Имам аз една мечта-чак ОКТОМВРИ да родя!

• 16 598
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
... смятайте кой знае дали изобщо са били води (някой спомня ли си теста на Виодиди - как веднъж бяха води, пък втория път не)...

#Crazy  newsm78  #Crazy  newsm78  #Crazy  newsm78
Абе, опитвам се да се сетя какъв тест съм правила, ама чак пък толкова да забравям...???
 #Crazy  newsm78  #Crazy  newsm78  #Crazy  newsm78

Wink някой друг беше!

БЕШЕ КОКИ !!!!!

# 136
Jenna, а как е възможно да е грешка? Прочетох какво е написала Хексина, това са били води, оцветило се е в зелено (явно това значи, че са води). Предполагам, че просто е трябвало да изчакат, но пък и тя е имала вече контракции... newsm78 Незнам...като започнат да изтичат води, значи е спукан мехура и няма връщане назад...нали така? Уффф, незнам  newsm78

# 137
  bouquet galentinass    bouquet

Разреши мистериозната загадка, която напрегна мозъка ми...  Heart Eyes

# 138
Ох, момичета, с тези води съм голям паника! Ами, ако не ги разпозная? newsm78

# 139
аз разказвах ли, не разказвах ли за мойте води? Нямам спомен, ама ако съм разказала ся ще се повторя.
Пробата с бром тимол може да е грешна, ако се прави от лигнин или дамска превръзка
За да е реален резултата пробата трябва да се направи върху напоен с течността ПАМУК!
Изкараха ми акъла с тоя лигнин и положителната проба.
Възможно е да се наблюдава "винтилно" изтичане на водите, като в такъв случай се проследява дали има повишаване на левкоцитите до 72часа след изтичането. Ако има това говори за инфекция и трябва да се вземат мерки, ако не -  всичко е ок.
При съмнение за изтичане, това което може да покаже ехографът е само дали има все още достатъчно води за бебето. От къде, как и защо не се вижда.
Имало и някакъв пробив на мехура някъде горе. При него има малко но регулярно, ако мога така да се изразя, изтичане. Тоест то няма как да се обърка щото като ви мокри няколко дена подред ще усетите, че нещо не е наред, нали?
Според един колега на моята лекарка е възможно проба бром тимол да се позитивира и от наще си физиологични течове, ама това е негово твърдение.

Всичко, което съм написала го знам от лекар/и по повод моите притеснения, че не ми държи кранчето  Wink

# 140
Jenna, а как е възможно да е грешка? Прочетох какво е написала Хексина, това са били води, оцветило се е в зелено (явно това значи, че са води). Предполагам, че просто е трябвало да изчакат, но пък и тя е имала вече контракции... newsm78 Незнам...като започнат да изтичат води, значи е спукан мехура и няма връщане назад...нали така? Уффф, незнам  newsm78

Коки вече е отговорила на първия въпрос  Peace

А на втория ти въпрос - принципно при преждевременно раждане може да се направи опит за задържане на бебето въпреки изтичането на водите... за седмица и повече, но риска от инфекция трябва да е по-малък от риска за недоразвито бебче. Това, което ме впечатли при случая с Хексина е, че явно изтичането не е било "сериозно", в смисъл, за да се види на видеозон намалялата течност, а просто е имала на превръзката прокапване и те юруш са се хвърлили да предизвикват.

Второто, което ме впечатли, е, че ако е имала контракции, защо са предизвикали, а не са оставили контракциите да се доразвият и раждането да протече нормално. Отговорът вероятно е, че контракциите просто е нямало да се превърнат в родилни. Вадя си този извод по повод факта, че, както самата тя казва, родилният канал изобщо не е бил готов за раждане.

Ако бях на нейно място, щях да поискам сериозни обяснения за действията на тези лекари, на мене ми намирисва на лекарска грешка, за която и тя и бебчо трябва сега да се тормозят...

# 141
Я  сега  като говорим за "води", да ми обясни някой как стои въпроса с бялото течение? Мислех, че е нормално, особено по време на бременността, ама днес четох една статия във в. "Доктор", където пише, че бялото течение е признак на бактерии, което води до опасности за бебчето... Я ме успокойте някакси?! Ако кажа на мъж ми...  Embarassed с книгата не ме би по главата, ама с вестника - току-виж ме подхване...  Mr. Green

# 142
Виодиди, бактериите в половите канали са вредни за бебчо, само по време на раждане (елиминира се ефекта със система с антибиотици, докато раждаш) или при спукани води...

също така... казват, че лечение с антибиотици по време на бременността не е гаранция, че бактериите няма да ги има по време на раждането.

и още... ако ти вземат секрет скоро след като си "лекувал с антибиотици", секрета може да покаже фалшиви резултати, че няма бактерии, а реално да има.

на мене ми откриха Стреп Б, и ми предписаха пеницилин. Аз обаче се поинтересувах, смисъл да го пия няма (заради по-горе), сега пак ще ми вземат проба (и пак ще е положителна със сигурност) и просто ще ме сложат на антибиотици при раждането. Голям праз!Не се притеснявай и ти, сигурна съм, че това всички лекари го знаят, но ти си попитай пак де...

# 143
  • София
Jenna Днес ми минаваха подобни мисли през главата, предполагам или поне се надявам да  е имало сериозна причина да вадят бебо, може левкоцитите да са били високи или нещо друго, искренно се надявам това да е било правилното решение, но съмнения и мен ме глождат. В частните болници май не се стой за задържане без да си плащаш, поне не съм чела някоя мама да е имала престой в частните болници с цел задържане. При нарушаване на целостта на околоплодния мехур не е задължително да се предизвиква раждане  newsm78 така пише в книгата ми, правят се кръвни изследвания,и т.н. Ще питам на трети нали съм на преглед.

# 144
Джена, златна си! (абе, имаше една силвърероу, дето беше същата енциклопедия, ама къде изчезна Wink  newsm78 Много си приличате  Joy )

# 145
това с околоплодните води и течението и мен ме притеснява, особено след като четох и разказа на Хексина Cry
напоследния ми вагинален преглед доктора ми взе цитонамазка и каза "имате течение дори под нормалното", което ме навежда на мисълта, че течения са допустими, дори и на околоплодните води
тук някъде във форума имаше дори обяснение как се обновяват околоплодните(ако е истина де), защото немогат 9м да стоят едни и същи...

някоя от вас беше написала обяснение от лекциите, на които ходите, че водите били с цвят на мляко и вода в някаква пропорция, но това не е вярно Naughty Naughty, околоплодните води са леко оцветени в червено и приличат повече на урина, отколкото на течение... (това го гледах в обучителен филм на една болница - правеха онлайн цезарево сечение)

Джена
  благодаря ти за разясненията, сега точно от достоверна информация се нуждаем, всички сме ошашкани и ако четем навсякъде какво пише, съвсем ще се омотаме Peace

# 146
Момичета помогнете ми моля Ви!!!  Praynig  Praynig  Praynig

Днес бях на събиране по повод 40 дни от раждането на малкия на кумците, нали се прави такова събиране за здраве и т.н. А утре ще го кръщавам. Купих картичка за честитка за новородено и седя и тъпея какво да напиша. Пожелание към родителите ли или към бебето. Рових се из Интернета, но нищо не намерих освен това :

Желая ти здраве, защото без него нищо друго няма значение, несекващ стремеж към знание, защото то ще те научи как да постигнеш предното и как да се пазиш от бедите на следващото пожелание- любов, защото това е достатъчно добра цел в живота.

Praynig  Praynig  Praynig Моля Ви дайте някакви идеи за пожелания  Praynig  Praynig  Praynig

# 147
Джена, златна си! (абе, имаше една силвърероу, дето беше същата енциклопедия, ама къде изчезна Wink  newsm78 Много си приличате  Joy )

Mr. Green Напомняш ми, че трябва да си променя заглавието на "дървен философ"

Аз пак да се оплача - тоз корем имам чувството, че с дни расте. СТРАШНО ми стана неудобно вече, ама ей така, за няколко дни, днес вече е непоносимо. Как ще живея още месееееееееееееец  smile3514

Иренка нещо не се обажда...  newsm78

Танини - също...

# 148
  • София
Lollipop разгледай пожеланията за рожден ден и ги префразирай, друго не мога да измисля. (то с тази каша вместо мозък)

Jenna МАЖИ МАЖИ И ПАК МАЖИ тоз корем, е не че ще помогне много но поне ще си спокойна, че си направила всичко по силите си.

viodidi ааа бъркаш се  Naughty  силвърероу беше една готина слабичка мадама, а нашата джена виж кво говори - коремът и бил растял, ама много папа туй девойче  Joy  Joy  Joy  Joy

Me_and_baby важното е да не са зелени околоплодните води, това е признак че бебето страда - така казаха в "такъв е животът". Според мен не трябва да са червеникави.

# 149
meggyv   аз от там го взех  Sad

Общи условия

Активация на акаунт