Грандиозни празници и веселби, готвят СеПтЕмВрИйСкИ майки и бащи!

• 12 821
  • 281
  •   1
Отговори
# 150
Diman,тькмо се канех утре да правя 4ервена ле6та  Simple SmileПреди седмици я купих,био е и зная 4е 4ервената по лесно се приема.За кафявата-Мити си я хапва!
Дилипили,има6е период когато предлагах на Мити води4ка с 4а6а,несериозна сьм и сега пие от 4а6ите на авент с твьрд накрайник и на Нук.Вико се е променил,няма ги пухкавките бузки,заприли4ал на голямо мом4е! :)6те се видим утре!
Вьпрос,има ли май4ета,които мислят да правят крь6тане след годинката на де4ковците?
Усмихнат ден!

# 151
Румчо не пие от никаква чаша-твърди,меки накрайници..Пием си от шише и май скоро няма да отвикне.Но не мисля че е проблем.Май трудно приема новостите.И с твърдата храна е така-едвам яде мнооого ситни парченца,намачкан банан-пак прави физиономии.Отказва всякакви твърди и за хрупане неща-солети,бисквити и т.н.Онзи ден се разрева от едни царевични пръчици,само като ги гледаше,нещо страшни му се видяха SunglassesНе го карам на сила като гледам как реагира да не се травмира и да откаже и лъжичката.Пак си има плюс цялата работа-тези тестени и сладки храни не са от най-полезните и колкото по-късно ги прояде-толкова по-добре!Не си бута в устата нищо освен някоя играчка,така че поне няма да яде де що намери по пътя си  Wink

Ние май вече ходим,пуска се и прави преходи.Но и си лази.Още е рано за прощапулник мисля.. Thinking

# 152
Здравейте симпатяги  smile3525 , в това топло време се чувствам  Sick.Не става нито за разходки , нито за плаж  , по цял ден вкъщи с двете дяволчета .От всякъде се чуват само викове и крясъци , направо ще лудна вече  #Crazy.
Днес за обяд на Мони му дадох заек с ориз и моркови, много му хареса   chef.
 Имам нужда от съвет свързан с РД и кръщенето на Мони .РД  28.09 се пада петък , а искаме да съчетаем двете в едно , дали ще е проблем , ако го направим на 29.09 в събота .Четох някъде , че кръщене се прави преди навършването на 1 годинка или след 3 годинки и за това не знам как да постъпя , много ви моля за съветче   bouquet

# 153
Здравейте, мили момичета!
Много ви благодаря за моралната подкрепа и милите думи... !!!
Прави сте, днес Йоанка вече хал хабер си няма за вчерашния инцидент, цицината също изглежда значително по-добре /може би заради леда/ и сладураната се зае с нови пакости - докато се обърна, тя извадила и захапала една мухлясала филия от боклука ooooh!. И наистина, ще има доста да падат тепърва, аз по принцип не се шашкам много, но това вчера беше .... още настръхвам, като сетя .... пък и може би защото сега все още си мисля, че паданията им са по наша вина.... Пожелавам подобни преживявания да стоят далеч от всички наши, сладки дечица! Naughty
dennis - как изкарахте партито?
Доника - много сладко клипче! Heart Eyes
steli-ssd - добре завърнали се от морски преживявания. Дано положението с хремата не е нещо сериозно!
mari_anka - хайде дерзай! После ще идваме на гости, лично да се убедим в красотата на изпълнението.  Mr. Green
дилИпилИ - Йоанка пие от чаша доста успешно и даже предпочита, защото така си мисли, че пие нещо, което пием и ние /обикновено бира beer2  Mr. Green/. Като види, че има чаша с бира на масата и иска да пие, като си бута шишето с вода с накрайник. Хванахме и цаката, като и сипваме вода в бирена чаша  Mr. Green. Пробвайте и вие така - децата обичат да имитират. Тенк ю за рецептата. Ще се пробвам другата седмица да омеся една за прощъпулника на Йоанчето, въпреки че не гарантирам за резултата Thinking. А за кърменето - разбирам те чудесно, чувството е просто невероятно, но пък и другото си има своите + -ове.
stes - сигурна съм, че празника ви ще е страхотен....
Sesiliq - аз, по всяка вероятност...
ЧАО ви казвам сега момичета и още веднъж  Hug!

# 154
Да докладвам набързо! Нямаше ефект снощното даване на мляко! Никакъв! Пак ставане, кърмене и отказ на вода! Не знам вече какво да правя, нямам сили, а и таткото не е до мен, за да помага! Дно да не продължава още дълго това будене, защото не знам на какво ще заприличам!

А сутринта, докато аз гладех, Ивана се изтресе за пореден път от спалнята, появи се цицина, но не плака много! Сигурно вече е разбрала, че няма да я поощря, като я отешавам! Дано да не пада повече, а да свикне да слиза сама вече!

На адашката и Стеси - добре дошли!

А за чашата - Ивана пие от нея сокчета! И без друго не пие много вода! Та вчеда, не знайно защо, реших да и сложа вода в обикновеното шише и тя я изпи за отрицателно време!

Лек ден от мен, че щурчо ме вика!

# 155
  • София
Дони на Мони, кръщенето може да се направи по всяко време. Колкото по-рано, толкова по-добре. Чувала съм че е добре да се кръсти ма именния си ден, ако носи името на някой светец. Така че, дерзай! Всичко друго са си суеверия и нямат нищо общо с християнството.

# 156
Дони,аз лично не робувам на такива суеверия-кръщене преди годинка или след 3 год-невиждам логично обяснение.Тук пише едно,там друго..
Нашето кръщене ще го направим като се натуткам да организирам нещата,а аз не съм много по организациите SunglassesСамо искам да е отделно от рождения ден и да е още топло,така че ще е в началото на септември най-вероятно.

# 157
  • София
Здравейте и от мен!До сега не съм писала тук.Ще ми бъде приятно да си общувам с вас.Темичката ви е страхотна.

# 158
Здравейте и от мен!До сега не съм писала тук.Ще ми бъде приятно да си общувам с вас.Темичката ви е страхотна.
Здравей,добре дошла,разкажи ни повече за вас! Hug
Дони на Мони,аз също мисля,че това са разни измислици. Wink

# 159
Здравейте, сладури!
Desisue, добре дошла в нашите редици! Чакаме да разкажеш повече подробности за теб и бебчето ти!
Аз пък бързам да се разпиша набързо докато спят децата, че после не ми е възможно. Както седна пред компютъра , Алекс идна тутакси при мен и започва да се катери, настанява се и веднага се пресяга към мишката и клавиатурата Laughing, а пък Ивето все ме врънка да сяда на игрите, където си обзавежда стаи, сменя дрехи на модели, гримира ги! Мисля, че до 1-2години ще има бой кой пръв да седне на компютъра!
За Интернационалния рожден ден : : Очаквам още включвания и повече активност, предлагам докъм 20 септември максимум всеки да потвърди дали ще дойде, и да видим колко пари ще се събират! А също така и предлагайте за томболата с подаръците! Незнам как точно сте я организирали на коледното парти!
Аз днес съм много ентусиазирана, тъй като мисля от утре да съм на диета или по-точно на следния режим:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=216303.0
Нали ще ме водят на море след 2 седмици, пък аз хич не се харесвам с това тяло, та искам бързо моделиране, ако е възможно, разбира се. Най-важното е че при този вид хранене ядеш колкото си искаш различни категории храни в различните периоди , но отслабваш и то в дългосрочен план.
За пиенето на вода- Алекс си пие все още от обикновено шише с биберон, но пие доста- заедно с млякото му сутрин и вечер- към 1.5л.Пробвах и с твърдия, и с мекия  накрайник на Авент, но засега отказва!
Чакаме снимки от рождения ден на Арен, от морската почивка на Стенли/дано да оздравява бързо и не е нещо сериозно/! Hug
Засега толкова ,ставам, че ме чака един огромен куп за гладене, а в тая жега... ooooh!

# 160
  • Пловдив
Здравейте!
Снощи Стенли кашляше доста и спа неспокойно, но пък няма температура, което е добре!
Днес бяхме при джипито, за да съчетаем прегледа и консултацията. Мерките ни са: Ръст - 77см, тегло - 10 700, наддали сме по 300гр на месец като се има впредвид, че постоянно е в движение и през деня много не обича да спи! Гълото ни е зачервено, но гърдите са ни чисти и сега ще пие сиропчета, а за нослето капки!

Така се заинтригувах и аз от идеите ви за обзавеждането на детската стая, но за съжаление в апартамента няма място за такава, но пък живот и здраве догодина на къщата ще се развихря! Имам много идеи.... Wink
Кръщенето аз мисля да го направим седмица преди РД, защото цяло лято го отлагаме, пък и после ще бъда по заета, а и по-студено ще стане...!!!
За пиенето от чаша - Стенли също не му харесва да пие много от  чашите с накрайника - знае как, но ги предпочита за чесане на венците и хвърляне. Но ми дадохте добра идея за сламката - ще го пробвам!
За спането - ние благодарение на метода на дилИпилИ /с леки промени/ се справяме доста добре, т.е. бебо заспива сам след малко игри и подканяния от моя страна /когато не му се спи много/, а в най-лошия случай той мрънка, но аз само му говоря и не го взимам на ръце /доста си е тежичък/!!!

Чао засега!

П.С. Тази вечер сме на РД на свекър ми и дано Стенли и братовчед му не вдигнат рестотранта във въздуха!!! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 161
Здравейте,
Благодаря още веднъж за поздравленията.Доста сме изморени след тези тържества,които не са приключили.На самият ден станахме сутринтта и събудихме Арен с песни,балони,целувки и мноого подаръци.Той още сънен разбра ,че получава някакво извънредно внимание и започна с усмивки,подвиквания,радостни възгласи и такива на изненада и почуда с де вдигнати ръце нагоре към тавана.Събрахме почти цялото семейство/а то е почти италианско/Всички гушиха Арен и се снимаха с него и му подаваха шарени пакети.Имаше и дечица на нашите братовчеди.Децата сновяха между стаите ,хартиите от подаръците и балансираха покрай вазите с цветя.Геройски издържаха до 11ч.като взеха дружна баня под душа и си легнаха,а ние продължихме до късни доби.Арен бе в страшна почуда от свеща на тортата.Искаше да я пипне.Накрая му разрешихме и си опари пръста.Пак запалихме и той установи,че като си лапне пръста и пипне свеща я изгася без да боли и пари,направи и опити да духа,но съвсем не достатъчни ,за да си загаси пламъчето сам.Но както става ясно свеща се духаше "Н" на брой пъти от нас,Арен и децата.Пяхме детски песни,танцувахме.На Арен му допадна да пука балоните.За моя изненада звука не го плаши.Успя да унищожи около 20 балона.Днес довърши последните два.Получи прекрасни подаръци  Hug Днес сутринтта изпратихме родата и партито продължи в приятелски кръг.Сега си изпратихме гостите и очакваме следващите към 8.Утре кервана потегля към града на тепетата,където за пореден и последен път за тази година ще чества Годинката на Арен!Мисля,че това внимание към детето му донесе много приятни емоции и с радост ще чакаме следващият рожден ден.Жалко ,но е веднъж в годината  Wink
По въпроса за чашите!Арен ми отказваше да пие с мекия накрайник на Авент.И след като веднъж в разговор Ася ми сподели за пиенето със сламка,взехме че пробвахме и Арен сега пие или със сламка или от обикновенна чаша.Вечерното Мляко АМ от шише с биберон.Владее и твърдя накрайник,но не му е приятен.
По-късно или утре ще пусна снимки и ще коментирам някой неща,че сега ще подредя и ще се стягаме за следващият купон.   ura

# 162
  • София
Казвам се Деси на 26г,омъжена съм София,а аз съм от Кюстендил.Имам един малък пухчо-Мартин.Доста трудно излезе на бял свят.Наложи се форцепс,вакум и накрая секцио по спешност.Беше задушен и се роди с мозъчен кръвоизлив 2-ра степен.От деня на раждането до навършването на 10 месеца посещавахме Клиниката по церебрална парализа.Всеки ден процедури,но свърши всичко.Освободиха ни преди месец и половина и сега се радваме един на друг и на свободното време за нас.Сега е добре,няма кръвоизливи,всичко се разорбира и изчезна.Прави всичко за възрастта си.Сега се моля да проходи и вече ще се свърши с тревогите и притесненията.Когато стане на 1г и 2-3 месеца ще отидем отново на преглед и ако няма нещо тревожно и ходи добре ще се приключи с посещението в клиниката.
 Сега е болен горкичкия,от 3 дни е с температура и разтройство.Днес се побърках от притеснения,защото цял ден беше с температура,стига до 39,3,успявам да я сваля до 37.5 и след време пак се покачва.Преди час успях да я сваля напълно и той заспа изморен.Това е първото му боледуване и доста се шашнах.Отказва и да се храни,а до сега не се е случвало,голям лакомник е.Добре че все още кърмя,защото това е единтсвеното което приема с желание.Ужасен е този вирус!
Много се радвам че пиша тук и че вече съм една от вас!Благодаря на mari_ anka за поканата!

# 163
Деси, включвай се по-често! Дано всички проблеми са останали зад гърба ви и да се наслаждавате на едно прекрасно детенце и да му осигурите безгрижно детство! Бързо оздравяване на Марти, за високата температура много помагат свещичките в дупито Ефералган и хладните компреси!
Денис, страхотно посрещане на първия рожден ден, много весело преминават всичките ви три? дневни празнувания, ще чакаме снимки с нетърпение, разкажи какви подаръци получи Арен, че всички ние се чудим какво да подаряваме за първата годинка!
Стели, и на вас бързо оздравяване, дано не е нещо сериозно! И от вас чакаме снимки!
Поздрави и прегръдки на всички! Hug

# 164
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163650&photo=14 Ето малко снимки.
Арен получи много детски книжки - най-впечатляващата е с животни и като се отвори на страничката самото животно започва да издава своя характерен звук.С батерия е като пеещите картички.Много дрехи : най-забавните бяха една блуза с нарисуван тигър/нали така го наричаме/първите му слипове/подарени от една красива мацка с наша кръв/ Чаша за пиене със сламка.Кутия в която се пускат различни формички и свири като нацелиш правилната.Вратарска врата,баскетболен кош,кресло,омплект маса със столчета,пейка и библиотечка.Колички,дървен метър за стена,закачалка с пират на която се слага един пират,който е на гърба с цип и служи като торбичка,в която да си съхранява пижамата през деня.Албум със 200 снимки от разждането му до днес/избрано/ Тетрадка в която да започна да пиша книга - Приключенията на Арен Потър  Joy Незнам още какво ще се добави до петък  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт