Ей, СЕПТЕМВРИ идвай ти, че бебока доста веч' тежи!

• 10 607
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте, момичета!
На мен също не ми е ден днес, не ми се разправя  Sad
Честита годишнина, Инче   bouquet   bouquet   bouquet Още много по 8 да се обичате, разбирате и радвате един друг!
Честити първи стъпки на принцесата на Галя! Винаги във всичко да прохожда лесно и стабилно  Hug
Добре дошла на новата мама Теди! Леко раждане и сладко бебче!
Кали, радвам се, че още си на линия, още малко  Hug

# 181
  • Бургас
Привет,
аз само да се включа набързо. Понеже две мои близки родиха съвсем на скоро в болницата им казали, че бозата е силен алерген и не може да пията като кърмят.
Бай до после

# 182
Благодаря на всички эа пожеланията. Hug Аэ също ви желая леко раждане и сладки бебчета който да ви радват smile3503
Между другото четох някаде че чесънат и лука придават неприятен вкус на кърмата

# 183
Лекси тя бозата може и да прави алергии -ама със сигурност трупа яко килца доколко увеличава кърмата -мен много ме съмнява.
Хескинче мога да напиша роман по темата -тъпи съвети.Например според мамицата ми във водата на бебето за къпане се счупва едно яйце и така се къпе.кво ще му изкъпеш не знам.Директно и заявих че няма да стане-три дни не ми говори.

# 184
ВКлючвам се само да кажа на Inna честита годишнина и да разсея поредните кърмачески бабини деветини.
Бозата не мога да си обясня как може да е алерген, но и не помага хич за количеството кърма - прочетете от какво се прави. Бозата едно време се е правела от просо, но в тази, която се продава в момента на пазара има единствено пшеничено брашно, вода и аспартам, може и още някой консервант евентуално. Нито едно от тези не е алерген, но пък аспартамът и консервантите определено са вредни, особено в по-сериозни количества, пък и това чудо ви се лепи на гъзеца, нали се сещате. Тъй че от боза наистина няма смисъл.
За лука - Хекси, децата обожават кърма с чесън специално  Mr. Green Правени са разни изследвания, които показват, че я предпочитат пред тази без миризми. За лука не съм чела да има такова изследване, но пък няма данни да вреди, пък и все пак вкусът на бебето си е поне донякъде индивидуален - зависи какво сте яли през бременността, то ще познае вкусовете, които е опитало с амниотичната течност. Но пък и не  е сериозно това, че от лук се повлиява количеството кърма.
Да ви кажа, тези неща за храните и количеството кърма въобще не ги слушайте - кърмата се влияе сериозно единствено от количествата изсукано мляко от бебето - ако днеска изсуче 700 мл за цял ден и после суче на празен ход щот не му стига, за утре тялото ви ще приготви 750 например. Ако пък остава неизсукано мляко, ще го намали малко, за да не остава фира. Има билки за стимулиране на кърмата, но те са само помощно средство, основното си е сучкането.
А относно намаляването на течностите, за да намалее кърмата, това е доста рискова стъпка - така се създава опасност от запушвания и оттам в екстремни случаи от мастит. Винаги трябва човек да си пие и яде колкото му подсказва организмът. Айде успех на всички бъдещи кърмачки, че вече сте на старта! И само без паника!  Hug

# 185
базилиск тъкмо щях да питам къде зачезна
не знам за вкуса на бебока към чесъна -но лука беше и е все още единственото нещо от което
ми се гади и с второто бебе ,добре че е само гадене тъй че съвета беше приет зле   #Crazy

# 186
Инче, честита годишнина   bouquet Пожелавам ви все така да се обичате и да бъдете заедно дъъълги години  newsm51 Хубав празник ти пожелавам и да се почувстваш най-желаната и обичана жена днес  Hug

# 187
Лелееее, това за чесъна и кърмата не съм го предполагала #Crazy - аз и чесън, и лук обичам и не ми се иска да ги спирам заради кърмето, така че се поуспокоих малко Peace
Току-що се върнах от консултация - разгледахме бебка добре на видеозона Simple SmileДобре е детето, всичко си му е ок, гледах ме му личицето, че много добре се виждаше Hug - и изненада - какви големи бузки има ако знаете само ShockedЛичи си му просто Laughing Даже си ги имам на снимка- супер се виждат Crazy В момента е около 2,900кг
Желязото ми е паднало драстично и минавам и аз на желязо Sick
Цяла бременност не съм повръщала, ама явно сега ще му е началото Sick #Crazy
Казаха ми да си взема направление за хоспитализация от джипи-то ooooh! така че сега ще трябва да ходя да си правя компания с бабите пред лекарския кабинет #2gunfire

# 188
  • Севлиево
Брех много образовани свекъри имате бе!!!Кат че ли са кърмили и знаят как става. Направо се смаях. Разбирам жена да ми даде съвет за кърмене, ама мъж - Благодаря!
аз много държа да кърмиш така че ще слушаш ,ние така сме правили.
Е...си изказването дет го е направил!!!

# 189
Здравейте и от мен   bouquet
честито на всички празнуващи   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
само да си кажа и аз за лука - чувала съм че помага, но след термична обработка, което помага за премахването на острия вкус и мириз.
аз лично незнам нищо от личен опит. помня че гого направи колики от недояждане на 5 дена и ми изписаха дохранване а за кърменето ми забраниха сумати неща да ям, че били предизвиквали по-силни колики: зеле, боб, леща, агнешко, ягоди, мъхести плодове, боза, и много други, (като агнешкото и ягодите не бяха за коликите) помня че като ме изписаха всичко което бях успяла да хапна за тези 2 дена се оказа че не е трябвало да го ям. разбира се отревах си, депресията ми стана тройна, кърмата сещате се изчезна и поради всички умни съвети и тъпни минахме на изкуствено хранене преди да станем на 2 месеца. сега изчетох всички възможни материали за кърменето, живея отделно от свекито и правя профилактично с..с за избягване на депресията  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
е не е само за това, но да си призная има ефект, дори и в момента, предния път и аз се сбърквах от хормоните а сега като ме задрусат и  си взимам дозата и край!!! е разбира се не прекалявам, но да си призная много по-добре е от колкото да живееш в страх че може да предизвикаш нещо и да се изнервяш и от липсата на ласките от половинката.
абе май само аз си пиша на тази тема  Embarassed Embarassed ама нали сега усетих разликата и държа да ви я споделя. аз не съм от тези дето са зависими от това по принцип даже половинката все не му стига, но сега откривам че си имало предимства.......
освен това да се похваля вече бате гого си има свое легло и бебешкото очаква следващия си квартирант. вчера изпрах дюшечето и съхне. пренаредих стаята, отново!
а и да се оплача за спане не мога и да си помисля само се въртя, потя се и тичам до кенефа на половин час. осве това имам доста силно течение - бяло, краката ми са подути от неделя и вече съвсем останах без дрехи, сякаш другите бременни не растат толкова, че правят дрехите за бременни малки!!!!
ми това е за сега аз отивам до детската за батко гого и после ще ви проверя пак, че докато изчета една тема и тя свършила. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 190
За лука има даже и версия, че трябва да ходиш от пет различни къщи да искаш лук и после да го ядеш, абе не суче ли бебето и от цяло село да събереш, все тая  Mr. Green
Не става с ядене тя тая работа.

# 191
basilisk, aз това за лука и чесъна го знам от препатили приятелки, които след "една салатка с лук/чесън" после се чудеха как да си хранят бебетата, които категорично отказваха да сучат. Ама може и да си е до индивидуален вкус, де, и техните бебоци да са били по-префърцунени.  Mr. Green Аз по време на цялата бременност си ям и от двете неща, белким моето отроче се пръкне не толкова претенциозно.  Wink
samorasliche, желязото с кръвни изследвания ли се изследва?? Че на мен ни желязо, ни хемоглубин - никога нищо подобно не са ми мерили...

правя профилактично с..с за избягване на депресията
абе май само аз си пиша на тази тема  Embarassed Embarassed
По въпросната тема, на мен страшно много ми се прави, но с това туловище ми е толкова неудобно и трудно, че вече се отказах. Мъжът ми обаче много страда и току виж съм "се прежалила" за още 1-2 пъти преди раждане.  Mr. Green
а и да се оплача за спане не мога и да си помисля само се въртя, потя се и тичам до кенефа на половин час. осве това имам доста силно течение, краката ми са подути от неделя и вече съвсем останах без дрехи, сякаш другите бременни не растат толкова, че правят дрехите за бременни малки!!!!
А това цялото все едно аз съм го писала!  Rolling Eyes

# 192
Здравейте и от мен!
Аз първо да честитя на Дидка за малката принцеса. Да ти е здравичка и много да те радва! Честито и на всички други, които имат щастливи поводи!

Днес бях пак на консултация. Получих си докиментите и вече мога да тръгвам да раждам спокойно. Хекси и в моя болничен пише същото – така, че на 1.10 с бодра стъпка да вземем да се отправим с бебетата на работа викам аз.  sling sling
Иначе за една седмица моите юначета пак са правили размествания в тумбака. Едното отново се е обърнало с главата надолу. Другото твърдо си седи на дупето. Водите и плацентата ми са ок. Според лекарката и физиономията ми не подсказвала за скорошно раждане, така че до началото на септемри смятам да удържам фронта. Бебетата били по над два кг, макар че аз лично се чудя къде се побират над 4 кг бебета, че и две плаценти и т.н. Така че, като се оплаквате, че ви тежи – припомняйте си какво би ви било с две наведнъж. Пък може и да ви светне поне за малко пред очите.  hahaha

И да се похваля! Днес си купихме количка – пег перего тип влакче е. Малко се шашнах от размерите, ама те всички близнашки колички са си огромни. Ще видим на есен как ще се справям с управлението на тоя бебешки транспорт.  Rolling Eyes

# 193
Здравейте мами!
И аз да се изкажа за лука.На мен ми го препоръча личната лекарка на сина ми.Каза ми че увеличавал кърмата.Не зная дали имаше някакъв ефект от него, но си кърмех детето до една годинка.Само че първото ми дете  е родено през април и тогава беше сезона на пресния лук.И аз здраво си го похапвах, а пък сега от къде такъв? newsm78И все пак мисля , че всичко си е на хормонална основа/ това дали ще имаш мляко или не/.

# 194
абе май само аз си пиша на тази тема  Embarassed Embarassed

Mr. Green споко, не си сама в темата - и аз така се церя
от един месец насам супер лесно се разревавам от всякви глупости, все едно съм в пубертета, толкова чувствителна, че няма накъде - рева например, защото съм уловила, че някой ме гледа умилително заради тумбака, ревах за едно коте, заради разни филми, е такива глупости
и понеже едновременно с ревливостта от известно време насам ми се е увеличило незнайно защо и либидото  Mr. Green и открих, че секса помага да ми се оправи настроението  Mr. Green мъжа ми се майтапи за "вълшебната пръчка" даже  Mr. Green Blush
само дето напоследък ме хващат след това ужасни контракции, та засега разреждаме секса да не вземе да се наложи да вляза за раждане по-рано отколкото трябва  Laughing

P.S. ох франки, милата, аз верно с едно едва се обръщам от ляво надясно нощем и при всяко обръщане се будя, щото то тежи като гюлле,а пък ако са две  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт