Отговори
# 225
На мен вече ми направиха кръвните изследвания, а от понеделник съм за първи път на ЖК. Аз също си ходя при един и същи доктор в частна клиника и тъй като се полагат само 2 видеозона (поне аз така разбрах) за цялата бременност, някои от прегледите ще си ги плащам, но при същия лекар

# 226
  • София
изследванията обаче са безплатни,така че поне за тях си искайте направления.Аз миналата година ходех на ЖК при един много готин лекар в Младост,той ме гледаше всеки път на ехограф без да плащам,нищо че се полагат само 2-3.

# 227
Здравейте, момичета!

Вчера на прегледа Дуди не се разкрачи Simple Smile , но е е вече 71мм, докторът каза, че изглежда добре и трябва другата седмица да се записвам на ЖК - т.е. в 14 г.с. Каза и нещо, което ме изненада - по време на бременността се правят и 2 гинекологични прегледа: 1-ия в 18-20 г.с., а втория - по-нататък /не запомних седмиците/. Вие чували ли сте нещо подобно?

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 12:26 от Славундер

# 228
Здравейте, момичета!

Вчера на прегледа Дуди не се разкрачи Simple Smile , но е е вече 71мм, докторът каза, че изглежда добре и трябва другата седмица да се записвам на ЖК - т.е. в 14 г.с. Каза и нещо, което ме изненада - по време на бременността се правят и 2 гинекологични прегледа: 1-ия в 18-20 г.с., а втория - по-нататък /не запомних седмиците/. Вие чували ли сте нещо подобно?

Да, Слав, правят се гинекологични прегледи. Не помня точно кога, но на мен ми правиха  Peace

# 229
Благодаря, какиното за бързия отговор   bouquet

Вчера се случи нещо малко неприятно - като си тръгнахме от доктора, две коли пред нас набиха спирачки и щяха да се ударят, така че се наложи и мъж ми да спре рязко. Аз хем се стреснах, хем от рязкото спиране коланът ми се вряза в корема. Коремът започна да ме боли, веднаха пих 2 таблетки но-шпа, но като се прибрах, видях ръждиво петно на бельото. Днес съм по-добре, мисля, че и бебо е добре и много се надявам да се разминем само с уплахата  Praynig

# 230
Славундер спокойно, бебето е добре защитено вътре. Мен много ме е страх от притискане с колана и затова си го слагам сега по по-странен начин. Закопчавам го зад мен и си слагам само лентата която минава през раменете, тази за през корема минава зад кръста ми. Или първо закопчаваш колана и после сядаш върху него, като само горната лента я издърпваш. Абе не го обясних много като хората. Ама така е по-добре за бременни, отколкото шофират без колан.

# 231
Здравейте всички,
за покупките - моя приятелка трябва да роди всеки момент. С нея обиколихме всички големи и много от малките магазини за колички, дрешки, легла, биберони и шишета и т.н. Вече имам поглед в/у това което се предлага, набелязах си няколко неща, които много ми харесват, но още няма да купувам. Струва ми се много рано. Освен това си чеша крастата като пазаруваме за приятелката ми. Признавам, че е страшно приятно занимание.
За количките - не мога да отделя 1000 лв. за количка, но и да можех нямаше да го направя. Ще се въздържа и от количките от 250 лв. Много ми харесват комбинираните модели на Peg-Perego, които са около 550 лв. Нищо разбира се не е окончателно. Имам още 198 дни да избирам. По отношение на времето, в което ще раждаме сме привилегировани, защото пролетните бебчета нямат толкова голяма нужда от зимни кошчета и могат да минат само с лятна количка, която има хоризонтално положение и покривало за крачета, докато за зимните бебета си трябва нещо по-стабилно.

# 232
За колана - аз пътувам без колан - в закона за движенията по пътищата пише, че от задължението да слагат колан са освободени таксиметровите шофьори и бременните, така че без притеснение може да махате колана и никой нищо не може да ви каже.

# 233
  • София
Аз днес сутринта бях на преглед и бебето се развива добре  Peace  , каза и към 25 септември да отида за кръв  за БХС и каза на по следващия път морфология ! Иначе и аз снощи яо повръщах и ме болеше главата и си взех изследванията на стерилната урина и пак имам Е-коли. Ужасът е голям !!! Каза ми да не ходя на работа , но няма как и след 2-3 седмици май ще си взимам болнични.
 И аз гледах в нета количките ,моя приятелка счупи по разбитите улици 2 колички от по-малкото парички и сега е с 3-та , та мисле малко по-скъпа да купя която да е лека и да се сгъва лесно за да я качвам лесно в колата !
Иначе и аз мисля да си набележа всичко към 8-ми 9-ти месец а да ми го купят докато съм в родилното и това от суеверие   Embarassed
 Лек ден на всички  Hug

# 234
Аз съм свикнала да си слагам колана още при качването в колата,обаче в последно време го чувствам много некомфортно,така ми притиска коремчето Blush Ще взема да пробвам метода на анито Laughing
Относно закупуването на бебешките аксесоари аз ще поизчакам,мисля че все още е доста раничко.И на това ще му дойде времето.А за количката от сега си казвам,че нямам намерение да дам повече от 200 лв.,просто средствата не ми го позволяват Whistling А и сега сме пред закупуване на собствено жилище,което ще изиска доста ремонти и средства.
Иначе се чувствам сравнително добре,като че ли гаденето отшумя и ми прави впечатление,че предимно като вдигна нещо по-тежко тогава ме заболява и кръста.Част от изследванията ми излязоха и нещата са сравнително добри.Другата седмица от ЖК ми казаха,че ще ми пуснат изследване за Васерман и СПИН.Досега не са ме теглили,мерили и т.н.,а само веднъж са ме преглеждали на видеозон Rolling Eyes Иначе ходя на частно за допълнителни УЗ,където док ми каза,че е добре да ходя веднъж месечно,за да проследява бременността ми:)

# 235
  • София
За колана - аз пътувам без колан - в закона за движенията по пътищата пише, че от задължението да слагат колан са освободени таксиметровите шофьори и бременните, така че без притеснение може да махате колана и никой нищо не може да ви каже.

Това за закона и аз го знам,обаче гледах по Дискавари един филм за тестване на коли при катастрофи.Там казаха,че за бременни е много по-безопасно да са със колан,ако  стане катастрофа.Казаха,че седалката трябва да е малко по-назад-така хем колана няма много да стяга,хем няма да сте толкова близо до въздушната възглавница,ако има удар.

# 236
колкото до колана аз вече не сядам отпред защото винаги съм си мислила че там е най-опасното място в цялата кола

# 237
Има и един друг номер с колана, който аз прилагам от доста време - издърпвате колана, така че да не ви стяга, но и да не е много разпуснат, за да може все пак да си свърши работата и в началото на колана (там, където излиза от гнездото си) слагате една щипка за пари. Щипката го застопорява и колана не ви стяга  Hug

# 238
Ех, този форум! Simple Smile Пълен с полезни идеи Simple Smile Ането и Били, страхотни съвети, ще ги пробвам   bouquet

# 239
Каза и нещо, което ме изненада - по време на бременността се правят и 2 гинекологични прегледа: 1-ия в 18-20 г.с., а втория - по-нататък /не запомних седмиците/. Вие чували ли сте нещо подобно?
на мен досега винаги ми правиха първо гинекологичен преглед и след това гледаха бебчо с ултразвука.

P.S. нещо ми иzчеzна подписът, не разбирам защо...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт