за безплатните учебници и ....набор95

• 25 224
  • 380
  •   1
Отговори
# 255
  • София и там където не се пуши
Винаги съм била против да се пуска по-рано дете, ама май и аз съжалявам по тази причина.

Ама нашите май ще учат 11 год не 12.

# 256
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ  ИМЕННИЦИ
 smile3525

# 257
Нещо чух и много се притеснявам. Нали има нова наредба за училищата. Казват, че частно не може да преподават учители на учениците си. Но тези платени СИПОВЕ, школи и т.н влизат в това число - какво ви казаха при вас учителите или ако ви кажат нещо, как ще се реши проблема. Понеже доста от вас виртуално познавам и знам, че сте в различни училища, а знам, че посещават такава платена форма на обучение. Като дори учители, независимо от това че не водят часове на децата се водят от това училище и не могат да поемат платена форма.

# 258
dorothy, какви са тези "платени СИПОВЕ"? Не съм чувала за тях. Ние до сега си ходим на математика СИП и е безплатно за децата, преподава им тяхната класна. Това да не е нещо за следващата година? Не са ни казвали, че ще се заплащат, а вече сме подали молби. Не е въпросът в парите, но искам да продължава да си го води класната ни.

# 259
  • Бургас
Аз предполагам, че ще му сложат етикет, който да не противоречи на разпореждането за частните уроци. Например платен кръжок или нещо такова. Или пък ще съберат пари, уж за материали, а ще се финансира тази форма. Каквото и да е, да го измислят по-бързо, защото вече един месец сме без СИП - нито платен, нито безплатен. А освен това и на никакви състезания не ходят, ако са извън Бургас. Пълен ступор. И ако тази година криво-ляво мина, то за другата вече сериозно се безпокоя.

# 260
Интересно, моят син полага тази седмица дори изходно ниво по СИП, имаме и излезли резултати. Кажете по- подробно за СИП-овете, наистина не знам нищо ново, за първи тук прочитам тук по такъв въпрос.

# 261
 ThinkingДа ви кажа честно и аз за първи път чувам за подобни платени СИП-при нас са безплатни-даже има изнесен график и с допълнителни консултации по математика,бел и английски,които също са безплатни.С проява на лоялност и евентуално спазване на новите изисквания се сблъсках,когато се наложи да търся учителка по математика за домашни посещения-госпожата в училище- по информация на сина ми също давала уроци,но нямало да се съгласи да преподава на "нейни ученици",за което и той и аз съжаляваме-тя определено е учител,който си разбира от работата.При нея посещава само официалните консултации. Laughing
Иначе при нас е минала само една класна работа по български език засега.

# 262
  • Бургас
Ами то аз нищо не мога да кажа.   33uu   Просто както си ходеха всяка седмица, един ден се прибра и каза "повече няма да имаме СИП, понеже не бил предвиден бюджет за него. догодина май пак ще има, само че ще е платен"

# 263
  • гр. София
dorothy,
синът ми тръгна макар и в края на учебната година на курс(така го водят) по БЕЛ.Дори преди два дни платихме за последния месец.За новата уч.година нищо не знам,но ще го накарам да пита г-жата.

# 264
 PeaceМалко СПАМ  Laughing Grinning ellytza  -моят също е Теодор '95-29.05-близнак Hug

# 265
  • гр. София
PeaceМалко СПАМ  Laughing Grinning ellytza  -моят също е Теодор '95-29.05-близнак Hug

Аз пък имам двама. Laughing.Малкият е овен,а голямият-рак. Hug

# 266
При нас има и платени и неплатени. Платените ги избират на състезателен характер, например както са школите в СМГ при нас се водят СИП

# 267
При нас досега не е имало платени СИП-ове. Във всеки випуск в училището има паралелки със засилено изучаване на БЕЛ, математика, английски ез. (моето момиче е в английска паралелка) - в съответната паралелка се влиза след състезания след ІV клас. Специализирането на тези паралелки е, че всички СИП-ове и ЗИП-ове  са съответно БЕЛ, математика или англ. език. (Тази учебна година учителката им по математика се "преборила" и имат един час ЗИП-математика.)
И двете класни минаха - по математика има шест, по български ез. - чакаме резултати, но момата нещо не е доволна.
Върху какво правиха класна работа по БЕЛ децата ви? (При нас беше трансформиращ преразказ.)

# 268
  • Сливен
И при нас беше трансформиращ преразказ ... има петица. Сега сме в криза, че май ще имаме 5 и за годината  Mr. Green

# 269
И все пак - още не мога да повярвам, че ще ни бъдат безплатни учебниците следващата учебна година. И си мисля още нещо, след като училището плаща това, най-после учебниците по музика, трудово и рисуване ще си седат в училище - евентуално разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт