СеПтЕмВрИйЧе ходи за ръчичка, смело духва първата свещичка

• 14 136
  • 288
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, здравейте, здравейте!
Преди малко се завърнахме от разходка. Веси се измори от ходене и вече спи блажено. Мисля и аз да я свърша тази работа. Laughing
Ама съм една майка в хорските очи... Ето такава  Напоследък си създадох една много приятна за мен традиция. Съвсем близо до детската кухня има приятно ресторантче. Та на връщане отсядаме с Веселушка там. Аз си пийвам една малка биричка с мезенце, че и палачинка за десерт.  И едновременно храня малката. Малко ме е срам Embarassed, ама наистина ми действа релаксиращо.
Еее, Мамичка Яничка, добре дошла в голямото християнско семейство! Бог да те закриля! Нямаше да те пуснат на кръщенката на Алекс, бе човече! Laughing Щеше да надничаш през прозорците на църквата. Joy Hug
дилИпилИ, чудесни снимки. Тази в самолета много ме впечатли.
DVV, успокой се любима виртуална приятелко! Hug Ще се дипломираш, има време. А до тогава... Е, дано твоите са по-малко!
И аз разгледах снимките на Мишо и Ники. Големи сладури и как добре се забавляват. Grinning
Доника, обещала съм си, че за мъжкото един ден и аз ще купя папионка. Grinning Много му отива на дребчо.
Йоанка, сигурна съм че днес братче и сестриче ще са по-добре. Скоро са рожденници и трябва бързичко да оздравяват. Wink
steli-ssd и Веси е голяма любителка на котките. Онзи ден нашата котка си се хранеше спокойно на двора, а моята кипра щеше да падне от количката в опитите си да я хване за опашката.
Сега се сетих, че коментирахме за хляба. Моята дребка много го обича. Аз сухари почти не съм давала. У дома ядем пълнозърнест хляб и на нея давам такъв.
Стига съм писала, че време за спане не ми остана. А колко съм уморена... Че и домакинска работа имам. ooooh!
Целувам ви!

# 16
  • Русе
Е,завърнахме се и ние! Party
Благодаря ви сърдечно за поздравите за моя и за рождения ден на Ема.Толкова много внимание от цялия септемврииски отбор newsm51
 ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКА ВИКИ на мама bazel Heart Eyes Heart Eyes
Изкарахме чудесни 7 дни на Св.Константин и Елена,Ема е влюбена в морето,на ден се къпеше по n-пъти.......малко странно може да ви се стори,но стояхме всеки ден от 9ч до 18ч на плажа,беше разкошно и Ема се чувставаше супер.Спеше на плажа,хапвахме в едно плажно ресторантче-ние бира с пица,цаца,а тя нейните пюрета и по някоя хапка от нашата храна cheers
Признавам си ,че попрочетох старата тема диагонално,но събрах впечатления за развитието на всички дечица,и за това как се готвят за септемврииските рожденни дни newsm67
сега ще разгледам и тази тема и пак ще се включвам.
Мисля да заведа скоро Ема на консултация,че се правели отново контролни изследвания,а и да се зарберем за ваксината за шарките.
целувки и всички мами и на дечковците newsm63
П.С. Ирини,отново шестица за оформление на темата. babydust7

# 17
олеле-малеле докато кача малко снимки и се натуткам да си напиша поста и вече е изписана цяла страница.

Здравейте отново от мен и Иглика. Дългото и страхотно лято за съжаление свършва и ние полека- лека свикваме да бъдем сами без ни една баба на хоризонта. Толкова се бях разглезила в Бургас, че по едно време си водех единия ни дядо /когато е свободен де/ за разхождач на Иги, докато аз пийвам кафе и бъбря с някоя приятелка.

Накратко за нас - Иглика върви за една ръчичка и е много стабилна, но се страхува да се пуска. Първо проверява дали опората е надеждна и чак тогава се прехвърля от едно на друго и така обикаля всичко в къщи. Като запецне някъде и види, че следващата опора е далече почва да ме вика с ръчичка да я водя. Ама пък няма лошо да е предпазлива "страх лозе пази".

Вашите мъници как се пуснаха сами за пръв път, разкажете моля ви? И колани за прохождане използвате ли?
fibi4ka, мамичка яничка, Марианка, Дилипили, Алина, бургаската среща беше страхотна, радвам се,че се запознах с всички вас, ето и малко снимки на бебетата от мен. fibi4ka има и една серия на Йоанка с Иги на тревата  Hug ето..http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3814937

Марианка хубаво е, че можеш да релаксираш така с Веси, няма от какво да те е срам.

Яничка как си приятелко като новоизлюпена християнка?, Алексчо кога ще го кръщавате /прощавай, ако въпроса е неадекватен, но не съм чела всички постове назад, кръстили ли сте го вече?/.

Доника Хриси е много хубав само по папионка. Веднага си представям женския вариант на тази снимка - малка госпожичка с памперс, горнище на бански /да спазим приличието, няма да си показваме циците/ и мъничко шалче около вратлето.

bazel, честита ти рожденничка. Да е жива и здрава и много да радва мама. Линка ти наистина нещо не се отваря. Излиза началната страница на снимка.бг

steli и при нас котките са тачени животни. Гони ги и иска да им хваща опашките. Кучетата дърпа за ушите или забива пръстчета в муцунките /а те са доста чувствителни и мекички като гъбки/. Добре, че не е попаднала на някое зло или нервно куче. Досега всички я търпят стоически, както аз например не бих могла. Тези пръстчета са като скалпели понякога.

Ох бубата се събуди, играе с едни мечки на пода, но вече се нерви.
Доскоро, радвам се, че пак съм сред вас.

irini поздравления за темата, много полезна информация за първия рожден ден.

Бройте и мен за среща на 29-ти - ще направя всичко възможно да дойда.

# 18
Днес цял ден се занимавам с тези линийки в подписа - дано да съм успяла този път.

Искаме да се похвалим, че днес Георги направи цели три обиколки на стаята сам самичък, като се опитваше да ме хване. Много беше сладко и забавно.

# 19
Ние вече сме по-добре,лекарката каза,че няма нищо друго засега освен сополките,чисти са им гърдичките и нямат червени гърла.Освен това Радослав отново изуми всички със завидния си брой пробили зъбчета,случайно видях,че има сва горе кучешки,та вече е с 12 Crazy
А ето вижте какво се случи с моята торта:

# 20
Привет от Боровец Sunglasses
Аз,съпругът ми и Румчо сме на кратка релаксираща почивка!Хотелът е много приятен,има хубав изглед към една писта.Въздухът е страхотен,въобще-супер е всичко!

При нас новоте е-Румчо се качва по дивани и легла,но незнае как се слиза най-безопасно и безболезнено и съответно се преобърна и тупна 1-2 пъти на пода Confused

# 21
HI GIRLS!

Аз днес съвсем се отплеснах , чак сега се усетих , че днес Мони навършва 11 месеца  ooooh!
, така че по случая

По едно коктейлче за настроение  Party.

Днес ходихме на втори профилактичен преглед при ортопед.Първия беше на 2 месеца и сега , когато започна да прави първи самостоятелни крачки пак.Всичко е в норми .
Направо ще откача за предстоящото кръщене и РД , не мога да намеря църква .Не искам да е голяма предпочитам някоя малка и уединена .Иначе избрахме заведение и си уговорихме менюто.Както се казва - рибата в морето , а тигана е вече на котлона  hahaha.

Марианка много е хубава традицията  Peace, която си си създала, все пак и ти си човек , и имаш нужда от развлечения , макар и само на по биричка .И аз умирам за такива малки обедни релаксации .

Yoanna77  - чудесно е , че малките са добре , а и номера с тортата си го бива  Joy

Е , хайде лека и спокойна нощ  smile3507,.

# 22
Здравейте мацки, днес направихме прощапулника на Лаци , със закъснение на все пак, мина много добре, събрах само жени и то в тесен кръг... Лаци взе писалка, гребен и спринцовката, но основно в ръката му се задържа писалката. Първоначално беше нарочена за писател, но после го перифразирахме на директор или на човек, който подписва важни документи, съобразно със спринзовката може и министър на здравеопазването или шеф на Пирогов... хеххе, а гребена, че ще има коса.... ехех, да има кво да реши.. Ще пусна и снимки, но като намеря време да ги сваля...
Мила84, Щастливка, с удоволствие ще се включа в четвъртък, само уточнете място и час, аз и в Борисовата и на Театъра съм ок..
Много ми се спи, само това исках да кажа и чакам уточнение са срещата.. аз съм фрии в четв...
А за Ави специално се вълнуваме и ние с Лаци за предстоящата среща и пожелаваме много приятни емоции както на Ави така и на Сашето ..  Целувки
Айе лека нощ

# 23
Здравейте, момичета!
Ето ни и нас в новата темичка със страхотно заглавие!
Туку що ми хрумна и на мен едно заглавийце за следващата - Празничната тема е това, септемврийче става на една! Mr. Green

Ние вчера най-тържествено направихме прощапулника на Йоанчето. Беше много забавно, само дето приготовленията се оказаха по-голямата част от празника и накрая се наложи да хапна надве-натри и да се качваме горе, че Йоанка много се измори и и се приспа...  ....и така нашта сладурана би трябвало да стане ЮРИСТ, ако се съди по прощапулника. Първо си хареса една маска за артистка, но после си промени решението и взе една камбанка, която бяхме определили за юрист. Явно ще е юрист, с артистична душа  Wink...
Ето и снимчици... 

предметите                     питката с краченце на Йоанка                самата Йоанка

Ето и клипче с много лошо качество, но Димитър решил да се престарае с дължината му и се наложи да го компресирам /их, много взех да ги разбирам тез компютърни термини в последно време  Wink / http://www.zazz.bg/play:548643b2

mama_meggie - честит ви прощапулник и на вас! Hug
Vessselka - най-благородно ви завиждам за почивката. Приятно изкарване в планината!
ааааааааа mari_anka , ама ти какво си се запритеснявала, че си пийваш бира - от бирата по хубаво няма, от мен да знайш! Пий си и се радвай на живота... beer3beer3
venush, Vesana - радвам се да ви видя отново! Hug venush - тенк ю за снимките, макар че години минаха от тази наша среща.... Simple Smile
Мамичка Яничка - днес тъкмо щях да ти свиркам за среща, пък Алексчо взел, че се разболял. Sad Много бързо да оздравява, а на теб честито кръщене!
дилИпилИ - големи сте симпатяги и двамата Heart Eyes
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на патерици и на ВИКИ! Да е жива и здрава, да радва мама и татко, ден след ден!  bouquet

Хайде, толкова за днес от нас.
Лека нощ и до нови виртуални срещи!

# 24
  • София
Честит първи рожден ден на Вики!
Честито прохождане на Йоанка! Добре се е ориентирала с избора си на професия. Гладна няма да остане.
Ивелина, Дилипили, напълно ви разбирам тази седмица. Умирам за сън, а помощ отнийде.
Марианка, и аз така си пийвам биричка докато я храня. Много е полезна за запазване на духа при хранене на злояди деца...
Йоана, айде да са здрави вече децата за първия си рожден ден!

# 25
Дилипили много сте готини a ходи ли ве4е сам. Ние като летяхме Крис бе6е в мен не са ми и предлагали място дори и на по-висока цена. Което ми напомня 4е имаме много сладка снимка с една стиуардеса и 6те я ка4а при първа възможност но сега съм доста изморен днес особенно бе6е ад на работата единия колега болен другия по4ивка а ресторанта пълен  ooooh!
Доника и при нас няма такова 4удо детски пло6тадки  Sad
Малко за нас - лиубимата ни игра е да му казвам думи4ки като мама, баба, тате, бау бау а той да повтаря, е не винаги то4но но ... маха за 4ао когато тръгвам за работа и напоследък много оби4а да плиска в коритото. Днес направо ни изкъпа и двамата с ба6та му, голям кеф, голямо плискане бе6е.
Моми4ета много ми липства времето с малкия. Иска ми се да го у4а на разни не6та, да се разхождаме и играем заедно а се прибирам скапана от работа и едва успявам да събера сили да си поиграем малко
Тук бяхме на консултация 9-ти месец и сега сме 4ак на годинката. Правят ни и някои допълнителни ваксини
Maмi4ka яни4ка 4esтито кръ6тене
Marianka страхотна традиция но за6то да те е срам гледай си кефа а те хорат все 6те намерят за какво да те корят. Ти си добре 6том Веси те оставя да си пие6 бири4ката. И Крис слу6а като сме на кафе и седи в коли4ката но моите приателки от Пловдив ве4е са забравили какво е това кафе а обикалят парковете с малките
mama_meggie, fibi4ka 4eстити ви про6тапулници   bouquet

# 26
Здравейте мацки

Тази нощ не беот най-леките. Спаси плака сигурно 30 мин без да спре /към 6.00/... а и въобще цяла нощ проплакваше нещо... не знам от какво, но му направих АМ. Изпи 220мл и спа докъм 9.00.
Аз също съм много зле. По неизвестни за мен причини почти не мога да свивам колената си. Болката е направо до сълзи. Как съм слизала по стълбите днес  Cry не ме питайте. Пих нещо много силно, но ефект засега няма... въобще какво ми става - не знам.

Фибичка, Мама Меги - не знам как се казва за прощъпулник, но ЧЕСТИТО и от нас със Спаси. Снимките на Йоанка са страхотни, а идейката за крачето в питката на 100% ще я изплагиятсвам. Значи какво - двама учЕни /с ударение на е Wink/ - лошо няма, но по-важното е, че ще имат коса и артистичен дух  Heart Eyes
Вики81, напълно те разбирам за времето с детето, което толкова ти липсва. Аз след работа също съм изморена, а и прословутата ни къща  - всеки ден имам по нещо и към нея. Но всичко ще се оправи.  Peace
Марианка, жалко, че не си в СФ, иначе ако знаеш как в тази бирена традиция щеше да събереш огромна тумба привърженички-септемврийки.
Веселка, приятна почивка ви пожелавам. А за слизането от дивани /легла/ ето как аз научих Спаси. Обръщам го по корем и го избутвам лекичко към края на леглото, така че да усети, че крачетата му нямат повърхност и да започне бавно сам да се спуска. Помагах му първите няколко пъти докато стъпи на твърдо, а сега вече без проблеми слиза самичък. Щом стъпи муказвам браво и пляскам.

# 27
Ехей, привет на всички
Честито на малки и големи рожденици, на проходили крачета и нови зъбчета!
С Яни се позатрихме, мн рядко ви хвърлям по някой поглед, но често често си мисля за вас Heart Eyes
Ние сме Ок, в неделя заминаваме за Гърция с нова! кола, дано пожарите стихнат дотогава.
Ян е дивчо, прави само по 2-3 крачки сам, иначе ходи за ръка, пълзи, ровичка. Знае значението на доста думи, пее и танцува, само дето нощем продължава да не спи, т.е. спи ми на млекоцентралите. Аз търча на работа, после си го взимам от майка ми, ходим на разходка, вечерните процедурки и така.
Мн ви обичам
За ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА СРЕЩА, ни бройте твърдо ЗА, ще следя положението.
Цунки

# 28
Здравейте!

И аз рядко влизам, но нямам време да ви кажа честно! По рядко идвваме до майкини и като дойдем все с Даная се занимаваме и нямам време да отделя да влезна да пиша. Изобщо не съм в час с нещата. Успях да попрочета , че ще има интернациопнална среща. Много ми се иска да дойда, но със сигурност няма да мога. Просто финансово не мога да си го позволя за съжаление. какво да ви казвам, нещо съм се отчаяла...Тези пусти пари за нищо не стигат, вече ми е писнало от всякъде.  Cry Даная пак е с разтройство. Бяме болнички от някакъв летен вирус с разстройство и повръщане. Бързо се оправи, но разстройството още е налице. Много е упорито. Ходи да и взимам прахчета "Ентерол" и пюрета само с морков и картоф. Първо я лекува с омеопатия , но този път не помага и не помага. Дано сега да се оправи. Не мога да сваря да купувам само памперси и да я сменям...и на мен ми писна, а и на нея не и е приятно. Сега е от зъбките разстройството. Искам да кажа, че имаме 6 зъба (аз май бях казала) и сега ще излиза още един , защото Дани постоянно си навира ръчичката ву стата и я дразни и мрънка и изобщооооооооо... Thinking

fibi4ka, клипчто е чудесно... Браво на малката и какво хвана само не можах да разбера.  bouquet

Ние още си ходиме за една ръчичка и по някога се мъча да я пусна без да разбере, но щом усети и веднага сяда или пак ме търси да ме хване за ръка.Имам чувството, че я е страх и незнам на какво се дължи. Не е падала уж, пък я е страх да се пуска.

irinii , относно колената, искам да ти кажа, че и мен много ме болят, дори сега пия хапчета, но едва ли ще ми помогнат, защото са хомеопатични и не вярвам че чак за такива неща ще помогнат. Но да ти кажа аз си имам  ревматоиден артрит, което за жена на 21 години никак не е добре, а за теб незнам на какво се дължи. Може да е от преумора.

viki81 , ти от кога си на работа. Детегледачка ли гледа детето или някоя баба?

Ами това е за сега милички! Чао на всички и лек ден от нас Heart Eyes

# 29
Бързам да напиша нещичко, докато Веси спи.  Grinning
Ей, колко много мами и дечица се завърнаха от дъъълги почивки (ех, блазе ви, момичета, а нашият тати не иска и да чуе за почивка с нашите две бебета Confused). Добре завърнали се на venush, Vesana, Chochi. Много се радвам да ви "видя" тук! Hug
venush, отваря  се заглавната страница. И не успях да видя снимките. На bazel също.
Обаче Йоанка на fibi4ka е супер! Браво на мацката, добре се е ориентирала професионално. Wink
Йоанка нали ти казах, че двамата сладури ще са ОК за РД-то. Много се радвам! Grinning
Chochi приятно изкарване в Гърция!  Grinning Ех, да можеше и мен да пъхнете в някой куфар... Зарежете ме на някоя таверна там и ще съм най-щастливият човек. hahaha
Vessselka да си изкарате весело на Балкана. Сигурно е приятно хладничко.
irinii, странно, и аз от вчера имам болки в коленете и ниско долу  от прасеца до стъпалото. Та и аз се чудих какво ми е?
diman, как ме развесели само. hahaha
Меги, честито ви ходещи крачета. Време е и аз да спретна прощъпулника. Ще е утре. Wink
Ех, viki81, колко ми е познато това чувство, когато тръгваш на работа, а детенцето оставяш на баба или детегледачка. Сърцето ми се е късало в този период. Мими беше на 1.3г., когато двете отидохме в Бургас, аз -да довърша обучението си. Майка беше безработна и я гледаше. Никога няма да забравя как плачеше милото за мен. Още като ме видише да се обличам и гримирам на огледалото, ме хващаше с малката си ръчичка. Чудихме се как да я залъжем, за да тръгна. И... вечно закъснявах.
Doni na Moni, успокой се, ще намерите подходяща църква. Hug И честита 11-та месечинка на сладкия Мони! Да ти е жив и здрав!

muckata, радвам се да те "видя". Hug Ама, че хубава почивка сте изкарали! Grinning Дано все така да е.
Ние сме в трескава подготовка на РД-то на Веси. Мъжа ми е на работа и с организацията се занимавам сама. За съжаление няма да празнуваме там, където исках аз - в родния град на Веси. Ще сме у дома на двора. Ще направя хубава украса. Те и гостите няма да са много. Кръщенката глътна много ресурс и ни е малко трудничко. Но весело да е. Живота е пред нас. Надявам се, че един ден ще успея да организирам мечтаният РД. Пълна съм с идеи, но само това не стига. Confused
Решили сме да и подарим хубава количка, в която да вози кукла. Тя много се забавлява. бутайки количката на Мими, но и идва доста височка.
Целувки от мен! Hug

Общи условия

Активация на акаунт