Морски шепот, мирис на рапани, МАЙски палавник открива чудеса непреживяни!

• 17 550
  • 296
  •   2
Отговори
# 225
И аз не смятам Тони да го пускам на ясла. Ще стистем малко зъби, но предпочитам така по куп съображения.
За имуностимулаторите - не смятам да го тъпча с химии, стимулиращи каквото и да е. От кърмата по-добър имуностимулатор нема, та тъй смятам да го "лекувам"  Wink
А ваксина - не бих му сложила  Naughty

Ето да ви покажа моята "мома"  Blush

# 226
Привет и от мен за малко...пак не съм писала цяла вечност
Габи вече е на градина...но от понеделник са в стачка неясно до кога
Мони ходи на ясла.....вчера и днес даже спа там наобед....добре му понася
няма рев...няма сълзи и сополи.....само помрънква сутрин..но си е в рамките на допустимото
Аз....аз вече съм на бач...започнах на половин ден докато Мончо беше до обяд...вече съм си както си му е редът....яслата няма да стачкува.....та от понеделник ще ходим с Габи на работа, а малчо ще си ходи на ясла.
Мони е в яслата в която ходеше Габи...аз съм много доволна от персонала...тя не ми е боледувала...дано и малкия да е така...много са внимателни и добре ги гледат
Иначе сме на антихистамини....ако по случайност дадат забранена храна....хляб не му дават де, но не съм сигурна дали в някоя манджа не слагат брашно, а в супата фиде....та за по-сигурно....засега няма видима реакция...дано да няма и занапред....ще пием капките докато трябва и така
Довечера ще наваксвам с четене....надали ще изчета старата тема, но поне тази
Чао засега....че трябва и да се сготви  hahaha

# 227
  • София
Вики, Мони към глутен ли има непоносимост?( ти сигурно си разказвала, но аз не съм имала време да чета всичко)

# 228
Само да кажа,че сме живи и здрави,но сега се прибираме от почивчица на морето Simple Smile Дори се видяхме с Fy и малката сладурка(а сега разбирам,че се е разболяла Sad-дано вече е добре и майка и да ни успокои PraynigУтре ще пиша повече и снимчици ще има Mr. Green
Целувки и прегръдки на всички Heart Eyes

# 229
  • София
Минавам да кажа Здрасти  Laughing Защото очаквам и към мен в най - скоро време критика. След като Верчето ме издаде, че сме си в София вече!
Сега накратко -
Прекарах ме си страхотно в Панагюрище. И аз и Стоянчо си починах ме, той най - вече от мен  Joy Там заздрави упражнението Ходя сам и сега си имам един клатещ се пешеходец. Правих и погача - Човекът хвана черпака и после питката - значи готвач - хлябът ще е с него.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=149821&photo=38
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=149821&photo=39 ето и доказателства
Другото, което усвой е да се отбранява от 5 годишни натрапници, които искат само да го носят.
Не успях ме да го приучим да заспива сам, но силно се надявам професионалистите в яслата да успеят по - бързо от мен  Praynig
По повод яслата, много ми е притеснено как ще станат нещата  ooooh! Затова моля мамите с дечица, който ходят на ясла да споделят по - често  Heart Eyes
Сега да похваля нашият татко   Laughing - след като година и половина мрънкам, че трябва да ремонтира балкона, най сетне го е започнал, е и почти приключил. И нищо не ми казвал по телефона, та останах приятно изненадана като си дойдох ме  Hug Сега ще изчакам довършителните работи и започвам с подредбата нали знаете вече, че съм луда на тази тема
Като четох от горе отгоре темата видях, че обсъждате следващата среща. Да кажа пак за хотел Сезони - хотелът е хубав, има вътрешен двор с барбекю и басейн. Подходящ е за пролетно посещение. Аз лично съм била в края на май и даже се къпах ме в басейна - а имаше и нощни къпания с дрехите  Embarassed ама то при такива колеги. Люси, Валери е изключение разбира се.
Видях и много болни мами и дечица. Дано бързо оздравяват и да не ги повтаря  Praynig
И за ваксините и имуностимулаторите да кажа - и аз ще се въздържа и от двете. И аз като duhi_puhi си го лекувам още сама, по бабешката  hahaha и се надявам това "лекарство" да му е достатъчно.
Май имаше още нещо  newsm78, а да и аз да кажа на Руми и други мами с такива еретични мисли - Пишете, тук се чете и винаги е приятно поне на мен да видя, че някоя мама се е разписала и че ни е направила съпричастна с ежедневието си - приятно или неприятно. А ако не всеки път има обратна персонална връзка, е защото много мами пишат рядко и забравят да споменът всеки. Аз съм живо доказателство за това  Blush
А сега стига съм ви отегчавала, хайде на снимките не са надписани, ама мъжо пак преинсталира и нещо вчера не ми работеше кирилицата, а днес нямам време
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=149821&photo=31
И нали знаете, че сте ми слабост  Peace  bouquet

# 230
  • София
И да кажа разгледах снимките от срещата.
Много хубави дечица и родители. Личи си, че сте си изкарали приятно. Дано другият път успеем да се класираме и ние.

# 231
  • София
Велиса,Недче Hug.
Много се разтъжих със снимките на Стоянчо.Много хубаво се е ориетирало детето на прощъпулника.Да си вземе хляба в ръцете и винаги да е сит.
 Мами реших да раздам втора пита за здраве на Иван.Казаха ми,че било хубаво аз да я направя и затова ще ви помоля ако имате лесна и хубава рецепта за сладка пита да ми я споделите,пък да видим с моите две леви какво ще измайсторя Embarassed

# 232
  • София
Имар, това е рецептата, по която аз правих питка за Румчо, от готварския е
Питка “Слънце”
Продукти:
1 кг. брашно;
400 мл прясно мляко; желателно е да е 200 мл. мляко и 200 мл вода – по-добре става питката
1-2 яйца;
1 ч.л. сол;
2-3 с.л. олио;
1/2 кубче мая
Маята се слага разтрошена в купичка заедно с 1 с.л. захар, 1 с.л. брашно и малко вода. Оставя се на топло да шупне.
В пресятото брашно се прави кладенче, добавя се млякото (мляко+вода), добавя се едното яйце и единия белтък, единия жълтък се отделя за намазване, добавя се солта, олиото и шупналата мая. Меси се тестото. След като се омеси се оставя на топка, в намазнена тавичка да втаса на 40 градуса около 20 мин. След това тестото се разделя на три части. Едната се разточва на кора, голяма колкото тавата, в която ще се пече. Тавата се намазнява с олио, слага се кората и се намазнява добре. Втората част от тестото се разточва по същия начин и пак добре намаслена от двете страни се поставя върху първата. След това се правят разрезите. Когато Слънцето е готово се оставя да втаса на 40 градуса 20 мин. След това се пече на 220 градуса само отдолу, вдигната на скарата, да не е в/у реотаните директно, когато е полуизпечена се пуска горния реотан за малко да я опече отгоре.
Обаче ми отиде малко по-малко от кг брашно, с миксера я бърках, не съм месила и някои други леки корекции по моя преценка, като например при печенето Simple Smile

# 233
  • София
Здравейте, нашият гениален татко откри защо не работи линка към нашето албумче, ето го и правилният - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=63526&photo=30
Добре, че споменахте за питки, че моят мозък още изтича с млякото и съвсем съм се отнесла - не сме правили питка за прохождането на Радинка, което беше преди 2 месеца Embarassed

# 234
Разгледах снимките на Макси, Стоянчо и Радинка. Вифче , радвам се че вече имате нет  ще виждаме Макси по честичко. Сточнчо сред каките голям пич! А Радинка много е нежничка. По честичко да ни я показваш Кат!

Някоя от софийските мами не се ли е чувала с Даниеле, да сподели как се справят след операцията!?

Мен досега така ме болеше главата, пих хапче и пак не ми мина. Дидо ми прави масажи от главата до петите и пак нищо. Поисках да ми направи СПА процедура.  Laughing Масаж със шоколад , със мед, но той можел само със керевиз и имамбълдъ  hahaha Та от тази процедура се въздържах, но най интересното е как ми мина главата. Докато лежах подпряна с възглавнички и гледах как оправя бардака който Ивко беше оставил след себе си, как сменя чаршафите, чисти прах ..... и ето ме вече съм като нова.  Joy bowuu

# 235
  • София
Ани не си спала като си избрала Дидо за съпруг.Шапка ти свалям. WinkДай Боже всекиму толкова разбран и помагащ мъж.Моя,за сравнение, цял ден се чуди какво му се яде и аз  реших да съм добра и му го готвя,но скоро няма да се повтори Naughty.Преди малко поиска и руло с комфитюр,но вече му казах,че прекалява.
Бабълче,мерси за рецептата.Това е едната от двете,които ми допаднаха от Готварския.Днес се снабдих и с точилка,дано да се представя добре във вторник вечерта.

# 236
  • Пловдив
Привет и от нас,
тъкмо днес ми стигна времето да изчета каквото съм изпуснала, все пак цял месец бях отпуска и нямах интернет та бях поизостанала. От една седмица сме аз на работа, а малкото на ясли (то по лесно свикна и май няма признаци на депресия, докато мен нещо ме е хванала след отпуската). Успях и даразгледам всички снимки и от срещата, жалко че ние не успяхме да дойдем до Варна, но бяхме там около 1 Септември и много път си е все пак. Ние си починахме добре при тате да ни поглези, но тук не мога да не похваля на Ани мъжа, браво че толкова много помага. Видяхме се с пловдивската дружина, много са пораснали всички и са много чаровни, даже и с Жасмина се запознахме, много е сладка. Тук има малко снимки:
http://shegunova.multiply.com/photos/photo/23/5

Малката принцеса я заведохме на морето, но не беше очарована, доста подозрително подходи като всяко ново нещо, надявам се догодина да е по добре (все пак за тренировка тръгваме на плуване следващата събота):
http://shegunova.multiply.com/photos/photo/23/5

С татето успяхме да се поглезим и отскочихме за няколко дни до Рим през почивните дни около 6 Септември, ето и малко снимки на който му се гледат:
http://shegunova.multiply.com/photos/photo/22/1
Определено пак ще отидем, много ми хареса,много повече от Париж или по северните столици.

Ние за нови умения много не можем да се похвалим, освен че баща ми я научи да гони котките и сега ме е срам като видим коте, даже и на снимка. Вчера послучай хубавото време ходихме да се разходим в един парк за бебета:
http://shegunova.multiply.com/photos/photo/21/15
http://shegunova.multiply.com/photos/photo/21/18
А днес бяхме на първия бирен фестивал на Христина:
http://shegunova.multiply.com/photos/photo/21/22
http://shegunova.multiply.com/photos/photo/21/23

Надявам се че не съм ви отекчила с многото снимки. Laughing

Последна редакция: пн, 24 сеп 2007, 10:53 от pepsun

# 237
Здравейте,

Ние сме горе-долу добре (ако под това се разбира, че нямаме температура). Иначе от днес започнахме да кашляме, но се надявам това да не значи, че болестта е слязла надолу. Нали уж пием антибиотик, тъй като организма нямал да се справи с повторното разболяване. Глупости на търкалета. Гледам да и давам повечко лимони, плодове и зеленчуци и дано по-бързо оздравеем.
Покрай всичките тези глупости не успях да ви се похваля, че се видяхме с Велиса и фемили. Кавалера Алекс ни ухажваше и чаровно се усмихваше, но това май беше заради солетите, които бяха до нас.  Simple Smile  Също така пропуснах да кажа, че от предната неделя Сиси е вече християнче. Ето малко снимки от събитието

а останалите който иска може да види тук http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=6937&AlbumId=103683 (ако проработи линка, че нещо напоследък bgphoto хич ги няма)
Останах очарована от фотосите на малките принцеси - рошавите снимки на Миа, снимките от чешмата на Ема, тези от рождения ден на Радина, Хриси в Пв, Бетинка, направо са разкошни. Много ми харесаха и снимките на пловдивската дружинка - там където мъниците са се наредили един до друг. Много са сладки. Heart Eyes А Стоянчо въобще не отстъпва на дамите. Много е пораснал и има невероятна усмивка. Личи си, че с мама добре са си изкарали в Панагюрище.
Мария, прочетох, че се тревожиш за яслите, но недей. Мисля, че на децата добре им се отразява. Като гледам особено Жасмина, колко много песнички е научила и не само. Държи се като голямо момиче. Вярно, че това с болестите е малко страшничко, но рано или късно децата все ще трябва да тръгнат ако не на ясла, то на градина. Аз за момента няма да пускам Сиси, но когато реша (или се наложи) ще си помисля първо за варианта - частна занималня. Може би там условията там са по-добри. Жасмина ходи на такава. Пет-шест децата са с 1 или 2 учителки, които се грижат за дребосъците.
Имах още неща да пиша, но не се сещам вече. Исках да поздравя всички, които имаха повод да празнуват последните дни - именници и рожденици и да им пожелая да са много здрави, усмихнати и обградени винаги от любими хора.  bouquet
А и Руми, ако нямаше мами като теб, темичките ни нямаше да са интересни. Така, че когато можеш и си в настроение, пиши. Ние се радваме да четем писанията ти.
Лека и спокойна нощ на всички.
 smile3524

# 238
  • София
Честито ти християнче Ники. Много е сладка Сисито с тия опашлета. Много целувки и дано вече се оправяте.

# 239
Честити християнче Сиси! Рокличката е страхотна!  Heart Eyes Ники да ти е жива и здрава малката чаровница.
И Хрисито  една невинничка! Много е хубава. Този път благодарение на мама Пепи пак видяхме пловдивската група.

Тази нощ Ивко ми вдигна температура, ей така докато си спеше. Дано не се разболява сега и той!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт