Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 29 949
  • 879
  •   1
Отговори
# 90
  • Linz
migito, трябва да призная, че има доста истина в думите ти, но никой не е бил на мястото на Ванга, а отстрани се говори доста лесно.
Не съм изчела всичко което сте писали за Ванга, само искам да кажа, че хората имат избор- да търсят или не врачки като Ванга. Нея има кой да я съди (примерно)...

# 91
Рени, за това си права и аз смятам, че врачките не решават проблемите.

# 92
Това което исках да кажа с всичко което написах, е че Христос е свършил всичко. Дойде да ни донесе свобода и живот и да ни я даде изобилно. Не съм срещала човек с дадени му дарби от Бог които да са му бреме. Познавам хора на които Бог им е показвал много лоши неща които ще се случат, но когато Бог говори, той показва и изходния път. Никъде в Библията когато Бог е говорил на царете, пороците или на апостолите в Новия завет не казвал само " ето това ще се случи", но когато е говорил е казвал и какво трябва да направи въпросния човек или дадения народ (евреите или църквата).
Познавам хора които по цели нощи са плакали за мюсюлманите в Родопите (например) или са се молили за нещо което Бог им е показал, но всеки път когато съм се срещала с тях Бог им е дал още повече сили и радост и мир...
По плодовете ще познаете...

# 93
   Ще позволите ли един пример?   

Една жена от моята църква  била преди години врачка.Тя лекувала хората, разваляла магии, контактувала с умрелите.Все такива добри неща.И наистина с желание и ентусиазъм женицата.Веднъж едни младежи и подарили Нов Завет на турски език.Казали и туй-онуй, ама тя много не проумяла от раз/жената е туркиня, от едно село/.Зачела се  тя и много се впечатлила от Исса.Сетила се , че и в Корана пише за него.Почнала да го призовава и да лекува ч/з името му, но без да се покая и прочие.Взели да стават странни неща, демоните в нея я плашели.Един ден попаднала в църква.Аз я видях за първи път на едно молитвено събрание.Всички се молехме и тогава тя падна на земята възнак и закрещя с дебел мъжки глас.Вярващите веднага започнаха да гонят демоните /а се оказа , че са мноооого в нея/.Още  дълго време , на няколко пъти  се случваше същото /може би около година/.Те /демоните/ хулеха Христос, крещяха, че е обречена.Тормозеха я постоянно, защото разбираха , че тя им се изплъзва.Една заблудена слугиня на дявола, която би могла за целия си живот да заблуди още стотици или хиляди хора.Тази жена обаче беше приела Господ, беше се покаяла и с искренна вяра хвалеше Бога и Му се молеше за освобождение, разбира се с подкрепата на цялата църква.И Той я освободи напълно!!! Нямаше екзосист, нито спец части - Бог  го направи.Аз самата съм свидетелка на това  чудо.
   Това беше преди9-10 години.Искам да ви кажа, че жената, която си мислех, че е баба и така й викахме помежду си, баба Рафие, се оказа млада жена на 40г. ooooh!След това освобождение, което преживя тя се промени съвсем.Бог дава  пълна промяна в живота на човек, който му се довери и  се държи за Него.

Няма началства, власти, сили, същества, ситуации и каквото и да било още, което да може да ни отдели от Божията  любов и закрила!!!
Ванга също е можела да Му се довери, но не го е направила.Съжалявам, но това е истината.Губи тя и всички, които се надяват за нещо на нея, когато могат да дойдат направо при Бог, чрез Христос.

Краси-васи, знаеш ли какво си мисля по повод съня ти и , че не  обичаш да спиш вследствие на преживяното. Запитай се, Бог ли иска да мразиш  да спиш?Той би ли постъпил така с теб- та това е психо тормоз, мила, Бог не прави така.Повярвай ми, познавам Го, за щастие.Той е моя Отец и никога не би ме карал да мразя нещо, което е благословение от самия него-съня ми Hug.Но за да се научиш да разпознаваш божията воля и кое  е от него, а кое не, трябва да знаеш какво  казва той/библията/ и да общуваш с Него/молитвата/.Няма друг начин.Това е.

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 19:56 от gerik

# 94

Виж читалня онлайн книги http://tavor.hit.bg/ – например:
Бог не е виновен за злото Св. Василии Велики

. . . наркоманията и др.

За наркоманията също ли мога да погледна в читалнята?
Интересно ми е какво пише защото работя с хора зависими от дрога.
Е то откакто съм родила не съм толкова ефективна . . .

# 95
Краси-васи, знаеш ли какво си мисля по повод съня ти и , че не  обичаш да спиш вследствие на преживяното. Запитай се, Бог ли иска да мразиш  да спиш?Той би ли постъпил така с теб- та това е психо тормоз, мила, Бог не прави така.Повярвай ми, познавам Го, за щастие.Той е моя Отец и никога не би ме карал да мразя нещо, което е благословение от самия него-съня ми Hug.Но за да се научиш да разпознаваш божията воля и кое  е от него, а кое не, трябва да знаеш какво  казва той/библията/ и да общуваш с Него/молитвата/.Няма друг начин.Това е.
gerik, спасявам се от страховете си единствено с молитва.
Това със съня ми до някъде съм си виновна сама, защото исках да виждам бъдещето, е вече не искам. Нали някъде там в Библията пише нещо такова: "Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне." Изпитах го на собствения си гръб, за това и не смея да съм много рязка и се вслушвам в мненията на хората, независимо дали съвпадат с моето или не.

# 96
  • София
Цитат
gerik, спасявам се от страховете си единствено с молитва.
Това със съня ми до някъде съм си виновна сама, защото исках да виждам бъдещето, е вече не искам. Нали някъде там в Библията пише нещо такова: "Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне."

нe, няма подобен цитат там  Thinking

иначе за спокойния сън, само името на Исус носи мир, нали Той е Княз на мира!  Peace

# 97
      Вярата в Бог е  личен избор и аз съм избрала да Му  вярвам,незавиимо какво се случва,защото,,Всичко съдейства за добро,на тези,които обичат Бога"

www.sdabg.net

Аз не мога да го обичам, не разбирам как допуска малки деца да страдат, новородени душици да се разболяват от неличими болести и да умират, майки да погребват децата си, да се съсипват съдби, бракове, семейства от такива трагедии. Ако наистина има Господ, според мен, той не би допуснал това. От време на време влизам в "Родители, преживели загуба". Влез и ми дай някакво разумно обяснение, защо се случва това и защо Господ е изоставил тези деца и родители. Някои от тях са и вярващи християни и пак са изоставени. Молили са се на Господ с неговите молитви и пак са били изоставени. Децата са били кръстени в христовата вяра и пак са били изоставени. Какво трябваше да направят родителите, за да получат малко милост?  Ако има рай, тези деца са там. Но кому бе нужно да отидат на небето толкова рано?

# 98
Незнам какво има и какво няма...Господ ли е к'во е....Не го ли видя,заа мен го няма!Това е!
Вярвам в себе си!

# 99
  • Linz
Задаваш същите въпроси, които и аз задавах по-назад в темите. Вече обясниха всичко това и не знам дали някой пак ще има нерви и енергия да пише отново същото. Можеш да се поразровиш ако искаш... Аз в някаква степен разбрах отговорите... Мислех, че е абсурдно да има толкова страдание по света щом Господ има силата да промени това. Но за всичко са си виновни хората и отчуждението им от Бог... Аз все така не мога да повярвам, но ми е интересно и любопитно всичко около вярата... По-специално кое е това, което кара хората да вярват.

# 100
Задаваш същите въпроси, които и аз задавах по-назад в темите. Вече обясниха всичко това и не знам дали някой пак ще има нерви и енергия да пише отново същото. Можеш да се поразровиш ако искаш... Аз в някаква степен разбрах отговорите... Мислех, че е абсурдно да има толкова страдание по света щом Господ има силата да промени това. Но за всичко са си виновни хората и отчуждението им от Бог... Аз все така не мога да повярвам, но ми е интересно и любопитно всичко около вярата... По-специално кое е това, което кара хората да вярват.

Брей-й-й, Рени, изненадваш ме много приятно! Hug   bouquet

Нищо че е обяснявано много пъто, пак ще се опитам да го обясня с прости думи. Има закон, който като не се спазва, страдат всички - и виновните, и невинните. Този закон са десетте Божии заповеди. За да стане по-ясно, ще го онагледя със Закона за движението по пътищата - (и преди съм го писала, но пак ще го напиша с риск да се повтарям): Законът за движението по пътищата е създаден, за да се движим всички безопасно, да няма катастрофи и никой да не страда. Какво става обаче, когато този закон не се спазва? Стават катастрофи, и умират и страдат както тези, които не спазват закона, така и невинните, които по стечение на обстоятелствата участват в катастрофата, страдат и близките и на двете страни - и на виновните, и на невинните - засегнато е цялото общество. Същото се случва, когато престъпваме божиите заповеди и живеем в грях - едни допускат по-малки грехове, други по-големи, но при всички случаи някой страда от това. Мога да продължа още в тази посока, но ще се опитам да се включа по-късно.

# 101
  • Linz
Маги ДС  Hug а ти го обясни много разбираемо... даде много подходящ пример Peace 

# 102
Маги ДС, най - после малко ми проблесна...  Peace
Ама пак имам някои въпроси..? Случайно ли човек се намира в определено време, на определено място, че му се случват разни неща?

# 103
      Вярата в Бог е  личен избор и аз съм избрала да Му  вярвам,незавиимо какво се случва,защото,,Всичко съдейства за добро,на тези,които обичат Бога"

www.sdabg.net

Аз не мога да го обичам, не разбирам как допуска малки деца да страдат, новородени душици да се разболяват от неличими болести и да умират, майки да погребват децата си, да се съсипват съдби, бракове, семейства от такива трагедии. Ако наистина има Господ, според мен, той не би допуснал това. От време на време влизам в "Родители, преживели загуба". Влез и ми дай някакво разумно обяснение, защо се случва това и защо Господ е изоставил тези деца и родители. Някои от тях са и вярващи християни и пак са изоставени. Молили са се на Господ с неговите молитви и пак са били изоставени. Децата са били кръстени в христовата вяра и пак са били изоставени. Какво трябваше да направят родителите, за да получат малко милост?  Ако има рай, тези деца са там. Но кому бе нужно да отидат на небето толкова рано?

Да загубиш детето си сигурно е най-най голямата мъка в целия свят! Не искам и да си го помисля дори! Но, какво да кажем за майките, които умишлено и хладнокръвно убиват неродените си още деца в собствената си утроба чрез така наречения "аборт"?
По - рано бях писала за това! Не искам да се повтарям, но въпрост ми е кой е виновен за тяхната смърт пак Бог ли?
Бог ли е виновен за това, че хората не искат да живеят свят живот, а предпочитат греха, разврата и насилието? Не им харесва да се обвързват, искат свобода, а за децата никой не го е грижа! Какво, ако дойде по-рано, когато не сме готови  - аборт, ако е навреме -  ще се оженим, щем не щем, а ако не се разбираме и за това има лесно - развод. Идеално,а?
Къде е Бог в цялата тази картинка?
Аз съм от семейство на разведени родители, майка ми е правила аборти и съм изживяла всичкия ужас на едно разбито семейство.
Не може да обвинявате Бог, за нещо след като дори не вярвате в Него. А ако вярвахте, щяхте да се стремите да Го опознаете и да достигнете до истината!
Аз го направих! Той ме откри и търсейки го разбрах, че е най-справедливия и любящ Баща, който някога съм имала. Той обича всички, макар и да не го познават.Ако го потърсят с цяло сърце ще Го открият!  Peace

# 104
Маги ДС, най - после малко ми проблесна...  Peace
Ама пак имам някои въпроси..? Случайно ли човек се намира в определено време, на определено място, че му се случват разни неща?

Не, не мисля, че е случайно. Според мен няма случайни неща и всичко си има смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт