Имам аз една мечта-чак ОКТОМВРИ да родя!

• 16 596
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте мами,да се запиша и аз за днес.
  newsm59 на Мечтание.Да си жива и здрава и октомври най сладкия подарък.

Аз да споделя днес какво ми каза педиатърката на сина ми ,който водихме за ваксина.Попитах я тука как стоят нещата с кърменето,в смисъл поддържат ли го или са привърженици на изкуственото хранене.За мое  щастие ми каза,че тя е от националната организация за кърменето и го поддържа тотално.Препоръча ми веднага след като се роди беба да я сложа на гърдата.Друго ,каза ми да давам да захапе цялата ореола със зърното ,не само зърното ,защото ако е само зърното няма да излиза много добре млякото и така зърното се наранява.Каза също ,да давам добре да изсуква първо едната гърда ,като преценя ,че в нея вече няма нищо да стисна да видя ако не излиза вече мляко да давам вече другата гърда.И така,изкуствено мляко вече в много краен случай ,и то за дохранване.Но това вече като се роди беба и в процеса на растежа и къменето  ще се прецени.
Питах за водата дали да се дава,каза,че при деца само на кърма няма нужда,ако са и на изкуствено хранене да,защото в изкуственото мляко имало много повече сода(на исп.е содио,сигурно е същото и на бг) и се налагало да се дава вода. 
За коликите питах какво дават тук,нали съм Мара подробната питах всичко.Та ми каза,ако бебето е само на кърма не би трябвало да има колики ,зависи също и с какво се храни майката,каза,че трябвало да се избягват зърнените храни,бобовите,и въглехидратите.Да се храним здравословно,никакво пържено и силни храни люто.Та каза ако спазваш тия неща,не би трябвало детето да има колики или ако ги има те ще са много слаби.
Та това е от днес,друго няма,надявам се да сте всички добре и да нямаме други изненади скоро време.

# 151
mishonka, и аз съм чела и чувала тези неща - за кърменето, за коликите и подкрепям с две ръце всичко, което ти е казала лекарката! Дано всички имаме достатъчно кърма, за да храним бебчетата!

Jenna, дано да не се окажат верни съмненията ти и да са действали наистина адекватно! Но като ви чета има логика в това, което казвате! И все пак дано всичко се оправи с бебчето на Хексина!  Praynig

Чух, че ако в началото нямаш кърма, дават на бебето ти чужда кърма....Това вярно ли е?! Crossing Arms

# 152
Здравейте пак
Джиджа сега се сетих виж тука за имената нали ти беше дето търсеше за момченцеhttp://www.guiainfantil.com/servicios/nombres/indice.htm
Там където пише Nombres отдолу има таблица с букви,натискаш и ти излизат ,а по надолу има и по държави.Или влез в Google .com .Успех.

Маграт ,днес видях като количката дето си си харесала,беше в синьо и черно и имаше и кошница за кола,в комплект,много добре изглежда ,тук струва към 400 $.Веднага за теб се сетих.Ама на много сме надалеч да ти я пратя.

Джена и аз съм така,като си видя корема и ме хваща паника.Имам чувството ,че скоро  ще почна да се  JoyТо уж не останало ама пак се събира един месец,сякаш много ми се вижда.Твоите сега  ще минат бързо като дойде таткото,докато се нарадвате един на друг,то времето ще мине .

Aйде чао от мен пак,до утре и по малко караконджули тази вечер.

Последна редакция: нд, 26 авг 2007, 04:28 от mishonka95

# 153
  • някъде там
 1countingsheep 1countingsheep 1countingsheep 1countingsheep 1countingsheep
а сега  wash

# 154
ох, мисля си ги тези работи от 6 часа и мира не ми дава...

Значи въпреки множеството ми предупреждения, изказвания и прочие, свекърва ми пак отишла и накупила дрехи за бебето... не би трябвало, но истината е, че доста се подразних и сега не ми дава мира. Как да обясня на човешки, че това дете няма да стои вечно малко и тези дрехи изобщо няма да бъдат облечени...
за капак, лелята на мъжа ми с братовчедка ми се готвят да пазарят от Испания, набелязали били дрешки   #Cussing out
имам чувството, че купуват за собствено удоволствие, а не заради бебето, което може би най ме вбесява

Някои може да ме разберат, други не, но аз пак да кажа, че купуването на бебешки дрешки за мене е изцяло привилегия на майката, аз полагам огромно старание да не се "впускам в подробности", зашото дрешките тука са достатъчно евтини и хубави да обзаведа не 1, ами 10 бебета, и те сега ме трупат с нови дрехи, дето я ми харесат, я не...
не знам защо така се дразня...

Последна редакция: нд, 26 авг 2007, 09:11 от Jenna

# 155
  • София
Привет момичета  Simple Smile

Мечтание, Честит Рожден Ден на патерици! Пожелавам ти много здраве, любов, безпроблемно раждане и най - красивия подарък след 2 месеца ...

Гледам обсъждате води и течове - това беличкото било предизвикано от лактобацили (млечно - кисели бактерии, които нормално съществували във лвагалището по време на бременност). Околоплодните води са бистри и миришат хубаво - чувала съм и аз за изтичане на водите на по малко, обаче в повечето случаи изтичат, когато започне раждането и в голямо количество. Няма как да ги объркате ... не ги обърках първия път, препдолагам и сега няма ... то е неща, което не можете да контролирате  Simple Smile Спокойно, никоя няма да си изпусне раждането, няма начин  Crazy

Танини е добре (нали сме при една и съща лекарка - питах я в четвъртък), лекарката ни е в отпуска от 5 до 10 септември, препдолагам, че не очаква никоя от двете ни да ражда тогава  Joy  Joy

Меги, а прозорците не знаех, че не бива да мия, то аз от една седмица, за кратките временца, в които се задържам вкъщи, само чистя ... подготвям къщата за бебчо ... Само гледам да не падна, иначе вчера дори матрака на спалнята смъкнах на пода и го върнах обратно, че да изчистя отдолу ... (гледам ако вдигна нещо по - тежичко, тежестта да отива на ръцете, не на кръста и не мисля да имам проблеми ...  newsm78) майка ми едно време е родила сестра ми, когато съм била на година и половина, до деня, когато е отишла да ражда, ме е носила на ръце почти цял ден, понеже съм била много кисела ... пък съм била поне 12 - 13 кила  Simple Smile Предпочитам да си изчистя аз (малко луда на темата, все ми струва, че милото не почиства добре като мен  Crazy)...

Джена, не се ядосвай на такива неща. Аз затова карам по списъка с големите покупки - който иска да подарява - с мен в магазина, аз избирам, подаряващият плаща  Mr. Green Така беше и когато обзавежадахме апартамента - избираме си, дори купуваме нещото, после който иска да подари, ни дава парите и казва - Ето, дивана ви е от нас  Simple Smile
Ама дори да ти подарят дрешки, които няма да ползваш, ще ги подариш после на някой нуждаещ се  Simple Smile Остави ги хората да се кефят  Peace

# 156
Ха добро утро от караконджула.Тук е 3 сутринта.Амо въртях се въртях и станах.Наспана,аз за туй не обичам да спя следобед.Вчера 30 мин спах следобед и ей ма на кукнала съм се вече.Дано ми се приспи ,че много рано ,не става ни за  шетане,ни за готвене.

Браво ,тази вечер по малко караконджули има.Аз отивам сега да почета из другите форуми,че вие още явно не сте станали.До по късно.

# 157
  • София
Jenna толкова ми  е познато това чувство, например аз сега си имам четри одеалца, който ама хич не харесвам, но ще трябва да си ползвам,  защото душа не ми дава да ги оставя настрани и да си купя нови, то мама и свеки така се радват и с такъв кеф пазаруват, че ще кажеш само за това са живяли, решила съм да не им троша хатъра, а като дойде бебка сигурно хич няма да обръщам внимание на тези неща.

rally уби ме с това, че няма да си изпуснем раждането  Joy  Joy  Joy  Joy

mishonka95 ясно бебоците да се научат да лапат цялата цица не сама зърното. А моя корем ту ми се вижда малък, ту огромен  #Crazy  няма угодия  hahaha

Джиджа  не дават чужда кърма, поне не тук в БГ.

# 158
ха здравейте и от мен Hug

тази вечер май повечето караконджули са спали като къпани бебета Mr. Green, я си признайте кое ви умори толкова много - да не сте гледали едни по-специални филми в малките часове Mr. Green Joy

Джена
- не се сърди на хората, искат да помагат милите, ще им намериш място на тези дрешки, в краен случай ще ги запазиш за следващо бебе или ще ги подариш на някое. Роднините понякога не разбират, че ние сме вече достатъчно зрели и финансово стабилни за да се погрижим и набавим всичко за бебето си и все искат да са съпричастни.

Меги
- и аз съм купила 5 одеяла и завивки и майка оня ден вика "абе да купя едно вълнено одеалце, с какво ще го завиваш зимата това дете..." Joy сякаш отвито ще го оставям, аз да не съм малоумна и да не си преценя кое ми трябва newsm78

Рали - това за носенето на детенце през бременността го забелязах тук у арабските семейства. Носят си големите кореми и от страни по някое 2-3 годишно дете като им увисне, чак се чудя как се държат изправени тия жени.. но явно не е опасно

Днес при нас е адска жега и май няма да се излиза много много... Предстои ми wellness day и дано успея да се епилирам без пропуски,че напоследък ми е голям дерт Mr. Green

# 159
Протяг, протяг............събудихме се и ние Simple Smile Вчера добре посватбувахме, пробрахме се около 3:30, е с пътя де:)  Венчавката беше в "Св. София", после в зала"Сердика" на Шератон добре беше. Вкусна храна,  по малко от много и различни вкусни неща, леещи се в изобилие напитки, приятели:))) Напрао много ме беше яд, че съм бременна )  и не можах да си поскачам като хората, е не че с Елица не подрусахме мощни телеса Joy Joy Joy и хорце тропнахме и потресохме дупето и шкембака на разни любимости Joy Кумовете на 2-пъти ме доведоха до очти напишкано състояние от хилеж Joy Joy Joy единия с прочуствена 10 мин реч - поздрав за майките на младоженците, а другия с професионално изпълнение на казачок, е малко му бяха трудни пируетите Joy Joy Joy , но......Мислех да ви пусна малко снимки, но на моя фотоапарат му е било тъмничко там и всичките са доста мрачни Cry

Леле ,милата Хекси дано всичко е на ред с бебето и! Май един термин имахме с нея.

Ивон количката е доста лека , около 7 кг и вероятно за това не е неразумно висока доставката, Иначе  имам роднини в Германия, които можеха да я препратят, но при тязи цена няма смисъл да ги занимавам Peace Грако е, да. Много се радвам, че ви харесва, че аз колко гледане и чудене му хвърлих докато я избера.

Рали и аз зимата ще ползвам старата си количка Чиполино - Венеция със зимен кош от каката и старата кошница за кола, тази ще е за пролет, но цената ми се видя много изгодна, а и въпреки разума искам да си купя нещо новичко Embarassed

Мишонка, то номера при Грако Мозаик, а може би и изобщо за Грако е , че пускат най-различни цветове и десени newsm78 Хич не ги притеснява да пуснат 1000 бройки от един десен и толкоз и да имат по 20 десена от модел. Мисли му, като си харесаш нещо де ще го намираш:)) Ти не беше ли харесала , някаква кошара Грако? Цената на количката много зависи от дизайна на десена. Например тази тяхната в която се влюбих е на същата рамка, същата ходова част и окачване, но е 300 $ в САЩ!, без нищо, никакви допълнителни аксесоари, а тази цикламената 80 Евро пак без нищо Simple Smile Много мило ми стана, че си сетила за мен Simple Smile

Мечтание, Честит Рожден Ден мила, прекрасен октомврийски подарък ти желая Heart Eyes

Мамма Миа, как мина вашата сватба? Добре ли се позабавлява?

О тук се разхлади много приятно  и аз мисля цял ден да мързелувам днес Heart Eyes
Дано да има и други тук да бъбрим Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 авг 2007, 13:25 от маграт чеснова

# 160
Ха, привет ви и от мен!!! Hug

Джена, не се ядосвай, мила, нека си купуват!!! Аз поне такива проблеми нямам, на свеки хич и не й пука да купи нещо, а мама винаги пита какво точно да купи или излизаме и купуваме заедно, което е чудесно!!! Hug  Иначе тук много вали и гърми и за малко ще се изчезна, че д ане стане някоя беля, хайде до скоро и целувки!!1  bouquet

# 161
Добър ден и от мен Simple Smile
И аз се зачетах в септемврийският пък се оказа че Хески е била при моя лекар и  #Crazy #Crazy тя не казва лоша дума за лекарите напротив дори ги хвали ама аз май се поуплаших............ Все пак за Диков се говорят само суперлативи и искренно се надявам че е действал правилно в случая  Praynig

Джена напълно те разбирам как се чустваш и при нас нещата са почти същите уж докато се роди бебо не трябвало нищо да се купува само това ми мърморят пък мамчето и свеки почнали да пазарят  smile3515 и какво се оказа половината неща които са взели не ми харесват и естествено някой изобщо няма да ги ползвам а като ги знам какви са  после ще се и сърдят.
Ох аз да ви кажа какво ме притеснява в момента. Мамчето си е наумила да напуска работа и да дойде за бебо (от Бургас в София) и както гледам намерението и е да седи около месец и нещо.......... сега аз много ясно искам да дойде че на свеки нямам намерение изобщо да разчитам, ама според мен месец и нещо си е множко. Най-гадното е че разтоянието Бургас - София е голямо и тя няма да може да идва толкова често колкото и се иска ама едина месец и нещо си е много....  Пък се чуствам гузно че поради разтоянието няма да може да се радва пълноценно на внучето за което от много време мечтае..........а не искам да я обидя защото преди всичко ние с нея сме приятелки, а не майка и дъщеряя...............офффффффффффф
Ако беше свеки лесно режя я и готово, ама за мамчето ми е по-криво.
Пък и мъжа ми смята за раждането да си вземе месец отпуск и не знам сигурно ще се побъркам всичкии да ми висят на главата.......Те двамцата уж се разбират доста добре ама ........пък и мажа ми каза че няма нищо на против да дойде за две три седмици ама ако му кажа колко смята да седи  #Shocked #Shockedще се оцъкли Simple Smile
 И съм се изпопритеснила и не мога да спя от нерви какво да правя.
А определено смятам аз да си гледам и възпитавам детето и не ми се иска никой друг да се меси........... пък било то и майка ми
Ох доста объркано го написах дано сте ме разбрали.

# 162
Здравейте на всички. ))))
Аз вече съм навън, изписаха ме днес. ))))
Бебето е добре, почти е минала жълтеницата. Храним се с кърма и така. )
По-късно ще пиша повече, аз ви четях, но нямаше как да пиша от ГСМа, не знам защо не се получаваше. ))))

# 163
 welcome , Мирама.
Бързо възстановяване за теб и скорошно прибиране на Калина у дома, ви пожелавам!

# 164
Здравей Мирама !!!   Hug
Браво на теб поне ти вече си си в къщи.....  Малката принцеса е страхотна и съм сигурна , че щом вече е на кърма ще наддава бързо бързо и много скоро ще си я гушкаш....

Мечтание честит рожден ден на патерици. Много любов , късмет и изпълнен с детски смях живот ти пожелавам ...    newsm59  newsm67   bigdance2

аз влизам само да хвърля едно око, че отиваме да сглобявеаме леглото на беб...  Heart Eyes Просто нямам търпение... smile3521  

Общи условия

Активация на акаунт