Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 29 941
  • 879
  •   1
Отговори
# 75

Не, Бог помага и днес на тези, които му се доверяват.Вчера  една жена от Цар Калоян разказва как наводнението заляло най-високата плоча/на къщата й/ на която стояла , А наоколо плувли коли и мъртви животни.Тогава тя  извикала към Бог да отдръпне водата и да я спаси- нея  и всички останали около нея.И водата постепенно се отдръпнала.Не е  съвпадение.ПРОСТО БОГ ДЕЙСТВА, когато човек се обърне с вяра към Него.

И при нас в неделя на църква, една жена сподели как огъня който обхванал нейното сели или град (сега не мога да си спомня как се казва, но специално ще попитам за населеното място), стигнал до нейната  ограда, и точно тогава вятъра се обърнал и не допуснал и тревица от нейния имот да бъде засегната. Така цялата и къща останала здрава и цяла.
И това, ако не е Бог  Heart Eyes Hug

# 76
Баба Ванга е била религиозна, но как "възприема" Библията контактьорки като нея, знаеш ли?
Мисля, че не е тук мястото нито начина да се обсъжда жена като Ванга. Постигнала е страшно много в животът си. Като се съди за един човек, мисля че първо трябва да се видят делата му и тогава да се коментира. Ванга е дала на България надежда и храм. Само тези неща са ми достатъчни, за да я приема като свят човек.
Така, че е най-добре да продължим нататък без да я намесваме повече.

Извинявай, че се намесвам, но мисля, е точно тук е мястото да говорим и за жена като Ванга и за това което е постигнала.
Преди години четох книга за различни случай и какви съвети и давала на хората. Никъде не видях да каже на някого "Покай се от греховете си и повярвай в Христос". В какво се изразява религиозността й, в спазване на някакви ритуали, на това някой да занесе нещо еди си къде си и да каже еди си какво си. На една жена и обясняваше колко мъже ще смени!?
Христос е казал "Аз съм пътят, истината и животът". Той е единствения път по който човек може да стигне до Бог, единствената истина която може да донесе живот "и то изобилно".
Каква надежда даде Ванга на България, на колко хора тя каза, че трябва първо да намерят Бог и да живеят както пише в Библията. България е на този хал, защото вярва не в своя Бог, а на традиции, врачки, екстрасенси, контактьори и т.н. Да жената е казала на хората да бъдат добри, но кака е възможно, човек да бъде добър без Бог. Никога не може да си без грях, винаги грешиш, тогава ка ще си добър? Как ще си добър ако не си приел жертвата на Христос?
Свят е човек, който издига Божият стандарт на живот, който отдава Славата на Бог, преди да отдаде слава на духовете с които контактува.
Мога да ти разкажа и за човек който преди години я беше завел на църква (протестантска) и за преживяванията й, но тава може и на лични, че ще ми делнат мнението. Човека е още жив и работи за това хората да познаят истината за Бога.

Нищо лично, просто споделих моето виждане по въпроса.

bouquet

# 77
какво - била е изобличена или...да не казвам другото?

# 78
Не, демоните останали пред вратата на църквата, но тя казала, че я е страх, че ще я убият и пак се е върнала при тях...С две думи не е повярвала, че Бог ще я защити....

# 79
уау Tired
ми щото не е вярвала в Бог въобще. те всиките врачки това говорят - бог, бог ама за Исус Христос нищо не казват.

# 80
  • Linz
Нямам в предвид Ванга...
аха, мерси... аз пък помислих, че пак написах нещо не на място.

Как забравих да спомена и migito... Ето, написала е за Ванга това, което всъщност аз не можах.

# 81
  • във фурната
Как да повярвам, че има Господ? Християнството е религия, окъпана в кръв-само Средновековието да разгледаме с Инквизицията, лова на вещици, мъченията и страданията на обикновени хора, които са против тази религия. Ако Господ е милостив, как е допуснал това?Спомням си и откъс от филма"Княз Борис 1", когато Княз Борис е покръстил болярите си, но ги хваща да носят кръст върху дрехата и езически амулет под нея- Главата му искам, на него, жена му, децата и целия мурод! Каква жестокост! Вярно само филм е, но едва ли се е различава много от тогавашната действителност!Кой е този бог, който изисква такива жертви от човечеството, което той е създал. Истината за мен е, че религията тогава, а и сега е изгодна някому и се прави всичко за да се наложи тя. Няма никакъв Господ, защото ако имаше, той не би допуснал такива гаври.
Как допуска и днес да страдат толкова невинни дечица-от глад, болести, смърт...Изкупвали чужди грехове-това е повече от жестоко и несправедливо. А в същото време, педофили, убийци и крадци си живееят-колко не логично...
Изобщо ако изобщо има Господ, как да му се кланям и моля...
Ще се опитам да дам някои отговори на част от въпросите ти така,както аз ги разбирам нещата.Не можеш да кажеш,че Християнството е кървава религия,базирайки се само на историята на църквата през Средновековието.Христос е наречен в Стария Завет,,Князът на мира".Той обобщава 10-те заповеди така:Да обичаш Бог с цялото си сърце и ближния си както себе си.Историята на ранната християнска църква свидетелства за любовта на християните,както и за гоненията с/у тях.И като не могъл да ги унищожи физически,Сатана решил  да смени тактиката си и да поквари църквата,да я разяде отвътре и направил най-големия си шедьовър-Политико-религиозната Система,наречена Папство или Римокатолицизъм.Да,това е Сатанинска институция,наречена в Откр.на Йоан-Вавилон,като целта на Сатана е била,чрез нея хората да бъдат заблуждавани и държани далеч от Бога и от Библията,която по това време е била забранена.Хората изпитвали страх и ужас от Бога или отричали Неговото същесвуване,а Сатана ликувал и хулел Бога.
Но аз мисля,че заради проявите на една ,,Църква" не може да се отрича Бог.
Защо не се намесва?Поне по две причини:
1. Дава шанс на всеки,дори на най-върлия престъпник да се обърне и покае.
2. Допуска да се рзвие злото докрай пред очите на цялата Вселена,вкл.ангели и други светове,та никой вече през вечността да не пожелае злото.
И още- ТОЙ ВСЕ ПАК ЩЕ СЕ НАМЕСИ.Защото го е обещал.И защото го е правил много пъти в историята.Да си спомним за Потопа,с който наказа древните хора,като им даде 120 години благодатно време за покаяние,както и за Ханаанците,които бяха наказани чрез ръката на евреите,след като им бе дадено 400г.благодатно време.Ами Содом и Гомор?Сярата в Мъртво море още свидетелства за това дело на Божия намеса.
      Вярата в Бог е  личен избор и аз съм избрала да Му  вярвам,незавиимо какво се случва,защото,,Всичко съдейства за добро,на тези,които обичат Бога"

www.sdabg.net

Последна редакция: вт, 28 авг 2007, 17:55 от баница йованица

# 82
Нямах намерение отново да пиша за Ванга, но се чувствам длъжна да отбележа някои неща за нея.
1. Трябва да се прави разлика между това: да се викат духове и те сами да ти се явяват. Във втория случай няма как да ги избегнеш и да ти се иска.
2. Ако някой беше прочел поне една книга за нея щеше да знае, че се е крила на тавана гладна и жадна с дни, само и само да не я карат да гледа.
3. Ако някой си мисли, че е голям "келепир" да вижда бъдещето, миналото и настоящето на хората... Представете си да виждате цялата тази мъка на родителите изгубили дете, на майката понесла собственото си дете на ръце с надежда да чуе, че детето й ще оздравее, всички тези недъгави, болни и отчаяни хора... Цялата тази мъка и ден след ден да изживявате болката с всеки срещнат... Е наистина се изисква силна вяра, за да оцелееш!
4. Доста често на човек в тежко положение му се "изчерпва" вярата и му е необходимо някой да му даде малко надежда, за да му се възобнови.
6. Ванга никога не е отнемала последната вяра или надежда, дори да е виждала, че човекът е безнадеждно болен.
7. Никой не знае какво точно е виждала Ванга.

# 83
   Много отдавна  е написано за тези зли времена и сега сме свидетели, че те вече са факт.Бог предупреждава в Библията, че ще дойдат времена на омраза, любовта ще намалее, дори семейната (деца<>родители).Разврата, неверието, хаоса ще растат.Ще има много лъжеучения.Ще има много войни, катаклизми.Трябва да си сляп  за да не виждаш, че това вече става.А защо е така ли?
Именно поради отказа на хората да  се доверят на Бог.Те предпочитат да го хулят , отричат и обвиняват за собствената си  безотговорност и грях.А греха  води до деградиране, но не само на личността , а и на цялото творение, защото човека е поставен над него за да го владее.
    Представи си, че един господар/Бог/ поставя слугата си/човечеството/  над всичките си ниви- да ги пази и облагородява.Но наместо това този слуга  остави плодородните дървета/дарбите, качествата дадени му от Бога, природата/ да изсъхнат и да ги оберат  безделниците/грижите, мързела,/ А плевелите /липсата на морал, разврата, богохулството.../ полива и копае.Е, какво се очаква да направи със слугата си този господар?Може би да го поощри, или...???

Не, Бог помага и днес на тези, които му се доверяват.Вчера  една жена от Цар Калоян разказва как наводнението заляло най-високата плоча/на къщата й/ на която стояла , А наоколо плувли коли и мъртви животни.Тогава тя  извикала към Бог да отдръпне водата и да я спаси- нея  и всички останали около нея.И водата постепенно се отдръпнала.Не е  съвпадение.ПРОСТО БОГ ДЕЙСТВА, когато човек се обърне с вяра към Него.

Изпитание според теб кое е?Само болестите и немотията ли.А какво ще кажеш за добруването и богатството?Ми то най-податлив на изкушения ставаш когато всичко ти е наред.Ето, цар Давид- един велик библейски мъж как сгафи.Докато околните народи воюваха, той си почиваше и лентяеше.Беше се отпуснал, понеже Господ бе снабдил всичките му нужди и бе дал мир в пределите му.Тогава Давид видя от покрива  на дома си една къпеща се жена, хареса я, повика я  и то се отече.Можеш да прочетеш цялата история в Стария Завет, във Втора книга на царете ,11 гл.

1Кор. 15:19 Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление.
Защото той е само мигновение, а ни очаква вечност и то такава , каквато сами си изберем.Тогава ще започне същинския живот , в пълното присъствие на Бога.Би било чудесно и близките ти да с а там.Ето това  би трябвало да  е прицелната ти точка, а не сегашните мижави стремежи , които няма Naughtyкак да отнесеш там.Били те материални или други.Да, бори се, постигай, но не измествай поглед от  прицелната точка.Моя инструктор така ме учи:"Не гледай пред колата, а далеч напред.Колкото по-надалеч гледаш, толкова по-адекватно ще реагираш на създалата се ситуация."Мисля, че дори това съдържа  отговор на въпроса ти за смисъла от това да се целим в Рая. Heart Eyes
Не мога да си довърша мисълта.Вече е късно, пак ще пиша, защото сега всички у нас спят и им преча.Лека нощ  bouquet

Много хубаво казано. Бог действа , когато Му се доверим с цялото си сърце Wink

# 84
Каквото и да си говорим според мен не е далеч денят когато хората ще осъзнаят доста истини и ще се пренаситят на материалното.
Дано само да го доживея този момент, със сигурност ще е много по-приятно да се живее тогава.

Намерих един сайт. Не съм го разгледала още много обстойно, но:
Има ли Бог?
http://www.bgbible.sdabg.net/ucheniya/n-1.htm

Има и нещо за кръщенето, за което аз лично доста съм се замисляла. http://www.bgbible.sdabg.net/ucheniya/u-28.htm
Цитат
Тук е мястото да кажем, че практикуваното в някои християнски църкви детско кръщение няма библейско основание, защото горепосочените три условия са несъвместими с него. Едно пеленаче не може да бъде запознато с Христовото учение, не може да се покае и да повярва в Исус като личен Спасител.
Означава ли това, че не постъпваме правилно като си кръщаваме децата толкоз малки?

Последна редакция: вт, 28 авг 2007, 23:18 от krasi_vasi

# 85
"Да не забравяме никогаж: ИМА ПРАВОСЛАВИЕ У НАС, ИМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА ПРАВОСЛАВИЕ — НЯМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД".

Онлайн православие:
В какво вярваме: Символа на вярата и по-надолу разясение http://www.pravoslavieto.com/molitvoslov/molitvi/symvol_veruju.htm
Едно много вълнуващо четиво за мистично настроени хора: За живота след смъртта: http://www.geocities.com/orthodox_site/text/mitarstwa.html

Учение за Света Троица: http://www.dveri.bg/content/view/4378/50/ - за трите естества на Бог
Онлайн библиотека: http://pravoslavie.bg/content/section/7/58/
Ако имате въпроси, ето един сериозен православен богословски форум: http://forum.logos-bg.net/
Виж читалня онлайн книги http://tavor.hit.bg/ – например:
Бог не е виновен за злото Св. Василии Велики
Разгледай: Пътища – водещи към ада сборник беседи, статии и разкази – има за окултизма, спиритизма, наркоманията и др.

За Св. Цар Борис Първи – покръстител на България житие и дело: http://www.berlin.dveribg.net/text-drugi-jitie-bg.html
Много вдъхновяващо слово от Дядо Серафим Соболев от Руската църква – за кротостта и смирението http://pravoslavie.domainbg.com/17/smirenie.html
Отново за светиите в
България Св. Иван Рилски Чудотворец
http://www.pravoslavieto.com/life/10.19_sv_Ivan_Rilski.htm

# 86
Светото тайнство Кръщение има за цел да очисти от първородния грях. Затова се кръщават малки деца. Особено едно време, когато смъртността при пеленачетата е била много голяма.
Относно Ванга - каквото и да е виждала, едно е ясно - дяволът много често приема образа на ангел, за да навреди на някоя душа. Ванга е пример за обсебване от дявола. За съжаление в България езичеството има такива огромни размери, че на човек му става страшно като си помисли. Колко много по частните тв канали се въртят разни врачки, ясновидки и подобни и промиват мозъците на обикновените хора. Не мога да разбера какво прави църквата по този въпрос, защо не се намесва, като вижда как отксват души от нейното паство.

# 87
  • във фурната
Краси Васи,прочети темите за състоянието на мъртвите и спиритизмът от сайта,който си намерила и ще разбереш много неща за Ванга Peace

# 88
"Да не забравяме никогаж: ИМА ПРАВОСЛАВИЕ У НАС, ИМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА ПРАВОСЛАВИЕ — НЯМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД".

Мила, хайде на си правим идоли... Wink
Библията е стандарта на  живот, хората имат нужда от живия Христос, не от деноминации. Ако хората познават Бога и спасителната жертва за греховете им, ще имат всичко, включително и държава и народ.
  bouquet
Нямах намерение отново да пиша за Ванга, но се чувствам длъжна да отбележа някои неща за нея.
...............................

1. Трябва да се прави разлика между това: да се викат духове и те сами да ти се явяват. Във втория случай няма как да ги избегнеш и да ти се иска.- Това означава, че твърдиш, че човек не може да се бори срещу нечистите духове и те могат да си го нападат и си правят с него каквото си искат?
Бог е създал човека със свободна воля и без той да позволи никакви духове не могат да му действат, за това и дявола се представя на светъл ангел, за да може да накара хората да поискат нещата които той им предлага.
Човек има сила, Христос победи дявола на кръста и с това му даде авторитет да заповядва на нечистите сили да си тръгнат.
3. Ако някой си мисли, че е голям "келепир" да вижда бъдещето, миналото и настоящето на хората... Представете си да виждате цялата тази мъка на родителите изгубили дете, на майката понесла собственото си дете на ръце с надежда да чуе, че детето й ще оздравее, всички тези недъгави, болни и отчаяни хора... Цялата тази мъка и ден след ден да изживявате болката с всеки срещнат... Е наистина се изисква силна вяра, за да оцелееш- Да сигурно  много страшно да виждаш мъката на хората и да не можеш да им дадеш надежда. Но ако това беше един вярващ човек то би им говорил за това което Христос направи за тях и дори и да не бъде изцелено детето им, то те един ден ще са отново заедно цяла вечност. ще им говори за силата която Святия Дух дава на хората, сила и мир които никой човешки ум не може да схване. Защото нашата Надежда е в Христос.
4. Доста често на човек в тежко положение му се "изчерпва" вярата и му е необходимо някой да му даде малко надежда, за да му се възобнови - Не виждам само, защо Бог ще използва врачки за тази цел, когато тази функция е дадена на църквата (имам предвид обществото от вярващи), дал е Святия си Дух, който ще ни напътства във всяка истина и своето Слово. Достатъчно е просто да започнеш да четеш и да се насърчаваш със всички обещания които Бог е дал за вярващите и да започнеш да се молиш и Святия Дух да те успокои и да ти даде мъдрост....
6. Ванга никога не е отнемала последната вяра или надежда, дори да е виждала, че човекът е безнадеждно болен.-Каква е надеждата на един безнадеждно болен човек? Как не му я е отнемала, като не му е казвала истината?! Та точно този човек има най-голяма нужда някой да му каже, че е грешен и че има нужда да се покае, че Бог има за него спасение...Което е много по-велико от мизерния ни земен живот.
7. Никой не знае какво точно е виждала Ванга.-- В Библията пише, че това което ти е на сърцето излиза и навън, то не може винаги да се крие... Ако в нейното сърце е имало вяра в Бога то от нейните уста щеше да излиза призив за покаяние и приемане на жертвата на Христос...

Краси, това е моето мнение, нищо лично.
  bouquet

# 89
migito, трябва да призная, че има доста истина в думите ти, но никой не е бил на мястото на Ванга, а отстрани се говори доста лесно.
Не исках да го споменавам тук, но явно трябва: доста често сънувам някои неща, някои се сбъдват други не, за себе си реших да не обръщам внимание. Но веднъж един от необикновените ми сънищата се сбъдна. А не беше на добро - отнет бе млад живот. Нямате си и напредстава как изживях всичко. Почувствах се като виновна, че не съм могла да направя каквото и да е, макар и да ми казаха в съня, да не се притеснявам каквото е писано да стане ще стане, независимо дали искам да видя или не. Тогава ми "светнаха" доста работи.
От малка мразя да спя и сега продължава да ми е неприятно.
Така че преди да съдите някого трябва да се поставите в неговото положение, но в някои случаи това няма как да стане, докато не се изпадне в същото положение. За това се опитвах да ви кажа, да не съдите прибързано.

Mama Ju, регистрирах се в този форум и смятам много от въпросите си там да ги задам. Направих го с цел да обсъждам с хора, които имат доста широк спектър от познания относно Християнството.
А колкото до цар Борис, погледнах житието му от тук, от там, но има неща които малко ми се струват как да ти кажа...
Цитат
Новопокръстеният български цар, без да разбира разликите между Източната и Западната църква, помолил папата да постави Формоза за български архиепископ. Но папата — такъв бил вече Адриан II, понеже Николай I умрял — отказал под предлог, че Формоза си има епархия.
и т.н.,  цар Борис е бил много далновиден и е искал самостоятелна църква. Иначе предполагам добре е разбирал разликите. За това нямам намерение да го чета, но иначе се интересувам много от покръстването на Българите.
По бащина линия съм капанка, вярвам в Християнството, но това ми дава право да се съмнявам в действията на водещи църковни служители.

Общи условия

Активация на акаунт