СеПтЕмВрИйЧе ходи за ръчичка, смело духва първата свещичка

• 14 138
  • 288
  •   1
Отговори
# 30
Doni na Moni, виж Малката богородица, малка и спретната църквичка. Ние си избрахме св.Атанасий Peace

# 31
          Здравейте и от нас с Ники!
          Честито на всички малки и големи рожденици, на всички християнчета и проходили дребчовци! Hug
          И ние не сме писали отдавна отдавна, но ви попрочитаме от време на време.
          Да се похвалим и ние, че сме от отбора на проходилите. Пуснахме се на 5.08, а на 15.08 направихме и прощъпулника, ето и няколко снимки: http://www.niki06.snimka.bg/album.php?album_id=166935
          А сега в неделя направихме и кръщенето. Изкарахме си страхотно. Кръстихме го в църквата "Св. Николай" в Копривщица. Ники се държа като истински мъж и заплака накрая, когато отчето го вкара пред олтара. Само в началото се видяхме в чудо, защото Ники реши, че свещите са солети и се обръщаще към всички  с " Ам-ам", но когато ги запалихме и отчето започна да чете от Библията загуби интерес към тях. И тук ви пускам малко снимки (датата ни е сгрешена, събитието беше на 26.08): http://s158.photobucket.com/albums/t92/nikivlv/christening/?acti … ue&interval=3
         Друго какво да се похвалим, а да имаме си 4 зъба и сме в очакване на още 4. Все още се кърмим сутрин и вечер, хапваме от млечната кухня и видим ли, че някой яде не пропускаме да си поискаме. Пием основно със сламка, но и от обикновена чаша не отказваме. Говорим много, танцуваме, пеем, махаме с ръчичка за здравей, чао, раздаваме целувки и т. н. няма повече да изброявам, все ще пропусна нещо.
         Болничките бързичко да оздравяват, че рождени дни ги чакат!
         Още щях да пиша, но Ники се събуди и ме вика.
         Лек и усмихнат ден на всички Hug

# 32
Здравейте и от нас с Ивета.
Влизам на бързо да честитя християнчето на Marys - да ти е жив и здрав Ники, много  е сладък с тази папионка, голям мъж си е. Всичко е прекрасно и много се радвам, че се включи и сподели този празник с нас, пиши по-честичко  Naughty.
Честит прощъпулник и на Йоанка на Фибичка - много се смях на клипчето, как първоначално Йоанка отиде до масата, отказа се да вземе нещо и се върна. Ако беше моята хуна за това време щеше да е свалила всичко на земята. Но Йоанка е супер съсредоточена върху избора си и много деликатно пипа. Браво за избора й.
Честит прощъпулник и на Лаци на мама Меги - дай боже най-малко министър да стане  Wink.
Ще пиша друг път повече, че ще закъснея за зъболекар.

# 33
Здравейте, здравейте!
Ей, на никой не сме липсвали тези дни! Flutter Имах проблем с компютъра от неделя вечерта, изобщо не можеше да се стартира и няколко познати ме уплашиха, че повредата е сериозна. Добре, че се оказа общо взето лек софтуерен проблем, и се разреши без много средства, че иначе незнам кога щях да се сдобия с нет,  предвид предстоящите разходи. Изчетох набързо, но не всичко , което се писали, довечера на спокойствие ще прочета подробно и ще се включа по-дълго.
За среща в четвъртък- ние сме свободни, ще се радваме да дойдем, само кажете място и час, но преди 11-11.30 надали ще дойдем, че ни е трудно оправянето сутрин с двамата!
За националния рожден ден -  резервирах за три часа на 29.09 , тъй като със сигурност няма всички да са точни и докато се съберем, ще ни свърши времето. Дадох и капаро , за да запазя часа!
До по-късно! Hug

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 00:17 от tzvety roussimova

# 34
irinii определено 6те се възползвам от идеята ти за уроците по слизане от легло. А вие от ходе6тите ли сте, нали изпуснах няколко теми и не съм в 4ас извинявай. Дано не е сериозно и бързо да ти минават болежките.  Hug
Мен пък не6то ми се обаждат болки в кръста  Confused
Chochy радвам се да ви "видя" и 4е сте ОК
marys радвам се 4е се вклиу4и. 4естито за кръщенето и ходе6тите кра4ета. Мног е готин малкия ти мъж  Heart Eyes
Verqin 4акам да се вклиу4и6 по-подробно с новини за вас  Hug
Аз днес съм по4ивка  Laughing. Сутринта се разходихме с малкия и се опитах да оправя някои документи но и тук като в биурокрацията е стра6на и пак ме варнаха. После успях да си обърна малко внимание докато малкия спе6е а дове4ера след като го приспим 6те го оставим на майка ми и 6т излезнем с полвинката да пийнем по не6то.
Kузманка много съжалявам 4е малката е болни4ка бързо да оздравява.
Аз работя от средата на Май. В на4алото бяхме намерили ясла(100 евро на месец) но след една седица малкия се разболя и не ходи 2,3 седмици. И въпреки 4е бяхме предплатили и се обадихме да кажем 4е е болен и 6те оцъства жената взела други деца и когато пак заведохме Крис ни изненада(разбира се неприятно) 4е ве4е неможе да го гледа. Аз се вбесих и след разправии ни върна полвината пари. Но 4естно казано и без това 6тях да се откажа за6тото не ми хареса много мястото(влажно и мра4но) и 2 жени гледат около 20 деца на вазраст от 8 месеца до 5 години. Сега сме се записали(от 2 месеца) в една 4астна ясла(250 евро на месец) но няма места и 4акаме да ни се обадят. Там има уроци по пеене, плуване и т.н. А докато 4акаме през деня майка ми го гледа, мъжа ми се прибира в 15.30 когато майка ми отива на работа а в 18.00 се прибирам и аз, и така  съ4етаваме не6тата  Wink

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 20:06 от viki81

# 35
  • Munich
Фибичка, супер заглавие, аз съм отвсякъде за. Питката е станала страхотна, а Йони да я изядеш! Много е категорична в избора си.
Венуш, добре дошла отново, на хубавото бързо се свиква, сега обратното е по-трудно, но макар и малки, донякъде си има и предимства да нямаш наблизо баби и дядовци.
Двв, хич не се и ядосвай за дипломирането, все ще стане, пази си нервите!
Базел и Венуш, наистина линкът е към заглавната страница на снимка.бг. A много исках да ги видя...
Йоана77, радвам се, че са почти оздравяли мъничките, а МамичкаЯничка, твоят Алекс да оздравява бързо, че ще ви догоним с килограмите  Mr. Green
Деси, с Жорко ли ще ходите на море?
Ави, приятни емоции около посрещането на таткото на Сашко!
Муцката, добре звучи разказът ти за морето! Радвам се, че на Ема така и е харесало.
Веселка и Чочи, приятна почивка!
Честита последна месечинка на Мони! (с малко закъснение)   bouquet
Вики, дръж се, правиш го за доброто на цялото семейство. Ще има още много хубави моменти, които ще споделяте и тогава ще ти е по-спокойно. А и още малко и сезонът и при вас ще мине, или? И аз съм с хронични болки в кръста, но са ми постоянен спътник от години. Виктор още не ходи, от вчера реших и да не го водя за ръчички, а да го оставя сам да покаже кога е готов. Засега ходи, като се опира по мебелите. Пусни снимки и на Крис, когато имаш време! И го нацелувай хубаво от цялата
септемврийска компания!
Tzvety, хубаво е, че пак си на линия  Hug
Marys, честито християнче! Много е хубав Ники!
Марианка, приятно тържество и чакаме разказа!
Кузманка, съжалявам за проблемите ти, но почти всички хора рано или късно минават през такъв период. Опитай се да виждаш хубавите неща и да се радваш как расте детето ти, не позволявай финансовите затруднения да помрачават изцяло дните ти, тези проблеми ще се решават с времето! Дано оздравее бързо Дани, това е най-важното!
Стана супер дълго, затова утре ще ви пусна снимки от срещата ни с Мити на Сесилия вчера.

# 36
  • Пловдив
Здравейте и от нас!

tzvety, липсваше ни и още как....Добре е, че повредата в рс-то не е била сериозна!
Браво на теб за организацията! А по колко пари ще събираме... newsm78
viki81, много се радвам, че вече пишеш по-редовно! Страхотна  система сте си спретнали за гледане на малкия!
fibi4ka, да ти е жива и здрава ходещата принцеса!
mama_meggie, много трудни професии си е избрал Лаци!
marys, честито ти християнче и проходило бебче! Пиши по-често! Rolling Eyes
А как направихте крачетата в питата?! И на мен много ми хареса!!! Аз не мога да правя питки, но някоя от моите баби сигурно ще ме отменят като му дойде времето!
mari_anka , весело прекарване на РД! Аз мисля, че на двора с подходяща украса ще стане даже по-хубаво отколкото другаде! Парите не са толкова важни, а това че Веси ще бъде заобиколена от хора, които я обичат и й се радват!
Кузманка, проблеми винаги има за съжаление, но трябва някак да ги преодоляваме.... Peace
Ирини, аз също ще се възползвам от уроците за слизане, защото и ние сме на вълна катерене....Стенли се опитва упорито от няколко дни да се качи сам в проходилката.. ooooh!
Дано проблема с краката не е нещо сериозно!
Vessselka, Chochi , приятно прекарване на почивките!
Честита месечинка на Мони!

Накрая малко снимки:

# 37
  • София
Ехо, здравейте и от мен за малко Simple Smile Грохнала съм, но и доволна-тавана на спалнята вече е боядисан Simple Smile Мартин като разбра, че мисля и другата стая да пребоядисвам-лошо му стана-нали миналата година се нанесохме в къщата, а тя е нова....
Стели, много са ви хубави снимките Simple Smile
Марис, честито ходещо християнче. Пу-Пу, много са сладки тия бонбони в костюми-само се чудя нашия как ще го увардим, като тръгне да пълзи...
Вики81, не ти е лесно въобще Sad Мен пък понеже има кой да ми помага и ме стяга шайбата вече в къщи и ми се връща на работа. Но се спирам само при мисълта колко неща ще изпусна. Например днес се научихме да пием от сламка и при това с голям кеф Simple Smile
Чочи, липсвахте ни с Яни Simple Smile
Отивам да готвя...

# 38
  • Munich
Стели, ето линкът с рецептата, която аз харесах, там има и снимка с крачето
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=9290.msg153963#msg153963
Супер снимки на Стенли, голямо сладурче си имате Simple Smile

# 39
ХЕ хе банда!
Започнахме да се събираме!
Аз много събития пропуснах и за да наваксаме с Миичка ще поздравим всички големи септемврийчета на по годинка вече,всички празнували прощъпулничета и разбира се малките ни християнчета!
И ние вече ходим уверено(почти..само като се уморим тупваме по памперс Wink така че и прощъпулника ни е на дневен ред ама да видим кога..Зъбите ни са много..Но както знаете Мия си е зъбата мацка ( горко ви младежи!)А белите ни са неизброими вече..Дори днес ми се тръшка за първи път на площадката..Характер..
Изкарахме чудесно лято,бяхме три пъти на море,ходихме на планина,даже посетихме един страшно колоритен събор,който така потресе малката с виенските си колела,огромните гондоли и прочие,че не успяхме да я укротим доста време..Но тя си е купонджийка Mr. Green
Като заговорихме за купон за Голямото събитие на нашите беборани сме абсолютно ЗА с двете,пардон,четирите ръце!Някои от вас успяхме да видим,но ни е много мъчно за останалите..А за срещата утре за жалост ще пропуснем,че съм хремава и ме е страх да не заразя бебковци..
Мацки,каквото успях да разгледам като снимки от тук от там ме очарова - не са ли ни най-готините септемврийчета на света?Дамите ни са просто очерование,а кавалерите..оставам без дъх  Heart Eyes
Ето че успях набързо да скалъпя някакъв албум от морето да ни видите и нас..по женски  Wink
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=160410
а ето и едно малко клипче,където лекичко си се глезкаме..ама ..
http://www.vbox7.com/play:300f618a
Ние действаме по темата - Нов дом..Стискайте палци да получим одобрение от банката за кредит и да ми стигнат нервите по нещото наречено Ремонт след това..Но пу пу пу и да не ни минава котка път.. PraynigЛека нощ на всички и ще се постарая да съм по-пишеща  Rolling Eyes че напоследък съм повече читател..
Много си ни е хубаво форумчето момичета! Много се радвам че ви има!

# 40
Здравейте!
Не сьм писала скоро,сега про4етох набьрзо последната страни4ка,хубаво настроение льха тук,приятно е!
Мн0ого проблеми ми се струпаха на главата моми4ета,за някои от тях изход не виждам!
Мити е добре,от  днес ве4е знае как казва ку4енцето,пиленцето!
В неделя пьтуваме за България!
За интернационалния рожден ден- много ми се иска да дойдем!
Дилипили,искам снимки-и-и-и! Simple Smile
Доника,браво за свьр6ената работа!Много искаме да се видим с Ани,Стаси и Дарко,сега като се сетя един e-mail не сме им пуснали  SickСега гледам 4е ги няма и в Скайп-а!
Е,набьрзо минах,отивам да готвя и аз!

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 10:38 от Sesiliq

# 41
ПРИВЕТ!
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ СЕПТЕМВРИЙСКИ СЪКРОВИЩА!!! ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА МАМИТЕ, КОИТО ПРОПУСНАХ.
Много ми е мило колко големи стават всички дечица, общителни, ходещи, палави и хитри.... Да са ни живи и здрави!
Мацки, къде и кога ще е тази среща в четвъртък? За сега изглежда, че ще успеем да се класираме, но при мен всеки ден започва както си иска, така че ....

На мен от тонове работа не ми остава време да помисля къде ще празнувам моя и на Хари рождения ден.... Успях само на моите приятелки да кажа да си запазят петък вечерта, но утре ще финализирам резервацията, че тази вечер не стана- уточнения засвободниместа,пък какъв алкохол ще поръчвам ....

Купихме на Хари запървия РД лятна количка. Много съм доволна- лека, удобна ...Така или иначе тя ми трябва вече само ако сме някъде на дъъъъълга разходка или разпивка и той трябва да спи. Иначе въобще не иска да стои в нея, а само да ходи. Кога ли ще ме изненада и мен и ще се пусне. Много ми се свива сърцето всеки път като си представя, че най-вероятно ще проходи при гледачката и тя ще види първите му стъпки .... 

viki81, извини ме, че се намесвам, но нали така или иначе тук си споделяме, питаме и съветваме. Та, защо ти трябва да плащаш 250 Евро за ясла и да гледат детето ти заедно с още 5-10-15 други, да се разболява докато още е малко и с неукрепнал организъм? Не е ли по-добре да си вземеш гледачка? Аз лично смятам поне до 2 години Хари да си е в къщи с гледачка и после ясла. Може и до 3 г. и направо в детска градина. Нека там да боледува, но ще е поне на 3 години. Идеята ми е основно заради болестите. Градината е задължителна заради комуникацията със себеподобни и оформянето му като общителна личност.  Гледачката си го гледа също като в ясла-песни, танци, четене на приказки, игра на двора, хранене по режим .... А пък и помага в домакинството -друго си е да те отменят в гладенето, ежедневното почистване на пода, прах, позабърсване на някой и друг шкаф и прозорец....

За интернационалната среща- и аз подкрепям идеята за Барбарони. С удоволствие бих пътувала, но наистина болшинството, които пишем тук живеем в София и е по-кофти болшинството да пътува. Наистина е и по-трудно за организация, когато мястото е в друг град; парите, качеството и обслужването ще са тема, за която няма да стигнем до единодушие, а и не знаем все пак къде ще попаднем.
Предлагам подаръците за томболата да са образователни игри/играчки или козметика - най-универсално е, необходимо е и няма да има притенснения кой подарък на момиче или момче се е паднал.   

# 42
Честит първи рожден ден на сладката принцеса Веси на Марианка!

Да расте здрава, слънчева и с късмет, да носи много радост на мама, тати и кака, да има едно хубаво и незабравимо детство! Специални целувки от цялото ни семейство!
А за мама :

Весело изкарване на празника и да показвате снимки след това!

Искам да продължа с честитките:
Честит рожден ден с малко закъснение на Вики на Базел!
Честито прохождане на Йоанка на Fibi4ka и Лаци на mama meqqie!
Честити християнчета : Веси на Марианка, Мамичка Яничка, Ники на Marys!

Bazel, Venush, Бон Есперанс, не мога да разгледам снимките, на всичките ми се отваря само началната страница на сайта!
Веселка, Чочи- приятна почивка!

Ще има ли среща утре ?
Хайде да се видим, за да обсъдим някои подробности за септемврийското парти!
 Мисля, че ще е по-добре в Борисовата градина, тъй като има къде да се паркира до стадиона , по-подходящо за разходка и по-прохладно! Кажете от колко часа, както споменах , преди 11.30 надали ще се класираме, а също и точното място!

# 43
Честита първа годинка Веси.Пожелавам ти едно прекрасно детсто,много здраве,радост и безброй игри и да радваш всички около теб

Заутре за срещата предлагам 12.00(щом неможеш по раничко0,а мястото -на кафетата отпред от страната на подлеза.Аз ще съм и по рано там за сутрешната доза кафенце.Чакам потвърждение в темичката или на лични поне от един човек за да знам че ще има срещичка(както е казала Ави "Който иска да дойде отсъствия не пишем)
Лека нощ

# 44
  • София
Здравейте мацки,

Ние утре заминаваме на море. С нетърпение очаквам реакцията на бебка при вида на толкова много вода. Днес се забавлявахме двете в къщи. Изсипа едно шише вода върху себе си и цялата мокра се опитва да пълзи в локва вода, но не става, хлъзга се. Беше ми много смешно, но само на мене...

Любимо забавление й е да сваля дрехи от дивана на земята. Като ме види че приближавам и удоволстието й ще секне скоро, усилва темпото, за да свали колкото се може повече. Всичко това е съпроводено с бебешки гърлен смях. Умирам да го чувам. Друга дребна пакост е да ходи на терасата и да наддига празни бирени бутилки. Явно се опитва да ме имитира.

За интернационалния рожден ден - образователни игри/играчки, книжки са добра идея за томболата. За козметиката - не знам. Всяка майка ползва определена марка. Аз, например, си държа на Мустелата. Други харесват Бюбхен.

И на мен много ми хареса питата с крачетата. Но още не й е дошъл реда.

В количката вече почти не стои. Стои права, с лице към мен и се друса даже. Аз я държа с едната си ръка, а с другата бутам количката. Веднъж даже се изсули от количката, но беше седнала и падна по дупе. Главичката й едва докосна асфалта. Аз само дето изтинах за секунда.

Ха, кой имал рожден ден. Честито на малката Веси първи рожден ден! Да стане голяяяма и хубава поне колкото майка си! Весело изкарване на празника на двора, под асмата (може би)!

Айде до скоро. Бъдете здрави. Писах много, но ми се полага Simple Smile че ще няма тия дни.

Общи условия

Активация на акаунт