Че е готин НОЕМВРИйският отбор, всеки знае - няма спор!!!

• 11 067
  • 284
  •   1
Отговори
# 255
Ради, принципно какво те притеснява. Неда от 7 месеца яде почти всеки ден месо, защото бях накупила 1 тон пюрета на нестле и то всичките месни. от време на време от кумува срама давам и посно. Иначе не съм обърнала внимание колко пъти в седмицата е постно, но мисля, че едното ястие - супата или основното са постни. Аз понеже съм една мама - мързелана мисля през почивните дни да караме с готови пюрета- от онези по - едро накълцаните и по- специално мисля да й купувам с риба, защото в кухнята има разнообразие от месо- пилешко, пуешко, заешко, рядко телешко, но никога не готвят риба

Тали, от биберон му давах, той през нощта не искаше да приеме чаша с накрайник. Зъбите му са екстра, нищо им няма Simple Smile

# 256
  • на странно място ......
lightblue , нашата ДК до сега: 1ден-постна супа, и постна манджа; 2ден-месна супа, месна манджа;3ден- посна супа, месна манджа, това е за сега ще следя и ще докладвам как е при нас!!
jenny_b , браво на малкият Сашко, колко много неща за колко кратко време, расте младежа расте.......... Hug
Гадамер, фаворит ми е първото заглавие!!!
Peti_n, да ти е живо и здраво малкото християнче!

Днес бяхме на консултация, резултата е 8600гр. и 72см. не сме порастнали много, но доктора каза, че всичко е наред, биха и ни и хепатитната ваксина, заради която поплака малко Диляна, но след това заспа блажено в количката, все едно приспивателно и дадоха  hahaha

# 257
Цвети, бях чела, че ако се дава всеки ден месо можело да се натрупат от рано много мастни клетки в организма, което да доведе до ранно затлъстяване.Това ме притеснява, а и педито беше казала да ги редувам, един ден месо, другия постно.
Гадамер, оня ден за първи път и дадох малко бял боб(може би 1/3 от бурканчето) и й хареса.Не сме имали реакция като изприщване, колики и т.н.Днес имаше зеле, но не й дадох.Само пробвах да видя дали ще го яде, но нещо не й хареса.Иначе не знам от кога се дават.Другата седмица ще я водя на консултация и ще питам.
Жени, Сашко май е решил всеки ден да те изненадва с нещо ново  Laughing Браво на момчето  Hug

Благодаря за отговорите за ДК  Hug

Момичета пуснах тема за обувчиците.Ето линк към нея : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=222530.new#new

# 258
Да се включа и аз за обувчиците - нашето светило в оротпедията каза, че най-добре е децата да прохождат боси, а не с подметки и пристягане, да се чуди човек вече кого да слуша ..  Thinking
Ние днес свършихме хубава работа - пуснахме най-накрая задграничния паспорт на Габи. Снимките направихме най-трудно и на тази за визата Габи е с широка усмивка и ръцете й се виждат разперени във въдуха ... много му се радва на баткото с фотопарата, голямо махане с ръце беше, дано не ни направят проблем за това, но не вярвам. Още не си знаем датата за интервюто, въпреки, че сме с много малък номер, може би защото пуснахме документите доста късно ...  newsm78 Освен това се оказа, че колата нещо не е в ред, а мъжа ми не иска да я оправя, защото по принцип е на баща му и ... с една дума, още нищо не мога да кажа за рождения ден. Дени, ако решим в последния момент ще спим във Верея, помня, че не беше зле там  Wink И аз много харесвам Стара Загора - атмосферата ми харесва и хората също  Peace

# 259
Цвети, бях чела, че ако се дава всеки ден месо можело да се натрупат от рано много мастни клетки в организма, което да доведе до ранно затлъстяване.Това ме притеснява, а и педито беше казала да ги редувам, един ден месо, другия постно.

мале, аз сигурно за това съм такава пухкавела- сериозно, вече ще внимавам

Изабела, сигурно съм пропуснала- къде ще ходите

# 260
да се включа и аз-за обувките и нашият ортопед каза чак като проходят сами тогава обувки стегнати или здраво държащи глезена
за месото в кухня Ози -ако супата е с месо ,второто не и обратно.,един ден безмесно и първо и второ и един ден риба

# 261
момичета, имам много да ви разказвам, но не ми остава време тия дни.

честито на всички, имали повод да празнуват - именници, рожденици, кръстени бебоци, месечковци   bouquet

имам спешен въпрос към кърмещите майки - запуши ми се едната гърда и ме боли много. какво се правеше? честно, забравила съм... Embarassed

# 262
Изабела, сигурно съм пропуснала- къде ще ходите
Получихме уведомително писмо, че сме едни от избраните за зелена карта за Америка, по-точно Ники получи, сключихме брак през май и сега ни предстои интервю в американското посолство. Още не сме тръгнали, но се надяваме  да ни дадат визи Laughing

Иве, здравей  Hug Никога не съм страдала от свръхлактация и не мога да помогна със съвет  Sad

# 263
  • у дома...
Здравейте от нас с Ангелина Дяволина!

Надявам се не сте ни забравили  newsm78. При нас има много за хвалене - имаме две зъбчета /отдолу/, скъсахме вече един чифт обувки, ходи или по-скоро водя я по цял ден /мама без кръст остана ама нейсе.../. Пуска се вече и самичка - прави по една две крачки и се сеща, че не я държи никой и... туп!  Laughing Много е смела - дърпа се на моменти сама да ходи и ако не и знаеш номерата си я изпуснал! А! Отказа ми тотално проходилката. Вече почти месец неиска да я види та камо ли да се вози в нея  Shocked А как бърбори по цял ден... не млъква това дете... Като да сме я правили на воденица с баща и... А се е научила и да се кара - незнам защо най-вече баба и го отнася... Mr. Green

В семеен план - отделихме се от свеки и си правим ремонт. Една вечер не ми издържаха нервите и си и казах всичко що мисля!
 Това е в общи линии от нас. Хайде да ви чета...
По въпроса за братчето - работим усилено

# 264
Наде, добре дошла!  Hug Честито за отлюспването  Mr. Green

Ивиче, топъл душ и лек масаж под душа на гърдата надолу, след това цедене, но не до край, а да облекчи. И след това студено. Най-добре е да кърмиш, разбира се.  Всъщност под запушване имаш предвид предполагам наченки на мастит и температура. Аз процедирах по този начин. Иначе Жени е с най-голям опит.  Peace

Според това, което съм чела, бял боб, леща и зеле са към групата храни, които се дават след годинката.

карил, за ръбовете на шкафа = продават предпазители мисля..

За Общия рожден ден - добре е според мен да е следобеда! Иначе идеята за разменяне на подаръци предполагам е от рода на томболата - всеки тегли номер и получава някакъв подарък със същия, или  newsm78 Идеята на Клю за тениски също ми харесва, но не е нужно да е с колаж а може и само с надпис да е  - нещо от рода на: 1 година Член на Ноемврийски отбор (ноемврийска реколта) 2006..или нещо друго по-оригинално, разбира се  Crazy
ще съберем пари и ще ги поръчаме някъде...Наистина ще остане като добър спомен.
За тортата - важното е да я има Simple Smile

Аз съм явно доста преуморена последната седмица, защото се чувствам на ръба на силите си, и естествено ме налегна някакъв тип следродова депресия (макар и след 10 месеца  Crazy). Потиснато и безнадеждно ми е.

# 265
  • София
Ивиче, аз като веща в занаята - 4 мастита и около 10 запушвания, да ти кажа моите методи за облекчаване на болката. Предполагам, че си спомняш да налагаш горещи кърпи или под горещ душ и след това цедене. След като се изцедиш може да налагаш лист от прясно зеле. Махаш средната жилка, поначукваш го леко и го слагаш на гърдата. Имай предвид, че зелето намалява кърмата. Ако положението е много зле си купи от ветиринарната аптека Рефригеранс. Не се притеснявай, че на него пише преди употреба да се избръсне добре мястото, на което ще се полага Mr. Green. Все пак е от ветиринарната аптека. Но на мен ми помогна най-много.

Момичета, благодаря ви! Тези дни ще отида да видя килимите.

# 266
Иве, намачкани зелеви листа след цеденето в сутиена. Ако се закучи нещо имам мазило, мога да ти дам утре ако не си се подобрила. Лецитин обезателно.. другото спешно си го знаеш, цедене докато усетиш че минава, не само за облекчаване и малко, а докрай. Ако искаш прати Милен да вземе и помпата.. пък и другите неща мога да ти дам - малко лецитин и мазилцето, прецени си Simple Smile.

# 267
момичета, благодаря.  bouquet

естествено, за да ми е по-трудно по неясни причини са спрели топлата вода. #Cussing out
и Марена се върна днес от детска с възпалени уши /не е от градината, от една недоизлекувана хрема е/..... Cry

абе......а имах толкова хубави новини да ви съобщавам........ Cry

# 268
Иве, имах предвид да цедиш докато изчезне втърдената част. Според мен не е добре докрай, за да не стимулираш много гърдата. А лецитин ако е зле работата. Аз лично и без него минах.

# 269
Роня, аз последните 2 пъти нямах никакво втвърдяване в началото и затова съм цедила колкото мога повече. То не че излиза кой знае колко..

Общи условия

Активация на акаунт