Още много малко ни остана, СЕПТЕМВРИ всяка ще е мама!

• 11 499
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
 Mr. Green здравейте аз кат една видна клюкарка да ви кажа да влезете в наща тема и да прочетете поста на ИВОН там пише май за една мама от ваште- ТИАРА  Blush извинете, че така нахлувам...незнам дали сте разбрали !

Поздрави на висчки родили мами, желаем им бързо възстановяване,успех на АНИ И КАЛИ днес и на всички които тръгват  към болницата.  bouquet Леко раждане на всички !

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 12:23 от galentinass

# 211
  • София
А и предния път имаше някакъв мноо глупав ритуал, в който акушерката я подава на бащата и се очаква апарати и камери да щракат отвсякъде съответно. Малко тъпо се чувствахме всички, щото ние не бяхме настроени за официалности, а искахме да си вземем бебето и да си го водим в нас и така приповдигнатият дух нещо увисна във въздуха. Плюс че нямаше сто роднини наоколо а само ние с мъжо и мойте родители.
И при нас беше нещо подобно - нали трябвало (и защо не знам  Thinking Crossing Arms) да се дадат цветя на акушерката, която подава бебето на таткото. Ама нашите не й бяха взели (и от какъв зор, за това, че ни го изписаха с подсечено дупе ли?  Rolling Eyes). Бяха само моята майка, на мъжа ми баща му, девера и етървата; снимахме се набързо и си ни прибраха в къщи. Даже моя мъж хич не обича да се снима и си направихме няколко снимки и бързаше да си ни прибере.

# 212
За диоптрите - аз съм с 3,75 късогледство и в понеделник съм на обстоен преглед, след отпуската на клиниката. Ще ми разширяват зениците и ще съм като прилеп  hahaha до вечерта. Но знам, че е важно за нормалното раждане (на което съм привърженик  Peace) в какво състояние ти е ретината, очното налягане и най- вече как ще напъваш...щото дори и всичко да е наред при прегледа, това не означава, че не можеш да си навредиш.

Така си е, но за щастие спонтанното отлепяне на ретината (най-4естото сериозно офталмологи4но усложнение при раждане) всъщност е с вероятност 0.3 на хиляда (ако помня добре) и се слу4ва както на жени с о4ни проблеми така и на такива с нормално зрение.

За всеки слу4ай всяка бъдеща мама трябва да внимава и да каже на лекарския си екип, ако по време на раждането запо4не изведнъж да вижда "фоерверки" или 4аст от зрителното поле и се замъгли и/или притъмнее.

След раждането, като поотмине бурята, намерете минутка и се втора4ете първо с едното око, после с другото, в бяла стена. Трябва да виждате бял кръг с ясни о4ертания. Ако 4аст/4асти  са тъмни или не виждате кръг или ако имате пове4е от една, две плуващи "снежинки" в зрителното поле (а преди сте нямали) се налага спешна консултация с спец по ретини. Добрата новина е, 4е о4ните лазери са толкова усавършенствани напоследък, 4е при спешна намеса ретината Ви става като нова буквално за минути. Да не се налага никуму, пу, пу, пу!

bouquet

# 213
  • София
Честито на мама Tiarra бързо възтановяване и бебка Ивета да слушка и да папка и мама само да радва      bouquet   bouquet   bouquet

# 214

Момичета, Tiarra е родила в 1.30 ч. перфектно бебче Ивета - 3 кг. и 47 см. Да й е жива и здрава щерката   bouquet

# 215
Честита радост на мама Тиара   bouquet

# 216
  • гр.Варна
Да е жива и здрава малката Ивета!
Много щастие на цялото семейство и целувки за Тиара!

А моят мъж току що ми каза , че Ани има момченце!
Тя все още не била излязла от упойка!
Стискам палци да са добре и бързо възстановяване на Ани!

Да са им честити бебчетата!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 217
Не знам вие как сте, но се оказа, че аз почти не мога да вървя Shocked След първите няколко крачки почва зверски да ме боли костта отдолу и усещам много неприятен натиск - все 1 бебето се смъква надолу Shocked  ooooh!

Същата работа съм и аз. В добавка и кръста ме боли...Другата седмица отивам на хирург ортопед, защото не е нормално да боли 4ак толкова (аз съм с висок праг на болка и не съм глезла). Най-малкото - ще ми предпише малко пренатален масаж...

# 218
  • София
Нали съм любопитка - надникнах в темата на октомврийките. ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА НА ТИАРРА! bouquet

# 219
  • София
А моят мъж току що ми каза , че Ани има момченце!
Тя все още не била излязла от упойка!
Стискам палци да са добре и бързо възстановяване на Ани!
Е, супер! ЧЕСТИТО   bouquet и бързо възстановяване, Ани! Hug

# 220
Браво на Тиара!

Иииииии, много се радвам за Анито! Много и се събра на милата и предишната бременност и тази! Време е от тук нататък вси4ко да си те4е по мед и масло!  Praynig

# 221
  • Асеновград
ЧЕСТИТО НА МАМА TIARRA И АНИ!!!

Момичета, Ани не чакаха ли момиченце? newsm78

# 222
ЕХАААААААААА мэаваляха хубавите новини!!!!! newsm44 newsm44 newsm44
Честито на мама Тиара и мама Ани да са им живи и эдрави бебоците и скоро да са пак сред нас newsm51 smile3501  love001

# 223
Честито ти момък, Ани  Hug Да ти е жив и здрав и бързо да се възстановяваш  Hug

# 224
Ихаааа, супер - ето това чакам аз  Hug
Честито на Ани и на Тиара - да са им живи и здрави бебоците
Сега трябва да чакаме включване и от Кали Praynig

Общи условия

Активация на акаунт