Че е готин НОЕМВРИйският отбор, всеки знае - няма спор!!!

• 11 074
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Жени, както знаеш не кърмя, но една приятелка почти година също нямаше цикъл, ..ама незнам дали е нормално. Най-добре да питаш гинеколога си. newsm78 Данаил се изправя, ходи с опора. За секунди даже прави самостоятелни крачки три-четири и пада на дупе. Днес купихме два килима за хола, за да пада на меко и да му е дебеличко и топло под дупето, докато се търкаля. Засега съм много доволна, защото се кротна на пода, но пък килимите са светли и в висок косъм Sunglassesта незнам на какво ще заприличат след накапване #Crazy с морковено пюре или пък след замазване с бисквити и солети  ooooh! Sick

ПП обърнете внимание на снимките, КЪДЕТО МИ СЕ ВИЖДА СИНИНАТА ОТ УХАПВАНЕ НА ЛЯВАТА РЪКА- това ми е hahaha тату-то от Данаил

# 196
Карил, страхотни снимки  Heart Eyes Хич не ми изглеждаш като "г-з в лицето", ша знайш, супер си  Hug А Дани е голям сладурко  Heart Eyes

# 197
ХАха!!! Карил, и моя Данни се опитва да ми прави татуу на рамото, най- редовно, ама днес ме гризна за КОРЕМА и щях да го бия... ми 7.5 зъба са това не е шега...

Аз пъпеш от около 2 месеца давам в огромни количества, доскоро го пасирах, напоследък го режа на малки пач4енца... дори не се продрискваме от него... обаче винаги като му пасирам пъпеш, банан и нектарина накуп- имаме много ревливи нощи и подозирам нектарините... Наскоро и пресни круши заподозрях в същия проблем- много рев през нощта... Диня, незнам защо не смея да давам...

Аз давам също обелено и нарязано на четвъртити парченца грозде (кръглата форма водела до лесно задавяне според литературата)...

Много яде кашкавал, и чак ръмжи от настървение Нашичкия, което не може да се каже че прави с овчето Фета сирене- него направо го мрази... Всъщност кашкавала го давам с педагогическата цел да се учи да хваща с палци и да се храни сам... със същата цел го заплесвам и с едни подобни на зрънчо плодови пъфчета http://www.gerber.com/toddlersite?tmsdir=food&tmspage=ff_puf … ml&tmspromo=2 и честно казано струва ми се, че напредваме- все по- малко храна намирам под задничето му на стола за хранене, което говори, че успешно си я пъха в устата макар и не по най- идеалния начин...

Имам генерален въпрос към майките, които кърмят... мислите ли, че като кърмя по 2 до 4 пъти на денонощие и Малкия яде пюрета и други видове твърда храна по 3-4 пъти на ден (общо се събира 200мл каша, 300-400 гр пюре, и по някой и друг плод, бисквита или зрънчо) , не го държа гладно детето?

Никак не се чувствам уверена какво правя с това ядене... До скоро дори пробвах само пюретата да са ни около 500- 600 гр на ден, но той не само, че не напълня Данни, ами и започна да ми ака по 5-6 пъти на ден...
Та така де, в момента ми е спокойно детето, ама ме яде отвътре тоя въпрос дали не го държа гладен... А тукашните педиатри ги намирам за гламави... то за въпроси за храненето ако им се обаждам ме свързват с една сестра, дето е доста тъпа, а на прегледа доктора рече- докато поема да му давам, но както казах само стана много серлив от толкова ядене Данни ми се стори, ох объркана съм отново... та... така... заплеснах се извинете...
П.С. Вени, и Даннито тежи  колкото Дарин  Peace !!! Аз всъщност никога не съм му отказвала кърмене, ама и той не се сеща много да си иска вече... Не, че като бяхме само на кърма беше дебел- същата работа щиглец... явно млякото ми е кофти... Нит'ме бива за родилка нит' за кърмилка, вече си мисля...
А, днес чух за една моя далечна позната, че има бебче, момиченце на 5 месеца, тежащо колкото Данни и с 2см по- високо... ох явно се вманячавам на тема размери!!!  Joy

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 04:28 от sofkobofko

# 198
Sofko, ако ти кажа Дарин колко малко яде, въпроса ти ще отпадне. Кърмим се сутрин до 8.30, вечер след 19, към 22, и после цяла нощ на поискване - с цел да замести липсата ми през деня и вероятно заради зъби, но през деня яде - към 10 - плод или сок, към 13ч основното от кухнята, или 2-3 сухара на попара, следобед 16-17ч. кремче, или плодове с бисквити...
То и по килограмите си личи - 8.350 на 9 месеца, че не е от на-ящните... ама то и ние с баща му не сме закръглени.
 За обяд винаги си дояжда с хляб с кашкавал.. и тук съм абсолютен фен на Родопа Милк с.Смилян. Кашкавала, както и маслото им - просто си миришат на масло, на истинско, кашкавала е твърд... абе има разлика с всички останали на пазара.
Изабелска, моля, моля, да не е само Валентин синеок?  Mr. Green
Но си права -синьо-сивите очи на Дарин не са от нас, ами от баба и дядо.
Карил, чудни снимки, изглеждате прекрасно!
Жени, и аз нямам цикъл още. Но отвреме на време имам болежки в яйчниците и в кръста, и си казвам - а, идва ми... но още не е... Ох, скоро и това ще почне, аз хич не го бързам, и не съм се замисляла да ходя на лекар, ама може би ще е добре.

# 199
Софко, едва ли е гладно детето, аз мога само да си мечтая Мартин да яде колкото Данни. Кърмим се на поискване все още, а от другата храна си хапва няколко парченца хляб с масло, малко диня, изкиснато сирене и бисквити плазмон. Давам му от нашата храна, но само ако е подходяща за него - не повече от 20-30 грама храна различна от кърма на ден. Иначе постоянно налита на чашите ни с бира - на тати се е метнал Simple Smile Аз кашкавал не смея да дам - все ми се струва, че е храна за след годинката, ама знам ли?
Напоследък забелязвам много силна привързаност към мен - само да отида в стаята, където са с баба му и веднага надава вик и идва да ме гушка, целува и не иска да ме пуска да ходя да работя. На мен ми е много приятна тази привързаност, ама понякога като имам някаква спешна работа ми се къса сърцето, че трябва да го оставя.
Жени, мисля че нормално да нямаш цикъл още - аз като имам, не е по-хубаво - идва ми когато си иска - понякога през 2 месеца, понякога през 10 дена, направо е ужасно.

# 200
Софко, и аз мисля, че не е гладно детето. Моника яде по-малко и си върви сравнително дребничка - 8 600 е и 74 см  Peace
Ние днес най-накрая поставихме последния Инфанрикс и Имовакс полио. Дано няма реакции, както е било досега  Praynig
Насрочиха ни и час за сондаж - 21.09. Още отсега ми се е свила душичката, но просто няма друг вариант. Напоследък окото на Моника е още по-зле отпреди  Sick Някой поддържаше връзка с Мони (май Дари М беше) - какво стана с оченцето на Митко; знам, че и те се гласяха за сондаж. Дано всичко е минало, както трябва  Praynig Роси, а на Гери оченцето оправи ли се напълно? Hug

# 201
Софко, и аз мисля, че не е гладно детето. Моника яде по-малко и си върви сравнително дребничка - 8 600 е и 74 см  Peace

Петя, хич не е дребничка даже - Марти е не повече от 8 300 в момента и не мисля че е дребен.

# 202
Жени, преди седмица ми дойде за първи път. Мисля че е нормално ако кърмиш много да нямаш цикъл все още, при всеки е различно. Аз също се притеснявах де и поизхабихме няколко теста за бременност.
За твое успокоение си посети гинеколога, но според мен нямаш основание да се стряскаш.

# 203
Мина, и аз не я намирам за много дребничка, ама все я мислят за по-мъничка и все това ми повтарят "А-а-а, тя дребничка си върви" и аз кво да правя, взех да се съгласявам  Laughing

# 204
Мина, и аз не я намирам за много дребничка, ама все я мислят за по-мъничка и все това ми повтарят "А-а-а, тя дребничка си върви" и аз кво да правя, взех да се съгласявам  Laughing

А пък Марти редовно го мислят за момиче - аз много се дразня Simple Smile

# 205
  • Плевен

А Михаела много често я мислят за момче,защото нямала обици hahaha

# 206
Софко, на Сашко му се събират по-малко грамчета твърда храна на ден. Т.е. по 30-40 каша или плод+ 20-50 обедно нещо +20-30 следобедно или вечерно..  Аз предлагам 3-4 пъти дневно, той яде малко сравнително. (Общо до 100 да му се събира за деня..)
Мерки: 70 см на последната консултация, 9 050 преди 2 седмици в нас на кантара..Не мисля че е гладен, но не яде много просто.. От 2-3 дни изяжда понякога към 50 гр. на хранене и съм мноооого радостна   chef

# 207

А Михаела много често я мислят за момче,защото нямала обици hahaha

В тази връзка да разкажа - днес в болницата, понеже чакахме дълго, докато влезем при очната, Моника обиколи етажа няколко пъти ходейки, като аз я държа за ръчичките и една баба ми вика: "Много малко това момченце, а иска да ходи  hahaha Дъщеря ми проходи на 9 месеца"  Joy Е, викам, то е момиченце, пък и е на 9 м. и половина. Голям смях ме напуши  Laughing

# 208
   ПРИВЕТ И ОТ НАС МАЦЕТАААААА  love001  love001  love001
   Немога да ви изчета ,но вече сме на линия и нямам търпение да науча клюките и когааа ще се видиииииим lalalala
   Гледам има нови в отбора-ДОБРЕ ДОшЛИ НА ВСИчКИ!
   Жени на мен ми дойде за 1-ви път миналия месец-2 месеца след като спрях да кърмя ама хем здраво си ми дойде-3 пъти за месец и половина Sick

# 209
клю, добре сте се завърнали, мила! Hug Радвам се, че отново сте сред нас! newsm51 Разбрахме за боледуването на Ивко, но се надявам лошото вече да е зад вас!  Praynig Как е малкия чаровник? Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт