НОЕМВРИйските хлапета имат "бански на лалета"!!!

• 11 580
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
Добро утро и от мене. Преди да ходя да правя втора закуска на Мишето, че тази сутрин яде рано, което рядко му се случва - в 6.00.
Лайтблу, напълно те разбирам в изблика ти.И аз сама си гледам бебока. И на гинеколог го водих даже. И той заспива с мрънкане, а понякога и с голям рев, но предимно вечер. В количката от раз отрязва. Peace
МамаМиньон, Каан голямо мъжле е станал. HugВие вече ходите? #Crazy
За къпането - Мишо обожава водата и почва рев, като се озове на повивалника за обличане. Цапа, пляска с ръце и крака, радва се във ваничката. И то, от първите дни още си обича водата. Но обикновено за кратко го къпя - 5 минути, понякога 10. Ако е горещо много, го държа и повече, и по два пъти на ден. Но в повечето случаи бързам да го извадя, щото е гладен преди банята. Макар че във водата забравя и глад, и всичко... baby_neutral
Дени, страшна си. Пак ранобудна, и вече навън. Мерси за кафенцето. Аз обаче ще почакам с излизането, че съм съблякла количката и се кисне. Материята бързо съхне, ама явно няма да излизаме в близките няколко часа.
Хубав ден на всички. Hug

# 31
Здравейте момичета!
Щеше да е "ДОбро утро", ама докато ви изчета... Joyа междувременно и готвя  Crazy - СУПА от пиленце.

Мъжо го позапази от 04 часа , когато ме събуди, за да яде...Спала съм до 10 часа   Hug Hug HugВсичко щеше да е прекрасно, ама мъжо държал Дани без закуска...И милото беше толкова освирепяло, че изяде попарата на един дъх...Е, така го "гледа" тате Joy Joy JoyСамо го носи на ръце часове наред докато\макар и гладен\ заспи Joy Joy Joy

ЗА ПИШКАТА - разбрах..Излиза че на татито ни все е hahaha вирната

ЛЕК И ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!!

ЗА СРЕЩАТА се сетих..ако е в края на другата седмица - немога защото съм на море  Mr. GreenАКо е в петък - 31 или преди това, ще се постарая да дойда...

# 32
само минавам да кажа, че се пооправихме. но такова нещо досега не ми се беше случвало.....после ще разказвам. и за докторите имам какво да кажа..... Rolling Eyes

отивам да ви чета. Wink

# 33
Ивиче, радвам се, че вече сте по- добре Simple Smile

Рагтайм, моята дундичка папа кисело мляко вече почти месец. Давам й Елена и Родопея. Тези най-ми харесват.

Ради, тия лелки само това заслужават! За акото- аз бих давала повече корички препечен хляб да видя дали ще се стегне.

Неда обожава къпането- вечер кисне поне по 30 минути, но с компания. Т.е. Ран като види, че събличам бебето в миг се съблича и той и са двамата в коритото, носи и играчки- купон голям става. Май ще трябва да си купуваме вана Simple Smile

# 34
Lightblue, жалко, че си нямала време да се видим. А тази случка с жената хич не ме очудва. Тъпо звучи, но наистина при нас има доста остарял а и просташки манталитет напоследък. Много добре си направила че си се опитала да и свиеш сърмите, въпреки че то такива оправия нямат.

Маша, накара ме да се заинтересувам и да - целият централен плаж е затворен. Аз никога през живота си не съм плажувала там - още от СОЦ- време си беше отврат. Просто ме ядосва фактът, че едва в края на сезона "откриват" как нивата на замърсеност са 8-10 пъти над нормата. Пречиствателните станции не работят добре или не могат да насмогнат и отходните тръби - а те са 2 там, бълват фекалии и нечистотии. Да не говорим, че мен ме е гнус от пясъка - бълхи от бездомни кучета, кърлежи а и много, много прах има. Тези неща не се виждат, но са си там  Sick

Ние се върнахме преди малко от плажа - днес е голяма жега, но поне нямаше медузи. Лина е доста почерняла предвид това че е постоянно намазана и ако не е във водата е винаги под чадъра. Обожава и тя да върви по брега и да влиза в морето, както и да се топи с мен навътре. Няма да слагам снимки, че сме нуди Simple Smile

Иве, много кофти, че сте болни  Praynig, но какво да се прави, няма как с две дечица май.. newsm78

Изабела, сещам се да пиша че разбрах че в детската кухня се използва не сухо, а истинско прясно краве мляко, което често казано направо си ме втрещи  Shocked

Софко, колкото повече се информирам наистина стигам до извода че ДА - правила и препоръки, насоки може да има, но си зависи от детето. И по принцип съм против оставянето да реве на детето, но при мен Лина се буди най-много 2 пъти през ноща преди сутрешното хранене. Затова си мисля, че ДА - и аз бих опитала да променя режима на Дани, защото надали става дума за постоянен глад в неговия случай. Бих се замислила и дали не е затова че не си до него. Лина (е вярно, че спим в една стая), често се буди като усеща че ме няма наоколо.

Днес отивам до офиса да попълвам докс за майчинство - добре че се обадих, че май ме бяха позабравили.

Снощи пък излизах по женски, за пръв път от 9 месеца!!!!! Значи можело, а!!! #Cussing out

Днес в летния театър има концерт на Бебел Жилберто и много се чудя дали да не оставя пак Лина на татко и Simple Smile

Лек ден на всички!

# 35
Привет и днес!  Simple Smile

Бях при педито сутринта...според нея Теа дриска така от зъби и ни предписа лечебно мляко на Нестле.Ако не спре другата седмица ще ни правят изследвания.Благодаря на всички за съветите и мненията  Hug

И Теа много се кефи на банята, голямо цопане пада и все е щръкн ала като колче в коритото  Rolling Eyes Май вече ще я къпя на пода в банята, че тя люлее цялата стойка  Shocked Обикновено негодува като я вадим.

Софко, честита книжка и на теб.Леко  безаварийно  Peace А за Дани си мисля, че е от децата, на които им действа успокояващо да са при мама.А пробвала ли си да му дадеш добавка на вечерното хранене или сте само на цица  newsm78 Може пък да не се засища човечето.
Иве, радвам се, че сте по-добре  Peace
Ели, цветоулавящите кърпи ги има все още, аз ползвам редовно на Др.Бекман.Ако искаш мога да ти купя и да донеса, в началото на септември ще идваме към Ямбол, така че може да се видим.
Ети, честито ти християнче и на теб  Hug Нека е здрава, красива и щастлива малката Ния.
Маша, радвам се, че Мишето има такъв голям напредък.Браво на детето  Hug

Оххх, още неща исках да кажа, ама нали чета поетапно и пиша поетапно  Embarassed После пак ще пиша  Simple Smile

Чао и не излизайте по жегите  Naughty  Hug

# 36
Здравейте красавици!  bouquet
Честито на днешните месечинки!  bouquet   Специално за Теа и Влади
МамаМиньон, много е сладък малкия пешеходец  Wink
Lightblue, за съжаление не минава ден без да получа компетентно мнение /за това как да си гледам и възпитавам децата... или за това,че са ми много Shocked / от случайни възрастни дами и господа, но вече не им се вързвам и се опитвам да ги оправдая, че с това си разнообразяват и запълват и без това сивото ежедневие...
За банята - Гого също много обича водата. По няколко пъти дневно се мием под душа, а веднъж на ден го оставям на воля да се накисне в коритото. 
Снощи пък излизах по женски, за пръв път от 9 месеца!!!!! Значи можело, а!!! #Cussing out
Браво! Само така!  Peace
Дима_Дари, дано днес си по-добре  Praynig
Приятни разходки  Hug

# 37
И Ники тая нощ изтеряса - от 3 до сутринта  само мрънкотеше и искаше на цицата, направо ми разрани зърното. Карил, той като изяде 100-тина грама и съм щастлива, мила. Не му го додавам след това. Понякога, срам, ама го насилвам - по-скоро го залисвам с играчки, та да забрави да стиска уста и да се извърта скорострелно, обаче в повече случаи като откаже да яде - край. За пишлето - и нашият татко настояваше да го слагам нагоре /като неговото/, ама аз не го правя...пък и е мъничко, как да го наглася. Crazy  И аз съм от рядко готвещите майки, признавам без бой  Sick
Тали, забравих при предишния пост да ти кажа, че ми допада идеята ти да събираме парички - убедена съм, че всяка от нас при възможност прави каквото е по силите й, но никога не е излишно да направим още едно добро дело. Peace
Предлагам срещата да е в МОЛ-а на "Стамболийски" или CCS по обяд - вторник или сряда, четвъртък - кажете кой ден ви е най-удобно?

# 38
Между другото, прочетох в книгата на доктор Спок, че има големи колебания във възрастта, когато децата се обръщат, сядат, пълзят, стоят изправени или ходят. Това зависело до голяма степен от темперамента и теглото на бебето. Спок пише: "Жилавото, енергично бебе много бърза да започне да се придвижва.Пълничкото, спокойно бебе предпочита да изчака.Повечето бебета се научават да седят устойчиво между седмия и деветия месец.Някои нормални, интелигентни бебета изчакват до края на първата година....Пълзенето може да започне по всяко време между шестмесечна и едногодишна възраст.Някои напълно нормални бебета въобще не пълзят - те седят, докато се научат да се изправят.Има десетина начини на пълзене..... Бебето, което се научи да пълзи бързо, може да проходи късно, а това, което пълзи тромаво или въобще не пълзи, има достатъчно основание да се научи да ходи рано...Изправянето обикновено става през последната четвърт на първата година, но амбициозното, жилаво бебе може да се изправи още в седмия месец.Понякога се срещат бебета, които не се изправят преди да навършат една година, макар че са достатъчно интелигентни и здрави."
Добре де, нашите доктори не четат ли Спок, че натрапват едни други таблици?! #Crazy

Честити месечинки на Теа и Влади! Да им се радват мамите Лайтблу и Точка!

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 16:30 от masha

# 39
Маша, по-важно е, че ти си прочела и сега вече го знаеш.

Бургаската среща се осъществи.
Никол е истинска красавица, Велизар е голям сладур с прическа. Ради е по пампа, защото си разви капачката на шишето с вода и се поля. Прекарахме много приятно и ще повторим скоро.

Честити месечинки на Теа и Влади и от мен!

# 40
  • София
      Влизам за кратко, защото предстоящите няколко седмици ще бъдат борба за надмощие над компютъра. Мъжът ми сега пише дипломна работа и искам не искам ще трябва да му отстъпя компютъра.

Съжалявам за болните дечица и се надявам скоро да оздравеят. Знам какво ви е.

Ники изкара летния вирус доста тежко. Три дена с висока температура 38,5 до 39, повръщане и разтройство. Нали не бяхме в София се наложи да го водим на няколко лекаря докато разберат какво му има. Първо в бърза помощ, защото беше вечер като вдигна температура. Там завеждащия детското отделение ми каза, че има леко зачервено гърло. изписа ни хомеопатични лекарства за гърло и Хексалгин. На въпроса аналгина не е ли вреден за малки деца ми бе отговорено, че парацетамолът е в пъти по-вреден от аналгина, при което аз занемях Shocked.
   На следващия ден ходихме при една педиатърка, която пък откри, че Никола има силно зачервено гърло и възпалено ухо и ни предписа антибиотик #2gunfire. давах антибиотика два дни, но подобрение нямаше и така отидохме при трети педиатър.
  Жената ми се стори много разумна. Пусна ни изследвания, прегледа го обстойно и ни каза, че това е летен вирус. Спряхме антибиотика и нещата бавно се уталожиха.
 Ама колко е захитрял човека. Преди можех да му дам какви ли не лекарства. Отваряше устата като гардже. А сега само като ме види с лъжичката и стиска устата и започва да пълзи. Голяма мъка беше.
 smile3511 Единия път успях да го излъжа и да му дам Панадол докато спи. Сипах го в един биберон и той го изсмука. Wink

А иначе престоят в Разград беше прекрасен. Аз се понамързелувах. Покрай мен постоянно имаше хора и беше много забавно. Ники се научи да дава пет, да маха с ръка за здравей, да скача като запеем все едно е в бънджи, да пълзи бързо като хлебарка и куп други неща. Децата просто искат някой да се забавлява с тях през цялото време. moresmile

За къпането. Ники напоследък не иска да стои седнал в коритото, а се къпе прав. Вече ставаме големи Grinning На мен хич не ми е удобно. Като се върнах в София му измислих следния номер  - пускам слушалката на душа в коритото и водата си бълбука  и прави разни фигурки. На него му стана любопитно и от два дена имаме успех. Вече си седим седнали и се забавляваме.

За пишока - ами на където си иска. Очаквам вашите съвети за приучване към гърне и махане на памперс. Май някъде в предходните теми имаше нещо, ама нали още не съм дочела всичко ще ме извините ако се досаждам.

Иначе и аз съм в редиците на недоспалите. От никнене на зъби ли е, от какво ли ама вече две седмици човека се буди по няколко пъти нощем, че и се храни дори. Опитвам с вода, с люшкане, ама не се получава. Най-голямото успокоение ни е цицата. Добре, че още има доста кърма, че не знам какво щях да правя нощем. Rolling Eyes

Конкуренцията напира и ще трябва да се махна от компютъра. дълго стана ама ще ме извините. Наваксвам двумесечно отсъствие. А и имам още много за разказване. Обещавам скоро пак да пиша

# 41
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте отново  Hug

Много доре изкарахме на язовира, компанията беше страхотна, 25 човека бяхме, от които 6 деца от 2 до 15 години. Вчера имахме рожденник, който черпи с агне, та 8 часа въртяхме едно чеверме - стана супер  Mr. Green

За спането - ми кво да ви кажа - Емка като я е гледала бабата изобщо не се е будила цяла нощ, а като е с мен по 2-3 пъти се буди - значи можело. Така че Софкобофко мисля, че ако продължиш с американския метод няма да сгрешиш. А за това, че детето плаче - ами случва се и това, няма начин - по-добре сега да поплаче 30 минути и да се научи, отколкото да се дундурка до 2-3 годишна възраст и майката да е перманентно недоспала. А и колкото повече расте, толкова повече разбира и помни и започва да реве все по-раздирателно. В момента все още не помнят, че през нощта са плакали и това не е някаква велика травма за тях.

Маша не знам за нашите лекари, но аз лично доФтор Спок хич не го уважавам и не бих изпълнявала неговите съвети. А това, което казва в цитата е вярно до известна степен, но представи си колко деца с действителни проблеми ще останат без помощ и без някой да им обърне внимание, ако наистина границите са толкова широки. "Повечето бебета се научават да седят устойчиво между седмия и деветия месец.Някои нормални, интелигентни бебета изчакват до края на първата година...." - според мен едногодишно бебе тепърва да се учи да седи не е изобщо нормално - дотогава все легнало ли ще е, как? А таблиците, по които лекарите работят предполагам, че са одобрени и наложени от Здравното Министерство. Както и да е, де - знаете ме, че все заставам на страната на лекарите - че има некадърни и нехуманни лекари, че има грешки е така, но не трябва да поставяме всички под един знаменател и да подхождаме предубедено и негативно към всички. Покрай плявата има и добри специалисти.

Мерси на всички за отговорите за рокличката за кръщене, ще пообиколя в София като се върна. Цвети не купих рокля от Италия, не че нямаше, имаше невероятни кукленски роклички, но да не споменавам за какви феноменални цени ставаше дума. А и не ми хрумна, че в България ще е по-трудно да намеря.

Гледах снимките на ноемврийчетата и много ми харесаха всички. Нямам търпение да станат на 1 годинка и да отпразнуваме всички заедно рожденните им дни. И в този ред на мисли какво стана последно с 1 декември и Старозагорските бани -  има ли резервация, трябва ли да се събират пари за капаро и т.н? Ние с Вики и Ема сме сигурни.

Тали много добра идея за събирането на пари - и на мен много ми се иска да помогна на тези дечица. Трябва да решим коя мама да се занимава със събирането и съхраняването на парите и да действаме. Може още за Коледа да се организираме и да купим подаръци за децата. Нямам нищо против и аз да се занимая с това, но предполагам, че и други майки ще искат, така че трябва да изберем мама и с нейното съгласие да се задействаме. Може да се пусне и анкета по въпроса.

Уфф, бая написах, който иска да не чете всичко.. hahaha

# 42
Добър вечер от мен
Малкия от два дни е с страхотен обрив,само не разбрах от какво се изрина,Свекито онзи ден му дала цял жълтък  #2gunfire вместо 1/2(пак не разбрала) #Cussing outА после хапнал "банан,ябълка и йогурт"(за сефте).И сега незнам дали от жълтъка или от йогурта newsm78Целия е в гадни ,ситни,и грапави пъпчици и между тях по някоя голяма червена пъпка.На лицето си има от големите,няколко.Снощи дадох Фенистил капки и сутринта тези по челото му бяха завяхнали,но другите са олелее.
За капак не съм спала от притеснение,Снощи докато приготвях едни пържоли дадох капките на дребния да си играе с тях,после се къпахме,хапнахме и като заспа почнах да прибирам.В един момент ми светна,че го няма шишенцето с Фенистила по пода където трябва да е . Sick #CrazyОбърнах цялата къща и сигурно кръвното ми е било 250/180.Така се притесних,защото сутринта пак трябва да му дам,няма посред нощ кой да купи а после съм на работа.Абе шашнах се.Не спах,мислих къде може да са.На сутринта търсенето се повтори без резултат и се отказах.Предадох се.Нахраних го и почнах да прибирам съдовете от снощи.Отварям единия шкаф и .....Той верно ги отваряше по едно време ,ама чак да  ги сложи в една тава най отдолу  Mr. Green Mr. Green    Та -намерих ги в тавата..
За сега толкова от нас,като се прибера после от работа пак ще пиша,ако ми останат сили.Дано тази вечер малкия да е по-добре,След малко баба му ще ми го доведе и се прибираме заедно с него ,а тя си ходи в тях.

# 43
Здравейте момичета wavey
Голяма жега е,тея три дни едвам издържам.

За яденето-аз му готвя,защото той не иска да яде от готовите месни и зеленчукови пюрета.Днес например му сготвих супа,оставих му за днес и за утре,а останалата разделих на порции и я замразих.Другото нещо което му сготвих е зеленчуково пюре-морков,чушка,домат,зелен  боб,ориз и лук с пилешко месо,като месото го отделих,а зеленчуците пасирах и отново замразих.Готвя му и защото нашата прабаба си гледа всичко в градината и направо отивам,късам и му правя каквото съм решила.

За къпането-оставям го да се плиска малко и после го къпя с душа,но да ви кажа честно най-забавно му е като пусна душа  bath,голям кеф пада.

За пишлето-слагам го както ми дойде,не съм гледала дали е нагоре или надолу,не смятам че е от такова значение.

За храненето-попринцип Питър е много злояд и аз му настоявам да яде.Едно от любимите му неща е кисело мляко,особено след зеленчуковото или месното пюре smile3521

За спането-направо незнам какво му стана на това дете от 1 месец,преди си спеше непробудно до сутринта,още от много малко бебе,а сега се буди по няколко пъти на нощ,със страшен рев newsm45,направо незнам какво стана изведнъж Thinking

Е това е от нас,
Лека нощ и сладки сънища на вас и бебоците ви Heart Eyes

# 44
аз пак нещо не съм допрочела, това за събиране на пари за дечица newsm78

ДимаДАРИ,
докато прочета финала на поста ти..бях на НОКТИ Shocked

Днес следобяда сме спали като заклани тримата с тати и бебо ПРОСТО от жегите и нощното ставане сме гроги Tired Tired TiredДобре че климатика ни спасява.

Дани не яде от супата въудушевено, но пък я набутах в бурканчета и я стерилизирах.. Peace Peace PeaceТа поне за дни ще ми е спокойно и няма да варя.

Мерси за отговорите за къпането и пишката.

ИВЕ, ДАНО ВСИЧКО ДА Е МИНАЛО при ВАС!!!
Нека бързо минат дрисъците на мъниците!! Praynig

ЛЕКА НОЩ!

Общи условия

Активация на акаунт