Отговори
# 90
Честито на всички нови мами!    bouquet

Хора, евала на Лиди! Аз като я видях преди седмица, тъкмо постъпваше в болницата и си изглеждаше перфектно! Даже я питах къде ги е събрала и двете  Joy Joy Joy И даже после мъжо ме срита по глезените как може да съм толкоз нетактична Simple Smile

Моренка, мерси за поздрава. Това беше сватбената ни песен и като я слушам и винаги ми става едно такова мило и сълзливо!

Анири, стискам палци да идва мъника при тебе вече!  Hug

Инче, ама ти наистина си страхотен художник! Скри ми шапката! Таз година не стигнахме до Кърджали да се запознаем с коремите, ама живот и здраве - догодина с децата.

Целувки

# 91
  • Кърджали, България
Мише, добре си ни дошла  Hug
Вчера вече поръчахме леглото на баткото!

# 92
Здравейте, мами.
Първо да честитя на Чери Спа бебока- да е жива и здрава момата и да радва много мама и тати. Не помня дали четитих на Бенич и Снежана Г, но мяй не съм- затова да са ви живи и здрави бебчетата и много да си ги гушкате.
Олеле- то много бебчета – честито на мамите  bebe_to, eveto_77, Mari_Pz , adi_san, liddi
Току- що се върнахме с почти последните покупки за бебо и още сме 2 в 1, което е добре. Дано устискаме до вторник, че тогава ще ми махат конците. За малко да ме оставят в болница заради кръвно и албумин, че не бояха ОК, като отидохме- веднага ми пуснаха изследвания, които противно на лентичките показаха, че нямам, а и докато чакахме кръвното ми се беше оправило- явно ме е напекло яко в колата, че ние сме без климатик.
Освен това количката ни се оказа, че не е дефектна, а някаква кора на кошчето е поомачката в кашона и в магазина, докато понечим да кажем какво и е, продавачката веднага ни показа как се оправя- явно честичко им се случва с Пукитата. Иначе изглежда перфектна. Дано, пу- пу. Купихме си и пердета за детската след голямо обикаляне- хич не е лесна работа да намериш такова чудо в подходящ за деца десен, та накрая намерихме едно много сладурско, което се оказа малко по –късичко, отколкото ни трябва, но нищо- ще е малко по- опънато.
Иначе краката така ми се надуха , докато се приберем , но щом не е албумин, не е страшно, а  нависоко се чудя как да ги вдигам, че не ми е удобно по гръб, а настрани губя равновесие- голям съм смях, та се отказах да се пробвам повече.
Нашето бебе на видеозон не сме го гледали, защото „ нямало смисъл, то вече трябвало да излиза”, а ми се искаше да видим плацентата и водите, но не стана моята работа. Така  ме е яд, че не отидохме на частно в Търново, но се оказа, че трябваше да платим на мъжо семестъра- той сега се плащал, а не бяхме подготвени, та нямаше да ни стигнат паричките- доста тъпа причина да не отидем на доктор. Общо взето това е при мен. Снощи си изкарахме супер на гостито у кумовете – на такива мероприятия хем трудно издържам, хем пък ми е много готино, че това лежане на пъпа ми поникна.
Е, ще бягам, че да вдигна малко подутите понички, които ми заместват ходилата.
Брейви- отдавна има телефона на 2 или 3 щърка за всеки случай, че знае ли човек?!
Рики, добре дошла, но защо си се крила толкова дълго, не е страшно.
Хекси, много се радвам, че сте ОК с бебчо. Дано да сте все така- дан като дочета темата да попадна само на хубави новини.
Целувки и до скоро, ч е едва стоя от умора, жега и подуване.

# 93
Здравейте мами! Честито на новите мами  bouquet Да са ви живи и здрави бебчетата, много да слушкат, папкат и спинкат Heart Eyes

На мен преди 3 седмици гинеколожката нали ми беше казала че имам 1 см разкритие и сигурно ще родя след 2 до 3 седмици. Та аз яко се бях напрегнала от очакването. Вчера изтекоха трите седмици, отидох пак на лекар, ама я заместваше една друга, разкритието ми вече станало 2 см и половина, ама тя ми каза че мога и с по-голямо разкритие да си карам няколко седмици Tired Та поне се успокоих де, имам десетина дни до термин, а може и да пренося. И тази нощ за пръв път от много време спах абсолютно спокойно. Аз контракции и без това си получавам начесто, та миналата нощ не можах да спя, защото се събудих за да отида до тоалетната, получих поредната контракция, стори ми се че има и болка, почнах да гледам часовника, абе накрая си легнах в 5 сутринта, а бебе никакво няма. Ще ми се смеят хората - две деца съм родила, а не мога да се ориентирам дали раждам или не. Ами как да съм сигурна, като двете ми раждания започнаха по различен начин, и че разните контракции, болчици и т. н. са ме почнали отдавна. Сега съм си поставила някои задачки свързани с чистене, ще гледам спокойно да си ги свърша, а за раждането има време. Само ме е яд че тук септември е чуден месец, есента е кратка, зимата много дълга, и това глупаче пропуска много хубави разходки. Лек ден (вечер) на всички!

# 94
  • София
Честито на Евето, Mary_Pz, Adi San и двойна радост на Лидди   bouquet  bouquet  bouquet Да са живи и здрави бебешорите и да носят много радост на мама и тате. На мамите бързо възстановяване  Hug
Аз цял ден бях в МД и видях таткото на близнаците, който беше на седмото небе, беше много мила гледка  Laughing
При нас всичко е наред - тонове, околоплодни води и затова последно се реши секциото да е на 09.09. / както знаете светъл празник  Mr. Green /.
Анири, Палечка - вземете най-накрая си уредете срещата в Токуда, че ни измъчихте вече  Joy
Желая леко и безболезнено раждане на всички, които са се запътили натам.

# 95
Базилиск и аз се забавлявах на този метод за установяването на падналия корем http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=220276.0 -  не го бях чувала досега  Joy Ама пък си виждам пръстите на краката...а виж и моя малчо неще още да излиза Simple Smile

# 96
  • София
Честита радост на всички мами сдобили се с бебчета. Няма да изреждам поименно, да не попусна някоя. Специални поздрави на Лиди за "отглеждането" на двамата юнаци. Аз и едно не успях да докарам до тези килца, но за това пък сега се "помпаме" максимално. Даже на моменти се опасявам, че го прехранвам. Има някакви моменти, особено вечер, когато като ми легне на гърдите да суче и не иска да се отдели и аз си откарвам с часове с него. Не ми се струва много удачно за храненето, но това е единствения начин Пепи да бъде спокоен.

Днес го водих на трансфонтанелна ехография. Препоръча ни я педиатърката, която го наблюдаваше в болницата. Аз така и не разбрах и никога не видях някаква тревожна проява, за която тя ми говореше, но направихме изследването за наше успокоение. След ехографията слава Богу не се установи нищо притеснително.

# 97
kali,
Питай го ти детето на него дали не му е удачно така да лежи на мама на гърдите и да си цуцка. Супер е за храненето - хем мама и бебо са щастливи, хем той ще расте, а с кърма не може да преяде, това не е като адаптето.

# 98
сега минахме на НАН (хипоалергенно),има ли мами с мнение за него?дали и то няма да ни запича много?   Thinking вие какви млека използвате?!!или само на кърма я карате,моя сладур милия не знае що е кърма,само на адаптирано е,нямам една капчица!  Sad
Пете, за мое огромно съжаление кърмата ми драстично намаля от вчера, а днес нямам почти никаква.  Cry Педиатърката ми каза да купя точно НАН хпоалегренно. В болницата докато беше в кувьоз Алекс първите дни са го хранили с NAN AR и го е приемал добре. Дано и с NAN HA да е същото. И аз не знаех, че има такъв форум, сега ще поразгледам. Кофти развитие на нещата - от кърмаческия форум един ден в Адапте-то на другия...  Sad

Анири, време ти е да изчезваш от тук, бе, жена!  Wink  Laughing Знаеш ли колко е готинко и спокойно в Токуда в момента?  Laughing Водих бебчо на преглед към 6 (казаха, че всичко е наред и върви добре) - вън си вали, а вътре едно уютно и топличко...  Laughing

Честито на Лиди! Тя е нашата майка героиня - не стига, че две бебета, ами и с идеални мерки! Да са й живи и здрави и все така добре да се развиват!    bouquet   bouquet   bouquet

# 99
  • София
Честито на новите мами!
Аз днес се бях засилила на очен, но остана за понеделник. Поне си записах точен час за тогава. Гаден ще ми е този преглед на очните дъна, ама няма как, ще се наложи да го изтърпя...
Аз май наистина ще си остана последна тук - чак на 18.09. или на 19.09. ще се рашава как ще раждам, а кой знае кога ще се случи и самото събитие. Някои от вас по това време погача сигурно ще правят... А да си кажа честно, си ме е и страх...

# 100
  • гр.Варна
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАМА ЛИДИ! bouquet  bouquet  bouquet
ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ГОЛЕМИ ЮНАЦИ ДА ПОРАСНАТ!
Ти си наша гордост, Лиди! Моите искрени поздравления и нескрито уважение! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

ЧЕСТИТО И НА МАМА МУНИ! ДА СТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ!  bouquet  bouquet  bouquet

# 101
Спокойно Сладка_мама,никой не се е разбързал...аз се надявам да доближа термина си-22сеп Mr. Green Mr. GreenСигурно ще има и октомври някой от нас да раждат... newsm78

Лека вечер на всички,аз 3-4 дни ще съм без нет,та не си мислете ,че съм зараждала.Дано като вляза пак да има бебевалеж Wink

# 102
Hexi,така е миличка мн е гадно да не си кърмиш детето,но...това е няма начин!Важното е да са живи и здрави пък..като няма кърма,няма!  Sad
Анич,давам му по 60мл(вода) и като добавя млякото става повечко,понякога като е много гладен му давам и по 90мл.,но в повечето случай не го изяжда!

СПОКОЙНА НОЩ НА ВСИЧКИ!!!!!!!  Hug   bouquet

# 103
Здравейте момичета,

Честито на новите мами и новите бебчета   bouquet

Днес бях в ТК на ехото и на тонове.
Пак ми разправят същите работи - бебчо имал шкембенце (и тази докторка го мери сто пъти - видях я), ще го видим като излезе верно ли е. И според обиколката на коремчето е 3.400 и по този повод ми казаха, че вече можело да го раждам. Плацентата била трета степен и имало води.
После на тоновете били добре, само дето онази докторка там пък не беше много разговорлива, но поне това изкопчих. Иначе на бебо не му хареса да му мерят тоновете - като почнаха не спря да мърда и да се опитва да им избяга.

И понеже нали ми казаха да раждам и ние отидохме с мъжо в щърка и му купихме на бебчо един комплект и мъжо много му се радва - май се радва повече от мене, и аз като го гледам как му се радва и ми става едно такова много хубаво.

А иначе аз не се чувствам да раждам скоро, нямам признаци и ми се иска още малко да порасне, защото не вярвам да е толкова дебело бебето.

sladka_mama защо да е гаден прегледът на дъната, какво ще ти правят? при мене само ми светкаха с една лампичка и ме гледаха на компютър нещо.
Също проверих - сутиенът няма ръбове отпреде.

Ей пазете се, и аз вчера нещо ме беше хванало, дано ме размине, че днес пък точно по дъжда трябваше да ходя да пазарувам и то съвсем се намокрих, но после се суших.

Лека нощ на всичи smile3524 целувам ви и  Hug

# 104
  • Sofia
Аз да се похваля, че се запасихме с Пентаксим-а. Crossing Arms Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт