствие.
Вече сдъвка и първия си фас.  #Crazy Когато го видях, че нещо примлясва и му отворих панически устата направо полудях. За секунди съм погледнала в др посока и хоп-фас в устата. Постоянно опитваше да лапа миди.
Тези 12 морски дни с 24 часово внимание върху Хари ще ми излязат през носа като се приберем. Вече става страшно лигав и се налага. Много бързо се учи, но ще всявам ред в София. Вече знае много добре, че аз съм лошия, а та-та е добрия и нежелае да общува с мен и е като лепенка към баща си. Но здраве да е, всичко си има своите периоди.

Целувки!

# 41
Лулова, какво ще сваляш още, че ти си слаба. Shocked 10 кг по-малко са си много, ще имаш вид на анорексичка. Изглеждаш страхотно. И аз съм лепнала 5кг отгоре от бременността и не мърдат. Crossing Arms Много ме е яд! И гладувах и на диета бях, нищо не помага. Crazy
Меги, ами Лаци си върви чудесно, време е за прощъпулник! Grinning
Деси, моята Веселушка е на кисело мляко. Вечер, преди лягане го давам. Ако е много уморена, заспива още докато пие. Но обикновено го изпива и ако я преспивам аз, пада едно дундуркане... ooooh! Когато я преспива баща и, тя лежи в кошарата, а той и пее песнички, докато заспи. Но е много хитра. Види ли, че аз ще я преспивам, започва с рев и протягане на ръчички, иска да я гушкам. При тати не прави така. Mr. Green Опитвали сме да я сложим в кошарата и да заспи сама, но такъв рев му удря... Браво на Денис, че е успяла да научи Арен на това. Много е хубаво и за детето и за родителите.
Абсолютно съм съгласна с Денис за суеверията и църквата. Помня, че Мими завихме с хавлия (кумата и беше подарила от тези с качулката). Как да я оставя да спи върху нея? newsm78 А за Веси взехме много сладък розов халат. Grinning Така, че Сладурче, няма за какво да съжаляваш. Hug

# 42
Момичета, извинявам се, че така набързо, но въпрос: За Гърция на бебоците трябва ли паспорт?
Пропуснала съм, ако сте коментирали?

# 43
Трябва да  Wink

# 44
  Марианка, мерси, знаех си, че ще оцените постиженията на Лаци, аз също вече се замислям какви да са предметите, които ще включа в прощапулника...
  Лулова, като те слушам ми е ясно, че Хари и Лаци много добре ще се разберат заедно на плажа, ще си ядат фасове и боклуци на воля.... ще има и с какво да се черпят един друг.... ххехехе, Лази също е изкушен от тях, един път , както и ти каза го хванях да дъвче един без да съм го видяла кога го лапа и освен фаса извадих и прогорелия тютюн от устата му Shocked... физиономията му също не беше за изпускане... също обича и бучки мокър пясък... няколко пъти яде .. с наслада... аз как ли те крещях, обяснявах... нали не трябва да бием децата, а той като че ли на пук все по- големи бучки си слагаше в устата и накрая на мен ми падна пердето и така гадно го плеснах по дупето на голо, че той от ужас незнаше дали и да плаче даже, изпадна в някаккъв захлас ... изобщо не очакваше това от мен, но ... имаме резултат! Вече много по рядко обсъждаме позволените закуски по плажа.... Ако мръднете още някой друг километър по-надолу(Лозенец) ... ще ни е прятно да обменим опит...
 Наистина вече много ми липсват бебешките срещи, наистина жалко, че с Доника се разминахме така... но Обявявам, ако някой има път до петък към Лозенец... уелкъм.. ако не .... Ави, знам че ще четеш скоро, спретвай една СФ среща от другата седмица... забравихме се
   За кърменето, аз нали писах скоро, също съм на кантар, май след рожденния ден или малко след това ще мисля за постепенно отбиване, Лаци почна да разбира и от три дни разбра, че онова под банския са неговите си цистернички и не ме оставя намира за15 мин, а на мен това не ми се нрави, не е било така до сега, няма и да започва, ... нещо и започна да се буди поне по веднъж на нощ и като му дам вода заспива...  От гледна точка на храненето, сте прави трябват си му необходимите милилитри мляко, което аз мисля че не му осигурявам, от гледна точка и на навика си мисля, че това , че той вече разбира само ще усложни отбиването на по късен етап... и не на последно място на мен много ще ми липсва това... Blush 
  Нещо хубаво още което предстои, може да отидем до Истамбул, нали сме близо, а и си взехме паспортите... или ако не до Истамбул, то до някакво турско село, туристическа точка, което е на 80 км. от тук и може да се отиде за един ден, с хапване, разходка и хубави магазини за продукти с техни вкусотии... дано отидем Praynig
Снежка - смешка , сега видях , че си писала... да, трябва, нали те нямат лични карти, една приятелка замина онзи ден и го беше проверила, че и те са с дете на почти 3г.... и все пак като отидеш да взимаш заявление, ги попитай на 100 процента... а ти къде се загуби, я драсни и ти някой ред, да кажеш Ема колко е пораснала.. Липсвате ни
 Не се сещам друго..  Hug приятен ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт