БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти

• 1 083 238
  • 4 992
  •   1
Отговори
# 1 860
  • София
Няма специфика, за щастие, дори нанасянето е по-лесно и резултатът - гарантиран. Не разбирам какво е общото между цената на материала и труда. Гледам сега майсторите ми се измъчиха с едни профили, които сами избраха, по-изгодни. Допълнително им купих аз, като избрах най-скъпите, и направо се родиха. Мисля си, че скъпото е по-добро и не разбирам защо е по-трудно да се работи с него. Дистрибуторът на латекса също твърди, че няма специални изисквания...

Не знам, може и да сте прави, но не виждам логиката.

# 1 861
  • Сф
Няма специфика, за щастие, дори нанасянето е по-лесно и резултатът - гарантиран. Не разбирам какво е общото между цената на материала и труда. Гледам сега майсторите ми се измъчиха с едни профили, които сами избраха, по-изгодни. Допълнително им купих аз, като избрах най-скъпите, и направо се родиха. Мисля си, че скъпото е по-добро и не разбирам защо е по-трудно да се работи с него. Дистрибуторът на латекса също твърди, че няма специални изисквания...

Не знам, може и да сте прави, но не виждам логиката.
А Ти защо вярваш например на дистрибутора на латекса, а не на майстора?Той си определя труда.Логика-по хубава баня- по-скъпо излиза.При по-скъпа боя повече се внимава, защото си личи и най-малкия дефект, както и техниката е друга-да речем по- трудоемко е.Не съм майсторка, но гледам да ме разбереш GrinningТака както пишеш си личи , че не разбираш от ремонти Peace.
И гледам тук все най-скъпото купуваш, пък от труда режеш-това каква логика е? И как така майсторите си избраха профили "трудни" пък сега ти им избра "по-лесни" Shocked Викни си някой да нагледа, който разбира от ремонти, че почнах да се притеснявам. Пък ако нещо се обърка вземи една блажна боя и готово! Grinning

# 1 862
  • София
Не режа от никакъв труд, имам правото да си избера майстори такива, каквито ми харесват. Критерият ми не беше единствено и само цената, която ми се дава за боядисване. Никой друг, освен посоченият майстор, не ми определи цена за боядисване, на базата на боята, която съм си избрала. По тази логика, ако съм купила латекса в чужбина и майсторът идея си няма дали е скъп или евтин, няма да може да ми определи цена.

Беше необходимо да снабдя майсторите с CD и UD профили, защото реших да топлоизолирам още една стена. Не мога ли? И ме домързя да отида до мястото, от където те са пазарували предишният път. Така купих по-скъпи профили, не е било нито мое изискване, нито тяхно - просто така се случи.

Боядисвала съм и аз, в чужбина рядко се наемат бояджии, и не съм се справяла никак зле. Кой от какво разбира едва ли може да се установи от едно мнение, постнато тук. Няма място за сарказма, който си използвала. Аз споделих мнението си, без, както се вижда, да изтипосам името на майстора, както и без да обидя който и да било друг съфорумец.

# 1 863
  • София
Няма гаранция, че с по-скъпия материал се работи по-лесно. Даже обратно - майсторът му трепери много повече. Винаги майстори - и за плочки за баня и за мазилки и т.н. питат за вида и цената на материала и по нея си определят цената на труда. Ако ти монтират мивка за 2000 лв., няма да е на същата цена, както за мивка за 200.

# 1 864
  • София
Анна, той как ще знае колко съм платила за мивка?

Разбира се, че няма гаранция, и не казвам, че трябва да платя по-малко от обичайното, просто не разбирам защо ще платя повече. Това е. Да, сигурно в случая със скъпата боя евентуалният некадърен майстор няма как да се оправдае с това, че възложителят е купил евтина боя. Така лъсва кой колко струва.

И пак казвам, представителите на другите фирми, чиито оферти изисках, изобщо не се заинтересуваха от това каква вана, например, ще купя или какви радиатори ще сложа. Ваната дори не съм я избрала. Съобщих размерите, на които съм се спряла, бяха одобрени и това е. Длъжна ли съм да покажа касова бележка?

То за това си има ценоразпис за дейности, ако става въпрос. Не съм срещала дадена фирма да упомене, че цената на дейностите зависи пряко пропорционално от цената на закупените материали. Ами ако апартаментът е супер луксозен, а ти му купиш на майстора нискокачествена боя, той по-малко ли ще се притеснява? Ако си вземеш боя за коса на Лореал от магазина и Престиж, различна цена за нанасяне ли ще ти вземе фризьорът?             

А защо не помислим за обратния вариант. Обаждаш се в лъскава фирма, която е обявила лъскави цени и им предлагаш да ти направят ремонт на половин цена, защото ти си закупил евтини и некачествени материали, а държиш ремонтът да се извърши качествено. По тази логика би следвало да се съгласят, викам аз.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 14:49 от Емел

# 1 865
  • Сф
Анна, той как ще знае колко съм платила за мивка?

И пак казвам, представителите на другите фирми, чиито оферти изисках, изобщо не се заинтересуваха от това каква вана, например, ще купя или какви радиатори ще сложа. Ваната дори не съм я избрала. Съобщих размерите, на които съм се спряла, бяха одобрени и това е. Длъжна ли съм да покажа касова бележка?

Майстора знае кое колко струва, нали с това се занимава  Naughty. Не можем да знаем ти с кой контактуваш и дали е майстор или гастарбайтер, пък и щом  оферти пускаш, големите фирми работят с гаранции. Защо се притесняваш?Има майстори взимат 700 лв за баня , за същата друг ще ти вземе 1200.Всичко е за сметка на качеството. А монтажите на радиатор, вана и тнт. горе долу си имат твърди цени. Естествено монтаж на моноблок за 1200 лв е по скъп от такъв за 500лв. , за това дори и аз се сещам.Я си представи, че го пукне ?Това, че на теб не ти харесва логиката  и се обиждаш, че някой ти е казал цена в зависимост от материала......еми не си права Peace това се опитваме да ти обясним. А това с офертите....идват монтират и после при проблем го отнася следващия . Така работят някои и не е редно, би трябвало да огледат , да се поинтересуват и обикновено питат , ваната е основно нещо в банята - е как да няма значение каква е , как ще се монтира, нали трябва да се координира с тоя който ще прави банята. Усложнения стават после.

# 1 866
  • София
Емел, не знам какво правиш в момента - сама ли се навиваш, нас ли се опитваш да убедиш. Цени на фирми и на майстори хич не ми сравнявай, разликата в ценообразуването е от небето до земята. Приключвам спора, ако въобще има такъв, защото ти явно си имаш твое мнение и не искаш да чуеш чуждото. Peace

# 1 867
  • София
toromanova73, аз изобщо и за нищо не се притеснявам. Направила съм си проучването, хората вече работят, в момента са трима, за ваната чакам четвърти. Важен е типът на ваната, начинът на монтиране, което, разбира се, е уточнено. Но дали ще дам 1000 лева за маркова акрилна или 200 за немаркова акрилна, си е моя работа, а дали майсторът след това ще ходи да проучва от къде съм я купила и за колко - не ме интересува. Моите материали, освен боята, идват от чужбина.

Анна, споделих за ценоопределяне, което ми се стори нелогично. Никого в нищо не се опитвах да убедя с поста, който публикувах - нито питах, нито се двоумях, нито мога да върна времето 2 седмици назад, за да избера съответния майстор, препоръчан ми от форума. Никой не твърди, че няма различни фирми и майстори, както и различни цени. Но аз предпочетох да работя с фирма, която си има твърди цени, отколкото с майстор от квартала, препоръчан от форума, който работи сравнително евтино, но именно мен предпочита да таксува по-скъпо. Логично е било да си направя проучване и не виждам нищо лошо в това. А дали щях да се доверя на майстора, дори и да ми беше предложил цена такава, каквато и на останалите във форума - не мога да знам.

Това ми е първият месец в България след години в Централна Европа. Там услугите са фиксирани, няма двоен стандарт, а да се определят цени на база на това ти с колко разполагаш и колко имаш потенциал да платиш - нито съм чувала, нито съм виждала. Въпрос на различно възпитание, нищо чудно, че няма как да съм съгласна.

# 1 868

Здравейте, предстои ми цялостен ремонт и реконструкция на банята (в панелно жилище), ако някой може да ми препоръча майстори - ВИК, фаянс (нестандартни размери 15х90см), фирма за качествени паравани от които е доволен, за гр.Варна, ще му бъда много благодарна.

Също така се нуждая от дърводелец за изработка на гардероб и бюро от естествена дървесина (чам).

Благодаря предварително на всички отзовали се!

# 1 869
  • София

То за това си има ценоразпис за дейности, ако става въпрос. Не съм срещала дадена фирма да упомене, че цената на дейностите зависи пряко пропорционално от цената на закупените материали.

Вероятно фирмите са ти дали примерни цени за монтаж на вана и радиатори. После на място, в зависимост от ситуацията сигурно са щели да ги коригират надолу или нагоре.
Точна цена може да се даде само при налична вана - може и на снимка, и оглед на място за ситуацията с тръбите - може и на снимка.
Не ми се вижда сериозно цената да е само по размери. Ама пък кой знае!
Другият вариант при офертите без оглед е да се дава максималната цена - което на мен като клиент не ми изнася. Предпочитам да дойде да види майстора положението и уреда и да ми каже.

Доколкото съм запозната цената за монтаж на кухня е процент от цената на самата кухня, като има и забележка "не по-малко от ... лв.", което се отнася за по-евтините кухни.

Аз лично смятам, че за евтините материали и уреди цената на труда трябва да е по-висока, защото обикновено са по-калпави и времеемки. Майстори така са ми казвали.
При по-скъпата боя, ако не й трябва специално полагане, не би трябвало да е по-скъпо.

# 1 870
  • София
Вече съм писала, че просто сменям една вана с друга. Разликата е, че този път ще направя зазиждане. Цената е посочена след огледа и без оглед на цената на материалите. Никой не ме е питал и не знае колко струва нито ваната, нито плочките, да не говорим за радиаторите.

Дали съм купила евтина вана или скъпа, аз ще държа по еднакъв начин на качеството на поставяне и оформяне на стената от плочки.

П.с. Преди няколко дни ми писа майстор от темата, имал проблем при поставянето на боя, нямала покривност. Поиска отзиви за моята боя, а аз дори го поканих да види намясто дали му върши работа. Искам да кажа, че майсторите ми работиха с огромно удоволствие и дори вече забравихме, че сме боядисвали. Не мога да се нагледам на цветовете. Чудя се, дали на майстора от темата, който е попаднал на некачествена боя, или на моите майстори им е било по-трудно.

Коментираха също така, че наскоро им дали някакви китайски осветителни тела да монтират ... ами има ли смисъл да спорим, че с качествени материали се работи по-лесно и не бива да се оскъпява цената за труд.

# 1 871
  • Сф
Айде да оставим материалите настрана. Емел, понеже много  се изписа за цените , би ли казала колко е майсторската надница на ден ,тази  на която ти е работил майстора?На общия работник...също.За София, моля и други да се включат , че ми предстои ремонт на детска стая......  ooooh!

# 1 872
  • София
По добре  се  договорите на  свършена
работа или на кв. метър. Защото  на  надница
ще ви излезе по скъпо.

# 1 873
Да не разтягаме локуми pо отношение на ценообразуването, но .... практиката цената на монтажа/труда/ да се определя от цената на изделието я има по целия свят... или поне така трябва да бъде. Това като информация от човек, който го работи това в 2-3 западно европейски страни... работи го и в БГ... тук по-скоро е рядкост и то защото клиента винаги е прав Wink
Всеки проучва, преценява и избира .... Peace

# 1 874
  • София
Айде да оставим материалите настрана. Емел, понеже много  се изписа за цените , би ли казала колко е майсторската надница на ден ,тази  на която ти е работил майстора?На общия работник...също.За София, моля и други да се включат , че ми предстои ремонт на детска стая......  ooooh!

Не знам колко е удачно да се договаряте на надница. Никой не ми предложи, но и не бих приела този начин на работа и плащане.

Получих оферта, включваща всички дейности: изработване на конструкция за полагане на топлоизлация и шумоизолация и полагане на изолация, изграждане на двойна стена от гипсокартон, шпакловка, тапети, латекс, монтаж/демонтаж радиатори, вана и т.н. Започнаха двама, станаха трима, довършват четирима - не знаех, че е задължително да работи майстор + негов помощник.

Общи условия

Активация на акаунт