Ей, СЕПТЕМВРИ идвай ти, че бебока доста веч' тежи!

• 10 581
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Първа стъпка: Издават ви болничния за брем. и раждане 45 дни преди термина. Този болничен, заедно с “Д Е К Л А Р А Ц И Я за банковата сметка за изплащане на паричните обезщетения и помощи от ДОО”  и копие от документ, издаден от съответната банка, с данни за личната банкова сметка, носите на работодателя и той има грижата да ходи до НОИ и да носи документите ви. Тази декларация е дадена в приложение № 7 от файла, който трябваше да си свалите.
Мами, вие попълвахте ли я тази декларация??? Това значи ли, че няма смисъл утре да се разкарвам до офиса да си нося болничния, щом нямам и тъпата декларация?
Сайтът на НОИ нещо се е сменил и инструкциите от първата ни страничка не ми съвпадат. Не мога да намеря файла, който трябва да изтегля и в който се намирала въпросната декларация.
Добре де, а бременните, които не четат по тези форуми, откъде аджеба ще разберат за съществуването на въпросните документи и бланки?? Егати, чувствам се като пълен идиот, че на всичкото отгоре и затънал в бюрокращини...

# 121
 Хекси, ако до сега си излизала в болнични от началото на годината, значи тази декларация си я попълвала вече и си носила бележка от банката и сега няма нужда да го правиш, поне така мисля аз  /и така и направих де/, т.е. носиш си само болничния /в случай, че няма промяна в банковата ти сметка напр./ Но ако досега си била плътно на работа и тези документи не си ги виждала и чувала, значи трябва да ги попълниш за да знаят от НОИ къде да ти пратят паричките.

# 122
  • Севлиево
Хекси,ами на твоите хора във фирмата каква им е работата. Нали от тях трябва да научиш какво трябва да си носиш и какво не. Аз не виждам кой трябва да ти каже освен тях. В нашата фирма тия декларации са си разпечатани и готови. При нужда само ти я дават и си я попълваш. В крайна сметка не сме 1000 човека във фирмата.
Както казваш и аз се чудя тез дето нямат интернет отде знаят кво да си носят заедно с болничния.

# 123
Мерси много за разяснението и на двете ви, но аз на нашия ТРЗ отдел вяра нямам, а и нашата фирма май си има към 1000 души. Кой ги знае дали ще се сетят да ми дадат правилните документи и дали няма след месец примерно, когато аз си чакам вече парите, от НОИ изведнъж да се сетят да ме търсят, че документите ми са неправилно подадени.
Иначе съм излизала в болнични, ама беше март месец и за такава декларация нищо не помня - може и да съм попълвала. А документа за банковата сметка съм го давала вече със сигурност.
Друг е въпросът, че оттогава ми е сменена фамилията и личната карта. Това дали значи, че трябва пак да ги попълвам въпросните документи или глупаците от НОИ ще вземат да се ориентират по еднаквото ЕГН?  newsm78

# 124
Хей, мамчета, здравейте!!! Grinning Grinning Grinning
Не се ослушвайте, а се гответе по-сериозно. Чакаме и ние добри новини от вас!
Сега добрата новина от нас да се похвалим:И ние /октомврийките/ си имаме вече първо бебче-момче ТОМАС на мама Светли. Да са ни живи и здрави и бързо да пораства!Новината е днешна от 13.30ч. Мамчето беше с термин 28-ми, така че нашето момченце доста бърза да се покаже.
И все пак нека добрите новини да са от вас, че на нас си е малко ранко.
 Peace
една мама октомврийка.

# 125
  • Sofia
Хекси пратих ти декларацията на мейла.

# 126
Калака-стискаме палци
аз сега се връщам от поликйлиниката до нас и един гинеколог малоумен ми оптказа да ми бие инжекцията #2gunfire.Той е само по заместване на мойта докторка и бил чел по книгите че незнам си ко и незнам си що и не мия би моля ви са...направо полудях..замалко да ме разкарва до АГ болницата.смотаняка му със смотаняк..че чаках час и половина да отвори спешния кабинет че там да отида да ми я биие доктора..И ми я би без проблем..много се ядосах ви казвам..идеше ми оня  млад гинеколог дето тамън са излюпил от университета да го зачапарастя..бил чел по книгите ...Абе моооойййй то не се чете само ами се и практикува.. #2gunfire #2gunfire

Ани-Бани, ако става въпрос за стероиди и ако ти ги бият с цел разгръщане на дробовете на бебето, ако се роди по-рано...младия генеколог е бил прав да откаже! Според последните побликувани данни такива инжекции са излишни/вредни след пълни 34 седмици.

Друг е въпроса, 4е при теб може да се налага да се бият по друга при4ина, но на юнашко доверие, без да види копие от изследванията ти всеки добър специалист ще откаже да ти сложи стероид в 38ма седмица...

Не се ядосвай...

# 127
Към мамите измерили си високо кръвно - бъдете много внимателни! Прееклампсията е живото застрашаващо състояние! (и за нас и за мъни4етата!!!) При долна граница над 90 задължително се обадете на лекуващия лекар, а при кръвно равно или по високо от 140/100 ти4айте в болницата без отлагане (дори ако нямате съпътстващи прееклампсия симптоми като отоци, повръщане, глабоболие, световъртеж и т.н.

В белите държави при съмнение за гестационна хипертония се процедира по следния на4ин:

преди 36та седмица
1. Кръвното се мери 4 пъти на ден (об. след ядене) в седнало положение, след 10 мин покой. Резултатите се рапортуват на лекар ежедневно. При кръвно равно или над 140/100 - в болницата директно!
2. Веднъж седми4но се изследва 24 4асова урина и пълна серумна биохимия
3. През ден се мерят тоновете на плода (със слушалка, мед. сестра идва у дома Ви)
4. Дребосъците се гледат на доплер на всеки 2 седмици
5. Ограни4ава се солта и се по4ива пове4ко

след 36та седмица
1. Като по-горе
2. Като горе, но два пъти седми4но
3. Тоновете се мерят ежедневно
4. На доплер се ходи всяка седмица
5. Като по-горе

Проблема с хипертонията по-време за бременност е 4е може да се появи при всеки, по всяко време и с напредването на седмиците системати4ното високо кръвно става все по-вероятно при тези с наследствена обремененост например...

Обръщайте си внимание и се пазете!

Вси4ко добро желая на мамите с проблеми!

bouquet

# 128

Честити Бебчета на Диди и Петето! Да са ви живи и здрави за радост на семействата, да растат обичани и щастливи дечица!На мамите - бързо възстановяване!

Мацко, Честит Рожден Ден! Желая ти прекрасно майчинство, любов и много здраве!

Момичета, на 17ти Авг. майка ми имаше 50 г. юбилей и след празненството при мен започнаха силни и болезнени контракции. Отначало реших да не будя никой и да се опитам да заспя, но в един момент не можех вече нито да дишам, нито да се мръдна. Контракциите ми нямаха нищо общо с първото раждане, бяха само в горната половина на корема, затова й реших че съм преяла с торта;)Така стоях около 1 час докато накрая ми изтръпнаха двата крака и извиках майка ми. Тя ми помогна да се облека, мислеше си да вика съседа за да ме смъкнат по стълбите, но се размина. Стигнахме едва едва до колата и след 5 мин бяхме в болницата но вече бяха минали 2.30 часа от острите болки. В болницата казаха че разкритие няма, но контракциите са много силни , говориха с гинеколога ми и ми удариха инжекция за спиране на процеса.
Вече съм си в къщи и днес за пръв път сядам за повече от 10 мин.
Секциото ми е планирано на 17ти Септ.
До края на авг. ми препоръчаха да лежа....
До скоро и леко раждане на всички! Следващата седмица пак ще намина да проверя кои сладки бебета са се родили;)

ПС За статистиката = кръвното ми е 100-105 на 60-65. ( 90 на 60 преди забременяване)

# 129
Джънгъл, радвам се 4е вси4ко се е разминало!   bouquet Рани4ко ти е още!

Знаеш ли каква инжекция ти сложиха?

# 130
Моренка, мерси много!  Hug
Jungle, важното е, че вече си добре. Стискаме палци да устискаш до 17-ти.  Hug

# 131
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Hexina, от деловодството в моята фирма ми казаха, че искат от мен само болничния да си занеса; с всичко друго те са наясно и си го попълват и придвижват към НОИ. Може и при вас така да процедират и затова да не са ти казали да им занесеш бележка от банка.
Друг е въпросът със смяната на фамилията и личната карта. И при мен така се получи - наканих се да си сменя личната карта през юни, а банковата сметка ми е открита през февруари, т.е. в банката ме водят със старите имена. От деловодството ми обясниха, че в такъв случай трябва да отида до банката с новата лична карта, да ми променят данните при тях и да ми издадат въпросната бележка с новите имена, понеже при несъвпадение на имената пари от НОИ няма шанс да видя. Костваше ми 10-ина минути в банката (с чакането) - там явно редовно я практикуват тази операция - смениха ми имената, издадоха ми бележка, която предадох в деловодството заедно с болничния си.
Сега чакам да видя резултата...

Честит бебок на октомврийките! Бързо да укрепва мъникът! Praynig Вие да не видите нещо... Wink Вземете пример от нас - до последно устискваме! Grinning

# 132
  • София
Честита мома на Дидка  bouquet  bouquet
Да й е жива и здрава и много да я радва  bouquet  bouquet

Стискаме палци на Калака и чакаме хубави новини. Айде днес още едно бебче newsm30  ylinfant
Анири, и аз вече съм със сменена лична карта. Но се надявам да не трябва да ходя до банката да ми сменят и там имената. Просто няма на кой да оставя Кати.
Извадих си бележка от служба ЕСГРАОН че и двете имена са на една и съща личност, май се казваше декларация за идентичност на имената. Дано да свърши работа, че ми писна да ме мотат от гише на гише и от служба в служба. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Айде лек ден от мен, макар пак да го дават жега Hug Hug smile3525 newsm51
И чакаме и днес бебевалежи stork-boy stork-girl

Мами да ви се похваля, моята дунда проходи вчера newsm68 newsm44

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 09:54 от galia2007

# 133
Стискам палци на Калака и джънгълче всичко да е наред  и като му дойде времето да се похвалите.
За обирите във Варна много гадно ама много нагли са станали тея крадци, снощи бяхме на гости и си изразих възмущението, та от там разбрах че и в София имало такива случаи и се предполага, чеотварят ключалките с някакъв магнит, но само ако ключа е вътре, така че за по-сигурно си вадете ключа и си сложете някакво резе.

# 134
Здравейте и от мен

Честито бебе Октомврийче! Да е много здрав мъника! Брей, знам, че мъжете любопитни, ама този сладур мноооого избързал Simple Smile

Стискам и аз палци на калака! Джънгълче, и ти се дръж!

Хекси, и аз съм от късните термини, така че ще си клюкаме тука и ще завиждаме на вече родилите майчета (благородно де). За болничния - трябва ти тази декларация за съответствие на банковата сметка на НОИ, иначе все едно не си с пълен комплект документи.

Галя2007, честито прохождане на малката! Пожелавам ти да не те кара много да тичаш по нея точно сега! И трябва да си смениш имената в банката. И аз като Анири ходих да го направя - първо мисля, че можеш да го направиш във всеки клон и второ не отнема повече от 10 минутки с чакането. Аз лично не бих разчитала на разните там декларации за съответствие на имената, че вече тотално ме отчая здравната и осигурителната система в БГ!

Да се похваля, днес съм на преглед при новия ми доктор, слава богу той ще си е тук, та следобед или довечера ще се отчитам.

И мен много ме е страх от такива обирджий, имайки предвид, че сме и в нов блок и почти съм си сама по цял ден - има още 2 семейства, които са се нанесли. Направо всеки път се ослушвам да не чуя някакви странни шумове, а нощно време спя като мишле и скачам при всеки шум! Много гадна работа!

Целувки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт