Ей, СЕПТЕМВРИ идвай ти, че бебока доста веч' тежи!

• 10 573
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Ура, да ни е живо и здраво второто бебоче- и двете с мама да са добре и бързо да се прибират вкъщи.
Хексинче, ние с теб трябва да остискаме още някоя седмичка, нямам бърза работа.

# 76
  • София
Анири, аз малко съм си овчица   animal085 и все гледам да не досаждам на докторите без причина. Пазя си патроните за после като яйцето стигне до дупето. Сега си наблюдавам на често превръзката и няма абсолютно нищо.

За памперсите почти през цялото време докато Дани беше с тях съм ползвала на Памперс. Пробвала съм много други марки, но винаги съм се връщала на тях. Само като минахме на пампер-гащи се прехвърлих на Либеро, защото са много по-добри.

# 77
Честито бебче, Дидке! Да ти е живо и здраво и много да ви радва!!!   bouquet

Мацко, и на теб Честит Рожден Ден! Много здраве, късмет, любов и радост и пожелавам да имаш в живота си!  Hug  bouquet

Аз да ви се оплача малко Sad От събота забелзах, че бялото течение, което имам по време на бременността и докторката каза, че е нормално, леко си измени цвета към кафеникаво. Ама по-скоро беше нещо като светло бежаво. И извендъж снощи като се изкъпах и след миенето отдолу и като ходих до тоалетна после гледам нещо розовее на тоателната хартия. Много се притесних. Сложих една дамска превръзка и докато си легна да спя имаше още малко потекло на нея пак със същия цвят Cry Някой от вас има ли идея какво е това?  Sick newsm78 Утре съм на преглед и се чудех дали да не отида още днес, но днес като че ли няма нищо такова. Нормалното състояние си е, както преди. Направо съм в шаш и паника.  cry Бтв, подобно нещо ми се е еслучвало преди за забремения, понякога преди да ми дойде мензисът.

И от тия жеги не мога да спя по цяла нощ. Само се въртя и ми е ужасно горещо, сънувам и някакви гадни сънища, когато успея да се унеса за около час-два... А бебчето и то се върти. Имам чувството, че като съм обърната наляво да спя и то си обръща гръбчето натам. Като се обърна надясно и то се обръща с гръбче надясно. И се зачудих и това дали е нормално. Чак пък толкова много място да имам в корема... А моята докторка ми беше казала, че ще видя зор, защото съм дребничка и торсът ми не е толкова голям.  smile3516

Та така, оплаках ви се едно хубаво и аз.

А за Bubchen какво ще кажете? На мен ми препоръчаха тази марка и аз съм се спряла на нея.

# 78
аз малко съм си овчица и все гледам да не досаждам на докторите без причина.
kali, абе то и аз съм така, ама с твоя толкова близък термин, яйцето може да си е направо почти на дупето. Звънни му на доктора, няма пък чак толкова да му накривиш шапката.
Escarina, аз до тук последните 2 месеца минах вече няколко вида и консистенции течения + 3 микробиологии и няколко лекаря - всичките казаха, че е нормално да имам подобни "течове" по време на бременността. Не че се чувствам нормално от това де, ама щом толкоз доктори го казват. На твое място, щом ти е нещо ново, бих си звъннала на лекаря по телефона. Ами така де, по един тел. разговор за няколко минути не би трябвало чак толкова да ги притесни лекарите ни.

# 79
  • София
Кали, аз съм същата със звъненето на доктори, трябва да е нещо мнооого спешно за да се обадя. Но щом е кафеникаво и вече няма нищо, според мен можеш да си почакаш още, поне докато не се появи нещо друго. Щом не е тапата или яркочервена кръв, може да е някое от прословутите нормални течения  newsm78
Ескарина, това кафеникаво-розовеещо течение слузесто ли е (на нишки, като медуза)?

# 80
  • София
Hexina, този д-р Праматаров в МЦ Полимед на Руски паметник ли е ? Ако е той, аз ходя при него и съм изключително доволна. Пуска всички необходими документи и изследвания, обяснява много подробно всичко и освен това винаги е на разположение.  Дано да е той, да случиш и ти на лекар поне на края  Hug

# 81
Охооооооооо то човек да не полегне малко за една дрямка и започват да валят добрите новинки! Laughing
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА ДИДА   bouquet  bouquet  bouquet НЕКА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА ТИ ДОНЕСЕ САМО РАДОСТ И ЩАСТИЕ И МНОГО ДА ВИ РАДВА  Hug Hug Hug
Мацко ЧРД   bouquet Весело изкарване на празника и скоро да си се гушкате с бебока  baby_neutral

Да се включа и аз за памперсите. Момичета всяко бебе е различно, не купувайте по много бройки, първо пробвайте и ако сте доволни тогава се запасявайте с по-големи количества.  Peace
Хайде, чакаме нови попълнения  Hug Hug
То както каза Поли, май ние с по-ранните термини ще си почакаме, че нещо нямат намерение да излизат бебчовците  Joy Joy Joy

# 82
Честит рожден ден на Мацкото! Още повече късмет и за бебчето също! bouquet

И честито бебе на Дида! И то да е живо и здраво!

Hexina, този д-р Праматаров в МЦ Полимед на Руски паметник ли е ?
И аз исках това да питам, защото преди ходех при него и също съм много доволна - този беше най-добрия дето си го намерих, сега съм при друга доки по други причини. Той доколкото знам израждаше в майчин дом пък видях че Hexina ще ражда в Токуда та се зачудих да не се е преместил.

На мене вчера ми беше голям екшън, не ми се разказва но накратко ни гониха едни кучета и аз в 8 месец тичах спринт и си представях ужасии и после наблизо ми стреляха и бая се стреснах а за бебо не знам. Та после пих ношпата и добре че не родих, ама не знам разминало ли ми се е вече, и дали бебо не е пострадал - той мърдаше днес, но дано не му се е отразило по друг начин. И сега мисля тая моя бременност беше много бурна - то не бяха ядосваници, екшъни, болести, диета + местене на мебели Simple Smile.
С крадци само не съм се засичала, обаче и у наши съседи са влизали доста.
Не ща да раждам още ми е рано - не им вярвам много много за бебето слон, лъже ме доки за да не дебелея аз повече.

Айде после пак, цункам ви и Hug

# 83
thumbеlina, не, не е такова. Изобщо не е слузесто, а напротив съвсем течно. И не е на нишки, а просто цялото беше розово, бледо розово. Абе все едно съм пишкала розова урина, но не беше урината със сигурност.

# 84
  • Кърджали, България
Еха, честита да ни е първата принцеса!!! Дида76, да ти е жива и здрава  bouquet

Кали, това кафеникаво течение съм чувала, че в много случаи е предвестник на раждането! Е, не веднага, може да стане след 2-3 дни, но е близо  Peace Може да ти се наложи секцио по-рано от планираното  Hug
Ескарина, щом утре си на лекар и нямаш никакви болки, можеш да изчакаш  Peace
Сигурна съм, че и при двете ви всичко е наред и съвсем скоро ще се радвате на сладки бебоци  Wink

Анири, за памперсите - и аз със Стоил съм ползвала Памперс  Peace Пробвала съм Молфикс - не ми харесаха. Хъджис също са добри, но трудно ги намирах.

Да се оплача и аз, мойта лекарка също е в отпуск от 23 до 30 авг.

Калака, ходи ли на лекар?

# 85
Hexina, и моят док не ми даде документите, когато си взимах 45-дневния. Даде ми само направление за хоспитализация без дата, ако се наложило нещо спешно, а другите документи каза, че по-късно ще ми ги даде  Rolling Eyes

# 86
  • София,
Здравейте майчета,

Да са ни честити първите бебочета! Да са живи и здрави и много да радват всички около тях!

И като гледам от тук на татък май все ще има по някоя такава новина! Нека всичко с всички бъде леко и безпроблемно!

Честит рожден ден на Мацката! Пожелавам ти едно абсолютно безпроблемно и лесно раждане с едно прекрасно здраво бебоче!

Подзрави от нас!

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 17:15 от Beni4

# 87
viskozitet видях че пита в старата тема - и аз ще съм в Тина Киркова, мойта доки ходи там да изражда и като ходих на ущето ми хареса съвсем.
И също хич не издържам пред компа - краката ми стават още поотекли и ме стяга коремът ниско долу и ме боли, даже като ходех на работа накрая като си тръгвах не можех да ходя.

Escarina и нашия бебчо се държи по същия начин и сутрин като се събудя се е качил вече доста на високо все едно ще ми излезе през устата като на berina Joy.

И мерси ви за инфото за памперсите! попълвам си списъка  Simple Smile

# 88
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
И мерси ви за инфото за памперсите! попълвам си списъка  Simple Smile

Хихи, и аз така! Wink

Да се включа и аз за памперсите. Момичета всяко бебе е различно, не купувайте по много бройки, първо пробвайте и ако сте доволни тогава се запасявайте с по-големи количества.  Peace

Точно това си мисля и аз - да взема възможно най-малко количество, пък ако нещата потръгнат на добре, да го увелича в последствие! Simple Smile

# 89
  • София
Ето какво преписах от една друга стара тема за признаците за скорошно раждане:
6 "ПРЕДИЗВЕСТИТЕЛНИ" ПРИЗНАКА, ЧЕ СЪБИТИЕТО НАБЛИЖАВА:
- слизане на корема надолу
- разстройство
- усилени вагинални течения
- пристъп на енергия и желание за чистене (това ще е полезно, ако ме хване)
- Бракстън Хикс контракции
- и последното не знам как му е официалния термин на български "bloody show" - кафяви течения (подобни на менструация); при всички по-силни кръвотечения обаче трябвало да се консултира с лекар

3 "ПО-ИСТИНСКИ" ПРИЗНАКА, че скоро ще е време да се ориентираме към болницата: падане на тапата, изтичане на водите, и контракции на 5 минути.

- сама по себе си тапата не била повод за тичане
- води без контракции - тичаме само ако са зелени (водите изтичали само при 15% от жените; но изтекат ли, до 24 часа трябва да извадят бебето - предизвикват раждане, ако не започне само)
- и само честите и болезнени контракции са истински признак
В случай че на някой му е интересно   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт