Коя е последната книга, която подарихте на детето си?

• 112 943
  • 1 469
  •   1
Отговори
# 135
Това не е ли една бебешка книжка, дето като се натисне в десния долен ъгъл и се чува мучене? Има също и за конят и за прасето /май и за овца имаше/ такива, ако е същата. Много се смяхме на тези. Препоръчвам на бебетата, т.е. на майките на бебета около и над една година.

# 136
  • София
Цитат
Коя е последната книга, която подарихте на детето си?
Ами аз не ги подарих, по-скоро ги споделих.

Само кажи на Мика да чете бързо, че иначе се губи удоволствието от книгата. Аз последния път проточих четенето много дълго, а за тази книга това направо е разсипващо.

Тази седмица поръчах "Пътешествие по Екватора" за Виктория и "Първите 1000 думи на английски" за Габриела.
Миналата седмица бяха съответно "Робин Худ" и поредната книга за Франклин.

# 137
"Приказки по телефона" на Дж. Родари.
В началото ми се струваше ,че съм избързала, но дъщеря ми я възприе много добре.

# 138
Често взимаме книжки, но проблемът е, че нещо все не им харесвам. Най-добри са илюстрациите, но текстовете нещо не ми допадат много. Аз съм свикнала с приказките, които на мен са ми чели като дете и все търся да намеря нещо такова - ОРИГИНАЛНО, за децата. Но класическите приказки на различни издателства са все някак префасонирани - вече и аз се обърках как свършва например Червената шапчица - разпорили ли му корема на вълка, отворил ли си устата, избягал ли от гората...
Имате ли наблюдения кое издателство се придържа към оригиналните текстове и разбира се има илюстрации като за деца?
Иначе аз харесвам Франклин - мисля, че ни е полезна с по нещо - давам някой пример на Мими и на нея й харесва, че има нещо нагледно.
Харесахме и сп. Бърборино.

# 139
"Франклин посреща гости".

# 140
На вълна "Хрониките на Нарния" сме

# 141
Франклин и коледния подарък.

# 142
"Развий максимално своята памет" (поне някой нещо да помни в тая къща!)
"Землемория" на Урсула Ле Гуин
"Записки безумной оптимистки" на Дарья Донцова

# 143
  • София
"Лейди и Скитника".

# 144
"Вълка и седемте козлета" и "Трите прасета" Mr. Green...за Коледа ще има още

# 145
"Бамби". Laughing

# 146
Енциклопедия Фентъзи - всички феи, елфи, тролове, върколаци, самодиви, гноми и прочее, събрани на едно място. Красота.  Mr. Green

# 147
  • София
Цялото ни семейство е четящо, така че възпитаваме и щерката в любов към книгите. Купуваме често, но нямаме възможност да е всяка седмица. Последната книга беше "Енциклопедия за динозаврите и праисторията". Сега чака с огромно нетърпение следващата книжка от поредицата. Носи си ги в детската градина и ни ги чете постоянно.
От 2 години имаме традиция - всяка вечер се редуваме аз и баща й да четем по една глава от някоя книжка. Сега завършваме Едуард Успеснки - за чичо Фьодор, кучето и котката и смятам да подхванем Роня. А "Малкия Никола" го издирвам на книжка и аз. Както и "Мечо Пух" на библиотека Смехурко.

"Приказки за лека нощ" с много красиви илюстрации. Детенцето много и се радва.
Когато я отвориш да я прочетеш ще изпаднеш в ужас от езика. Особено внимавай с приказката за Маша и трите мечки. Безумен превод и редакция.  #2gunfire
Новите издания на книгите от моето детство са под всякаква критика. Задължително проверявам от коя година е превода и кой е преводача. Красиви картинки и грозен език, правописни грешки и липса на каквато и да е редакторска работа.
Енциклопедия Фентъзи - всички феи, елфи, тролове, върколаци, самодиви, гноми и прочее, събрани на едно място. Красота.  Mr. Green
Това май ще го купя за нас Mr. Green

# 148
  • Карлово
Франклин и коледния подарък.
И аз тази и още "Братята с лъвските сърца" , но ги пазя за коледния календар от събота ще почне да ги открива.

# 149
Последната книга,която подарих на детето си беше"Косе Босе".Знаем я на изуст!!!Дори я разиграва като моноспектакъл! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт