Грандиозни празници и веселби, готвят СеПтЕмВрИйСкИ майки и бащи!

• 12 804
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
Ето ни и нас! Ивана едвам заспа тази вечер, защото Слави Трифонов има концерт на стадиона до нас и то не са музики, не са фоерверги, не е чудо...

А по темата за заспиването мога да се вклщча, въпреки че се кърмим, защото Ивана никога не ми е заспивала на гърдата! Насуква се /вече и от двете гърди/ и я слагам в леглото, загасям лампата, но вратата е отворена, а в коридора свети! Най-често я оставам сма, но ако не е достатъчно уморена седя при нея и разказвам приказки или пея песнички! Но се буди много нощно време! Мисля да реша проблема като и давам вечеря преди кърмата! Сега от септември ще взимам детска кухня и в нея ще има и за вечеря, ще и давам преди банята, а после на гърда! Не мисля да и предлагам АМ, нито да я отбивам! Измъчихме се до сега, ще се мъчим до като тя иска!

Йоана77, много са ти сладки дребчовците! Не се ядосвай за липсващите забавления, та нали ти си им най-голямото такова!

И аз бих дошла на детско парти в някой клуб, само кажете кога и къде! Само дано не изскочи нещо друго, че и ние се чудим за една Гърция!

Ви, как сте вие? Справяте ли се? исках само да ти споделя, че на Ивана съм и купувала от аптеката компреси-лепенка! те са сини и като гел, но се залепват по тялото и не дразнят бебка! На тях пише, че са подходящи и при махмурлук, ако това ще ти помогне да ги намериш! Дано всъщност вече да нямате нужда от такова нещо...

Марианка, за стаите това със замъка е страхотно, да не те накарам скоро да дойдеш да изрисуваш у нас!

# 61
Заповядайте да изпием по кафе! Hug

Честита месечинка на всички празнуващи днес!

# 62
чудесно кафе,йоана!

станахме в 7.сега закусваме и отивам да поработя  Simple Smile

# 63
Благодарности на Йоана за кафето   bouquet

Добро утро и от нас.
Почерпка по случай 11-та ни месечинка.

Честито и на всички останали сладурчета!

# 64
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА БЕБКОВЦИ!!!

Здравейте и от нас!
Може би ще пробвам вечер да давам АМ, защото през нощта вече не се издържа. Вие какво количество правите, по колко изпиват бебковците и каква марка ползвате?
Но ще имам няколко уточняващи въпроса:
- ако след АМ не иска да заспи и се разплаче за още да му правя ли още или да давам ли гърда?
- ако се събуди 1 час след АМ да го кърмя ли?
- ако е ял към 21.00 и към 1.00 нищо не помага да му правя ли чай, за да заспи, ако не искам да го кърмя?
- ако заменя вечерното хранене с АМ, лошо ли ще е ако през деня го приспивам с кърма?
- а ако вечер го приспя с кърма, събуди се след 1 час и му направя АМ, няма ли да е по-добре?

# 65
Dessy, моите деца от раждането си досега пият Нутрилон,много съм доволна,към 21 часа изпиват 210 мл.вода с 7 лъжици от АМ( има си мерителна във всяка кутия) АМ доста засища, от втория си месец никога не са се будели през ноща за АМ.На другите въпроси ще ти отговорят кърмещите мами.Усех! Hug

# 66
Деси, марката АМ, която аз избрах за Спаси е Милумил. При мое проучване /допитване до други мами/се установи, че тя най-много се доближава по вкус до кърмата. Освен това млечните каши на Милупа са му любими и не ми е давал реакции.
По тношение на въпросите ти - абсолютно резонни са! Ето какво мога да ти кажа:
Вие какво количество правите, по колко изпиват бебковците и каква марка ползвате?Когато прецених, че може би е време да го свиквам и на ам и шише, започнах да му правя по едно малко 125мл шише вечер. После го докърмях. Постепенно увеличих количеството и сега ако не е ял прекалено много на вечеря изпива около 250мл.

- ако след АМ не иска да заспи и се разплаче за още да му правя ли още или да давам ли гърда? Пъвоначално давай гърда - аз понетака правех. Давах гърда, за да заспи, но не за да го нахраня, защото вече си беше изпил млякото и щом попаднеше на гърда , заспиваше веднага.
- ако се събуди 1 час след АМ да го кърмя ли? Не. Опитай се да го галиш, гушкаш или да дадеш водичка
- ако е ял към 21.00 и към 1.00 нищо не помага да му правя ли чай, за да заспи, ако не искам да го кърмя? Ако не искаш да го кърмиш му дай вода /чай/. Няколоко нощи подред може да не се успокоява бързо, но устискаш ли фронта, за няколко дни ще свикне да се успокоява с вода.
- ако заменя вечерното хранене с АМ, лошо ли ще е ако през деня го приспивам с кърма? Не, не е лошо. Ти не искаш да го отбиваш, а само да си спестиш среднощните кърмения, така че щом имаш възможоност действай, НО ако ти предстои започване на работа /университет и т.н./, по добре не го кърми много често през деня. Аз го кърмех сутрин като се събуди, закусваше попара и му давах малко да посуче. Следващото кърмене беше сле обяд.
- а ако вечер го приспя с кърма, събуди се след 1 час и му направя АМ, няма ли да е по-добре? Не мисля, че ще е по- добре. В крайна сметка идеята е детето да привикне и към АМ , и да не ти разцепва нощта. Ако ще ставаш към 1 през нощта тепърва да правиш АМ, по-добре си го накърми. /На мен специално ми е малко дасадна тази работа с шишетата, при положение, че 11 месеца и половина не съм се занимавала.../
Съвет - ако нещата не се получат от раз - не се обезкуражайвай. Дечизата ни са в труден период - прохождане +зъби + психологическо съзряване - това е доста стрес и на моменти може нищо да не помага.
Надявам се да съм ти била полезна. Не се притеснявай, а действай - ти най-добре ще усетиш от кое се повлиява най-добре малкия човек!

# 67
Румен става на 11 месеца
Този път ще почерпим с торта Шварцвалд+капучино  chef

# 68
Здравейте , докато се усетя и вече има нова темичка с цели 4 страници  Crazy.

Честита месечинка на всички вече пораснали бебчета !

Ние имахме гости от Враца и бяхме  доста ангажирани с тях , затова доста изпуснахме, но ще наваксаме .Ходим редовно на плаж , но Мони се страхува от морето , седи само в лодчицата си.До сега не е опитвал от пясъка , но се опитва да го задържи в ръчичка , за съжаление не се получава и започва да се ядосва.
Ирини  , Лулова  снимките са страхотни  - големи сладури са Хари и Спаси .

Мама Меги - честити ходещи крачета , Лаци е голям сладур .

За АМ - Мони вече няколко дни отказва да го яде и си мисля дали да не мина на варианта кисело мляко.Когато яде вечер супичка или каша , по цяла нощ се върти и е неспокоен , може би му става тежко.Довечера ще опитам да ми дам кисело мляко с бишкоти , да видим дали ще мине номера .

DVV , ако решите нещо за морска срещичка пиши  Hug

Чао , засега !

# 69
  • София
Честита месечинка на Румчо и Алекс! Следващият път да направите цяла 1 годинка!

Аз отслабнах 7 кг. за два месеца. Остават ми още 5 кг., но положението вече не е толкова трагично колкото беше.  Като почна работа след месец, ще ги сваля бързо-бързо.

За детското парти би било добре да изберем клуб в или близо до центъра, за да е удобно на всички.

Мия суче още, а вечер яде кисело мляко с бебешки бишкоти и нямам намерение да давам АМ все още. Кърмата би трябвало да й стига. Ако не й стига, да яде от другата храна... Иначе е доста пълничка на външен вид. Качила е 800 гр. през последния месец и вече е 9,450 гр. А знаете ли кога ще почваме с обикновеното прясно мляко? Чух че след 1,5 годишна възраст.

Заспива само на гърда. Нямах нервите да я оставя да плаче докато беше по-малка и вече е късно.

Най-хубавата ни играчка се оказа една музикална тарамбука на Чико. Натиска си сама бутоните, пуска си музика и почва да танцува. Другото й умение е да показва колко голяяяма ще порастне Мими - вдига ръчички. Имаме си пето зъбче. Още пълзим с вдигнати коленца (сигурно я болят от толкова пълзене). На нейна възраст съм била проходила, но има време. В тази връзка, честито на Лаци!

Някой знае ли подходящ хотел в Созопол за почивка с бебе? Искаше ми се да е близо до Каваци, защото плажа там ни е любим, но пък като сме с бебе няма да стоим много-много на плаж и Централния плаж на Созопол би свършил работа за няколко часа. А най ми се иска да сме в някоя уютна къща с дворче. Хем беба ще е навън, хем ще мога да ползвам котлончето на някоя услужлива хазяйка. Мечти...

# 70
  • Бургас
Привет и от мен!   bouquet
[b]Честита последна месечинка на Румен и Алекс  [/b]  Hug
Няколко дни бяхме на нещо като почивка във Варна /по-скоро кв. Черноморец май се води/ при едни приятели, след това малко на юг и така гледаме много много да не стоим на едно място  Simple Smile
Ехх, лятото свършва...А така го обичам  Wink
diman - и на нас Каваци са ни любимия плаж, както и Веселие  Peace От много години главно там ходим, много е приятно. Според мен няма да ви пречи да ходите до Каваци от Созопол, та ние от Бургас всеки уикенд се грабваме  Laughing А къщи с дворче дали са останали в Созопол  newsm78 И на мен не ми се вярва, жалко...
irinii   - добре сте се завърнали  Hug Тъкмо и аз щях да подхващам темата за заспиването, кърмене и т.н, но вие вече сте я разискали. Радвам се, че при Спаси промените са били плавни и лесни  Simple Smile
Desssy   - и според мен не е нужно да ставаш да правиш АМ през нощта. В повечето случаи не става въпрос за глад, а за навик и за нужда от гушкане. Аз пробвам да я приспивам само с биба и вода и само едно кърмене нощес , вечер също без кърма. Абе май за отбиване мисля, но тя пък не е фенка на шишето и АМ, та не става.
Да ви се похваля - този уикенд ще ходим в Истанбул на Формулата и за шопинг.   Laughing За първи път обаче ще оставям Мими за повече от няколко часа и хич няма да им е лесно на бабите, ама да свикват, пък.  Wink
Обаче свекърва ми я намаше за около месец и Мими вече не я брои за приятелка, направо си ревеше предната седмица от нея Thinking Дано да посвикнат, защото ... само ще я мисля.
Хайде, чао и лек ден   bouquet

# 71
Привет бонбони,

Честита месечинка на Румен и Алекс, хайде не остана до годинката!
Алина, приятно изкарване в Истанбул, сигурна съм че ще е, а бабите ще се справят перфектно не се притеснявай  Wink
Диман, браво за килограмите.
Лулова, всички сте страхотни на снимките  Hug
Мама -Меги, честито ви ходещи крачета. Специални целувки за Лаци  Hug
За кърменето - аз не виждам как ще се отбием в близката 1 година  Laughing Стефи суче денонощно. Пристрастена е към цицата - дърпа ми блузата, захапва ме направо през дрехите и то докато яде нещо друго например и всичко става в ...да не ви разправям, работата е много сериозна.
За заспиването - вечер лягаме двете на голямото легло и се гушваме и така заспива (понякога е необходимо да посуче малко, понякога не). После я местя в кошарата, където спи до около 00,30 часа и после пак при мама до сутринта...
За "интернационалната среща" - Цвети радвам се че си се заела с организацията  Hug За мен лично няма никакво значение къде ще бъде клубчето.
Мари-анка, все забравям да ти благодаря за комплимента  Hug

За сега толкова, че малката тия дни е толкова крива и непоносима, че и аз съм станала едно кълбо от нерви...

# 72
DVV , ако решите нещо за морска срещичка пиши  Hug

Във варненската тема се организира срещичка -погледни там Peace

# 73
Честит рожден ден на Teletabis!Здраве, щастие и много късмет!
Честита последна месечинка на Румчо на Vessselka, Стенли на Steli-ssd, Йоанка   на Fibi4ka, Алекс на Мамичка Яничка!

Благодарим за хубавите кафенца днес и апетитната торта от Веселка и вкуснотийките от Мамичка Яничка!
 Засега само честитките, пък по-късно ще се включим пак!

# 74
Здравейте и от мен!
Не съм се изгубила. Цяло лято сме си в София, но едва смогвам да ви изчета.
Браво на Лаци за увереното ходене!
Може да помислим за една среща другата седмица. Ние може да отскочим до морето, но ще е само за 4-5 дни и пак ще сме на линия.
Много са сладки снимките на Хари и Спаси на плажа.
За нас какво да кажа. Избиха ни вече 5-ти и 6-ти зъб, но продължава да е много кисела. По половин нощ само промърква и много се върти. Това всичкото става насън. Като се събуди пак е весела. Вече си мисля, че може телевизора, който е в стаята, да е проблем. Иначе вечер заспиваме след цокане, но не винаги и се налага аз да лежа на леглото до нея и да я слагам да легне от време на време, защото сама не се сеща. И Ема като повечето си наборчета вече иска почти само да ходи и се сърди, ако няма кой да я води.
Благодаря на всички за инфото за паспорт за Гърция. Ще го отложим за другата година - сега не сме готови.
Слънчев и не много горещ ден на всички пожелавам!
И Честита последна месечинка на празнуващите днес бебоци!

Общи условия

Активация на акаунт